🌼 IUI 🌼 - czyli inseminacja w pigułce
-
WIADOMOŚĆ
-
verliebtindich wrote:Ja prawdopodobnie przeszłam jedno pęknięcie torbieli, i to był ból silny, ale on był też bardzo długi, bo ja trafiłam do szpitala i tam leżałam parę dni, ból trwał kilkanaście godzin. Za to dziś na wizycie, żeby sprawdzic, czy jest jeszcze moja mała torbiel na jajniku (to zupełnie inny przypadek ), doktor powiedział, że albo się wchłonęło, albo pękła, takim tonem, a to nie było nic wielkiego. Może to też od rozmiaru zależy, że np. mała torbielka też może pęknąć, ale nie będzie aż tak boleć, bo płynu jest mniej i w ogóle?
Może masz rację. Ja kiedyś też już przeżyłam pęknięcie torbieli ale byłam nastolatka i w sumie dowiedziałam się już po fakcie ale ból był naprawde okropny, no i też trwał cały dzień. To było krótkie, hmm na następnej wizycie okaże się czy pękło czy to było coś innego ale jak się ponowi to będę musiala iść do lekarza znów
Jedynie co martwi to jeśli faktycznie to byla endometrialna i faktycznie pękła to niezbyt ciekawie 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 21:21
-
queenie wrote:No zobaczysz sama już niedługo, ja mam nadzieję, że będzie dobrze 🤞❤. Jak przed okresem to się czułam przez cały 1 trymestr 😁
Mimiś, a może implantacyjne - czy plamienie miało jasnoróżowy kolor albo delikatnie brązowy? Możesz przypomnieć kiedy było iui i owulacja? -
Mimiiiś wrote:Owulacja 15.06 a IUI dzień później, jasno brązowy kolor 🙈
Hmm no to jestem bardzo ciekawa 🙊 Zdarzyło mi się mieć implantacyjne, 2 dni przed planowanym okresem. Nie chce wyrokować, mam po prostu nadzieję, że to będzie to ❤️ElenaM lubi tę wiadomość
👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
LILA_33 wrote:Może masz rację. Ja kiedyś też już przeżyłam pęknięcie torbieli ale byłam nastolatka i w sumie dowiedziałam się już po fakcie ale ból był naprawde okropny, no i też trwał cały dzień. To było krótkie, hmm na następnej wizycie okaże się czy pękło czy to było coś innego ale jak się ponowi to będę musiala iść do lekarza znów
Jedynie co martwi to jeśli faktycznie to byla endometrialna i faktycznie pękła to niezbyt ciekawie 😥
Ja tak samo, byłam w 3 klasie liceum i absolutnie nikt nie traktował mnie poważnie, mimo, że z domu zabrało mnie pogotowie. Bylam w 2 roznych szpitalach, w pierwszym ginekolog nic nie zobaczył, odesłał do drugiego szpitala na ostry dyżur chirurgiczny, z drugiego wypuścili mnie po prostu, bez wskazań do hospitalizacji, więc wyszłam przed budynek i się porzygałam 💗 musiała przyjechać po mnie mama i zawiozła mnie do kolejnego szpitala, gdzie przyjęli mnie na oddział.... pęknięcia torbieli nikt jednoznacznie nie stwierdził, tylko wpisali jako podejrzenie, a ból taki, że nie pomagały ani zastrzyki, ani tabletki, ani czopki.. To był też inny czas, nie bywałam u lekarza na tyle regularnie, żeby wiedzieć czy i jaka to była torbiel.
A kiedy się wybierasz na wizytę? Może faktycznie coś niewielkiego, coś się jakoś źle ustawiło i zakłuło, a teraz już wszystko będzie dobrze 😊😊😊LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy Wam też się wyświetliła ale jest promocja na rozszerzone badania nasienia do 40 % w kliniach invimed, wyświetliło mi się tu na forum, wstawiam linka:)
https://www.invimed.pl/40-znizki-na-rozszerzone-badanie-nasienia?utm_source=ovufriend.pl&utm_medium=banner&utm_campaign=QUIZ+OVUFRIEND&utm_term=VI-VII# -
verliebtindich wrote:Ja tak samo, byłam w 3 klasie liceum i absolutnie nikt nie traktował mnie poważnie, mimo, że z domu zabrało mnie pogotowie. Bylam w 2 roznych szpitalach, w pierwszym ginekolog nic nie zobaczył, odesłał do drugiego szpitala na ostry dyżur chirurgiczny, z drugiego wypuścili mnie po prostu, bez wskazań do hospitalizacji, więc wyszłam przed budynek i się porzygałam 💗 musiała przyjechać po mnie mama i zawiozła mnie do kolejnego szpitala, gdzie przyjęli mnie na oddział.... pęknięcia torbieli nikt jednoznacznie nie stwierdził, tylko wpisali jako podejrzenie, a ból taki, że nie pomagały ani zastrzyki, ani tabletki, ani czopki.. To był też inny czas, nie bywałam u lekarza na tyle regularnie, żeby wiedzieć czy i jaka to była torbiel.
A kiedy się wybierasz na wizytę? Może faktycznie coś niewielkiego, coś się jakoś źle ustawiło i zakłuło, a teraz już wszystko będzie dobrze 😊😊😊
Kurcze bardzo Ci współczuję to jest nieprawdopodobne że mogą tak poprostu odesłać człowieka do domu jak zwija się z bólu... ah ta polska służba zdrowia 🤬🤬
Ja mam podobną historię, tylko nie pojechałam do szpitala ale zwijałam się z bólu w domu, też to było tylko podejrzenie bo trafiłam do lekarza już po fakcie więc nie mógł ocenić jaka to była torbiel.
Właśnie teraz zamierzałam zrobić drożność ale chciałam jednak na nfz, więc trochę to potrwa, ale mam wizytę 12 tego na nfz u lekarza. Choć moim marzeniem by było żeby życie mnie teraz zaskoczyło w końcu jakoś pozytywnie 🙏 -
queenie wrote:Hmm no to jestem bardzo ciekawa 🙊 Zdarzyło mi się mieć implantacyjne, 2 dni przed planowanym okresem. Nie chce wyrokować, mam po prostu nadzieję, że to będzie to ❤️
queenie, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Lila
Na razie czekamy ✊🏼✊🏼✊🏼 Wszystko może się zdarzyć jak wiesz 😊.
Współczuje Wam mega historii z tymi torbielami. Ja miałam w gimnazjum refluks i każdy myślał, ze symuluje aby nie być w szkole. A to wszystko wynik głodzenia się. Po gastroskopii w końcu dali mi spokój i nauczyciele wiedzieli , ze mogę mieć takie ataki. Ale wkurzało mnie jak dorośli wokół to olewaja. Bo na bank udaje aby nie być w szkole 🤦🏻♀️
Mimiś
Kciuki aby to było to♥️
Ja dziś jestem 8dpo ale totalnie nic się nie dzieje. Ale tak jak mówię bardzo intensywny czas mamy bo mąż od poniedziałku urlop wiec długo w tym tyg w pracy , te upały dodatkowo, ja sama muszę ogarnąć krew do endo. No i w basenie gnijemy z synkiem 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2022, 06:27
LILA_33 lubi tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Nie jestem w stanie odpisać na wszystkie wiadomości na które chciałam bo połowy już zapomniałam co chciałam napisać .
Mimis trzymam mocno kciuki za dzisiejsza betę. Mam ogoooomna nadzieję że się udało . Przydałyby sie kolejne dobre wiadomości.
Lila współczuję strachu, ale może skoro już potem nie bolało to nic tam większego się nie zrobiło. Ja przed wizyta z USG miałam dwa dni wcześniej taka sytuację że leżałam na boku/brzuchu z podwiniętym jednym kolanem i nagle kichnęłam. Ból jaki poszedł mi z jednego jajnika myślałam że mnie rozerwie. Byłam pewna że już po dziecku. Że coś pękło i się urwalo. A potem byłam na wizycie i był i dzidzia i serduszko. Więc nie wiem co to było ale tyle tego w sobie mamy że czasem ciężko zdiagnozować.
Tak jak Wam pisałam w weekend poza wymiotami potem plamilam. Brązowe plamienie. Trochę odpoczynku i minęło. Miałam wczoraj gina (nie tego co mnie prowadzi ale drugiego do którego poszłam po zwolnienie na ten tydzień) i nawet mnie nie zbadał tylko powiedział "oj przecież to wczesna ciąża". Rozumiem przez te słowa że plamienia się zdarzają chociaż wolałabym usłyszeć to w innym komunikacie troche bardziej uspokajającym.
Quennie pisałaś wcześniej coś bardzo ważnego- że byłaś u gina bo byłaś zaniepokojona i wręcz potraktowana zostałaś źle jakbyś zajmowała miejsce innym ciężarnym. Pamiętajcie laski że Ci lekarze mają obowiązek nas przyjąć, mimo fochów itd. Dla nich to rutyna, dla nas nie. Zostawiamy w klinikach grubą kasę i są jak " Dupa od srania" brzydko mówiąc by sprawdzić co się dzieje. Moja siostra cioteczna urodziła martwe dziecko bo nie czuła kilka godz ruchów a została zbagatelizowana. Była w 28 tyg ciąży więc miało szanse przeżyć. A została tak potraktowana bo to przecież nie jest wysoka ciąża i kobiety nie zawsze dobrze rozróżniają ruchy. W ciąży z córa miałam już na początku zatarg bo dr nie chciała mnie przyjąć mimo mega bólu od kilku dni i moich podejrzeć o pozamaciczna. Zażądalam wizyty u innego dr. Potem był trochę foch ale im przeszło. W obecnej jak może pamiętacie było podobnie że dr się nie odzywała przez kilka dni a musiałam włączyć proga. Też zażądalam w końcu konsultacji z innym mówiąc że mogę i zmienić prowadzącego. Grzeczne telefony nic nie dawały i prośby o konsultacje. Dopiero słowo żądam. Może dlatego ze nagrywają . Nie jestem zwolennikiem pójścia na udry bo jednak lekarze z założenia są profesjonalistami ale żaden z nich nie jest w naszej sytuacji i w tej ciąży więc zaufajcie swojej intuicji. Ściskam Was wszystkie i czekam na testerkiAtopikowa, queenie, Imbirowa, LILA_33 lubią tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Ja na szczęście nie miałam nigdy torbieli wiec Wam współczuję.
Mnie od zastrzyku boli brzuch okresowo. Dzis moze bardziej po stronie jajnika gdzie byly pęcherzyki.
Co do lekarzy to ja tez pisze do nich i męczę pytaniami jak cos mnie denerwuje. A teraz zmieniam prowadzącego w klinice na innego po tym jak tego ubytku w bliznie nie wykryła mam jej po uszy...ElenaM lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Elena
Święta racja. To się Nam wszystkim należy jak psy buda.
Są kobiety, które faktycznie przesadzają. Moja znajoma chodziła co tydzień na USG bez żadnych wskazan, po prostu nakręcała się czytaniem wszystkiego w necie i ciagle wymyślała co to może Jej tam się dziać. Wtedy faktycznie zajmuje miejsce wielu kobietom.
Ale generalnie każda z Nas ma prawo jakiekolwiek wątpliwości skonsultować. W końcu zostawiamy tam grube miliony. Dlatego cieszę się, ze lekarka teraz zrehabilitowała się dając mi za darmo progesteron i rozpisując wytyczne bez potwierdzenia ze pęcherzyk pękł. Zaoszczędziłam dzięki temu pieniądze.Atopikowa, ElenaM, LILA_33 lubią tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was robiła IUI w SalveMedica w Łodzi?Szczepienia. Allo MLR 44% 10.2022.
Endometrioza. Adenomioza. Mięśniak.
Salve Medica Łódź: IUI
04/08/2022 ❌️
Invimed Poznań: ICSI
4 blastki 🍀
6 doba: ❄️ 4AA ❄️ 3BB
5 doba: ❄️ 4BA ❄️ 4BB
09/12/2022 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BA ❌️
11/01/2023 - scratching endo ✂️
30/01/2023 - transfer FET z EmbryoGlue ❄️ 4BB ❌
03/2023 - biopsja endo: cd138 5/10 HPF ❌
03/2023 - doksycyklina 💊
05/2023 - biopsja endo: ✅
01/2024 - mini-histeroskopia: ✅
04/2024 - odnowione badania💉
05/2024 - USG: adeno&endo 🆘️
Plan na siebie: dieta przeciwzapalna, suplementacja, ruch.
xx/06-07/2024 - transfer 🍀 -
Jak samopoczucie dziś ? 😊2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
U mnie bardzo dobre korzystamy z pogody. 😁😁😁😁😁 a jak u Was dziewczyny:)
LILA_33, Imbirowa, ElenaM lubią tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Elena M cieszę się że plamienia ustały, odpoczywaj 😘
Mimiś robiłaś betę? Masz już wyniki ? 🥰
Imbirowa my właśnie rozkładamy basen bo takie upały że to się nie da 😅 A teraz inne pytanie kiedy zamierzasz testować? 😀
Atopikowa, jeśli tak czujesz to jak najbardziej, zmień lekarza prowadzącego, najważniejsze jest to żebyś się czuła zaopiekowana, a nie ze lekarz olewa nas i nasze sprawy
Atopikowa, Imbirowa, ElenaM lubią tę wiadomość
-
Imbirowa wrote:Jak samopoczucie dziś ? 😊
Ja jeszcze w pracy .. a tak gorąco 🥵 bo nie mamy klimatyzacji, ah masakra...ale jak wyjdę to napewno kawa w altanie z mężem ☕☕
Atopikowa, Imbirowa, ElenaM lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Ja jeszcze w pracy .. a tak gorąco 🥵 bo nie mamy klimatyzacji, ah masakra...ale jak wyjdę to napewno kawa w altanie z mężem ☕☕
LILA_33, ElenaM lubią tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
U nas też gorąco, pracuję z domu, więc bez klimy, basenu też nie mamy 🤣
Ja wczoraj byłam u ginekologa, w 6dc, dotychczasowa torbielka zniknęła, więc na chillu wchodzimy w dni płodne (mam nadzieję) ostatniego cyklu przed IUI. A jako, że i tak się wybieram na monitoringi, to chyba odstawiam w kąt termometr, bo nic mi to nie daje, poza nerwami
Można podpytać w których klinikach podchodziliście do IUI?Imbirowa, queenie, LILA_33, ElenaM lubią tę wiadomość
-
Imbirowa wrote:Jak samopoczucie dziś ? 😊
Imbirowa lubi tę wiadomość
IUI: 06.2022 ❌
IUI: 08.2022 ❌
🍀IVF:
11.2022 - punkcja: 5 ❄️
12.2022 - I transfer ❌
03.2023 - II transfer
7dpt: beta 77,40 💛
9dpt: beta 182,30 💛
11dpt: beta 398,70 💛
13dpt: beta 916,80 💛
26dpt: 💛 113bpm, 0,48crl
8+0: 💛 183bpm, 1,65cm
12+1: I prenatalne i pappa ok! 🌸💕
19+6: II prenatalne ok! 🌸💕
30+2: III prenatalne ok! 🌸💕 -
verliebtindich wrote:Można podpytać w których klinikach podchodziliście do IUI?
verliebtindich lubi tę wiadomość
IUI: 06.2022 ❌
IUI: 08.2022 ❌
🍀IVF:
11.2022 - punkcja: 5 ❄️
12.2022 - I transfer ❌
03.2023 - II transfer
7dpt: beta 77,40 💛
9dpt: beta 182,30 💛
11dpt: beta 398,70 💛
13dpt: beta 916,80 💛
26dpt: 💛 113bpm, 0,48crl