IUI Grudzień
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi nic nie mówił o zrobieniu bety. Po iui przez 14 dni mam brać acard i luteinę. Dziś jestem 11 dni po iui, brzuch boli jak na okres, rano robiłam test i jest negatywny. Nawet cienia drugiej kreski. Zastanawiam się, czy jak biorę luteinę to mogę dostać okres czy dopiero po odstawieniu tzn po tych 14 dniach.
Karoraro lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i zdecydowaliśmy, że jeszcze raz probuje IUI, a jak się kiedyś uda to już IVF.
Dostałam Lamette do stymulacji, bo na usg wyszlo ze nie mam pęcherzyka dominującego.
Czy któraś z Was to brała? Mam brac przez 5 dni po 1 tabletce (do 1.01), pozniej 3.01 wizyta i pewnie dowiem się już keidy IUI.🙋🏼♀️30 lat 🙋♂️36 lat
Staramy się od: 10.2019
✅Drożność jajowodów
✅Kariotypy
✅AMH: 6.75
☑️Nasienie: SDF: 20%, HBA: 42%
Morfologia: 0.92% -> 4.31% -> 0.85%
💊 Pregna start, Wit. C 1000, Q10
4.12.2021- 1sza IUI❌
4.01.2022 - 2ga IUI❌️
01.2022- Rekovelle (8mg) + Menopur (150) + Orgalutran (3dn x 1amp) + Gonapepty (1dn x 2amp) +Ovitrelle+ Sumamed -
Karoraro wrote:Hej dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i zdecydowaliśmy, że jeszcze raz probuje IUI, a jak się kiedyś uda to już IVF.
Dostałam Lamette do stymulacji, bo na usg wyszlo ze nie mam pęcherzyka dominującego.
Czy któraś z Was to brała? Mam brac przez 5 dni po 1 tabletce (do 1.01), pozniej 3.01 wizyta i pewnie dowiem się już keidy IUI.
Ja w tym miesiącu bralam pierwszy raz clo, to ten sam lek co lametta.
To też nasz pierwsza próba IUI, 24 miałam ovitrelle a 25 inseminację.
Czas stoi w miejscu...😩😩😩 -
Karoraro wrote:Hej dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i zdecydowaliśmy, że jeszcze raz probuje IUI, a jak się kiedyś uda to już IVF.
Czy któraś z Was to brała? Mam brac przez 5 dni po 1 tabletce (do 1.01), pozniej 3.01 wizyta i pewnie dowiem się już keidy IUI.
Ja jestem na Lamettcie, bez tego nie występuje u mnie owulacja 🙄🤷♀️ W pierwszym cyklu pamiętam, że mnie mega pryszcze wysypały, na plecach też. Później już było wszystko okay. W tym cyklu miałam 2 pęcherzyki w 10dc -20mm i 15mm, tego dnia miałam owulację i robiliśmy od razu inseminację.Karoraro lubi tę wiadomość
-
Hej, ja podchodzę do 3 IUI biorę teraz aromek 4tabletki co drugi dzień przez 3 dni , dziwne dawkowanie o duża ilość moim zdaniem… w ogóle to byłam na wizycie i niego ginekologa ale w tej samej klinice bo mój jest na urlopie, w poniedziałek mam podglad apropo owulacji o coś mi się wydaje ze pewnie wtorek będzie IUI jeśli wszystko okaże się w porządku… 3 podejście i nie ja swojego lekarza wiec zobaczymy co z trgo wyjdzie, bardzo się boje na sama mysl a do tego jeszcze ten straszny ból podczas zabiegu, który towarzyszy mi za każdym razem, ledwo wytrzymuje no ale czego się nie robi żeby mieć dzieciątko ❤️
Jeśli tym razem się nie uda to chyba będziemy podchodzić do on vitro… -
nick nieaktualnyCześć, 28 grudnia miała druga inseminację, a 12 stycznia mam zrobić bhcg. Na drugi dzień po ovitrelle miałam silne bóle podbrzusza i lekkie plamienie ale teraz już ok. Przypuszczam że nic z tego nie będzie bo parametry nasienia były kiepskie .... Ja też mam dodatkowo wadę wrodzoną w budowie więc nie wiem czy jest sens startować do 3 próby 😊
-
Hej. Powiedźcie mi czy z takimi parametrami nasienia są szanse na powodzenie inseminacji. W styczniu mam 1 wizyte w klinice. Staramy sie 3lata. U mnie byl monitoring owulacji i miałam HSG wszystko ok.
Objętość 1,50
Ph 7,70
HOS test 51%
Żywe plemniki 50%
Koncentracja 66,39 mln/ejakulat
Ruch P+NP 48,62 %
ruch P 31,81 %
Ruch Np 16,81 %
Uplynienie 10
Morfologia 2 %Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Lucsi wrote:Cześć, 28 grudnia miała druga inseminację, a 12 stycznia mam zrobić bhcg. Na drugi dzień po ovitrelle miałam silne bóle podbrzusza i lekkie plamienie ale teraz już ok. Przypuszczam że nic z tego nie będzie bo parametry nasienia były kiepskie .... Ja też mam dodatkowo wadę wrodzoną w budowie więc nie wiem czy jest sens startować do 3 próby 😊
-
nick nieaktualnySiwa33 wrote:Lucsi jaksie czujesz? Testowała może jiz?
Jeszcze nie testowałam choć już było blisko kupienia testu w rossmanie ale przeszłam obok i nie kupiłam hehe. Czuje się dość normalnie, piersi trochu bolą tak jak na okres i coś zasnąć nie mogę wogóle, dopiero po 24 się udaje. Tak jak mówiłam nie nastawiam się 😍😍 W środę pójdę na betę tylko nie pamiętam czy to musi być na czczo? -
Lucsi wrote:Jeszcze nie testowałam choć już było blisko kupienia testu w rossmanie ale przeszłam obok i nie kupiłam hehe. Czuje się dość normalnie, piersi trochu bolą tak jak na okres i coś zasnąć nie mogę wogóle, dopiero po 24 się udaje. Tak jak mówiłam nie nastawiam się 😍😍 W środę pójdę na betę tylko nie pamiętam czy to musi być na czczo?
-
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -