IUI Grudzień
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie dzisiaj zaczęło się plamienie, jak zawsze przed @. 😔 jade na bete po pracy, żeby potwierdzić ze sie nie udało, ale nie załamuje się, traktuje to jak otwarcie drogi do IVF.🙋🏼♀️30 lat 🙋♂️36 lat
Staramy się od: 10.2019
✅Drożność jajowodów
✅Kariotypy
✅AMH: 6.75
☑️Nasienie: SDF: 20%, HBA: 42%
Morfologia: 0.92% -> 4.31% -> 0.85%
💊 Pregna start, Wit. C 1000, Q10
4.12.2021- 1sza IUI❌
4.01.2022 - 2ga IUI❌️
01.2022- Rekovelle (8mg) + Menopur (150) + Orgalutran (3dn x 1amp) + Gonapepty (1dn x 2amp) +Ovitrelle+ Sumamed -
Karoraro wrote:U mnie dzisiaj zaczęło się plamienie, jak zawsze przed @. 😔 jade na bete po pracy, żeby potwierdzić ze sie nie udało, ale nie załamuje się, traktuje to jak otwarcie drogi do IVF.[/QUOT
Karoraro spokojnie, nie chce Cię nakręcać ale zaczekaj jeszcze na bete… ✊❤️Karoraro lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, jestem tu nowa.
Jeśli chodzi o mnie, miałam 1 IUI 08.12, na pękniętym pęcherzyku dzień przed czułam owu, bardzo bolał mnie jajnik. Nastepnego dnia mialam usg w klinice i pokazał się pękający pęcherzyk właśnie w prawym jajniku Tego samego dnia miałam IUI. Na betę mam iść w poniedziałek (12 dni po iui). Od zabiegu bolał mnie brzuch, jajnik, miałam lekkie skurcze macicy. Sam zabieg był dla mnie totalnie bezbolesny.
Za Was trzymam kciuki 💚✊Karoraro, Siwa33, Joasia 🌞 lubią tę wiadomość
-
Gosia05 wrote:Hej Dziewczyny, jestem tu nowa.
Jeśli chodzi o mnie, miałam 1 IUI 08.12, na pękniętym pęcherzyku dzień przed czułam owu, bardzo bolał mnie jajnik. Nastepnego dnia mialam usg w klinice i pokazał się pękający pęcherzyk właśnie w prawym jajniku Tego samego dnia miałam IUI. Na betę mam iść w poniedziałek (12 dni po iui). Od zabiegu bolał mnie brzuch, jajnik, miałam lekkie skurcze macicy. Sam zabieg był dla mnie totalnie bezbolesny.
Za Was trzymam kciuki 💚✊
Gosia ja miałam 9.12 wiec jesteśmy w podobnej sytuacji tyle, ze mnie IUI cholernie bolało tak jak opisywałam wcześniej 🙈🥺tez kusi mnie żeby zrobic już w poniedziałek 🙈
-
Siwa33 wrote:Gosia ja miałam 9.12 wiec jesteśmy w podobnej sytuacji tyle, ze mnie IUI cholernie bolało tak jak opisywałam wcześniej 🙈🥺tez kusi mnie żeby zrobic już w poniedziałek 🙈
Mnie podpieka żeby zrobić jeszcze rano test płytkowy przed betą, ale boję się, że mega mnie to zestresuje jeśli wyjdziw negatywny 😬 Na początku bardzo mi się dłużyły te dni do testowania, a teraz... To już w poniedzialek 😃 Od samego iui bardzo bacznie obserwowałam swoje ciało, ale nic sobie nie wkręcam żeby nie świrować 🥴 A Ty, miałaś jakieś "objawy"? -
Dziewczyny przychodzę o poradę.
Dr zasugerował że możemy jeszcze raz spróbować iui.
To by była moja druga iui po szczepieniach limfocytami oraz z accofilem.
Mąż chce spróbować wyniki ma ok natomiast caly czas wychodzi mu duża lepkość nasienie a insemnacja to eliminuje.
Ale ja nie wiem czy jest sens jeszcze raz próbować.
Byłoby to dopiero gdzieś w połowie stycznia bo dr między świętami nie ma.
Nie wiem czy próbowac raz jeszcze czy zbierać na in vitro. To by nas wyniosło 700 insmenacja i wszysteki leki i wizyty ok 500 zł więc razem 1200 zł i tak myśle czy nie lepiej przeznaczyć już tą kase na in vitro.Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Gosia05 wrote:Mnie podpieka żeby zrobić jeszcze rano test płytkowy przed betą, ale boję się, że mega mnie to zestresuje jeśli wyjdziw negatywny 😬 Na początku bardzo mi się dłużyły te dni do testowania, a teraz... To już w poniedzialek 😃 Od samego iui bardzo bacznie obserwowałam swoje ciało, ale nic sobie nie wkręcam żeby nie świrować 🥴 A Ty, miałaś jakieś "objawy"?
Szczerze to przy pierwszej IUI która miałam w październiku ciagle cos czułam a tonikiem kłucia w brzuchu a to skurcze i piersi miałam wrażenie ze są pełniejsze a teraz kompletnie nic nie czuje no moze poza tym, ze od wczoraj boli mnie głowa ale to akurat myśle ze raczej jest spowodowane pogoda 🙄 🙈 -
anulla91 wrote:Dziewczyny przychodzę o poradę.
Mąż chce spróbować wyniki ma ok natomiast caly czas wychodzi mu duża lepkość nasienie a insemnacja to eliminuje.
Nie wiem czy próbowac raz jeszcze czy zbierać na in vitro. To by nas wyniosło 700 insmenacja i wszysteki leki i wizyty ok 500 zł więc razem 1200 zł i tak myśle czy nie lepiej przeznaczyć już tą kase na in vitro.
Ja bym spróbowała jeszcze raz żeby bo żeby później nie mieć do siebie pretensji, ze mogłam zaryzykować jeszcze raz ale to już sama musisz podjąć ta decyzje🙈 Ja jestem po drugiej i jeśli się nie uda to nie wiem czy podejdę do kolejnej ale tylko dlatego, ze ja mam straszny ból podczas robienia i na sama mysl się boje 🥺Gosia05 lubi tę wiadomość
-
Siwa33 wrote:Ja bym spróbowała jeszcze raz żeby bo żeby później nie mieć do siebie pretensji, ze mogłam zaryzykować jeszcze raz ale to już sama musisz podjąć ta decyzje🙈 Ja jestem po drugiej i jeśli się nie uda to nie wiem czy podejdę do kolejnej ale tylko dlatego, ze ja mam straszny ból podczas robienia i na sama mysl się boje 🥺
No powiem Ci że dla mnie też jest to bolesne tak głupie uczucie że masakra na samą myśl mnie ciśnie.
No właśnie mó mąż mówi to samo żeby spróbować bo in vitro to ostateczność i musimy mieć pewność że zrobiliśmy wszystko.Siwa33 lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:No powiem Ci że dla mnie też jest to bolesne tak głupie uczucie że masakra na samą myśl mnie ciśnie.
No właśnie mó mąż mówi to samo żeby spróbować bo in vitro to ostateczność i musimy mieć pewność że zrobiliśmy wszystko.
My też założyliśmy, że podejdziemy do 3 iui, dopiero potem pomyślimy o ivfSiwa33 lubi tę wiadomość
-
anulla91 wrote:Dziewczyny przychodzę o poradę.
Nie wiem czy próbowac raz jeszcze czy zbierać na in vitro. To by nas wyniosło 700 insmenacja i wszysteki leki i wizyty ok 500 zł więc razem 1200 zł i tak myśle czy nie lepiej przeznaczyć już tą kase na in vitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2021, 15:18
Siwa33 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️30 lat 🙋♂️36 lat
✅Drożność jajowodów
✅Kariotypy
4.12.2021- 1sza IUI❌
4.01.2022 - 2ga IUI❌️
01.2022- Rekovelle (8mg) + Menopur (150) + Orgalutran (3dn x 1amp) + Gonapepty (1dn x 2amp) +Ovitrelle+ Sumamed -
anulla91 wrote:No powiem Ci że dla mnie też jest to bolesne tak głupie uczucie że masakra na samą myśl mnie ciśnie.
No właśnie mó mąż mówi to samo żeby spróbować bo in vitro to ostateczność i musimy mieć pewność że zrobiliśmy wszystko.
No ja zwijam się z bólu…
Czyli mąż ma takie same zdanie jak ja wiec teraz decyzja należy do Cb ❤️ -
Karoraro wrote:Ja jestem po pierwszej IUI, teraz idę od razu w IVF. Po prostu patrze na statystyki i wiem że w IVF mamy większe szanse. Poza tym mam teraz aktualne badania i szkoda mi zeby sie przeterminowaly. A juz taki ostatni aspekt to kwestia dofinansowania z miasta, chce sie zapalac poki jeszcze jest, bo w tym kraju to nic nie wiadomo...
-
Siwa33 wrote:Kochana a byłaś na tej becie?
Za to odebrałam wyniki kariotypow i na szczęście i meski i żeński prawidłowy.Gosia05, Siwa33, Joasia 🌞 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️30 lat 🙋♂️36 lat
✅Drożność jajowodów
✅Kariotypy
4.12.2021- 1sza IUI❌
4.01.2022 - 2ga IUI❌️
01.2022- Rekovelle (8mg) + Menopur (150) + Orgalutran (3dn x 1amp) + Gonapepty (1dn x 2amp) +Ovitrelle+ Sumamed