IUI kwiecień 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
queenie wrote:Dziś nasza fasola ma betę 1628,86 mlU/l, dziewczyny Ona walczy 💖💖💖
-
Kika32 wrote:Hej dziewczyny, w następny piątek mam pierwszą wizytę w klinice. Mój mąż jest zdiagnozowany - musimy spożywać z nasienia dawcy.
Teoretycznie jestem tydzień przed okresem ale targową mną emocje więc spodziewam się wszystkiego.
Jak myślicie czy:
Powinnam w poniedziałek zrobić jakieś badania żeby mieć wyniki na piątek? Nie chcę wydawać bez sensu pieniędzy ale chciała bym żeby już w maju coś zaczęło się dziać. Czekam na to 2 lata. Chodzi mi o czy dzień cyklu ma tak duże znaczenie.
Do iui kobieta musi mieć komplet badań, w przypadku mojej kliniki:
Cytologia, stopień czystości, chlamydia metodą pcr,
Wszystkie wirusowe z krwi tzn. Hbs, hbc itp.
Różyczka, toxoplazmoza
Wiem, że każda klinika ma inne wymogi, drożność itp. Ja miałam histeroskopie.
Ja dodatkowo zbadałam hormony tarczycy, prolaktyne bo niedawno zakończyłam karmienie. Wiem, że hormony kobiece bada się w danym dniu cyklu.
Ważne jest też to, czy chcesz podchodzić do Aid na własnym cyklu czy z lekami. Jak z lekami to ja np. Brałam clo od 5 dc czyli pojawiłam się w klinice jeszcze miesiaczkujac.12.2019 - 1 Aid- nieudane
01.2020 - 2 Aid- udane
09.2020 - córeczka (tatusia) ❤
2022- powrót po rodzeństwo -
Kalina89 wrote:My jesteśmy w Krakowie w ARTVIMED, ale ja leczę się u swojego lekarza on mnie monitoruje, w klinice miałam tylko IUI. Badania robiłam z krwi dwa dni przed okresem, bo zależało mi na czasie bo za 2 tygodnie miałam mieć wizytę i chciałam mieć wszystkie wyniki. Ale z krwi to chyba nie ma znaczenia w jakim cyklu. Wymazy muszą być chyba między 12 a 20 dniem jak dobrze pamiętam.
Czyli pewnie nie uda się w majowym cyklu. Liczyłam że lekarz zrobi mi wymazy podczas pierwszej wizyty.
Ale utwierdziłaś mnie w przekonaniu żeby zrobić te badania - dziękuję 🙂
Jaka jest Twoja historia? Macie swoje nasienie? I udaną próbę? -
Ivanka wiedziałam 😍 gratulacje ❤️❤️❤️
Monika ja nadal trzymam mocno kciuki ❤️
Queenie przy tej becie to już kropeczka jest pewnie 😍 Nam lekarka kazała od bety 1500 zapisać się na usg. I faktycznie była malutka kropka. A w kolejnym tyg serce ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 14:51
MONIKA, queenie, Ivanka93 lubią tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Monika, wszystkie tu trzymamy bardzo mocno kciuki 🍀🤞. Też miałam objawy typowo okresowe, to nic nie znaczy! Szybko zleci Ci ten czas i doczekasz się testowania, w końcu ładny weekend się szykuje 🌞
Imbirowa - od razu napisałam do mojego gina, chciałabym go odwiedzić jak najszybciej 😊💖Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 15:40
Imbirowa, MONIKA lubią tę wiadomość
👱♀️ 29l: hipogonadyzm hipogonadotropowy
HSG - jajowody drożne
🧔 29l: hipogonadyzm
morfologia 3%, DFI 46%
2 lata bez @ i owulacji
4 cykle stymulowane - brak ciąży
28.01. IUI - cb
07.03. IUI - fail
09.04. IUI
21.04. beta 82, 25.04. beta 354, 02.05. beta 4700
04.05. pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka
19.05. mamy ❤️
21.06. prenatalne - niskie ryzyka
03.01.23 nasz Mikołaj przychodzi na świat 🎅🏻🤍
01.08.24 Maksiu - naturalny cudak 🩵 -
Kika32 wrote:Czyli pewnie nie uda się w majowym cyklu. Liczyłam że lekarz zrobi mi wymazy podczas pierwszej wizyty.
Ale utwierdziłaś mnie w przekonaniu żeby zrobić te badania - dziękuję 🙂
Jaka jest Twoja historia? Macie swoje nasienie? I udaną próbę? -
Kalina89 wrote:Mamy swoje nasienie. Starań naturalnych 2.5 roku bez rezultatu.Pierwsza IUI w styczniu udana, niestety w 7 tyg. nie było bicia serca, musiałam wywołać poronienie. Teraz 20 kwietnia druga IUI , czekam na wynik.
No to trzymam kciuki, jak się czujesz? Nie znam nikogo kto stosował metody wspomagane.
A myślisz że zakładając że jestem zdrowa to poza badaniami do inseminacji powinnam zrobić też jakieś hormony? -
Kika32 wrote:No to trzymam kciuki, jak się czujesz? Nie znam nikogo kto stosował metody wspomagane.
A myślisz że zakładając że jestem zdrowa to poza badaniami do inseminacji powinnam zrobić też jakieś hormony?
Badania hormonalne nie są wymagane do iui, ale jeżeli nie miałaś nigdy robionych to myślę, że lekarz może Ci zlecić podstawowe.Kalina89 lubi tę wiadomość
-
Kika32 wrote:No to trzymam kciuki, jak się czujesz? Nie znam nikogo kto stosował metody wspomagane.
A myślisz że zakładając że jestem zdrowa to poza badaniami do inseminacji powinnam zrobić też jakieś hormony?
Tak jak Sunday_92 napisała badania hormonalne nie są wymagane, ale możesz zrobić. -
nick nieaktualnyKika32 wrote:Macie rację, skoro nigdy nie miałam ich robionych to przynajmniej będę spokojna. Wypisałam sobie podstawowe hormony i badania do inseminacji i wyszło mi 15 badań. Mam nadzieję że mi krwi wystarczy 🤣
Dziękuję dziewczyny 🥰
Mozesz napisać do mnie na privjak masz jakieś pytania , żeby tutaj nie zaśmiecać tez korzystaliśmy z dawcy. 🙂
A swoją drogą gratuluję wszystkim powytywnych wiadomości 🙂👊🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 17:53
Powrot po rodzenstwo lubi tę wiadomość
-
Gratuluję i bardzo się cieszę dziewczyny z Waszych przyrostów . Teraz tylko spokoju i bardzo nuuuudnej ciąży Wam życzę .
Kika32 w moim przypadku lekarz na pierwszym spotkaniu to od razu pytał o panel hormonalny i zaprosił do szpitala na badania w konkretnych dniach cyklu. Dopiero jak tu było ok to był podjęty temat IUI więc faktycznie każda klinika może mieć inne podejście. Może poczekaj z badaniami na wytyczne od siebie, po co mają Cię dwa razy kłućJa:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Just hope! wrote:Mozesz napisać do mnie na privjak masz jakieś pytania , żeby tutaj nie zaśmiecać tez korzystaliśmy z dawcy. 🙂
A swoją drogą gratuluję wszystkim powytywnych wiadomości 🙂👊🍀🍀
Dziękuję, wysłałam Ci zaproszenie.Just hope! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kika32 wrote:Macie rację, skoro nigdy nie miałam ich robionych to przynajmniej będę spokojna. Wypisałam sobie podstawowe hormony i badania do inseminacji i wyszło mi 15 badań. Mam nadzieję że mi krwi wystarczy 🤣
Dziękuję dziewczyny 🥰 -
Kalina89 wrote:Ja mialam 20.04 mam zamiar 4 maja zrobic pierwszy test.
Ja zamierzam 3.05 po wykończonym dupku w poprzedniej ciąży już przed planowanym okresem test był +Imbirowa lubi tę wiadomość
12.2019 - 1 Aid- nieudane
01.2020 - 2 Aid- udane
09.2020 - córeczka (tatusia) ❤
2022- powrót po rodzeństwo