IUI kwiecień 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
ElenaM wrote:Sunday udanego wypoczynku
Lila trzymam kciuki za nowy cykl
Imbirowa a kogo konkretnie szukasz? Ja do mojej kliniki trafiłam od świetnej pani ginekolog dr Suchonskiej (przyjmuje na Lindleya na NFZ a prywatnie w medispace przy Powązkach). To jedyna dr która zdiagnozowala moje problemy (miałam HPV, zmiany nowotworowe, endomende). Przed nią miałam 8 innych lekarzy i żaden nie wiedział co mi jest- przepisywali tylko przeciwbólowe. Gorąco polecam bo mega ludzka, empatyczna i naprawde ma wiedzę. Jak do niej trafiłam to biegałam półmaratony i też rozsądnie mi podpowiedziała że jak zajde w ciążę i nagle utne tak dużą aktywność to mogę mieć problem z wagą. I się to sprawdziło . A jeśli chodzi o klinikę to w mojej też odbieram moje Iui jako taki "pryszcz" Bo jak podchodziłam do pierwszej i było na pękniętym to mnie dr pytała czy chce zrobic. Powiedziałam że ona jest lekarzem i jeśli jest sens to chce. A ona ze Iui w ogóle nie ma sensu więc to moja decyzja. Do drugiej Iui podchodzilam u kogoś innego ale już tam nie pracuje niestety.
A do jakiej kliniki chodzisz w Wawie ? Bocian?
Co do naprotechnologii to był sarkazm bo ja nie skorzystałbym z tej metody w życiu. Bo ja jestem otwarta na IUI jeśli będziemy mieć fundusze. No i muszę brać masę leków stymulujących, na pęknięcie itp. A nawet nie wiem czy oni to robią, nie mniej jednak nie ma o czym mówić nawet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2022, 15:18
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Sunday_92 wrote:No cóż okres, nigdy nie w porę 🤷
Dzięki! Czekam na ten urlop jak na zbawienie - w planach pełen relaks przez dwa tygodnie, nie zabieramy żadnych supli, nie myślimy kiedy owulacja, odcinamy internet (to bardziej dla mnie 😂), mam nadzieję, że psychicznie się zregenerujemy 💪
@Lila, nie u nas w tym cyklu to raczej nie ma szans na ciążę, 9-13 DC miałam wyjazd z pracy, w 14dc myśleliśmy, że może zrobimy drugie iui ale już było przynajmniej 12 h po owu. Także nawet starań naturalnych nie było w związku z moim wyjazdem
Kciuki za Wasze drugie podejście 🤞 my dopiero w lipcu (pod koniec) będziemy mieć możliwość na iui, bo tak to w rozjazdach
Bardzo dobre podejście, wakacje to wakacje 😊 -
Imbirowa wrote:Po prostu kogoś dobrego z nowym spojrzeniem na Nasz przypadek. Moja lekarka mam wrażenie poszła w schemat. Wiecznie gadała o beznadziejnym przypadku męża i tych leukocytach (gdzie Wolski nie widział w tym przeciwskazania skoro mamy dziecko z tymi leukocytami). No i o mojej wadze co już wiemy. Nie zaproponowała zmiany leków ani jakichś badań dodatkowych.
A do jakiej kliniki chodzisz w Wawie ? Bocian?
Co do naprotechnologii to był sarkazm bo ja nie skorzystałbym z tej metody w życiu. Bo ja jestem otwarta na IUI jeśli będziemy mieć fundusze. No i muszę brać masę leków stymulujących, na pęknięcie itp. A nawet nie wiem czy oni to robią, nie mniej jednak nie ma o czym mówić nawet.Imbirowa lubi tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Hej dziewczyny. Nie będę pisac nic o staraniach...
Mam po prostu gorszy dzień
Z mężem dogadać się nie umiem.
Dziś załatwialiśmy paszport dla synka, przeszliśmy pół miasta bo różne wynikły problemy.
I wiecie co, hmmm nawet mi ręki nie podał.
Szliśmy jakby znajomi... może wyolbrzymiam ale tak jakoś głupio sie zrobiło, smutno...Ana.ana lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Atopikowa wrote:Hej dziewczyny. Nie będę pisac nic o staraniach...
Mam po prostu gorszy dzień
Z mężem dogadać się nie umiem.
Dziś załatwialiśmy paszport dla synka, przeszliśmy pół miasta bo różne wynikły problemy.
I wiecie co, hmmm nawet mi ręki nie podał.
Szliśmy jakby znajomi... może wyolbrzymiam ale tak jakoś głupio sie zrobiło, smutno...
Nasz związek sporo ucierpiał od kiedy wróciliśmy do tematu. Czasem tego żałuje.Atopikowa, Ana.ana lubią tę wiadomość
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Imbirowa wrote:Może sam miał jakiś gorszy dzień? Wiem , ze to nie o staraniach piszesz ale na pewno gdzieś tam w Was to siedzi.
Nasz związek sporo ucierpiał od kiedy wróciliśmy do tematu. Czasem tego żałuje.
Niewiem co napisać . . .Ana.ana lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
nick nieaktualnyImbirowa wrote:Może sam miał jakiś gorszy dzień? Wiem , ze to nie o staraniach piszesz ale na pewno gdzieś tam w Was to siedzi.
Nasz związek sporo ucierpiał od kiedy wróciliśmy do tematu. Czasem tego żałuje.
Niestety tak to wyglada. Nam akurat przypadał na teraz wyjazd na kilka dni. Zaplanowany i opłacony jeszcze przed skierowaniem na zabieg. Przez dwa dni udało mi się w ogóle nie myśleć o zabiegu. Bawiłam się, skakałam, robiliśmy piesze kilometry, nawet skusiłam się na kieliszek wina, śmialiśmy się. A dziś uświadomiłam sobie, że przecież mi nie wolno - nie mogę się przemęczać, nie mogę pić alkoholu, nie mogę normalnie żyć... Wiadomo, że gdybym była w ciąży to bym tego też nie mogła robić - oczywiste! Ale wtedy byłaby ta radość, ten cel na który razem czekamy, to do czego tak dążymy, warte każdych poświęceń. Od razu wyrzuty sumienia mnie dopadły. Zrobiłam się nerwowa. Zaczęłam się męża o wszystko czepiać - że piwo wypił źle, za długo na dworze każe siedzieć - też źle, bo nie rozumie, że się przeziębie... I tak w kółko o wszystko problem. Żeby się nie pokłócić - przestał się odzywać. Ostatecznie utknęłam sama w łóżku obrażona na cały świat, nie wiem o co, po prostu takie poczucie bezradności mnie dopadło... Wszystko to co przeżywamy odbija się na naszych związkach.ElenaM, Atopikowa, Imbirowa lubią tę wiadomość
-
Atopikowa a może zapytaj go o to wprost? Mojemu trzeba często mówić "łopatologicznie". Teraz jak bałam się przez ten progesteron i mu o tym powiedziałam że " Ciąża jest ale próg niski i nie wiadomo co będzie " to nawet tego nie skomentował. We mnie to siedzialo wiec za jakiś czas tego samego dnia zostawiłam go z córką i wykorzystując fakt oddania książek do biblioteki poszłam na spacer. I mu powiedziałam przed wyjściem że oczekiwałam od niego "tak kochanie, wiem ze sie boisz. Tak, wiem ze bedzie dobrze, nie martw się. Tak rozumiem Cie i mocno dziś przytulam" A nie milczenia. I dopiero Łoś mi odpowiedział że "no tak". Wiec czasem jego deficyt w mówieniu o emocjach sama muszę sobie dopowiedzieć 😅
Atopikowa, Imbirowa lubią tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Oj tak Elena. Faceci są bardzo prości w obsłudze. Trzeba im drukowanymi literami powiedzieć czego się od Nich oczekuje. Ja tez liczyłam na pocieszenie męża po zachowaniu lekarki. A dostałam rzeczowa odpowiedz „to jest lekarz, wsparcia i współczucia tam nie znajdziesz”. 🙄 mogł tylko powiedzieć przykro mi i przytulić 🤷🏻♀️
Ja właśnie oddałam z mężem krewke na te dziwne różne badania. I czekamy 😊 nie sadze aby coś wyszło, jak tak będzie to się zaskoczę.ElenaM, LILA_33 lubią tę wiadomość
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
ElenaM wrote:Atopikowa a może zapytaj go o to wprost? Mojemu trzeba często mówić "łopatologicznie". Teraz jak bałam się przez ten progesteron i mu o tym powiedziałam że " Ciąża jest ale próg niski i nie wiadomo co będzie " to nawet tego nie skomentował. We mnie to siedzialo wiec za jakiś czas tego samego dnia zostawiłam go z córką i wykorzystując fakt oddania książek do biblioteki poszłam na spacer. I mu powiedziałam przed wyjściem że oczekiwałam od niego "tak kochanie, wiem ze sie boisz. Tak, wiem ze bedzie dobrze, nie martw się. Tak rozumiem Cie i mocno dziś przytulam" A nie milczenia. I dopiero Łoś mi odpowiedział że "no tak". Wiec czasem jego deficyt w mówieniu o emocjach sama muszę sobie dopowiedzieć 😅
U nas jest bardzo podobnie, wszystko trzeba mówić wprost i mu podpowiedzieć 🤦♀️
Atopikowa, może właśnie też miał zły dzień tak jak Ty może porostu sprobuj z nim porozmawiać tak na spokojnie i zapytaj o to co Cie nurtuje.
U nas też starania strasznie odbijają się na naszym związkuAtopikowa, ElenaM lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny. Wlasnie z nim rozmawiałam,tak jak pisałyscie ,on nawet swiadomy nie był ze o " cos " mi chodzi. Powiedział ze nawet nie zajarzył ze ręki nie dal mi,ze chciał szybko sprawy załatwic bo czas nas gonił.
😑😬🙄LILA_33, Imbirowa, queenie, ElenaM lubią tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Atopikowa wrote:Dziękuję dziewczyny. Wlasnie z nim rozmawiałam,tak jak pisałyscie ,on nawet swiadomy nie był ze o " cos " mi chodzi. Powiedział ze nawet nie zajarzył ze ręki nie dal mi,ze chciał szybko sprawy załatwic bo czas nas gonił.
😑😬🙄
No to super ze sie wyjaśniło 😊
Kiedy będziesz mieć wyniki wymazów? -
LILA_33 wrote:No to super ze sie wyjaśniło 😊
Kiedy będziesz mieć wyniki wymazów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 11:01
Imbirowa lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Histeroskopia:
On
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
22.05 - punkcja
Czekamy Atopikowa ✊🏼
Ja kolejny dzień żałuje, ze zapytałam o lekarza na innych wątkach 🙈 może ja jestem już stara, albo inaczej mnie wychowywano ale jeśli ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem (pani polonistka zawsze mówiła, ze to największy problem z tematem zadanym na maturze) i w dodatku odpisuje mi na pytania, których nie zadałam to 😳🙈Atopikowa lubi tę wiadomość
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Hejo! Imbirowa przykro mi ze się nie udało.. widzę, ze masz w planach zmianę lekarza. Znam 2 osoby, którym pomogła dr Szymusik z Gamety ( ale zaznaczam, ze to przy ivf).
Ja tak się cieszę, ze wzięłam l4.. jest mi rano bardzo słabo, mam ogólnie niskie ciśnienie ale teraz to już mega.. co chwile mam odruchy wymiotne. Wydaje mi się, ze jem normalnie + masa ogórków malosolnych i truskawek a wchodzę dziś na wagę i znowu niższa waga…
W poniedziałek wybieram się na usg - okazało się, ze lekarka przepisała mi o 1 opakowanie cyclogestu za mało i to dobry powod, żeby zjawić się u niej tydzień wcześniej, a nóż widelec będzie widać serduszkoImbirowa, ElenaM lubią tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Ola1988 wrote:Hejo! Imbirowa przykro mi ze się nie udało.. widzę, ze masz w planach zmianę lekarza. Znam 2 osoby, którym pomogła dr Szymusik z Gamety ( ale zaznaczam, ze to przy ivf).
Ja tak się cieszę, ze wzięłam l4.. jest mi rano bardzo słabo, mam ogólnie niskie ciśnienie ale teraz to już mega.. co chwile mam odruchy wymiotne. Wydaje mi się, ze jem normalnie + masa ogórków malosolnych i truskawek a wchodzę dziś na wagę i znowu niższa waga…
W poniedziałek wybieram się na usg - okazało się, ze lekarka przepisała mi o 1 opakowanie cyclogestu za mało i to dobry powod, żeby zjawić się u niej tydzień wcześniej, a nóż widelec będzie widać serduszko
Generalnie ja już do kliniki nie pójdę tylko mój gin będzie mnie obserwował bo już zaczęłam brać leki. A chciałam po prostu zrobić rozeznanie co do lekarzy w klinikach, gdybym miała finanse na IUI i w przyszłości i chciała ja zrobić. A zamiast tego dostałam masę niepotrzebnych komentarzy jakbym była anty IVF i kogoś szykanowała.
Bardzo się cieszę, ze wzięłaś ! Trzeba dbać o siebie w tym bardzo ważnym okresie. 😊 na początku często można zauważyć spadek wagi bo dzidzia mocno z Nas ciągnie. Oczywiście nie zawsze tak jest. Ja schudłam bardzo dużo w ciąży bo ten stan naprawił moje popsute ciało. W końcu moje zdrowe jedzenie i bycie wege sprawiło, ze po prostu chudłam jak normalny człowiek. A ze mam nadwagę lekarz mówił, ze lepiej aby był ubytek masy. Syn miał wszystko w 95 centylu i wagę urodzeniowa 4010. Rozwiązaliśmy szybciej ciąże bo najprawdopodobniej ważyłby jakieś 4500 kg 🤡
Daj znać Kochana ♥️♥️♥️2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Dziewczyny znowu proszę o rade . Mojemu mężowi w posiewie wyszła bakteria e.coli 😔😔 co teraz ? Czy to utrudnia zajście w ciążę? Czy ja też te bakterie mam mimo że nie mam żadnych objawów? Mąż też nie ma żadnych objawów. Proszę o pomocJA 34 ON 35
Starania od 1/2020
0 ciąż
Ja
PCOS, Hashimoto
badania hormonalne ok
jajowody drożne
I IUI 3/2023 - nieudana
4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI
ON
badania hormonalne ok
morfologia 0% poprawiona suple -> 4%
Czekamy na NASZ CUD
"Wszystko wali się
a ja nie mogę biec
może ten deszcz udaje łzę
minie ten sen i będzie ok..." -
Edith 19 wrote:Dziewczyny znowu proszę o rade . Mojemu mężowi w posiewie wyszła bakteria e.coli 😔😔 co teraz ? Czy to utrudnia zajście w ciążę? Czy ja też te bakterie mam mimo że nie mam żadnych objawów? Mąż też nie ma żadnych objawów. Proszę o pomoc
To niestety jest częsta przypadłość, ze podczas seksu z odbytu przeniesie się na pochwę bądź penisa bakterie. Nie martw się tym. Będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 17:30
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Imbirowa wrote:Nie utrudnia raczej, ale nie zrobią na pewno stymulacji ani IUI itp rzeczy jeśli się obydwoje nie wyleczycie. Jak mąż ma to i Ty również. Natomiast jeśli jest się w ciąży i ta bakteria wyjdzie to podobno nie zagraża dziecku. Trzeba tylko zawsze się jej pozbyć. Dlatego pewnie nie będziecie mogli się starać dopoki nie wyliczyliśmy tego.
To niestety jest częsta przypadłość, ze podczas seksu z odbytu przeniesie się na pochwę bądź penisa bakterie. Nie martw się tym. Będzie dobrze.
Dziękuję za odpowiedź, niestety nie jestem w ciąży. Mąż zrobił badania i właśnie to wyszło staramy się ponad 2 lata ..... nikt nam wcześniej nie kazał posiewu robić... pierwsze badania nasienia zrobiliśmy w listopadzie i wyszło 0% prawidłowych plemników, później w marcu wyszło 1% prawidłowych i teraz dopiero 3 czerwca zrobiliśmy następne badania i pierwszy raz powiew i wyszło 4 % prawidłowych ale w posiewie ta bakteria . Żałuje że nam nikt wcześniej nie powiedział żeby ten posiew zrobić teraz boję się że po antybiotykoterapii znów wyniki będą zle 😔😔Imbirowa lubi tę wiadomość
JA 34 ON 35
Starania od 1/2020
0 ciąż
Ja
PCOS, Hashimoto
badania hormonalne ok
jajowody drożne
I IUI 3/2023 - nieudana
4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI
ON
badania hormonalne ok
morfologia 0% poprawiona suple -> 4%
Czekamy na NASZ CUD
"Wszystko wali się
a ja nie mogę biec
może ten deszcz udaje łzę
minie ten sen i będzie ok..." -
Edith 19 wrote:Dziękuję za odpowiedź, niestety nie jestem w ciąży. Mąż zrobił badania i właśnie to wyszło staramy się ponad 2 lata ..... nikt nam wcześniej nie kazał posiewu robić... pierwsze badania nasienia zrobiliśmy w listopadzie i wyszło 0% prawidłowych plemników, później w marcu wyszło 1% prawidłowych i teraz dopiero 3 czerwca zrobiliśmy następne badania i pierwszy raz powiew i wyszło 4 % prawidłowych ale w posiewie ta bakteria . Żałuje że nam nikt wcześniej nie powiedział żeby ten posiew zrobić teraz boję się że po antybiotykoterapii znów wyniki będą zle 😔😔
Niekoniecznie musiałoby to wyjść. Nie wiadomo kiedy się zaraził. Dlatego tak ważna jest higiena w trakcie i po. Oddawanie moczu po stosunku i dbanie o czystość podczas jeśli np ktoś lubi bawic się analnie, co jest całkowicie normalne 😊 nie mówię, ze Wy tego nie robicie ale czasem poniesie każdego 😊
Mój mąż był podczas miesięcznej antybiotykoterapii jak udało się Nam spłodzić dziecko podczas IUI. Tak więc nie martw się na zapas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 18:20
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻