X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Sysiu ona nie wiedziała o niej jak mi wypisywała recepty dopiero pozniej jej o niej powiedziałam
    No to nie mam pojęcia :/ zostaje czekać

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    No właśnie lekarz nic nie powiedział tylko przepisał ovulastan i jak zaczęła tłumaczyć ze mam być w połowie cyklu to jej wspomniałam ze w tym cyklu zrobiła mi sie torbiel to powiedziała że jak dostane @ to mam w 2dc zrobić usg i sprawdzić czy nadal jest i jak jest to wtedy ovulastan mam przyjąć dwa opakowania bez robienia przerwy ale recepte wypisała tylko na 1op.

Czyżbyś była w Invicta? Podobne informacje uzyskałam i identyczne tabletki. Tyle, że mam się zgłosić na monitoring między 13 a 15 dc :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To ja wczoraj za Puregon 600 zapłaciłam 3,20zł. Stałam jak wryta, gdy farmaceutka powiedziała mi cene. Ja przy wcześniejszych procedurach płaciłam 100% za leki, więc wczoraj jak usłyszałam 3,20 to miałam wrażenie, że pani zły lek odczytała z recepty. Miejmy nadzieje, że lekarz kolejne leki też będzie przepisywał takie "taniutkie". Do tej pory nie mogę uwierzyć, że rząd był dla nas taki dobroduszny.
    A myślicie, że program w 2016 roku będzie przedłużony? Bo ja osobiście niestety w to nie wierzę.
    Toczyłyście tu dyskusje na temat zamknięcia Invicty Warszawa w poniedziałek świąteczny. To ja w Invimedzie Warszawa dostałam wytyczne jak mam się kłuć by dzień podglądania na 100% nie wypadł w niedziele. Ponieważ w niedziele i święta klinika jest zamknięta.

Co do przedłużenia programu ministerialnego... Myślę że jak Pis dojdzie do władzy albo jak Duda zostanie prezydentem to możemy się pożegnać z dofinansowaniem ivf. On jest zdecydowanym przeciwnikiem in vitro w ogóle, nie chodzi jedynie o dofinansowanie. Najchętniej pozamykałby wszystkie te kliniki, a lekarzy w więzieniach na dożywocie. Ale miejmy nadzieję że tak się nie stanie :)

klirka lubi tę wiadomość

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • monik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Czyżbyś była w Invicta? Podobne informacje uzyskałam i identyczne tabletki. Tyle, że mam się zgłosić na monitoring między 13 a 15 dc :)

Tak jestem w Invicta :-) A tobie lekarz mówił w jakim celu ta wizyta?

• Piggy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Ja jestem w Invikcie i miałam brać tabletki przez cykl non stop (a nawet trochę dłużej jakies 36 dni, bo w miedzyczasie wypadały swieta bożego narodzenia) i potem w styczniu pojawić się podczas krwawienia z odstawienia i zaczęłam krótki protokół. No ale lekarz już mnie i moj organizm długo znał, więc może dlatego było ciutke inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 21:02

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Tak jestem w Invicta :-) A tobie lekarz mówił w jakim celu ta wizyta?

Nie, ale jestem po komercyjnym IVF i wtedy kazali mi przyjść na monitoring w tym samym celu. Kiedy się pojawiłam okazało się, że mam torbiel, która nie zniknęła po tabletkach i lekarz z automatu zmienił działanie, kazał mi dobrać do 21 tabletek, odstawić, poczekać na @ i 3 dc dostałam stymulacje. To był chyba protokół krótki z antagonistą. Wtedy lekarz mi nic nie mówił. To było w Invimed.
    W Invicta Pałaszewski w ogóle nie zrobił mi USG, i też przepisał ovulastan, kazał pojawić się między 13-15 dc. Podejrzewam, że tak się zaczyna długi protokół, ale, że dla mnie to w zasadzie bez różnicy to nie przywiązuje wagi do tego. Ważne, że już wystartowałaś :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Ja tam ogólnie nie lubię źle mówić o ludziach ale byłam u prawie wszystkich lekarzy w Inviccie i serio ta kobieta nie ma podejścia do pacjentów. Czekaliśmy godzinę na wizytę (ta ostatnią z pozytywną betą) dzień przed Wigilią (więc jest co robić w domu) a ta sobie w kanciapie w pasjansa grała. Dziewczyny z rejestracji mówiły jej że czekają pacjentki a ta nic. Ja jestem przyzwyczajona że do lekarza się czeka bo każdy potrzebuje innego czasu na wizytę ale bez przesady. Wiecznie jakaś taka zagubiona w rzeczywistości i niesympatyczna. Nie podważam jej kompetencji jako lekarza bo mnie nie stymulowała ani nic ale nie wzbudziła we mnie ani krzty zaufania :/

Mam takie same odczucia. Moja przedostatnia wizyta opóźniła sie o dobre kilkadziesiąt minut bo pani doktor zapodziała się pieczątka, chodziła, szukała, pytała pacjentki które czekały na wizytę czy któraś nie zakradła się do jej gabinetu i nie ukradła pieczątki, no normalnie aż się dziewczyny uśmiechały pod nosem. A okazało się że pieczątka leżała na półce :D
    I generalnie nieprzyjemna z niej osoba, mówi takim tonem jakby wydawała rozkazy. Wprowadza nerwową atmosferę i ma się wrażenie że zależy jej aby wizyta odbyła się w tempie ekspresowym. Denerwuje się jak prosi się ją o powtórzenie jakiegoś zdania albo o wyjaśnienie czegoś. Krzyczy na dziewczyny z rejestracji i rzuca wściekle słuchawką jak ktoś się ośmieli zadzwonić do niej kiedy ma pacjentkę. Ale lekarzem jest pewnie dobrym, tego nie kwestionuję.
    Mam nadzieję że już więcej nie będę miała z nią do czynienia :)

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Co do przedłużenia programu ministerialnego... Myślę że jak Pis dojdzie do władzy albo jak Duda zostanie prezydentem to możemy się pożegnać z dofinansowaniem ivf. On jest zdecydowanym przeciwnikiem in vitro w ogóle, nie chodzi jedynie o dofinansowanie. Najchętniej pozamykałby wszystkie te kliniki, a lekarzy w więzieniach na dożywocie. Ale miejmy nadzieję że tak się nie stanie :)
    no pinezka masz rację z tym pisem i dudą dla mnie to idioci !!!

pinezka, Konwalia lubią tę wiadomość

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    no pinezka masz rację z tym pisem i dudą dla mnie to idioci !!!

Platforma też mi ostatnio trochę działa na nerwy, ale to dzięki tej partii tak naprawdę mamy refundowane in vitro. Gdyby od lat u władzy było Pis to pewnie setki/tysiące dziewczyn mogłoby co najwyżej pomarzyć o ivf, bo dla większości koszty byłyby nie do przeskoczenia... Dziewczyny, idźcie w maju na wybory i nie głosujcie na Dudę :)

justa1234, Konwalia, czarownica_tea lubią tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Platforma też mi ostatnio trochę działa na nerwy, ale to dzięki tej partii tak naprawdę mamy refundowane in vitro. Gdyby od lat u władzy było Pis to pewnie setki/tysiące dziewczyn mogłoby co najwyżej pomarzyć o ivf, bo dla większości koszty byłyby nie do przeskoczenia... Dziewczyny, idźcie w maju na wybory i nie głosujcie na Dudę :)
    Ja NAPEWNO NIE ZAGŁOSUJE NA TEGO PALANTA DUDĘ :@ ja powiem szczerze że gdybym nie dostała się do programu to musielibyśmy brać kredyt :-( a jeden już splacamy za mieszkanie, ja to słowa nie mam dla tych debili zero wyrozumiałośc!! Udają wielkich katolików, w innych krajach takie dofinansowanie to norma a u nas jest zacofanie i chęć przypodobania się kościołowi. Eh szkoda nerw na to wszystko :-( jest tyle par które czekają na swoją szansę a ci idioci chcą pozbawić ludzi nadzieii :-(

pinezka lubi tę wiadomość

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wlasnie o Tobie dzis myslalam,bo przypomnialo mi sie ze mowilas ze bedziesz podchodzic w kwietniu (a Ty sie dzis odezwalas :) )A to bylo na jesien-ale ten czas leci ;)

I dziewczyny....ale produkujecie stron,normalnie nie nadążam ;) Od wczoraj znowu ok 10stron i jak nie ma mnie jeden dzien to boje sie ze nie nadąże :P
    Witam rowniez nowe dziewczyny :)
    Trzymam kciuki za bety i stymulacje :)
    Ja tez od jutra Progynova i wracam po mojego mrozaczka :)

justa1234, Anko:-), Lenuś, Kava, Anatolka, Konwalia, Tosia 1981, czarownica_tea lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie można patrzeć na politykę tylko z perspektywy in vitro. Ani PO ani PIS nie mają mojego zaufania i szczerze nie ma na kogo głosować. Pewnie zagłosuję na kogos kompletnie spoza "układu" naiwnie wierząc że nowa krew może coś zmieni.

zai2014, roletka, mycha28 lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Ale nie można patrzeć na politykę tylko z perspektywy in vitro. Ani PO ani PIS nie mają mojego zaufania i szczerze nie ma na kogo głosować. Pewnie zagłosuję na kogos kompletnie spoza "układu" naiwnie wierząc że nowa krew może coś zmieni.

Piggy, zgadzam się że nie ma na kogo głosować i że przydałaby się nowa krew, ale byleby to nie był Pis bo to najgorsze co może nas spotkać. Z dwojga złego wolę już Platformę :)

Ale nie odbiegajmy od wątku, nasz wątek to in vitro :) Szkoda zdrowia na politykę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:35

justa1234 lubi tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie wybory w naszym kraju....wybieramy mniejsze zlo:-)

pinezka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog się śmiał ze oby nie Duda bo o ivf będziemy mogły zapomniec:-)

pinezka, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko mam intymne pytanko ? Też sie tak "ślinisz" tam na dole? Może to od luteiny ale przed transferem też brałam i wręcz susza była.

Anko:-) lubi tę wiadomość

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Mój ginekolog się śmiał ze oby nie Duda bo o ivf będziemy mogły zapomniec:-)

Otóż to! :) Ginekolodzy też wiedzą na kogo nie głosować :D

Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Anko mam intymne pytanko ? Też sie tak "ślinisz" tam na dole? Może to od luteiny ale przed transferem też brałam i wręcz susza była.
    nie do mnie pytanie, ale odpowiem :) ja się nie ślinie, ze mnie wypływa lutinus prawie jak mleko, wrrr...

Anko:-) lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko miło mi, że pamiętałaś o mnie.

Anko faktycznie mam już synka z ivf w domu, a teraz marzy nam się drugi bobasek. Ja chciałam jak najmniejszą róźnicę wieku, więc dlatego dość szybko zdecydowaliśmy się na kolejną procedurę.

Anko:-), justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    nie do mnie pytanie, ale odpowiem :) ja się nie ślinie, ze mnie wypływa lutinus prawie jak mleko, wrrr...
    Ze mnie też wypływa, tylko wczesniej ciecz była taka jakby "tępa" (sucha) a teraz jest ślizgawica

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ