IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
czarownica_tea wrote:Pinezka- ja się zraziłam do dr Sz. Robiła mi pierwszy transfer dziobała mnie tym cewnikiem chyba z 10 minut i była zła, że mam dziwną szyjkę
.
Cały czas chodziłam do dr Pałaszewskiego (oprócz dwóch wizyt Kunicki i Neuberg) i będę go wychwalać po wsze czasy. On mi robił 2 udany transfer i tak się potem cieszył, że "zrobił mi ciążę"
Sky- ja za Menopur 1200 refundowany zapłaciłam koło 400 pln a za trzy ampułki 75 prawie 900. I potwierdzam to co mówi Sysia, nie mogą Ci dać więcej leku mimo, że wyjdzie taniej bo zapłacą karę (NFZ jest chory)
Na koniec informacja z dzisiejszego USG na 90% będzie córcia
Zgadza się, jest strasznie nerwowa i ciągle chodzi podminowana, na pierwszej wizycie to aż się jej przestraszyłam. A Pałaszewski fajny facet))
Gratuluję córeczki, przecudownie!I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
pinezka wrote:
Miałam długi protokół. A Ty jesteś na etapie wyciszania?
tak, wyciszanie teraz, dziś drugi zastrzyk z gonapeptylu i od 9 kwietnia stymulacja jak wszystko bedzie szło jak pwoinno
czarownica_tea wrote:Pinezka- ja się zraziłam do dr Sz. Robiła mi pierwszy transfer dziobała mnie tym cewnikiem chyba z 10 minut i była zła, że mam dziwną szyjkę.
to już kolejna negatywna opinia która słysze o tej kobiecienie rozumiem dlaczego Invicta z nią nadal współpracuje skoro tyle pacjentek jest niezadowolonych...
gratuluję Córeczki
-
Maka nie wiem. Nie pytam o nazwy i numerki jakości. Wiec po prostu nie wiem, pani embriolog powiedziała ze wszystkie 3 blasty bardzo ładne i dobrze ocenione. A podana mam jedną i 2 zamrożone.
przespalam się chwilkę i lepiej z tym podbrzuszem:)Maka wrote:Kochana to trzymam mocno. A jakiej klasy miałaś podane zarodki? -
Gratuluję piękne!czarownica_tea wrote:Pinezka- ja się zraziłam do dr Sz. Robiła mi pierwszy transfer dziobała mnie tym cewnikiem chyba z 10 minut i była zła, że mam dziwną szyjkę
.
Cały czas chodziłam do dr Pałaszewskiego (oprócz dwóch wizyt Kunicki i Neuberg) i będę go wychwalać po wsze czasy. On mi robił 2 udany transfer i tak się potem cieszył, że "zrobił mi ciążę"
Sky- ja za Menopur 1200 refundowany zapłaciłam koło 400 pln a za trzy ampułki 75 prawie 900. I potwierdzam to co mówi Sysia, nie mogą Ci dać więcej leku mimo, że wyjdzie taniej bo zapłacą karę (NFZ jest chory)
Na koniec informacja z dzisiejszego USG na 90% będzie córcia -
Sky wrote:Czyli tak naprawdę on nie jest refundowany, po prostu lekarz wypisuje większą dawkę i każe dzielić na mniejsze żeby było taniej? Słyszałam, że niektóre dziewczyny za zastrzyk zamiast 400 zł płaciły np. 4 zł (i dla mnie to jest rzeczywiście różnica). Może coś źle zrozumiałam? Czy któraś to potwierdzi?
moj lekarz tak kombinowal zebym wszystkie dawki miała refundowane poprostu dostalam wiecej niz potrzebowalam i zostalo mim troche czyli 1 dawka 225. Oczywiście na rozpisce mi tą dawkę rozpisał ale zaznaczył ze musi ja wpisac ale mam jej nie brac. Za wszystkie leki do stymulacji wydałam niecałe 500 złWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:25
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
To ja wczoraj za Puregon 600 zapłaciłam 3,20zł. Stałam jak wryta, gdy farmaceutka powiedziała mi cene. Ja przy wcześniejszych procedurach płaciłam 100% za leki, więc wczoraj jak usłyszałam 3,20 to miałam wrażenie, że pani zły lek odczytała z recepty. Miejmy nadzieje, że lekarz kolejne leki też będzie przepisywał takie "taniutkie". Do tej pory nie mogę uwierzyć, że rząd był dla nas taki dobroduszny.
A myślicie, że program w 2016 roku będzie przedłużony? Bo ja osobiście niestety w to nie wierzę.
Toczyłyście tu dyskusje na temat zamknięcia Invicty Warszawa w poniedziałek świąteczny. To ja w Invimedzie Warszawa dostałam wytyczne jak mam się kłuć by dzień podglądania na 100% nie wypadł w niedziele. Ponieważ w niedziele i święta klinika jest zamknięta. -
Madzia82 wrote:To ja wczoraj za Puregon 600 zapłaciłam 3,20zł. Stałam jak wryta, gdy farmaceutka powiedziała mi cene. Ja przy wcześniejszych procedurach płaciłam 100% za leki, więc wczoraj jak usłyszałam 3,20 to miałam wrażenie, że pani zły lek odczytała z recepty. Miejmy nadzieje, że lekarz kolejne leki też będzie przepisywał takie "taniutkie". Do tej pory nie mogę uwierzyć, że rząd był dla nas taki dobroduszny.
A myślicie, że program w 2016 roku będzie przedłużony? Bo ja osobiście niestety w to nie wierzę.
Toczyłyście tu dyskusje na temat zamknięcia Invicty Warszawa w poniedziałek świąteczny. To ja w Invimedzie Warszawa dostałam wytyczne jak mam się kłuć by dzień podglądania na 100% nie wypadł w niedziele. Ponieważ w niedziele i święta klinika jest zamknięta.przecież to taaaka szansa dla par nie mogących mieć dzieci a także wiadomo koszty
-
no Puregon 600 po refundacji 3,2 zl a 300 juz ponad 20 zl. Nie wiem jak oni obliczają tą refundacje
Anko:-) lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Hej dziewczynki ale się rozpisałyście
Muszę Was na spokojnie nadrobić
My wczoraj byliśmy na wizycie serduszkowej w klinice..Tak się bałam ale niepotrzebnie
Kropuś rośnie pęcherzyk ciążowy wielkości GS-4,04 cm echo zarodka widoczne CRL.1,55 cm
Słyszeliśmy też serduszko a smyk mały chował się przed słuchaniem aż pani dr się śmiałaPiggy, justa1234, Tosia 1981, agniesia2569, niecierpliwa, Kava, Lenuś, Konwalia, triss lubią tę wiadomość
-
Ja tam ogólnie nie lubię źle mówić o ludziach ale byłam u prawie wszystkich lekarzy w Inviccie i serio ta kobieta nie ma podejścia do pacjentów. Czekaliśmy godzinę na wizytę (ta ostatnią z pozytywną betą) dzień przed Wigilią (więc jest co robić w domu) a ta sobie w kanciapie w pasjansa grała. Dziewczyny z rejestracji mówiły jej że czekają pacjentki a ta nic. Ja jestem przyzwyczajona że do lekarza się czeka bo każdy potrzebuje innego czasu na wizytę ale bez przesady. Wiecznie jakaś taka zagubiona w rzeczywistości i niesympatyczna. Nie podważam jej kompetencji jako lekarza bo mnie nie stymulowała ani nic ale nie wzbudziła we mnie ani krzty zaufania
-
Marta1986 wrote:Hej dziewczynki ale się rozpisałyście
Muszę Was na spokojnie nadrobić
My wczoraj byliśmy na wizycie serduszkowej w klinice..Tak się bałam ale niepotrzebnie
Kropuś rośnie pęcherzyk ciążowy wielkości GS-4,04 cm echo zarodka widoczne CRL.1,55 cm
Słyszeliśmy też serduszko a smyk mały chował się przed słuchaniem aż pani dr się śmiałażyczę zdróweczka dla was
ja mam nadzieję że też niebawem usłyszę serdulko swojego cudeńka
Marta1986 lubi tę wiadomość
-
Przyznaje rację Czarownicy. Ja byłam w podobnej sytuacji. Opóźnienie bylo u niej około 50 minut, a między pacjentami zrobiła sobie przerwy po 15 minut. Jak byla moja kolej weszłam, a ona siedziala na Onecie i mnie wyprosila bez żadnego ale i kaza czekać az mnie wywoła. Ja bylam w tej niekomfortowej sytuacji ze bylam przez nią stymulowana, większość z was wie jak to się skończyło
Piggy jakim cudem wydałas tak malutko???? Ja wydalam ostatnio okolo 1200 zl za Menopur do całej stymulacji. Kunicki dawał Ci takie rozpiski? Spróbuję przekonac Palaszewskigo do takiej technikiDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Piggy wrote:no Puregon 600 po refundacji 3,2 zl a 300 juz ponad 20 zl. Nie wiem jak oni obliczają tą refundacje
Jednak wolę nawet za 300 zapłacić 20zł . Przecież wychodzą za taką stymulacje grosze w porównaniu z tym co bym zapłaciła bez refundacji. -
czarownica_tea wrote:
Na koniec informacja z dzisiejszego USG na 90% będzie córcia
Gratuluję, ja marzę o córeczce
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Marta1986 wrote:Kropuś rośnie pęcherzyk ciążowy wielkości GS-4,04 cm echo zarodka widoczne CRL.1,55 cm
Słyszeliśmy też serduszko a smyk mały chował się przed słuchaniem aż pani dr się śmiała
Zazdroszczę!Marzę żeby usłyszeć serduszko , ale to jeszcze tyle czasu.
Na razie żyję kolejną jutrzejszą betą i wariuję powoli
nadzieja92, Marta1986 lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Tea mała księżniczka będzie
w GynCentrum w niedziele i święta zawsze mają otwarte a przynajmniej jest lekarz dyżurujący
a ja dziś miałam Crio i jestem już w domu z dwoma słoneczkamimieliśmy użyty dodatkowo EG więc mam nadzieję że szykują się bliźniaki
Anko:-), Tosia 1981, agniesia2569, zai2014, Kava, klirka, Beata.D, Lenuś, triss lubią tę wiadomość