IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
agnesita85 wrote:dziewczyny powiedzcie mi , czy przed punkcja mozna miec pomalowane paznokcie i makijaz? czy wszytsko trzeba zmywac? chce sie przygotowac zeby jutro nie tracic czasu przed zabiegiem;)
Moja pani anestezjolog kategorycznie zabroniła malowania paznokci i robienia makijażu. Powodzenia kochanaJutro masz termin punkcji? Dobrze pamiętam?
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
klirka wrote:Tak w 3 dobie, kurcze zdenerwowałam się, jutro nie mogę zrobić, zrobię w czwartek czyli po 3 dniach, oby urosła. Mój progesteron 58,1.
O boszzzz już byłam w miarę spokojna i znowu sie zaczyna....
na pewno urosnie kochananie stresuj się niepotrzebnie, lekarz może coś źle zrozumiał, bo przecież beta jest bardzo ładna. Popatrz po watku jakie dziewczyny miały tym czasie - zazwyczaj niższe wyniki niz u Ciebie
1000 strona -
Sysiaaaaa wrote:Ja wzięłam się właśnie za porządki, ale po każdej jednej umytej półce zaglądam tu. Uzależnienie... Zejdzie się z tym sprzątaniem
A ja w pracy siedzęJak mi się nie chce nic robić, to włażę tu i czytam ;]
Justine lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Maka wrote:Kochane witam się w 4dpt z dwoma zarodkami podanymi w 2 dobie ( 4A i 3B).INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
pinezka wrote:Moja pani anestezjolog kategorycznie zabroniła malowania paznokci i robienia makijażu. Powodzenia kochana
Jutro masz termin punkcji? Dobrze pamiętam?
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
pinezka wrote:Moja pani anestezjolog kategorycznie zabroniła malowania paznokci i robienia makijażu. Powodzenia kochana
Jutro masz termin punkcji? Dobrze pamiętam?
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
agnesita85 wrote:dziewczyny powiedzcie mi , czy przed punkcja mozna miec pomalowane paznokcie i makijaz? czy wszytsko trzeba zmywac? chce sie przygotowac zeby jutro nie tracic czasu przed zabiegiem;)
Dodatkowo zrezygnuj z perfum i pachnących balsamów, takie zalecenie przynajmniej u mnie było
Powodzenia i nie stresuj sięDiagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
Maka wrote:Kochane witam się w 4dpt z dwoma zarodkami podanymi w 2 dobie ( 4A i 3B).
Witamy trójpak!
Maka lubi tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
21.02.2015 -początek IVF
-
triss wrote:na pewno urosnie kochana
nie stresuj się niepotrzebnie, lekarz może coś źle zrozumiał, bo przecież beta jest bardzo ładna. Popatrz po watku jakie dziewczyny miały tym czasie - zazwyczaj niższe wyniki niz u Ciebie
1000 strona
hmmm, na chłodno sobie myślę, ze chyba mnie nie zrozumiał, może myślał że 12 dni okres mi sie spóźnia nie wiem, jak dzwoniłam do niego było bardzo głośno, był na jakimś spotkaniu wiec byc może to nieporozumienie, aczkolwiek serce mi staneło jak to usłyszałam. Czekam do czwartku, oby urosło!!!
Powodzenia dziewczyny- pięknie się stymulujcie i niech beta pięknie przyrasta!!!
-
agnesita85 wrote:tak jutro mam punkcje:) zaraz jeszcze zadzwonie do mojej lekarki, bo w inforamtorze z kliniki nic na ten temat nie mam, a nie chce jutro na miejscu sie zmywac bo bez sensu:)Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
triss wrote:Pinezka a do kogo chodzisz na wizyty? kto Ci tranfer bedzie robił?
powodzenia jutro dziewyczyny, mocno trzymam kciuki &&&&
Zaczynałam z dr Pałaszewskim, a potem z braku wolnych terminów przeniesiono mnie do dr Szpetnar. Punkcję będzie mi robił dr Pałaszewski, a transfer jeszcze nie wiem kto. A Ty u kogo jesteś?
Dzięki za kciuki, przydadzą sięWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:51
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
triss wrote:Pinezka ja od początku u doktora Pałaszewskiego, poki co udawało mi się umawiać do niego na wizyty. I licze na to że tak juz zostanie
miałas długi czy krótki protokół?
Ja też chciałam zostać u Pałaszewskiego bo polubiłam faceta, ale niestety nie udało się. Jest bardziej przystępny i wyluzowany od dr Szpetnar, która z kolei wszystko robi w pośpiechu, szybkie badanko, recepty i do widzenia, nawet nie ma czasu żeby zadać jej jakieś pytania, wczoraj nawet nie zapytałam jaką grubość ma moje endometrium, ehh... I ciągle narzeka na dziewczyny z rejestracjiZ innymi lekarzami nie miałam do czynienia.
Miałam długi protokół. A Ty jesteś na etapie wyciszania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:18
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Pinezka- ja się zraziłam do dr Sz. Robiła mi pierwszy transfer dziobała mnie tym cewnikiem chyba z 10 minut i była zła, że mam dziwną szyjkę
.
Cały czas chodziłam do dr Pałaszewskiego (oprócz dwóch wizyt Kunicki i Neuberg) i będę go wychwalać po wsze czasy. On mi robił 2 udany transfer i tak się potem cieszył, że "zrobił mi ciążę"
Sky- ja za Menopur 1200 refundowany zapłaciłam koło 400 pln a za trzy ampułki 75 prawie 900. I potwierdzam to co mówi Sysia, nie mogą Ci dać więcej leku mimo, że wyjdzie taniej bo zapłacą karę (NFZ jest chory)
Na koniec informacja z dzisiejszego USG na 90% będzie córciatriss, Sysiaaaaa, Sky, agniesia2569, Anko:-), Tosia 1981, Piggy, zai2014, Lenuś, Beata.D, Konwalia lubią tę wiadomość