X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Dziewczyny oby te wasze bóle krzyża to było to!:-)
    Ja też miałam bóle krzyża ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Invicta Warszawa, czy wszystkie miałyście leki do stymulacji na refundację? Czy płaciłyście 100%? Wiem, że nie wszystkie dawki są refundowane, ale interesuje mnie jak to wygląda w praktyce. Dzięki za odpowiedzi.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Dziewczyny z Invicta Warszawa, czy wszystkie miałyście leki do stymulacji na refundację? Czy płaciłyście 100%? Wiem, że nie wszystkie dawki są refundowane, ale interesuje mnie jak to wygląda w praktyce. Dzięki za odpowiedzi.
    To zależy jakie dawki będziesz miała leków. Np Menopur 600 jest refundowany, ale 300 czy 150 juz nie. Lekarz wyliczy ile masz brać i tal zrobi żebyś płaciła jak najmniej. Ja np miałam Menopur 600, który starczal mi na 4 razy i chyba dwa po 150. Lekarz nie może przepisać Ci więcej dawek niz zostanie wykorzystanych podczas stymulacji nawet jakby wychodziło taniej

Sky lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mój estradiol w 8 dniu stymulacji(wczoraj) wynosi coś ponad 1800. W sobotę punkcja. Czy powinnam obawiać się hiperki? Jeszcze trochę czasu do soboty zostało :/

Bliźniaki są z nami :*
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:

Jest tak jak Ci Sysiaaa napisała. Ja menopur600 kupiłam po refundacji, a jak musiałam dokupić mniejszą dawkę na kolejne 2 dni stymulacji to płaciłam 100%.

Sky lubi tę wiadomość

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 wrote:
    Kochane, mój estradiol w 8 dniu stymulacji(wczoraj) wynosi coś ponad 1800. W sobotę punkcja. Czy powinnam obawiać się hiperki? Jeszcze trochę czasu do soboty zostało :/
    Nie masz się czego obawiać. U mnie 8 ds estradiol był ponad 4 tys i hiperka byla pewna. Norma estradiolu podczas in vitro jest do 6 tys, tobie nie dobie do tego pułapu na pewno, wiec spokojnie

zai2014 lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to skurcze w podbrzuszu mnie martwią?:/:(

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie masz się czego obawiać. U mnie 8 ds estradiol był ponad 4 tys i hiperka byla pewna. Norma estradiolu podczas in vitro jest do 6 tys, tobie nie dobie do tego pułapu na pewno, wiec spokojnie

Ja dwa dni przed punkcją miałam estradiol 6180 i u mnie nie było mowy o hiperce. Jedyne co to mi przyspieszyli punkcję, bo miałam mieć dwa dni później. Trzy tygodnie po punkcji wszystko już u mnie wróciło do normy.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:

Ufff... dziękuję Kochana :D

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nastawienia to ja jestem straszną pesymistką i w ogóle nie brałam pod uwagę, że może się udać za pierwszym razem. Już nawet planowałam przerwę i wakacje zimowe w międzyczasie. A tu maluch zrobił psikusa i postanowił zostać.
    Tak samo nastawiałam się na ciężką ciążę, a jak na razie nie jest bardzo źle...

justa1234 lubi tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z was miała potworne bóle brzucha na 2 dni przed punkcją?

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja dwa dni przed p8unkcją miałam estradiol 6180 i u mnie nie było mowy o hiperce. Jedyne co to mi przyspieszyli punkcję, bo miałam mieć dwa dni później. Trzy tygodnie po punkcji wszystko już u mnie wróciło do normy.
    U mnie nie można było przyspieszyć, bo pęcherzyki były małe i niedojrzałe, wiec stymulacja trwała kolejne dwa dni i później po dwóch dniach punkcja. Dwa dni przed punkcja estradiol bardzo wysoki i hiperka gotowa. 6 tys to norma po jej przekroczeniu często rezygnują z transferu

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    To zależy jakie dawki będziesz miała leków. Np Menopur 600 jest refundowany, ale 300 czy 150 juz nie. Lekarz wyliczy ile masz brać i tal zrobi żebyś płaciła jak najmniej. Ja np miałam Menopur 600, który starczal mi na 4 razy i chyba dwa po 150. Lekarz nie może przepisać Ci więcej dawek niz zostanie wykorzystanych podczas stymulacji nawet jakby wychodziło taniej

Sysiu a tak orientacyjnie jaki jest koszt np. menopuru 600 a jaki 150? :)

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    a czy któraś z was miała potworne bóle brzucha na 2 dni przed punkcją?

Mnie tak bolało, ale to bardziej janiki niż brzuch. Chociaż ten ból jajników zlewał się w jeden wielki ból odczuwalny jako ból całego podbrzusza. Nasilał się wieczorem, rano było trochę lepiej. Bolało mnie tak w 9-10 ds. Chodziłam zgięta w pół.
    Myślę że takie bóle na tym etapie są normalne.

mthfr, ana, komórki nk
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Przykro mi ale nie pamiętam :/ nie znajdę paragonów zapewne. Może któraś z dziewczyn podrzuci

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:

Ja za menopur600 płaciłam około 280zł, a za menopur300 już 410zł z groszami. Jest spora różnica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:32

Sky lubi tę wiadomość

mthfr, ana, komórki nk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Ja za menopur600 płaciłam około 280zł, a za menopur300 już 410zł z groszami. Jest spora różnica.

Czyli tak naprawdę on nie jest refundowany, po prostu lekarz wypisuje większą dawkę i każe dzielić na mniejsze żeby było taniej? Słyszałam, że niektóre dziewczyny za zastrzyk zamiast 400 zł płaciły np. 4 zł (i dla mnie to jest rzeczywiście różnica). Może coś źle zrozumiałam? Czy któraś to potwierdzi?

• triss Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Czyli tak naprawdę on nie jest refundowany, po prostu lekarz wypisuje większą dawkę i każe dzielić na mniejsze żeby było taniej? Słyszałam, że niektóre dziewczyny za zastrzyk zamiast 400 zł płaciły np. 4 zł (i dla mnie to jest rzeczywiście różnica). Może coś źle zrozumiałam? Czy któraś to potwierdzi?

gonapeptyl jest na ryczałt - ja sie bardzo zdziwiłam w aptece jak za 7 ampułek plus dwa opakowania kwasu foliowego zapłaciłam 9 zł ;) juz poźniej nie jest nietety tak przyjemnie....

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysia nie koniecznie estradiol powyżej 6tys.musi oznaczać hiperkę, mi dr mówiła, że jak się ma dużo komórek dojrzałych to może być wyższy i nic nie będzie, wyliczyła mi, że na 1 przypada 500 estradiolu, więc musi być wysoki:) U mnie nie odwołali transferu chociaż miałam e2 2 dni przed punkcją 7800, w dniu transferu miałam powiększone jajniki i trochę płynu, jestem 3dpt i jeszcze jakoś żyję, he he... wiadomo, że na tańce nie dałabym rady iść, ale odpukać nie jest źle.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś w nocy dopadł mnie nieszczęsny orgazm :( ból niesamowity, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam sobie...

Anko:-) lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ