IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sky wrote:Dziewczyny z Invicta Warszawa, czy wszystkie miałyście leki do stymulacji na refundację? Czy płaciłyście 100%? Wiem, że nie wszystkie dawki są refundowane, ale interesuje mnie jak to wygląda w praktyce. Dzięki za odpowiedzi.
Sky lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sky wrote:Dziewczyny z Invicta Warszawa, czy wszystkie miałyście leki do stymulacji na refundację? Czy płaciłyście 100%? Wiem, że nie wszystkie dawki są refundowane, ale interesuje mnie jak to wygląda w praktyce. Dzięki za odpowiedzi.
Jest tak jak Ci Sysiaaa napisała. Ja menopur600 kupiłam po refundacji, a jak musiałam dokupić mniejszą dawkę na kolejne 2 dni stymulacji to płaciłam 100%.Sky lubi tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
zai2014 wrote:Kochane, mój estradiol w 8 dniu stymulacji(wczoraj) wynosi coś ponad 1800. W sobotę punkcja. Czy powinnam obawiać się hiperki? Jeszcze trochę czasu do soboty zostało
zai2014 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Nie masz się czego obawiać. U mnie 8 ds estradiol był ponad 4 tys i hiperka byla pewna. Norma estradiolu podczas in vitro jest do 6 tys, tobie nie dobie do tego pułapu na pewno, wiec spokojnie
Ja dwa dni przed punkcją miałam estradiol 6180 i u mnie nie było mowy o hiperce. Jedyne co to mi przyspieszyli punkcję, bo miałam mieć dwa dni później. Trzy tygodnie po punkcji wszystko już u mnie wróciło do normy. -
Sysiaaaaa wrote:Nie masz się czego obawiać. U mnie 8 ds estradiol był ponad 4 tys i hiperka byla pewna. Norma estradiolu podczas in vitro jest do 6 tys, tobie nie dobie do tego pułapu na pewno, wiec spokojnie
Ufff... dziękuję KochanaBliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualnyA co do nastawienia to ja jestem straszną pesymistką i w ogóle nie brałam pod uwagę, że może się udać za pierwszym razem. Już nawet planowałam przerwę i wakacje zimowe w międzyczasie. A tu maluch zrobił psikusa i postanowił zostać.
Tak samo nastawiałam się na ciężką ciążę, a jak na razie nie jest bardzo źle...justa1234 lubi tę wiadomość
-
a czy któraś z was miała potworne bóle brzucha na 2 dni przed punkcją?Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Danae wrote:Ja dwa dni przed p8unkcją miałam estradiol 6180 i u mnie nie było mowy o hiperce. Jedyne co to mi przyspieszyli punkcję, bo miałam mieć dwa dni później. Trzy tygodnie po punkcji wszystko już u mnie wróciło do normy.
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:To zależy jakie dawki będziesz miała leków. Np Menopur 600 jest refundowany, ale 300 czy 150 juz nie. Lekarz wyliczy ile masz brać i tal zrobi żebyś płaciła jak najmniej. Ja np miałam Menopur 600, który starczal mi na 4 razy i chyba dwa po 150. Lekarz nie może przepisać Ci więcej dawek niz zostanie wykorzystanych podczas stymulacji nawet jakby wychodziło taniej
Sysiu a tak orientacyjnie jaki jest koszt np. menopuru 600 a jaki 150? -
Tilka wrote:a czy któraś z was miała potworne bóle brzucha na 2 dni przed punkcją?
Mnie tak bolało, ale to bardziej janiki niż brzuch. Chociaż ten ból jajników zlewał się w jeden wielki ból odczuwalny jako ból całego podbrzusza. Nasilał się wieczorem, rano było trochę lepiej. Bolało mnie tak w 9-10 ds. Chodziłam zgięta w pół.
Myślę że takie bóle na tym etapie są normalne.I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Sky wrote:Sysiu a tak orientacyjnie jaki jest koszt np. menopuru 600 a jaki 150?
Ja za menopur600 płaciłam około 280zł, a za menopur300 już 410zł z groszami. Jest spora różnica.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:32
Sky lubi tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
nick nieaktualnypinezka wrote:Ja za menopur600 płaciłam około 280zł, a za menopur300 już 410zł z groszami. Jest spora różnica.
Czyli tak naprawdę on nie jest refundowany, po prostu lekarz wypisuje większą dawkę i każe dzielić na mniejsze żeby było taniej? Słyszałam, że niektóre dziewczyny za zastrzyk zamiast 400 zł płaciły np. 4 zł (i dla mnie to jest rzeczywiście różnica). Może coś źle zrozumiałam? Czy któraś to potwierdzi? -
Sky wrote:Czyli tak naprawdę on nie jest refundowany, po prostu lekarz wypisuje większą dawkę i każe dzielić na mniejsze żeby było taniej? Słyszałam, że niektóre dziewczyny za zastrzyk zamiast 400 zł płaciły np. 4 zł (i dla mnie to jest rzeczywiście różnica). Może coś źle zrozumiałam? Czy któraś to potwierdzi?
gonapeptyl jest na ryczałt - ja sie bardzo zdziwiłam w aptece jak za 7 ampułek plus dwa opakowania kwasu foliowego zapłaciłam 9 złjuz poźniej nie jest nietety tak przyjemnie....
-
sysia nie koniecznie estradiol powyżej 6tys.musi oznaczać hiperkę, mi dr mówiła, że jak się ma dużo komórek dojrzałych to może być wyższy i nic nie będzie, wyliczyła mi, że na 1 przypada 500 estradiolu, więc musi być wysoki:) U mnie nie odwołali transferu chociaż miałam e2 2 dni przed punkcją 7800, w dniu transferu miałam powiększone jajniki i trochę płynu, jestem 3dpt i jeszcze jakoś żyję, he he... wiadomo, że na tańce nie dałabym rady iść, ale odpukać nie jest źle.