IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sky wrote:Czyli tak naprawdę on nie jest refundowany, po prostu lekarz wypisuje większą dawkę i każe dzielić na mniejsze żeby było taniej? Słyszałam, że niektóre dziewczyny za zastrzyk zamiast 400 zł płaciły np. 4 zł (i dla mnie to jest rzeczywiście różnica). Może coś źle zrozumiałam? Czy któraś to potwierdzi?
Jeśli takie grosze płaciły to na pewno chodziło o gonapeptyl, a nie menopur.Sky lubi tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dzwoniłam do mojego gina umówić się na wizyte no i powiedziałam o moim wyniku beta hcg 12 dpt- 299- powiedział, że mam się nie denerwowac ale jest dosyć niski...zamarłam, kazał zrobić przyrost i zadzwonić. W klinice z kolei powiedzieli żebym nie robiła przyrostu tylko za 2,5 tyg poszła na usg. nie rozumiem...
-
klirka wrote:Dziewczyny, dzwoniłam do mojego gina umówić się na wizyte no i powiedziałam o moim wyniku beta hcg 12 dpt- 299- powiedział, że mam się nie denerwowac ale jest dosyć niski...zamarłam, kazał zrobić przyrost i zadzwonić. W klinice z kolei powiedzieli żebym nie robiła przyrostu tylko za 2,5 tyg poszła na usg. nie rozumiem...
hej Ty miałas zarodek podany w 3 dobie prawda? wg mnie beta jest pięknazrób przyrost dla swojego spokoju, bo to przyrost jest najważniejszy. a jak nie pójdziesz powtórzyć bety to będziesz przez 2,5 tygodnia niepotrzebnie umierać z nerwów.
Konwalia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny powiedzcie mi , czy przed punkcja mozna miec pomalowane paznokcie i makijaz? czy wszytsko trzeba zmywac? chce sie przygotowac zeby jutro nie tracic czasu przed zabiegiem;)INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Sky wrote:Ok. dziękuję za pomoc, czyli jest jednak jakiś lek, który jest na ryczałt. Dzięki dziewczyny za pomoc.
Buziaki
Gonapeptyl faktycznie jest na ryczalt, ale bierze sie go nie do stymulacji tylko, zeby pecherzyki za wczesnie nie popekaly.
Ceny mozna popsprawdzac na doz.pl wypelniajac wirtualna receptetriss, Sky lubią tę wiadomość
-
agnesita85 wrote:dziewczyny powiedzcie mi , czy przed punkcja mozna miec pomalowane paznokcie i makijaz? czy wszytsko trzeba zmywac? chce sie przygotowac zeby jutro nie tracic czasu przed zabiegiem;)
ja we wskazówkach przed zabiegiem mam ze paznokcie mają być niepomalowane (najwyzej lakierem bezbarwnym) i bez makijażu -
agnesita85 wrote:dziewczyny powiedzcie mi , czy przed punkcja mozna miec pomalowane paznokcie i makijaz? czy wszytsko trzeba zmywac? chce sie przygotowac zeby jutro nie tracic czasu przed zabiegiem;)
Ogolnie przy narkozach zalecjaja, zeby nie bylo kolorowego lakieru na paznokciach. Mnie delikatnego makijazu nikt nie kazal zmywac. -
triss wrote:ja we wskazówkach przed zabiegiem mam ze paznokcie mają być niepomalowane (najwyzej lakierem bezbarwnym) i bez makijażuINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
agniesia2569 wrote:sysia nie koniecznie estradiol powyżej 6tys.musi oznaczać hiperkę, mi dr mówiła, że jak się ma dużo komórek dojrzałych to może być wyższy i nic nie będzie, wyliczyła mi, że na 1 przypada 500 estradiolu, więc musi być wysoki:) U mnie nie odwołali transferu chociaż miałam e2 2 dni przed punkcją 7800, w dniu transferu miałam powiększone jajniki i trochę płynu, jestem 3dpt i jeszcze jakoś żyję, he he... wiadomo, że na tańce nie dałabym rady iść, ale odpukać nie jest źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:15
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
triss wrote:hej Ty miałas zarodek podany w 3 dobie prawda? wg mnie beta jest piękna
zrób przyrost dla swojego spokoju, bo to przyrost jest najważniejszy. a jak nie pójdziesz powtórzyć bety to będziesz przez 2,5 tygodnia niepotrzebnie umierać z nerwów.
Tak w 3 dobie, kurcze zdenerwowałam się, jutro nie mogę zrobić, zrobię w czwartek czyli po 3 dniach, oby urosła. Mój progesteron 58,1.
O boszzzz już byłam w miarę spokojna i znowu sie zaczyna....
-
moj wynik estradiolu z wczoraj wynosi 1864 to dobrze czy zle? jutro mam miec punkcjeINVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
dziekuje za odpowiedz sysiaa:)ja jestem zielona w te klocki przy Waszej wiedzy:)INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
Moniaa wrote:Ale szybko idzie to forum.... a ostatnio tyle skrobiecie że nie sposób za wami nadążyć.
triss, pinezka lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA