X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • duza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tak, zapytałam czy mogę mieć.
    Potem czułam się ok. Bolało podbrzusze tego samego dnia i byłam senna, ale żadnych innych dolegliwości nie miałam.
    A no i siniak po wenflonie do tej pory jeszcze mam.
    U mnie położna wcześniej powiedziała, że dobrze sobie zabrać dłuższy t-shirt albo tunikę i skarpetki. Mając swoją koszulkę nie musiałam zakładać klinicznych sukienek. A skarpetki od wejścia na salę juz miałam na stopach. A co do poczucia zimna, to przy moim ostatnim pick-upie obok mnie leżała dziewczyna z woreczkami lodu na podbrzuszu - nie pytałam, ale być może krwawiła po zabiegu i stąd ten lód. No i jej było zimno pod samą kołdra, więc pani przyniosła jej dodatkowo koc. Myślę, że wystarczy zapytać / poprosić.

asieńka lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Magnez chyba 2x1 nie pamiętam teraz dokładnie, ale wedle ulotki.
    No spę max bądz forte 3x1.

To magnez tak biorę, bo tak mam na ulotce. No spę wzięłam 1 i 2 dnia po dwie tabletki. Ale chyba teraz zacznę brać jak piszesz. Nie zaszkodzi w końcu, a ja już chyba na siłę leżę i się w reakcje organizmu wsłuchuje.

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    a ja mam taki problem, ze wczoraj pobierali mi krew i strasznei mnie ręka boli, i dziwnie grube miałam na zyły, jeszcze dzisiaj mam siniaka wielkiego- smaruje mascia na since. A gdzie daja wenflon?

Ja miałam na prawej ręce, w miejscu gdzie pobiera się krew. Przez niego dostałam znieczulenie.
    I miałam swoją koszulkę i skarpetki. A i kapcie też :)

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja miałam na prawej ręce, w miejscu gdzie pobiera się krew. Przez niego dostałam znieczulenie.
    I miałam swoją koszulkę i skarpetki. A i kapcie też :)

dziękuje Ci bardzo za informacje :)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    U mnie położna wcześniej powiedziała, że dobrze sobie zabrać dłuższy t-shirt albo tunikę i skarpetki. Mając swoją koszulkę nie musiałam zakładać klinicznych sukienek. A skarpetki od wejścia na salę juz miałam na stopach. A co do poczucia zimna, to przy moim ostatnim pick-upie obok mnie leżała dziewczyna z woreczkami lodu na podbrzuszu - nie pytałam, ale być może krwawiła po zabiegu i stąd ten lód. No i jej było zimno pod samą kołdra, więc pani przyniosła jej dodatkowo koc. Myślę, że wystarczy zapytać / poprosić.

dziękuję za informację, dopytuję bo po laparoskopii strasznie zimno mi było, az nie mogłam opanowac drżenia nóg :( chociaz miałam dodatkowy koc...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś pamiętam że przez pierwsze dni brałam 3x1, później po chyba 4-5 dniach zmniejszyłam do 2x1. Ewentualnie w razie potrzeby brałam trzecią dawkę. i tak było do bety. Po becie brałam tylko w razie potrzeby.

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będę brać i no spę. Na szczęście mam opakowanie nowe w domu.

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko a pracujesz czy może masz zwolnienie bądz urlop? Jak to rozwiązałas?

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Agnieszko a pracujesz czy może masz zwolnienie bądz urlop? Jak to rozwiązałas?

Od punkcji do wczoraj byłam na zwolnieniu. Od poniedziałku wracam do pracy. To będzie 6 dpt. W sumie to będą 3 dni pracy i potem dwa dni luźnego szkolenia.

Moniaa lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    U mnie od czasu do czasu pikanie w jajnikach i jak tylko troche czuje ciagniecie to lykam magnez i no-spe.Dalej lezakuje ;) Narazie jeszcze nie swiruje ale w nocy mialam glupi sen ze mialam okres-uzylam podpaski bo lecialy skrzepy(ale takie jakby juz stare,brunatne)-sorry za taki obrazowy opis. I rano wstalam w dołujacym humorze bo przy pierwszym transferze tez mialam sen ze dostalam okres ale taki z czerwonej,swiezej krwi :(
    Ale jak to moj maz mowi na dwoje babka wrozyla i jak juz mu to powiedzialam to stwierdzil ze sie nie spelni ;) Wiec wrzucam tu na forum moj żal(sen)-niech sie nie spelni :P

Duza dobrze ze sie tam nic nie wychodowalo :) W takim razie poniedzialek dalej aktualny :D <3

Beata w udanym cyklu ja miałam taki sam sen - też śniła mi się obfita @. Jak to ze snami bywa trzeba je rozumieć na odwrót, więc teraz @ już do Ciebie nie zawita.

duza, Beata.D lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Konwalia - właśnie miałam o Tobie pisać, bo pamiętam, że rozmawiałyśmy o Twoim śnie :-)

A co u Ciebie? Jak się czujesz? Maleńka daje się we znaki? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 15:51

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza dzięki za pamięć. Lilka szaleje: wyciąga się aż mama ma bóle więzadeł. Ostatnio ma dość często czkawki - bardzo ciekawe odczucie. :)
    U mnie? Bez zmian - oszczędzam się, leżę, brzuch cały czas twardnieje... A poza tym wyprawka jest, pokoik jest i chodzimy do szkoły rodzenia. Powoli ogarnia mnie stres przedporodowy. Mimo IVF mam zamiar rodzić siłami natury.

Czas szybko leci - dopiero co się stymulowałam a tu dwa miesiące zostały do porodu.
    Poczytuje Was regularnie i wspieram w Waszej walce.

Wysyłam Wam wszystkim wiruski brzuszkowe. Życzę, aby każda z Was mogła doświadczyć uczucia bycia w ciąży i bycia mamą.
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/06/30tydzien.th.jpg

asieńka, duza, Agnieszka_A., mysza89, Beata.D, sylvuś, Tosia 1981, Asiula86, Marta1986, niecierpliwa, iga 79, justa1234, Mimbla, Moniaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Duza dzięki za pamięć. Lilka szaleje: wyciąga się aż mama ma bóle więzadeł. Ostatnio ma dość często czkawki - bardzo ciekawe odczucie. :)
    U mnie? Bez zmian - oszczędzam się, leżę, brzuch cały czas twardnieje... A poza tym wyprawka jest, pokoik jest i chodzimy do szkoły rodzenia. Powoli ogarnia mnie stres przedporodowy. Mimo IVF mam zamiar rodzić siłami natury.

Czas szybko leci - dopiero co się stymulowałam a tu dwa miesiące zostały do porodu.
    Poczytuje Was regularnie i wspieram w Waszej walce.

Wysyłam Wam wszystkim wiruski brzuszkowe. Życzę, aby każda z Was mogła doświadczyć uczucia bycia w ciąży i bycia mamą.
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/06/30tydzien.th.jpg

wszystkiego dobrego Konwalia :)

Konwalia lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaliśmy zakwalifikowani -długi protokół.
    Mój mąż tak w gabinecie odetchnął z ulgą ,że aż mi sie głupio zrobiło teraz maj odpoczywamy czekamy na @ od 2dc anty ...

Beata.D, Agnieszka_A., Tosia 1981, Konwalia, Asiula86, duza, Anna255, justa1234, iga 79, czarownica_tea, Moniaa lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 super wieści ;) Trzymam kciuki.

A ja czuję się jakbym miała gorączkę, choć na termometrze 36,8. Oby to nie było żadne choróbsko eh. I jeszcze krzyż pobolewa. Brzuch już rzadziej, pewnie dzięki no spie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 17:56

• zyzka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    vvv008 super wieści ;) Trzymam kciuki.

A ja czuję się jakbym miała gorączkę, choć na termometrze 36,8. Oby to nie było żadne choróbsko eh. I jeszcze krzyż pobolewa. Brzuch już rzadziej, pewnie dzięki no spie.
    Ja też tak miałam,to progesteron.U mnie nawet podskoczyla do 37,5.. Kiedy testujesz??Trzymam kciuki!!!!

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Zostaliśmy zakwalifikowani -długi protokół.
    Mój mąż tak w gabinecie odetchnął z ulgą ,że aż mi sie głupio zrobiło teraz maj odpoczywamy czekamy na @ od 2dc anty ...

gratuluje kwalifikacji - widze idziecie identyko jak ja od 2 dc antyki, mam nadzieje, ze juz lada moment dostane ta @... czekam i czekam heh

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Ja też tak miałam,to progesteron.U mnie nawet podskoczyla do 37,5.. Kiedy testujesz??Trzymam kciuki!!!!

Może właśnie od tego progesteronu tak dziwnie się czuję. Dziś 4 dpt. Zastanawiam się czy nie zrobić bety w środę - to będzie 8 dzień, bo czwartek i piątek będę na szkoleniu i potem dopiero w sobotę w 11 dpt bym mogła, a tyle chyba nie wytrzymam. Choć jeszcze bardziej mnie kusi żeby zrobić w poniedziałek w 6 dpt.
    Ale już sama nie wiem, co zrobić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 19:23

• zyzka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Może właśnie od tego progesteronu tak dziwnie się czuję. Dziś 4 dpt. Zastanawiam się czy nie zrobić bety w środę - to będzie 8 dzień, bo czwartek i piątek będę na szkoleniu i potem dopiero w sobotę w 11 dpt bym mogła, a tyle chyba nie wytrzymam. Choć jeszcze bardziej mnie kusi żeby zrobić w poniedziałek w 6 dpt.
    Ale już sama nie wiem, co zrobić...
    Jak zrobisz w 6dpt to i tak będziesz musiała powtarzać..ja swój zrobiłam wcześniej i pomimo negatywu musiałam powtarzać a to nie należy do przyjemnych rzeczy...ja Ci radze zrobić w 8dpt,powinna już wyjść beta dodatnia :) i tego Ci życzę:)

zyzka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Jak zrobisz w 6dpt to i tak będziesz musiała powtarzać..ja swój zrobiłam wcześniej i pomimo negatywu musiałam powtarzać a to nie należy do przyjemnych rzeczy...ja Ci radze zrobić w 8dpt,powinna już wyjść beta dodatnia :) i tego Ci życzę:)

To może i się wstrzymam do 8 dnia. I tak w sumie tego 8 bym powtarzała betę.

‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ