X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    dzisiaj miałam wizyte, w poniedziałek mam pick-up, tylko dwa pęcherzyki mam.... ale mam nadzieje, ze wystarczza ;) jaki Progesteron i estradiol miałyscie w tym momencie?

Trzymam więc kciuki za poniedziałek :))

asieńka lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Trzymam więc kciuki za poniedziałek :))
    7

dziękuję bardzo ;)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Też to miałam na dwa dni właśnie. Wkładka nie pomagała więc normalnie na noc założyłam podpaskę.

ale ten drugi wzięłyscie na noc a na drugi dzien pick up i było dobrze? ;) i został do rana :D

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ale ten drugi wzięłyscie na noc a na drugi dzien pick up i było dobrze? ;) i został do rana :D

Tak oba brałam na noc i w dniu punkcji wszystko było ok ;)

• duza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę odetchnęłam, bo wymaz pobrany wczoraj w klinice dziś nie wykazuje bakterii, przynajmniej tlenowych, więc jak przez dobę nic się nie wykluło, to już raczej nie powinno. Jeszcze w poniedziałek rano lab sprawdzi czy nie pojawiło się nic beztlenowego, ale tego raczej nie powinno być, bo miałabym objawy. Tak więc jeszcze potwierdzenia na 100% jeszcze nie mam, ale są duże szanse, że już nic się nie wylęgnie, jak do tej pory tego nie zrobiło. Teraz oby do poniedziałku.

Agnieszka_A., Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Asiula86, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, Agnieszka - a co u Was? Jak samopoczucie? Jakieś objawy się pojawiły?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Beata, Agnieszka - a co u Was? Jak samopoczucie? Jakieś objawy się pojawiły?

Od wczoraj czuję ćmienie i ciągnięcie w podbrzuszu jak na @. I wczoraj miałam taki skurcz, że aż się zgięłam w pół. Poza tym to nic specjalnego.
    W zasadzie chyba zaczynam świrować. Dziś 4 dpt.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tak oba brałam na noc i w dniu punkcji wszystko było ok ;)

bo się właśnie zastanawiałam jak to bedzie wyglądało :D

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    bo się właśnie zastanawiałam jak to bedzie wyglądało :D

Odstęp czasu był na tyle odpowiedni, że było ok. Tylko tak jak pisałam założyłabym na Twoim miejscu jakąś cienką podpaskę, bo można tym wszystko pobrudzić.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem... przez te całe in vitro, stymulacje, lutinusy, betadine i inne zmieniłam swoją bieliznę na 100% bawełny. i 0% stringów... no nie da się! teraz jak założę coś innego niż zwykła bawełna czuję się baardzo nieswojo. Stringi przepraszam jeśli inna bielizna zbytnio się odznacza (jak w reklamie lidla :P )
    Agnieszko a bierzesz jakiś magnez i no spę prewencyjnie?

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, założę jakiegoś pampersa ;)
    a powiedz mi jeszcze czy po przebudzeniu po pick-up jest zimno? bo jak miałam narkoze po laparoskopii to koszmar,strasznie... tylko tutaj inne znieczulenie

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja Wam powiem... przez te całe in vitro, stymulacje, lutinusy, betadine i inne zmieniłam swoją bieliznę na 100% bawełny. i 0% stringów... no nie da się! teraz jak założę coś innego niż zwykła bawełna czuję się baardzo nieswojo. Stringi przepraszam jeśli inna bielizna zbytnio się odznacza (jak w reklamie lidla :P )
    Agnieszko a bierzesz jakiś magnez i no spę prewencyjnie?

Hehe ja przez tego Lutinusa ciągle chodzę z podpaską, bo jak tylko zdejmę to wycieka białe coś i wygląda jakbym miała cement na majtkach. ;p

Biorę tylko magnez 1 raz dziennie. Sama nie wiem czy no spę brać czy jednak nie. Nie jest to jakiś okropny ból.

Moniaa lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ok, założę jakiegoś pampersa ;)
    a powiedz mi jeszcze czy po przebudzeniu po pick-up jest zimno? bo jak miałam narkoze po laparoskopii to koszmar,strasznie... tylko tutaj inne znieczulenie

Dla mnie było gorąco. Ale i tak leżakowałam pod kołdrą dwie godziny po punkcji, a i zostawiłam sobie skarpetki :)

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skarpetki miałas ubrane podczas "akcji"? :) a jak się pożniej czułas?

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od czasu do czasu pikanie w jajnikach i jak tylko troche czuje ciagniecie to lykam magnez i no-spe.Dalej lezakuje ;) Narazie jeszcze nie swiruje ale w nocy mialam glupi sen ze mialam okres-uzylam podpaski bo lecialy skrzepy(ale takie jakby juz stare,brunatne)-sorry za taki obrazowy opis. I rano wstalam w dołujacym humorze bo przy pierwszym transferze tez mialam sen ze dostalam okres ale taki z czerwonej,swiezej krwi :(
    Ale jak to moj maz mowi na dwoje babka wrozyla i jak juz mu to powiedzialam to stwierdzil ze sie nie spelni ;) Wiec wrzucam tu na forum moj żal(sen)-niech sie nie spelni :P

Duza dobrze ze sie tam nic nie wychodowalo :) W takim razie poniedzialek dalej aktualny :D <3

duza, Agnieszka_A., Konwalia lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ale skarpetki miałas ubrane podczas "akcji"? :) a jak się pożniej czułas?

Tak, zapytałam czy mogę mieć.
    Potem czułam się ok. Bolało podbrzusze tego samego dnia i byłam senna, ale żadnych innych dolegliwości nie miałam.
    A no i siniak po wenflonie do tej pory jeszcze mam.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja no spę brałam aby dać spokojnie się zagnieździć dla malucha i zapobiegać drobnym skurczom macicy.
    Asieńka jeśli z Ciebie zmarźluch to idz w skarpetkach :) myślę że anestezjolog nie będzie kręcił nosem.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taki problem, ze wczoraj pobierali mi krew i strasznei mnie ręka boli, i dziwnie grube miałam na zyły, jeszcze dzisiaj mam siniaka wielkiego- smaruje mascia na since. A gdzie daja wenflon?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja no spę brałam aby dać spokojnie się zagnieździć dla malucha i zapobiegać drobnym skurczom macicy.
    Asieńka jeśli z Ciebie zmarźluch to idz w skarpetkach :) myślę że anestezjolog nie będzie kręcił nosem.

A ile brałaś no spy i magnezu?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez chyba 2x1 nie pamiętam teraz dokładnie, ale wedle ulotki.
    No spę max bądz forte 3x1.

‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ