X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    dzisiaj miałam wizyte, w poniedziałek mam pick-up, tylko dwa pęcherzyki mam.... ale mam nadzieje, ze wystarczza ;) jaki Progesteron i estradiol miałyscie w tym momencie?

Trzymam więc kciuki za poniedziałek :))

asieńka lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Trzymam więc kciuki za poniedziałek :))
    7

dziękuję bardzo ;)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Też to miałam na dwa dni właśnie. Wkładka nie pomagała więc normalnie na noc założyłam podpaskę.

ale ten drugi wzięłyscie na noc a na drugi dzien pick up i było dobrze? ;) i został do rana :D

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ale ten drugi wzięłyscie na noc a na drugi dzien pick up i było dobrze? ;) i został do rana :D

Tak oba brałam na noc i w dniu punkcji wszystko było ok ;)

• duza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę odetchnęłam, bo wymaz pobrany wczoraj w klinice dziś nie wykazuje bakterii, przynajmniej tlenowych, więc jak przez dobę nic się nie wykluło, to już raczej nie powinno. Jeszcze w poniedziałek rano lab sprawdzi czy nie pojawiło się nic beztlenowego, ale tego raczej nie powinno być, bo miałabym objawy. Tak więc jeszcze potwierdzenia na 100% jeszcze nie mam, ale są duże szanse, że już nic się nie wylęgnie, jak do tej pory tego nie zrobiło. Teraz oby do poniedziałku.

Agnieszka_A., Beata.D, Tosia 1981, Moniaa, Asiula86, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, Agnieszka - a co u Was? Jak samopoczucie? Jakieś objawy się pojawiły?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Beata, Agnieszka - a co u Was? Jak samopoczucie? Jakieś objawy się pojawiły?

Od wczoraj czuję ćmienie i ciągnięcie w podbrzuszu jak na @. I wczoraj miałam taki skurcz, że aż się zgięłam w pół. Poza tym to nic specjalnego.
    W zasadzie chyba zaczynam świrować. Dziś 4 dpt.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tak oba brałam na noc i w dniu punkcji wszystko było ok ;)

bo się właśnie zastanawiałam jak to bedzie wyglądało :D

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    bo się właśnie zastanawiałam jak to bedzie wyglądało :D

Odstęp czasu był na tyle odpowiedni, że było ok. Tylko tak jak pisałam założyłabym na Twoim miejscu jakąś cienką podpaskę, bo można tym wszystko pobrudzić.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem... przez te całe in vitro, stymulacje, lutinusy, betadine i inne zmieniłam swoją bieliznę na 100% bawełny. i 0% stringów... no nie da się! teraz jak założę coś innego niż zwykła bawełna czuję się baardzo nieswojo. Stringi przepraszam jeśli inna bielizna zbytnio się odznacza (jak w reklamie lidla :P )
    Agnieszko a bierzesz jakiś magnez i no spę prewencyjnie?

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, założę jakiegoś pampersa ;)
    a powiedz mi jeszcze czy po przebudzeniu po pick-up jest zimno? bo jak miałam narkoze po laparoskopii to koszmar,strasznie... tylko tutaj inne znieczulenie

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja Wam powiem... przez te całe in vitro, stymulacje, lutinusy, betadine i inne zmieniłam swoją bieliznę na 100% bawełny. i 0% stringów... no nie da się! teraz jak założę coś innego niż zwykła bawełna czuję się baardzo nieswojo. Stringi przepraszam jeśli inna bielizna zbytnio się odznacza (jak w reklamie lidla :P )
    Agnieszko a bierzesz jakiś magnez i no spę prewencyjnie?

Hehe ja przez tego Lutinusa ciągle chodzę z podpaską, bo jak tylko zdejmę to wycieka białe coś i wygląda jakbym miała cement na majtkach. ;p

Biorę tylko magnez 1 raz dziennie. Sama nie wiem czy no spę brać czy jednak nie. Nie jest to jakiś okropny ból.

Moniaa lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ok, założę jakiegoś pampersa ;)
    a powiedz mi jeszcze czy po przebudzeniu po pick-up jest zimno? bo jak miałam narkoze po laparoskopii to koszmar,strasznie... tylko tutaj inne znieczulenie

Dla mnie było gorąco. Ale i tak leżakowałam pod kołdrą dwie godziny po punkcji, a i zostawiłam sobie skarpetki :)

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skarpetki miałas ubrane podczas "akcji"? :) a jak się pożniej czułas?

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od czasu do czasu pikanie w jajnikach i jak tylko troche czuje ciagniecie to lykam magnez i no-spe.Dalej lezakuje ;) Narazie jeszcze nie swiruje ale w nocy mialam glupi sen ze mialam okres-uzylam podpaski bo lecialy skrzepy(ale takie jakby juz stare,brunatne)-sorry za taki obrazowy opis. I rano wstalam w dołujacym humorze bo przy pierwszym transferze tez mialam sen ze dostalam okres ale taki z czerwonej,swiezej krwi :(
    Ale jak to moj maz mowi na dwoje babka wrozyla i jak juz mu to powiedzialam to stwierdzil ze sie nie spelni ;) Wiec wrzucam tu na forum moj żal(sen)-niech sie nie spelni :P

Duza dobrze ze sie tam nic nie wychodowalo :) W takim razie poniedzialek dalej aktualny :D <3

duza, Agnieszka_A., Konwalia lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ale skarpetki miałas ubrane podczas "akcji"? :) a jak się pożniej czułas?

Tak, zapytałam czy mogę mieć.
    Potem czułam się ok. Bolało podbrzusze tego samego dnia i byłam senna, ale żadnych innych dolegliwości nie miałam.
    A no i siniak po wenflonie do tej pory jeszcze mam.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja no spę brałam aby dać spokojnie się zagnieździć dla malucha i zapobiegać drobnym skurczom macicy.
    Asieńka jeśli z Ciebie zmarźluch to idz w skarpetkach :) myślę że anestezjolog nie będzie kręcił nosem.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taki problem, ze wczoraj pobierali mi krew i strasznei mnie ręka boli, i dziwnie grube miałam na zyły, jeszcze dzisiaj mam siniaka wielkiego- smaruje mascia na since. A gdzie daja wenflon?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja no spę brałam aby dać spokojnie się zagnieździć dla malucha i zapobiegać drobnym skurczom macicy.
    Asieńka jeśli z Ciebie zmarźluch to idz w skarpetkach :) myślę że anestezjolog nie będzie kręcił nosem.

A ile brałaś no spy i magnezu?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez chyba 2x1 nie pamiętam teraz dokładnie, ale wedle ulotki.
    No spę max bądz forte 3x1.

‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ