X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni kiedy ja zapytałam swojej lekarki o kosmetyki, perfumy to powiedziała że nie trzeba jakoś specjalnie siebie traktować. Tyle, że po transferze używać kosmetyków bez parabenów.
    Ja w dniu każdej punkcji i transferu miałam jak zwykle lekki makijaż. Tyle że rano myłam się po prostu wodą. bez żadnych żeli, balsamów itd...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    te informacje nt. kosmetyków macie od lekarzy czy wyczytałyście na forum?
    Kurcze wychodzi na to, że znowu mi o czymś nie powiedzieli :-(

ja tez wuczytalam, nikt mi nie powiedzil tego w klinice. Ja uzywam serii simple.

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 14:02

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    te informacje nt. kosmetyków macie od lekarzy czy wyczytałyście na forum?
    Kurcze wychodzi na to, że znowu mi o czymś nie powiedzieli :-(

W mojej klinice bylo napisane aby w dniu punkcji nie uzywac kosmetykow zapachowych.
    Umylam normalnym szamponem wlosy, delikatnym zelem cialo, nie uzylam balsamu i perfum + zero makijazu.
    To co wazne - nie mozna miec pomalowanych paznokci u rak (ja mam na stopach hybryde i anestezjolog pozwolila zostawic) bo na podstawie ukrwienia pod plytka tak jak w trakcie kazdej operacji wiedza czy nic zlego nie dzieje sie w trakcie zabiegu.

Przy transferze nie bylo tyle zalecen ale ja postapilam jak wyzej :-) ale lekki roz na policzkach musial byc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:40

Reni lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Siedzę w kolejce do punkcji. Stres jednak jest, a myślałam że już się nie denerwuje. W ogóle brzuch mnie boli... A nie mogę się wyproznic :/ chyba to najbardziej mnie stresuje

TRZYMAM KCIUKI KOCHANA <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    W mojej klinice bylo napisane aby w dniu punkcji nie uzywac kosmetykow zapachowych.
    Umylam normalnym szamponem wlosy, delikatnym zelem cialo, nie tylko uzylam balsamu i perfum + zero makijazu.
    To co wazne - nie mozna miec pomalowanych paznokci u rak (ja mam na stopach hybryde i anestezjolog pozwolila zostawic) bo na podstawie ukrwienia pod plytka tak jak w trakcie kazdej operacji wiedza czy nic zlego nie dzieje sie w trakcie zabiegu.

Przy transferze nie bylo tyle zalecen ale ja postapilam jak wyzej :-) ale lekki roz na policzkach musial byc :-)

Ja tez mialm hybryde na rekach i stopach i tylko zapytali czy to hybryda czy zwykly lakier. Powiedzialam, ze hybryda i wszystko bylo ok. W dzien punkcji , ani w dzien transferu nie mialam perfum, umylam sie zelem z serii simple- naturalnym bez mydla i mialam leciusienki majijaz. Zrobilam to dlatego nie bo mi kazali, ale dlatego bo tak wyczytalam na forum.

• zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz myślę że niby z tymi kosmetykami nie można tych z parabenami i zapachami bo unoszą się w powietrzu. A co to da jak doktor co robi transfer lub punkcję jest piękny, wychuchany,pachnący, wymyty czymkolwiek. I tak wtedy tych parabenów w powietrzu jest tyle że hoho.

Reni lubi tę wiadomość

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Tak sobie teraz myślę że niby z tymi kosmetykami nie można tych z parabenami i zapachami bo unoszą się w powietrzu. A co to da jak doktor co robi transfer lub punkcję jest piękny, wychuchany,pachnący, wymyty czymkolwiek. I tak wtedy tych parabenów w powietrzu jest tyle że hoho.

Dobrze powiedziane Zielinka. Moj maz tez podczas dnia transferu nie mial nic na sobie tzn nawet kulki pod pachy nie uzyl :) A od pielegniarki czulam perfumy jak mnie kladla na lozko :/

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:

Wg mnie to chodzi o to, ze wszystki znieczulajace leki stosowane przy zabiegach moga spowodowac reakcje alergiczna jesli wejda w interakcje z kosmetykami.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • zielinka_97 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, ja do histero znieczulałam się pachnąca ;-)

Chodziło mi bardziej o pogląd że te wszystkie substancje oddziałują niekorzystnie na zarodek. Nie wydaje mi się żeby w klinikach lekarze i embriolodzy mieli jakieś specjalne wytyczne, jak się umyć przed przyjściem do pracy.

Daruję sobie perfumy, bo lubię mocne i grażynę umyję jakimś naturalnym żelem. Resztę sobie jednak daruję.

agulas, Kava lubią tę wiadomość

Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Madzia ja też jestem nad morzem :-D gdzie dokładnie jesteś bo ja w Stegnie :-D

Również wszystkich serdecznie pozdrawiam ;-)

Ja wypoczywam w Gdańsku;-)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Profesor mi oznaczał progesteron co wizytę. Ale już RB oznaczyla ostatnie badanie przed punkcja. :)
    Dziewczyny na razie się nie denerwuje :) do info ile się zaplodnilo.
    To mój drugi krótki protokół z antagonista. Mam pco. Się pięknie i bezproblemowo stymuluje małymi dawkami. Hm zastanawia mnie jedno. . Chciałam oddać komorki do adopcji za Free. A gameta mi na to ze mam pco a oni biorą komórki od zdrowych całkowicie kobiet. Rozumiem. Ale u nich trzeba płacić za taką komórkę. Ja chciałabym żeby moje oddali za free. Jeśli któraś już by chciała. Różne są sytuacje. Są może ciut gorszej jakości Ale za darmo ktoś w końcu by je przygarnal. Poza tym moje pco to takie pco że jeden lekarz mi je stwierdza a inny mówi ze niech się inni pukna, bo nie samo amh o tym świadczy

Wiesz to dziwne. Ja mam pco i świadczy o tym nie tylko wynik amh, a klinika bez problemu wzięła ode mnie 7 komórek.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielinka padłam jak przeczytałam o Grażynie heheh

• monik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Dziewczyny ale się rozpisałyście :-)

Takasobieja trzymam kciuki :-)

Anna225 ja miałam zalecenia robić zastrzyki do wysokości pępka a nie na jego wysokości.
    Zresztą na yt jest pięknie pokazane jak to robić i w jakich miejscach.

mysza89, Anna255 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komorowski przesunął decyzję o podpisaniu ustawy o in-vitro na przyszły tydzień.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:04

Moniaa, Antonelka, Tosia 1981, Reni, myszaaa, Mimbla, mysza89, Anna255, monik, adrenalina, Beata.D lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:04

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Komorowski przesunął decyzję o podpisaniu ustawy o in-vitro na przyszły tydzień.

kurna!;/

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka: Mi własnie lekarz powiedział "żyć normalnie"
    mogę jeździć na rowerze (po ścieżkach, nie górach), jeść wszystko i nawet alkoholu trochę nie zaszkodzi
    wiadomo nie upijać się, ale jak najdzie mnie ochota na kieliszek wina to czemu nie
    wiadomo nie skakać ze spadochronem ;-) ale można ćwiczyć itd
    we wszystkim trzeba zachować umiar

a co sądzicie o pastach do zębów? tam też są składniki, które mogłyby zaszkodzić maluchowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:37

Kava lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni gdyby przeanalizować powietrze którym oddychamy, a skład kurzu w domu, czy jak się coś na butach przyniesie... to dopiero jest chemia ;-)

ja podzielam pogląd Minuśki że nie należy przeginać, ot nie spryskiwać (zwłaszcza okolic Grażyny :)) ) perfumami i zarodek jeśli jest tym jedynym to sobie poradzi. "Tam" i tak żadna chemia z kosmetyków nie dociera.

Reni, Anna255, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
‹‹ 1500 1501 1502 1503 1504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ