IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Alincia wrote:a mam pytanie o estrofem, wiem że to już kiedyś było wspomniane, dlatego chciałabym jeszcze raz zapytać, bo nie pamiętam, który to kolor jest dla nas w estrofemie? Niebieski? Czy czerwony? Bo ja mam niebieski....
Alincia lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Anatolka wrote:To ile podglądań masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:39
Alincia lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualnyNo właśnie Muszynka, ja po zwiększeniu dawki miałam jeszcze wizytę dodatkową i wtedy padła decyzja o przesunięciu pick up o kilka dni. Ty jesteś u dr W-O?
Na Twoim miejscu, jeśli dziewczyny faktycznie mówią o niezwiększaniu leków, to bym chociaż badania zrobiła.
Asiula86 też doktorka swojego o dodatkową wizytę podczas tej stymulacji miała męczyć
chodzi o to, że trzeba się liczyć z tym, że na kolejne podejścia może nie być kasy..to podejście więc nie jest takim testowym jak to jeszcze kilka miesięcy temu lekarze robili licząc, że jak pójdzie słabo to najwyżej w drugiej procedurze się coś zmieni/zwiększy itd. więc oczywiście trzeba zachować spokój i ufać lekarzowi ale najlepiej jego stanowisko zweryfikować, w tym przypadku robiąc estradiol koło wtorku. Zawsze możesz się na dodatkową wizytę i konsultację zapisać przecież.muszynka lubi tę wiadomość
-
muszynka wrote:Anatolka no tylko dziś i w pt za tydzień o 9 transfer... I znając zycie przed tranferem zadnego usg nie będzie, poza tym i tak mam pregnym 36h przed wiec nic to mi nie da.. A co nelezy mi się więcej ?
Muszynka transfer? czy pikacz? -
muszynka wrote:Anatolka no tylko dziś i w pt za tydzień o 9 transfer... I znając zycie przed tranferem zadnego usg nie będzie, poza tym i tak mam pregnym 36h przed wiec nic to mi nie da.. A co nelezy mi się więcej ?
Należy, nie należy. Raczej jest dobra praktyka. Ja przy ostatniej miałam 3 podglądania a 4 badania E2 i prg w ciągu 11 dni stymulacji. Jakoś nie wyobrażam sobie 1 podglądania.
P.s. Znow Invicta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:34
-
nick nieaktualnyPS. miałam 4 usg podczas stymulacji, a Ty masz jedno przy niedużej liczbie pęcherzyków czyli już niestandardowej odpowiedzi organizmu, jak to ktoś napisał trochę poor responder..to trochę mało poważne podejście jest tym bardziej, że nie ma już masy pacjentek do stymulacji..teraz w większości crio robią i tyle.
inessa lubi tę wiadomość
-
Tak jestem u W-O, a kto u niej był to wie, ze ani ona cierpliwa ani wylewna. Lepiej jej idzie wywijanie oczami, niż rozmowa z pacjentem i odpowiadanie na pytania
Zadzwonie jutro na infolinie i zobaczę czy da rade umówić jakąś wizyte przed pregnylem.
Własnie o to mi chodzi, ze chciałabym mieć chociaż jakies mrozaki tym bardziej, ze mamy problem meski wiec nie wiadomo jak to będzie, a z kolejna stymulacja tez niepewna. Nie chce panikować, ale zawsze lepiej zapytać co doświadczone koleżanki mysla o sprawie
Z góry każdej z osobna dziekujeshooa, Alincia, mysza89, SzewskaPasja lubią tę wiadomość
I procedura
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze raz napisz, który masz dziś ds i jakie wyniki, ile dni jeszcze zastrzyki i jak rozpisane dawki. Protokół krótki?
Dawkami nie manipuluj, bo to jest wyższa szkola jazdy a przy pierwszej (tak?) stymulacji nie znasz swojego organizmu. To co dobre dla kogoś niekoniecznie będzie ok dla Ciebie. Dobra opcja byłoby umówienie się na jeszcze jedno podglądanie.
Edit: tylko normalnie, bez invictowych oznaczeń wizyta 1, wizyta 2 z tymi literkami tylko normalnie dni rozpisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:44
-
nick nieaktualnyAlincia wrote:a mam pytanie o estrofem, wiem że to już kiedyś było wspomniane, dlatego chciałabym jeszcze raz zapytać, bo nie pamiętam, który to kolor jest dla nas w estrofemie? Niebieski? Czy czerwony? Bo ja mam niebieski....
myslalam ze estrofem to estrofem. Czym sie rozni? Az polecialam zobaczyc jaki ja kiedys bralam i tez jest niebieski.
-
Tak, invicta...
jutro dzwonie na infolinie i umawiam kolejne usg. Szkoda tylko, ze szanowna Pani dr sama z siebie nie umowila mnie na kolejne badanie.
Troche to dziwne wszystko, ale nie ważne dobrze, ze jesteście to i ja madrzejsza.
shooa wrote:PS. miałam 4 usg podczas stymulacji, a Ty masz jedno przy niedużej liczbie pęcherzyków czyli już niestandardowej odpowiedzi organizmu, jak to ktoś napisał trochę poor responder..to trochę mało poważne podejście jest tym bardziej, że nie ma już masy pacjentek do stymulacji..teraz w większości crio robią i tyle.I procedura
-
zły dzień jak dla mnie ma zawsze... dziś pacjentami byli jej znajomi-ojej jaka była miła dla nich, a jak ja po nich weszłam, nagle dostała zły dzień? oschła dla osób MZ i tyle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:48
muszynka lubi tę wiadomość