X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieski.

Alincia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    a mam pytanie o estrofem, wiem że to już kiedyś było wspomniane, dlatego chciałabym jeszcze raz zapytać, bo nie pamiętam, który to kolor jest dla nas w estrofemie? Niebieski? Czy czerwony? Bo ja mam niebieski....
    Kochane obowiazkowo niebieski! Ja przy pierwszym transferze bralam czerwony i niestety ciaza sie nie utrzymala a wina byla po stronie pani w aptece..... Bylo minelo ale trzeba zwracac na to uwage

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    zgadzam się z Toba, tylko dr nie kazala już przyjedzac na kontrole tylko od razu na pick upa za tydzień.
    Nie będę się stresować co ma być to będzie. Dzieki dziewczyny za rady :)

To ile podglądań masz?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musi być dobrze Muszynka:) ostatnie dawki menopuru muszą być chyba wyższe, bo ja też dziś ost miałam 225, a tak miałyśmy po 150. także leć tak jak dr Ci podała:)

muszynka, Asiula86 lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka bardzo mi przykro. Wspieram

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczynki za odp:) bo właśnie coś mi się w głowie kołowało, że któraś dostała przez przypadek inny kolor niż należało,i ciąża się nie utrzymała, współczuję aneczka, ale dziękuję że nas ostrzegłaś:)

jigt0hs.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To ile podglądań masz?
    Anatolka no tylko dziś i w pt za tydzień o 9 pick up ... I znając zycie przed tranferem zadnego usg nie będzie, poza tym i tak mam pregnym 36h przed wiec nic to mi nie da.. A co nelezy mi się więcej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:39

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Muszynka, ja po zwiększeniu dawki miałam jeszcze wizytę dodatkową i wtedy padła decyzja o przesunięciu pick up o kilka dni. Ty jesteś u dr W-O?

Na Twoim miejscu, jeśli dziewczyny faktycznie mówią o niezwiększaniu leków, to bym chociaż badania zrobiła.
    Asiula86 też doktorka swojego o dodatkową wizytę podczas tej stymulacji miała męczyć :)

chodzi o to, że trzeba się liczyć z tym, że na kolejne podejścia może nie być kasy..to podejście więc nie jest takim testowym jak to jeszcze kilka miesięcy temu lekarze robili licząc, że jak pójdzie słabo to najwyżej w drugiej procedurze się coś zmieni/zwiększy itd. więc oczywiście trzeba zachować spokój i ufać lekarzowi ale najlepiej jego stanowisko zweryfikować, w tym przypadku robiąc estradiol koło wtorku. Zawsze możesz się na dodatkową wizytę i konsultację zapisać przecież.

muszynka lubi tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Anatolka no tylko dziś i w pt za tydzień o 9 transfer... I znając zycie przed tranferem zadnego usg nie będzie, poza tym i tak mam pregnym 36h przed wiec nic to mi nie da.. A co nelezy mi się więcej ?

Muszynka transfer? czy pikacz?

jigt0hs.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Anatolka no tylko dziś i w pt za tydzień o 9 transfer... I znając zycie przed tranferem zadnego usg nie będzie, poza tym i tak mam pregnym 36h przed wiec nic to mi nie da.. A co nelezy mi się więcej ?

Należy, nie należy. Raczej jest dobra praktyka. Ja przy ostatniej miałam 3 podglądania a 4 badania E2 i prg w ciągu 11 dni stymulacji. Jakoś nie wyobrażam sobie 1 podglądania.

P.s. Znow Invicta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:34

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. miałam 4 usg podczas stymulacji, a Ty masz jedno przy niedużej liczbie pęcherzyków czyli już niestandardowej odpowiedzi organizmu, jak to ktoś napisał trochę poor responder..to trochę mało poważne podejście jest tym bardziej, że nie ma już masy pacjentek do stymulacji..teraz w większości crio robią i tyle.

inessa lubi tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie w invicta nie chcą robić dodatkowo czegoś.... tak jak ja na wizycie 1ds wspomniałam o usg, to usłyszałam od dr, że na tej wizycie oni nie robią usg, mimo że nalegałam, bo mnie jajniki bardzo bolały przy antykach...eh...

jigt0hs.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem u W-O, a kto u niej był to wie, ze ani ona cierpliwa ani wylewna. Lepiej jej idzie wywijanie oczami, niż rozmowa z pacjentem i odpowiadanie na pytania ;)
    Zadzwonie jutro na infolinie i zobaczę czy da rade umówić jakąś wizyte przed pregnylem.
    Własnie o to mi chodzi, ze chciałabym mieć chociaż jakies mrozaki tym bardziej, ze mamy problem meski wiec nie wiadomo jak to będzie, a z kolejna stymulacja tez niepewna. Nie chce panikować, ale zawsze lepiej zapytać co doświadczone koleżanki mysla o sprawie ;)
    Z góry każdej z osobna dziekuje <3

shooa, Alincia, mysza89, SzewskaPasja lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak się sytuacja rozwinie :)

• muszynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pikacz, ciagle mi się myli! ;)
    Alincia wrote:
    Muszynka transfer? czy pikacz?

8599s65g50azui9s.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz napisz, który masz dziś ds i jakie wyniki, ile dni jeszcze zastrzyki i jak rozpisane dawki. Protokół krótki?

Dawkami nie manipuluj, bo to jest wyższa szkola jazdy a przy pierwszej (tak?) stymulacji nie znasz swojego organizmu. To co dobre dla kogoś niekoniecznie będzie ok dla Ciebie. Dobra opcja byłoby umówienie się na jeszcze jedno podglądanie.

Edit: tylko normalnie, bez invictowych oznaczeń wizyta 1, wizyta 2 z tymi literkami tylko normalnie dni rozpisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:44

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem u W-O i ona jest spoko. Trzeba ja troszke za jezyk pociagnac ale jak ja dopytasz to ci wszystko powie i wyjasni. Czasami ma gorszy dzien ale ogolnie nie jest zla.

mysza89 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    a mam pytanie o estrofem, wiem że to już kiedyś było wspomniane, dlatego chciałabym jeszcze raz zapytać, bo nie pamiętam, który to kolor jest dla nas w estrofemie? Niebieski? Czy czerwony? Bo ja mam niebieski....
    O.o myslalam ze estrofem to estrofem. Czym sie rozni? Az polecialam zobaczyc jaki ja kiedys bralam i tez jest niebieski.

• muszynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, invicta...
    jutro dzwonie na infolinie i umawiam kolejne usg. Szkoda tylko, ze szanowna Pani dr sama z siebie nie umowila mnie na kolejne badanie.
    Troche to dziwne wszystko, ale nie ważne dobrze, ze jesteście to i ja madrzejsza.
    shooa wrote:
    PS. miałam 4 usg podczas stymulacji, a Ty masz jedno przy niedużej liczbie pęcherzyków czyli już niestandardowej odpowiedzi organizmu, jak to ktoś napisał trochę poor responder..to trochę mało poważne podejście jest tym bardziej, że nie ma już masy pacjentek do stymulacji..teraz w większości crio robią i tyle.

8599s65g50azui9s.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zły dzień jak dla mnie ma zawsze... dziś pacjentami byli jej znajomi-ojej jaka była miła dla nich, a jak ja po nich weszłam, nagle dostała zły dzień? oschła dla osób MZ i tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 21:48

muszynka lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
‹‹ 1906 1907 1908 1909 1910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ