X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mysza jak to sluzówka ? błona sluzowa macicy? endometrium? czyli wszytsko ok? a skąd te bóle, ktore mialaś ostatnio?

tak wszystko ok a to jest śluz reakcja na estrofem normalna .... jak ja mam ich dość ... dzis mam plamienia a bóle mogłsm tez miec od odstawienia estrofemu ...szkoda tylko ze juz dzis nie zdąże odebrac tego wyniku z crp ...
    V tak nie nabieram wody obwód bez zmian ...

zastanawiam sie nad tym estrofemem czrmu go mi nie zmienił na inny zamiennik skoro tak sie dzieje czy któraś z was brała go doustnie ?? przed transferem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 15:32

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    hej ! dziś byłam na wizycie 27dpt i widziałam serdunio <3
    zarodek niespełna 4mm !!! :) wg USG 6 tydzień a punkcji 6tc 2 dzień więc idealnie <3

jeny co za widok!!!!!!!! <3
    Super kochana :-D widok nie doopisania <3 <3

myszaaa lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza czyli jaki teraz plan?

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mysza czyli jaki teraz plan?
    crio w listopadzie teraz mam luteine na 10 dni i od 2 dc estrofem ...

shooa, triss, Libra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. takie nabieranie wody ktore kaza kontrolowac mierzac obwod pasa i wage to tylko przy hiperce.
    Ta woda o ktorej pisze Mysza to sa niewielkie ilosci w macicy, od tego brzuch nie urosnie :)
    Przy hiperce jest wodobrzusze a tam jak wiadomo moze sie duuuzo wody zmiescic (u mnie z talii 71cm mialam w najgorszym momencie 95 czy 96cm). Skora chciala mi peknac.

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    tak wszystko ok a to jest śluz reakcja na estrofem normalna .... jak ja mam ich dość ... dzis mam plamienia a bóle mogłsm tez miec od odstawienia estrofemu ...szkoda tylko ze juz dzis nie zdąże odebrac tego wyniku z crp ...
    V tak nie nabieram wody obwód bez zmian ...

zastanawiam sie nad tym estrofemem czrmu go mi nie zmienił na inny zamiennik skoro tak sie dzieje czy któraś z was brała go doustnie ?? przed transferem ?
    Ja brałam doustnie przy stymulacji, a teraz bede brała przed crio, jak tylko ten okres dostane

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ja brałam doustnie przy stymulacji, a teraz bede brała przed crio, jak tylko ten okres dostane
    dziekuje za informacje życze by @ sie zjawiła :) to zaryzykuje i wezmę doustnie :) gdyby sanowna dr zechciała mnie posłuchac juz bym była po transferze :(

shooa dokładnie jest tak jak piszesz to nie hipetka itd ...jak sie czujesz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:04

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89 ja za każdym razem estrofem brałam doustnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Moje Drogie Panie, beta z rana (po niecałych 2 dobach): 43,6 :)

gorzej z progesteronem bo jest 59,40 a norma jest do 49! co z tym zrobić?
    Gratuluje :)
    Ja taki progesteron miewam po owulacji i bez ciąży. Wystraszyłam się i zapytałam ginekologa, czy to źle. Odpowiedział, ze przy takich wartościach nie. Jezeli przed owu byl maly a po owu duży. Tylko sie cieszyć, bo lepszy ciut większy niż ciut za mały :D takze moim zdaniem super!

Alincia super!!! Kciuki za piękną betę :)

Ja odebrałam wynik z powtórki bety: Było 114,0 a po 48h jest 239,6

Asiula86 bardzo mi przykro :( zawsze ciężko mi cos napisać, bo w pewnych chwilach żadne słowa nic nie dają. Ale jak przeczytałam co Cie spotkało, to ciągle siedzisz w mojej główce. I jak wszystkie dziewczyny walczące zwłaszcza o pierwszą o dzidzie zajmujesz szczególne miejsce w serduszku <3

V., sylwiaśta159, triss, Asiula86, Agi83, cisza, gosia81, Beata.D, Fedra, lipa, Konwalia, Alincia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, rozumiem, dzięki za wyjaśnienie :)

shooa lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche czasem ciagnie jeden lub drugi jajnik, wczoraj wieczorem przeszyl mnie taki bol ostrawy ciagnacy gdzies po prawej stronie i tyle. No i zaczyna sie powoli bol brzucha jak na @. Nie mam dobrych przeczuc. Ale zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Dziewczyny gratuluje kropeczków !! a czujecie że jesteście w ciązy?? :-)
    Ja się nie czuję. Zawsze dużo pracuje i mówią na mnie: Pręcyzna. Wiec sobie ciągle w głowie powtarzam, ze sie udało i np. nie wbiegaj po schodach!

magic1 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 strasznie mi przykro i nawet nie próbuje sobie wyobrazić jak się czujesz. Wierzę, że z każdym kolejnym dniem będzie lepiej i Twój najpiękniejszy miesiąc nadejdzie już niebawem. Wspieram całym sercem <3

Libra, super! Bardzo ładny przyrost! :)

Powtarzałam betę po raz 3 i jest 586,45 <3 Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze i tak jak powinno być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:50

triss, V., Asiula86, Agi83, Mimbla, Agnieszka_A., gosia81, aneczka2015, Kava, Fedra, mysza89, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    hej ! dziś byłam na wizycie 27dpt i widziałam serdunio <3
    zarodek niespełna 4mm !!! :) wg USG 6 tydzień a punkcji 6tc 2 dzień więc idealnie <3

jeny co za widok!!!!!!!! <3
    Jeszcze do tej pory nie płakałam, ale na usg na 100% wymięknę!

mia6, V., triss, cisza, myszaaa, Fedra, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no to git ze w końcu sie połapali ze możesz podejść do crio. Będę mocno trzymała kciuki &&&

Ja oficjalnie zaczęłam nowy cykl, cieszę sie ze ten poprzedni był taki krotki -21dni, (dokładnie tak jak u Anatolki w cyklu z histeroskopia ;) ), dzięki temu jest szansa zspokojnie podejdę do crio w październiku. Traz tylko oby endometrium chciało ładnie współpracowac.

V., Libra, Mimbla, aneczka2015, Anuszka, sylwiaśta159, Fedra, Konwalia, mysza89 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządnie nas wydrapali lekarze w takim razie ;-) szkoda, że mnie bez spania...

Ja też zawsze estrofem doustnie brałam. Tylko invicta chyba preferuje inne podanie. W ulotce też chyba pisze o podaniu doustnyn :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to chyba invictowy wymysł. ja po zapoznaniu sie z ulotka (zboczenie, wszystko czytam łącznie z etykietami od wybielacza i opisami na pojemniczku od śmietany ;) ) dzwoniłam do lekarza upewnić sie czy na pewno dobrze go zrozumiałam.

• triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Porządnie nas wydrapali lekarze w takim razie ;-) szkoda, że mnie bez spania...

Ja też zawsze estrofem doustnie brałam. Tylko invicta chyba preferuje inne podanie. W ulotce też chyba pisze o podaniu doustnyn :-)

Do przeżycia na trzeźwo? Ja tez miałam mieć sam scratchingu bez znieczulenia, ostatecznie stanęło na histeroskopii na śpiocha.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdki mi się pokazały. Na szczęście trwało kilka sekund...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Gwiazdki mi się pokazały. Na szczęście trwało kilka sekund...

Tak jak myślałam, co może wiedzieć lekarz, do tego mężczyzna na temat poziomu bólu przy zabiegu kontrolowanego urazu endometrium ;) rzecz jasna zapewniał ze nic nie boli. Chyba ze to jeszcze zależy ile tych zadrapań jest robionych. Mi w invikcie doktor tłumaczył ze dzięki temu ze robimy w znieczuleniu to może zrobić taki porządny scratching. Ma opracowana jakaś swoją technikę , cztery zadrapania pionowe i trzy w poziomie ;)

‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ