X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mysza jak to sluzówka ? błona sluzowa macicy? endometrium? czyli wszytsko ok? a skąd te bóle, ktore mialaś ostatnio?

tak wszystko ok a to jest śluz reakcja na estrofem normalna .... jak ja mam ich dość ... dzis mam plamienia a bóle mogłsm tez miec od odstawienia estrofemu ...szkoda tylko ze juz dzis nie zdąże odebrac tego wyniku z crp ...
    V tak nie nabieram wody obwód bez zmian ...

zastanawiam sie nad tym estrofemem czrmu go mi nie zmienił na inny zamiennik skoro tak sie dzieje czy któraś z was brała go doustnie ?? przed transferem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 15:32

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    hej ! dziś byłam na wizycie 27dpt i widziałam serdunio <3
    zarodek niespełna 4mm !!! :) wg USG 6 tydzień a punkcji 6tc 2 dzień więc idealnie <3

jeny co za widok!!!!!!!! <3
    Super kochana :-D widok nie doopisania <3 <3

myszaaa lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza czyli jaki teraz plan?

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Mysza czyli jaki teraz plan?
    crio w listopadzie teraz mam luteine na 10 dni i od 2 dc estrofem ...

shooa, triss, Libra lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. takie nabieranie wody ktore kaza kontrolowac mierzac obwod pasa i wage to tylko przy hiperce.
    Ta woda o ktorej pisze Mysza to sa niewielkie ilosci w macicy, od tego brzuch nie urosnie :)
    Przy hiperce jest wodobrzusze a tam jak wiadomo moze sie duuuzo wody zmiescic (u mnie z talii 71cm mialam w najgorszym momencie 95 czy 96cm). Skora chciala mi peknac.

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    tak wszystko ok a to jest śluz reakcja na estrofem normalna .... jak ja mam ich dość ... dzis mam plamienia a bóle mogłsm tez miec od odstawienia estrofemu ...szkoda tylko ze juz dzis nie zdąże odebrac tego wyniku z crp ...
    V tak nie nabieram wody obwód bez zmian ...

zastanawiam sie nad tym estrofemem czrmu go mi nie zmienił na inny zamiennik skoro tak sie dzieje czy któraś z was brała go doustnie ?? przed transferem ?
    Ja brałam doustnie przy stymulacji, a teraz bede brała przed crio, jak tylko ten okres dostane

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Ja brałam doustnie przy stymulacji, a teraz bede brała przed crio, jak tylko ten okres dostane
    dziekuje za informacje życze by @ sie zjawiła :) to zaryzykuje i wezmę doustnie :) gdyby sanowna dr zechciała mnie posłuchac juz bym była po transferze :(

shooa dokładnie jest tak jak piszesz to nie hipetka itd ...jak sie czujesz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:04

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza89 ja za każdym razem estrofem brałam doustnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Moje Drogie Panie, beta z rana (po niecałych 2 dobach): 43,6 :)

gorzej z progesteronem bo jest 59,40 a norma jest do 49! co z tym zrobić?
    Gratuluje :)
    Ja taki progesteron miewam po owulacji i bez ciąży. Wystraszyłam się i zapytałam ginekologa, czy to źle. Odpowiedział, ze przy takich wartościach nie. Jezeli przed owu byl maly a po owu duży. Tylko sie cieszyć, bo lepszy ciut większy niż ciut za mały :D takze moim zdaniem super!

Alincia super!!! Kciuki za piękną betę :)

Ja odebrałam wynik z powtórki bety: Było 114,0 a po 48h jest 239,6

Asiula86 bardzo mi przykro :( zawsze ciężko mi cos napisać, bo w pewnych chwilach żadne słowa nic nie dają. Ale jak przeczytałam co Cie spotkało, to ciągle siedzisz w mojej główce. I jak wszystkie dziewczyny walczące zwłaszcza o pierwszą o dzidzie zajmujesz szczególne miejsce w serduszku <3

V., sylwiaśta159, triss, Asiula86, Agi83, cisza, gosia81, Beata.D, Fedra, lipa, Konwalia, Alincia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• V. Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, rozumiem, dzięki za wyjaśnienie :)

shooa lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche czasem ciagnie jeden lub drugi jajnik, wczoraj wieczorem przeszyl mnie taki bol ostrawy ciagnacy gdzies po prawej stronie i tyle. No i zaczyna sie powoli bol brzucha jak na @. Nie mam dobrych przeczuc. Ale zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    Dziewczyny gratuluje kropeczków !! a czujecie że jesteście w ciązy?? :-)
    Ja się nie czuję. Zawsze dużo pracuje i mówią na mnie: Pręcyzna. Wiec sobie ciągle w głowie powtarzam, ze sie udało i np. nie wbiegaj po schodach!

magic1 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 strasznie mi przykro i nawet nie próbuje sobie wyobrazić jak się czujesz. Wierzę, że z każdym kolejnym dniem będzie lepiej i Twój najpiękniejszy miesiąc nadejdzie już niebawem. Wspieram całym sercem <3

Libra, super! Bardzo ładny przyrost! :)

Powtarzałam betę po raz 3 i jest 586,45 <3 Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze i tak jak powinno być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:50

triss, V., Asiula86, Agi83, Mimbla, Agnieszka_A., gosia81, aneczka2015, Kava, Fedra, mysza89, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    hej ! dziś byłam na wizycie 27dpt i widziałam serdunio <3
    zarodek niespełna 4mm !!! :) wg USG 6 tydzień a punkcji 6tc 2 dzień więc idealnie <3

jeny co za widok!!!!!!!! <3
    Jeszcze do tej pory nie płakałam, ale na usg na 100% wymięknę!

mia6, V., triss, cisza, myszaaa, Fedra, Konwalia, Mimbla lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no to git ze w końcu sie połapali ze możesz podejść do crio. Będę mocno trzymała kciuki &&&

Ja oficjalnie zaczęłam nowy cykl, cieszę sie ze ten poprzedni był taki krotki -21dni, (dokładnie tak jak u Anatolki w cyklu z histeroskopia ;) ), dzięki temu jest szansa zspokojnie podejdę do crio w październiku. Traz tylko oby endometrium chciało ładnie współpracowac.

V., Libra, Mimbla, aneczka2015, Anuszka, sylwiaśta159, Fedra, Konwalia, mysza89 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządnie nas wydrapali lekarze w takim razie ;-) szkoda, że mnie bez spania...

Ja też zawsze estrofem doustnie brałam. Tylko invicta chyba preferuje inne podanie. W ulotce też chyba pisze o podaniu doustnyn :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to chyba invictowy wymysł. ja po zapoznaniu sie z ulotka (zboczenie, wszystko czytam łącznie z etykietami od wybielacza i opisami na pojemniczku od śmietany ;) ) dzwoniłam do lekarza upewnić sie czy na pewno dobrze go zrozumiałam.

• triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Porządnie nas wydrapali lekarze w takim razie ;-) szkoda, że mnie bez spania...

Ja też zawsze estrofem doustnie brałam. Tylko invicta chyba preferuje inne podanie. W ulotce też chyba pisze o podaniu doustnyn :-)

Do przeżycia na trzeźwo? Ja tez miałam mieć sam scratchingu bez znieczulenia, ostatecznie stanęło na histeroskopii na śpiocha.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdki mi się pokazały. Na szczęście trwało kilka sekund...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Gwiazdki mi się pokazały. Na szczęście trwało kilka sekund...

Tak jak myślałam, co może wiedzieć lekarz, do tego mężczyzna na temat poziomu bólu przy zabiegu kontrolowanego urazu endometrium ;) rzecz jasna zapewniał ze nic nie boli. Chyba ze to jeszcze zależy ile tych zadrapań jest robionych. Mi w invikcie doktor tłumaczył ze dzięki temu ze robimy w znieczuleniu to może zrobić taki porządny scratching. Ma opracowana jakaś swoją technikę , cztery zadrapania pionowe i trzy w poziomie ;)

‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ