X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Kochane, macie jakiś patent na wbijanie tego diabelskiego Fraxiparine? Zupełnie te igły nie są ostre! nie da się ich wbić! To samo miałam z Fragmine. Masakra! A przecież kurdę dziesiątki zastrzyków sobie wbijałam, więc na pewno umiem to robić. Ratunku. :)
    też się namęczyłam z fragminem szału dostawałam bo sie wkuć nie szło ...badziewne igły mają spróbuj innych igieł i strzykawek

mia6 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • V. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam blisko Krakowa. Śnieg nadal sypie.

Właśnie dostałam maila z kliniki, nie udało się zamrozić ani jednego zarodka... Jestem załamana :(

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i moje kciuki dołączają do zbiorowego uścisku za Was!

Szałwia leć na betę to musi być dobry znak! Mi w 3dpt też pregnyl nie wyszedł.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Właśnie dostałam maila z kliniki, nie udało się zamrozić ani jednego zarodka... Jestem załamana :(

Ale masz juz pod serduchem dzieciaczka i wierz w niego!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    chyba wszystkie przeciwzakrzepowe takie są ja mam clexane i tez trudno to wbić :-/ dodatkową atrakcją są sine plamki na brzuchu
    tia.... strasznie irytujące to jest. Do tego stopnia, że jeden cały zastrzyk dzisiaj wyrzuciłam bo się igła zgięła...oczywiście nie wbiła się przy tym w brzuch. Poszedł do kosza... ggrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    też się namęczyłam z fragminem szału dostawałam bo sie wkuć nie szło ...badziewne igły mają spróbuj innych igieł i strzykawek
    ale jak? one są w gotowych zastrzykach. Istnieje coś takiego jak ostrzałka do igieł? :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

V! głowa do góry :* ten jeden da radę :*

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    ale jak? one są w gotowych zastrzykach. Istnieje coś takiego jak ostrzałka do igieł? :) :) :)
    A nie da sie ich wstrzyknac najpierw do innej strzykawki i nałożyć lepsza igle?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Kochana wiem co czujesz..przechodziłam to samo tydzień temu. Ale musisz się otrząsnąc i wierzyć w tego co masz pod serduchem... ja jeszcze w swojego wierzę...

nick nieaktualny, Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

V. Tak miało być! Twoj kropek nie chce mieć rodzeństwa, na razie ;) chce być oczkiem w głowie mamusi!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki trzymam kciuki za każdą z osobna ✊✊✊, za dziejsze trnasfery i ogromne bety :-D :-D powodzonka :-D ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    A nie da sie ich wstrzyknac najpierw do innej strzykawki i nałożyć lepsza igle?

Nie mam pojęcia czy tak można.. zaciągnę języka u lekarza :)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    Nie mam pojęcia czy tak można.. zaciągnę języka u lekarza :)
    Nie rozumiem dlaczego by nie mozna?!?!?

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam Pregnyl wcześniej 5 razy i utrzymywał mi się od 5 do 14 dni na sikańcach, a miałam go o połowę mniej niż teraz (5 tys. jednostek), no za każdym razem inaczej.

• mysza89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:

nie ostrzałki nie ma ale razem możemy pomyśleć nad jej wynalezieniem :D musisz niestety kombinować :D ja robiłam tak jak pisze agi tak mniej więcej :D

moja @ się rozkręciła po wczorajszym prysznicu więc crio będzie szybciej niż myślałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 10:31

nick nieaktualny, Agi83, nick nieaktualny, mia6 lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • magic1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    tia.... strasznie irytujące to jest. Do tego stopnia, że jeden cały zastrzyk dzisiaj wyrzuciłam bo się igła zgięła...oczywiście nie wbiła się przy tym w brzuch. Poszedł do kosza... ggrrr
    o mamo aż tak? masz mięśnie ze stali ;-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Nie rozumiem dlaczego by nie mozna?!?!?

a może on jakoś "próżniowo" pakowany? hahahaha :) trzeba by pewnie tylko taką samą długość igły dobrać :)

Agi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    o mamo aż tak? masz mięśnie ze stali ;-)
    no pewka! ważę całe 45 kilo (albo 44) z czego 45 to mięśnie :P :)

Agi83, szałwia, Konwalia, mysza89, justa1234, Giussta lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:

Wiem, że to trudna do przyjęcia informacja, ale najważniejsze, że jeden zarodek ma się dobrze w Twojej macicy już :-) U nas prawie wszystkie dziewczyny z forum kliniki, którym wyszło za pierwszym razem, nie mają zamrożonych zarodków.

agulas, nick nieaktualny, gosia81 lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza wrote:
    no pewka! ważę całe 45 kilo (albo 44) z czego 45 to mięśnie :P :)
    Hahaha 44 z czego 45 to mięśnie! To tak jak kabanosy 100g z czego 130g to mięso ;) (takie głupie skojarzenie)!

nick nieaktualny, szałwia, Kava, justa1234, Takanijaka, Mimbla, Giussta lubią tę wiadomość

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ