IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
chiara wrote:W mojej klinice po punkcji dostawałam zawsze antybiotyk i na całe szczęście nic mi nie było.
My dokumenty mogliśmy wypisać w domu, ale podpisy składaliśmy w obecności pracownika kliniki, z dowodami tożsamości.
Pocieszyłyście mnie dziewczęta z tym testem. A mam pytanko, może banalne, jednak ja wciąż nie wiem jak liczyć dni po transferze.... Jeśli transfer miałam 5.10 to dzisiaj jest 9dpt czy 8dpt?
Dziś masz 8dpt. -
Pola7 wrote:Dziewczyny jutro idę na powtórkę bety. Juz mam spiętą dupkę. Ze powinnam sobie jeszcze zrobić progesteron to już wiem. A estradiol? Powinnam?
Pola7, Libra lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Kala 1980 wrote:dziewczyny, jaką brałyście dawke luteiny/lutinusa po transferze?
jak pisałam wiele razy, ja nienawidzę Luteiny, na Lutinusa dostawałam recepty ale opisy tych globul dziewczyn z forum mi wystarczyły.. żeby dojść do wniosku że to nie dla mnie, dziękuję bardzo. Tak więc ja obecnie:
przyjmuję 5 tabletek dopochwowo (500 mg) Utrogestanu/ doba *
oprócz tego wbijam co rano 1x1 Prolutex
a przy tym jestem na tzw cyklu naturalnym gdzie PRG wytwarzam swój
Gin miał ode mnie warunek że przepisze mi 600 mg PRG/ doba minimum albo się przepiszę do jego teścia-szefa albo kolegi gina z kliniki, który jest od niego troszku starszy i jak sądzę, mądrzejszy....Mialam wnerw bo dotąd wszystkie criotransfery mi robił na cyklach sztucznych nie zająknąwszy się przy tym ani razu, że jest opcja z cyklem naturalnym....bez aplikowania Estradioli.
I przepisał o dziwo, bez gadania.
*(Przypomnę, że za 6 opakowań Utrogestanu zapłaciłam tyle, co kosztuje 1 op. Lutinusa..ma formę małych kulek a'la Tic Tac draże). To jest cena "100%" wg Czechów.Kala 1980, Kava, Fedra, szałwia, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydobry
moja zrobiona dla spokoju sumienia betunia 0,1.
delegacja będzie więc huczna
miłego dzionka !
w dalszym ciągu kciuki za Mimblę, Muszynkę i Piggy.
Asieńka no i za zarodeczek a może nawet serduszko już u Ciebie
muszynka lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:Dołóż sobie na razie po jednej na wieczór i rano po paru dniach dołóż popołudniu
Shooa bardzo mi przykroLibra lubi tę wiadomość
-
Fedra, uwierz, że lek, który tak chwalisz to jedna wielka kupa, przy tym co mamy z Mimblą. Utro jest wspaniały. Perełki czeskie to cudo w porównaniu do obu preparatów na L. Nie jesteś na bieżąco z ostatnimi wynikami ale dziewczyny (Kuciak,Justine, Maka , Amvormittag i inne) jedna po drugiej progesteron na 600mg lutinusa miały od 8-14 ng/ml... Także to lepsze wchłanianie to mega ściema. Nawet te dziewczyny na luteinie miały lepsze wyniki. Lekarze muszą mieć nieźle benefity, żeby to wypisywać i nie czarujmy się, że jest inaczej.
Dwa. Oba preparaty na L to mega cement. Komfort użytkowania jest żaden. Absolutnie żaden. Pomijając częste infekcje.
A teraz skład:
Utrogestan Vaginal 100 mg capsules, soft:
100 mg progesterone (micronised)
- Capsule contents: sunflower oil, soya lecithin.
- Capsule shell: gelatin, glycerin, titanium dioxide (E171).
Napiszę tylko tyle - zapomniałam o cemencie na bieliźnieMimbla szczęściara na 100% również.
Także, podsumowując, dziewczyny, którym wychodzi nędza a nie prg na lutinusie serio nie warto się go trzymać. 6 opakowań utro po 30 sztuk to okolice 180zl. Recepta polska wystarczy i w Czechach i na Słowacji, bo kupowałam i tu i tu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:21
Kava lubi tę wiadomość
-
Shooa przykro mi...nastepny raz bedzie nalezal do Ciebie kochana! Bardzo Ci kibicuje!
A my zaryzykowalismy,i...
troche to samolubne i nie odpowiedzialne,ale...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:21
-
Shooa przykro mi ;* Ale wierzę, że w końcu się uda.
Pabelka88 jak to mówią jest ryzyko jest zabawaTrzymam kciuki, żeby się udało.
A ja w sumie nadal się zastanawiam czy to, co w poniedziałek miałam mogło być oznaką owu. Żeby nie żałować, że nie próbowaliśmy to próbowaliśmy i.
Powiem szczerze, że od momentu rozpoczęcia ivf dawno tak dobrze nie było hehe jak teraz, gdy w zasadzie nic specjalnego w kierunku starań nie robimy.Libra, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Fedra, to nie był atak na Ciebie
nie jesteś na bieżąco i to zrozumiale skoro masz maluszka w domu. Ja też nikomu nie narzucam, bo wiem, że nie każda z dziewczyn ma możliwość jechać do Czech z racji odległości, ale wiele Slazaczek przechodzi na utro ostatnio i jest bardzo zadowolonych. Cena jest rozsądna a nawet więcej niż rozsądna o komforcie nie wspominając. Także ładować w siebie więcej niż 6 cholernie drogich lutinusow na dobę to można zbankrutowac, zacementowac się i nie mieć dużo lepszego wyniku... Chodziło mi o to, że warto wymarudzic od lekarza receptę na coś innego skoro L nie służy.
Beata.D lubi tę wiadomość
-
godaweri wrote:Dziewczyny pomocy. Dzis 5 dzien stymulacji, a mnie rozsadza jajniki....
Dzis mam wizytę, ale jestem przerażona
Czy to możliwe, żebym juz miała hiperstymulacje? Wzięłam nospe, ale umieram ze strachu :'( Czy to moze tak byc?
Nie. Hiperstymulacja jest po pobraniu jajek. Po podaniu hcg może się zrobic. Teraz możesz mieć dużo pęcherzyków i takie wrażenie. Strach ma wielkie oczyspokojnie czekaj do wizyty.
Edit: jest piąty dzień, jak pecherzyki wystrzelily za bardzo to można zmniejszyć dawki leków, skrócić stymulację, jest czas na opanowanie wszystkiegonie bój się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 09:26
lipa, godaweri, Libra, Giussta lubią tę wiadomość
-
Anatolka:
Po pierwsze moze i nie jestem na bieżąco ale ja pisałam według siebie co ja dostawałam i co na mnie działało...
Ta wielka kupa jak to nazywasz podziałała na moj organizm tak jak nie podziałała luteina i dzieki tej wielkiej kupie moje dziecko jest ze mną...
Po drugie nic nie zachwalam przedstawiłam swoją opinie i swoje odczucia... Co do komfortu pisałam juz kiedyś o tym po luteinie miałam jedno wielkie bagno po lutinusie na bieliźnie nie miałam nic...
Po trzecie nie odniosę sie do tych waszych super czeskich leków ponieważ ich nie urzywalam ale pamiętaj to co jest super dla Ciebie nie koniecznie musi byc super dla innych... Pozatym jesli nie zauważyłaś ze jesli za moich czasów byłaby możliwość brania czegoś innego pewnie bym z tej możliwości skorzystała...
Po czwarte czasem proponuje zmienić ton wypowiedzi rozumiem emocje emocjami ale tak jak ja szanuje Twoje wypowiedzi tak Ty szanuj moje...
Podsumowując: fajnie ze sa nowe leki które sa prostsze w aplikacji lepiej wpływają na organizm i sa tańsze... Ale w moim przypadku kiedy miałam wybór miedzy luteina a lutinusie to tego drugiego nie zamieniłabym na nic innego a płaciłam za niego krocie przez kilka miesiecy ciąży... I to tyle odemnie w tym temacie...Pola7, Selena, Selena, justa1234, Asiula86, Libra, matylda08, gosia81 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
godaweri wrote:Dziewczyny pomocy. Dzis 5 dzien stymulacji, a mnie rozsadza jajniki....
Dzis mam wizytę, ale jestem przerażona
Czy to możliwe, żebym juz miała hiperstymulacje? Wzięłam nospe, ale umieram ze strachu :'( Czy to moze tak byc?
Najwazniejsze zeby lekarz zrobił usg i badanie estradiolu on odpowie czy idziesz w hiperke czy tylko poprostu tak Twoj organizm odpowiada na stymulację...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 09:12
godaweri lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Shooa przykro. Ja tez pewnie zaraz zacznę kolejne ostatnie juz podejscie2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB