X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolelka bardzo mi przykro. Nie potrafie znalezc slow by cie pocieszyc. Trzymaj sie. :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka :( jest mi niewyobrażalnie przykro :( to jest pewna diagnoza?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Antonelka :( jest mi niewyobrażalnie przykro :( to jest pewna diagnoza?

Niestety tak.
    Wczoraj badalo mnie dwoch dobrych lekarzy, w tym profesor.
    Nie zgodzilam sie wczoraj na szpital bo rozwazam operacje w prywatnej klinice - choc jak mam miec usuwany jajowod to specjalnie ma znaczenia gdzie mi to zrobia a pieniadze beda potrzebne na in vitro.

Jutro mam miec zrobiona bete i usg kolejne.
    Jesli beta bedzie przyrastala to operacja, jesli zacznie spadac to moze sie wchlonie sama ale raczej marne szanse.
    Jest jeszcze alternatywa - lek metotreksat ale ja nie zgodze sie na niego bo po nim mozna zakac w ciaze przez co najmniej pol roku i niszczy komorki. Sa lekarze, ktorzy traktuja ta metode jako oszczedzajaca jajowod ale lekarze wtedy w lutym mi to odradzali i teraz. Tylko prof. jest zwolennikiem tej metody, nie wiem dlaczego.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka :(

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, dzięki za info!!!

Antonelka, jesteśmy z Tobą myślami :*

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka bardzo mi przykro :-(
    Rzeczywiście zwolenników podawania metotreksatu jest sporo i różnie mówią o długości przerwy, bo od 3 m-cy do nawet roku. To bardzo trudna decyzja.
    Trzymam kciuki, abyś miała przynajmniej ten problem z głowy i żeby samo się wchłonęło... :-(
    Trzymaj się :-*

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jest mi bardzo przykro :(
    Tyle przeszkód i trudu który my wszystkie starające się przechodzimy nie wyobraża sobie żaden polityk pisu. Ciągle coś, ktoś i los rzuca nam kłody pod nogi a my jeszcze musimy znaleźć gdzieś siłę żeby walczyć, żeby się nie poddawać :(

p19ukw7ifmlxopac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Niestety tak.
    Wczoraj badalo mnie dwoch dobrych lekarzy, w tym profesor.
    Nie zgodzilam sie wczoraj na szpital bo rozwazam operacje w prywatnej klinice - choc jak mam miec usuwany jajowod to specjalnie ma znaczenia gdzie mi to zrobia a pieniadze beda potrzebne na in vitro.

Jutro mam miec zrobiona bete i usg kolejne.
    Jesli beta bedzie przyrastala to operacja, jesli zacznie spadac to moze sie wchlonie sama ale raczej marne szanse.
    Jest jeszcze alternatywa - lek metotreksat ale ja nie zgodze sie na niego bo po nim mozna zakac w ciaze przez co najmniej pol roku i niszczy komorki. Sa lekarze, ktorzy traktuja ta metode jako oszczedzajaca jajowod ale lekarze wtedy w lutym mi to odradzali i teraz. Tylko prof. jest zwolennikiem tej metody, nie wiem dlaczego.
    :(

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, daj znac jak po transferze :)

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    :(
    Przepraszam nie chcialam polubic...to byl przypadek. Antonelka :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Przepraszam nie chcialam polubic...to byl przypadek. Antonelka :(

Spokojnie ...dla mnie na tym forum lubie to=popieram. Wiem, ze nie ma tutaj nikogo kto komus zle zyczy :-)

Angela B-D, Libra, triss, pragnaca dzidziusia, Mimbla, Tosia 1981, Beata.D lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dzisiaj rano ladny wynik bety, popoludniu male plamienie wiec polecialam do lekarza.
    Ciaza pozamaciczna. Zalamana jestem :-(. Drugi raz, prawdopodobnie bedzie operacja i usuniecie mojego jedynego jajowodu. Nigdy nie zajde w ciaze naturalnie. Pozostaje mi tylko wiara w in vitro.

kochana tak bardzo mi przykro :( trzymaj sie :( pamiętaj że jestem i wspieram ....

shooa dam znać ,jak sie czujesz po histero?

dziekuje dziewczyny za wsparnie i te słowa z wczoraj na Was zawsze można liczyć ...rodzice wyprawieni nad morze dojechali cali zdrowi teraz ja jade pk kropka choć noc nie przespana...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zapytam oficjalnie. Czy orientujecie sie jak to jest z tymi temp. U mnie zazwyczaj gdy NIE BYŁO owulacji temp w 2giej fazie cyklu skoczyła o kilka kresek i wynosiła ok 36,6, dzisiaj rano pomimo brania tego utrogestanu (6dpt 5cio dniowych blastek) tez jest 36,6 wiec nisko jak na ciaze, ale nie o tym chciałam. Czy temperatury maja sie jakoś do sztucznego cyklu ivf? I czy ewentualnie ten dowcipny utrogestan nie powinien jej podnosić?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka nie wierzę no nie wierzę....Przytulam Kochana. Tak mi przykro :(

• triss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka to jest niesprawiedliwe i okrutne, co Cię spotyka :( ale zawsze sobie powtarzam ze jeśli tylko starczy wiary i sił to przez wszystkie utrudnienia da sie przebrnąć. Kiedyś musi przyjść ten moment który da nam szczęście. Czego nam wszystkim walczącym tu z przeciwnościami życzę z całego serca.

Angela B-D, Asiula86 lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dobra, zapytam oficjalnie. Czy orientujecie sie jak to jest z tymi temp. U mnie zazwyczaj gdy NIE BYŁO owulacji temp w 2giej fazie cyklu skoczyła o kilka kresek i wynosiła ok 36,6, dzisiaj rano pomimo brania tego utrogestanu (6dpt 5cio dniowych blastek) tez jest 36,6 wiec nisko jak na ciaze, ale nie o tym chciałam. Czy temperatury maja sie jakoś do sztucznego cyklu ivf? I czy ewentualnie ten dowcipny utrogestan nie powinien jej podnosić?

U mnie rożnie. Miałam trzy cykle sztuczne i w każdym te tempki inne. W jednym temperatura wyskoczyła w kosmos od razu po pierwszym dniu braniu luteiny i trzymała sie wysoko (wyżej niż normalnie w drugiej fazie cyklu). W drugim cyklu temperatury miałam zbliżone do tych z "normalnego" cyklu. W tym ostatnim tempki były mocno rozchwiane, skaczące raz góra, raz dół. Chyba nie ma większego sensu sugerowania sie poziomem temperatur w sztucznym cyklu. Ja to robię z przyzwyczajenia ;)

Mysza kciuki zaciśnięte :*

Ińska jak u Ciebie? Daj znać jak Twoje kropki

Agi83, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    To ty jestes po transferze!? :O nie chwalilas sie, czy to mnie umknelo?

Generalnie z temperatura sa cyrki... niby jej poziom reguluje progesteron, ale na swoim przykladzie powiem Ci, ze jak jeszze prowadzilam wykresy biorac prg to czasem w drugiej fazie temp byla niziutko caly czas, czasem wykres byl wprost ciazowy- temp powyzej 37,4 gdzie zazwyczaj po owu czy to z prg czy nie mam 37,2 mniej wiecej, a konczylo sie to zawsze tak samo- beta ujemna. :) tak wiec powiem ci szczerze, ze to prowadzenie wykresow jest lepsze o ile nie chcemy byc juz w ciazy i wiemy czy nasz organizm zgrywa sie ze skokiem- u mnie skok jest zawsze po owu- zgrywa sie to z monitoringiem i testami owu czy sluzem. Ale jesli chodzi o obserwowanie potencjalnej ciazy to jest to kicha ;) nawet teraz na innym watku mialysmy dziewczyne z ksiazkowym wykresem a w dniu jednej z najwyzszej temp gdzie kazdy obstawial pozytywny test dostala okres...

Agi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa caly czas chodzisz mi po glowie i Twoja jutrzejsza beta, mam jakies cieple mysli o Tobie... to chyba dobry znak :))

Inska dzis zabiera groszka chyba nie :D odezwij sie :)

lipa lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    To ty jestes po transferze!? :O nie chwalilas sie, czy to mnie umknelo?

Nie chwalilam sie, jakoś chciałam przeżyć to sama bez nerwów ;) ale po tej dzisiejszej tem jest tak negatywnie nastawiona ze szok!

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Nie chwalilam sie, jakoś chciałam przeżyć to sama bez nerwów ;) ale po tej dzisiejszej tem jest tak negatywnie nastawiona ze szok!
    Mierzenie temp to zlo! Naprawde szczerze Ci mowie, noe ma sensu a juz biorac progesteron to w ogole bez sensu :)

Agi83 lubi tę wiadomość

‹‹ 2295 2296 2297 2298 2299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ