X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Elcia mysle ze poczekaj do piatku, u mnie w 9 dniu bylo 28,51 wiec w 7 pewnie bylo 0 :( lepiej sie wstrzymaj jak Ci kazal, i pamietaj masz mrozaczki 2 jakby teraz nie wyszlo 2 raz bedzie Twoj, spokojnie :*

A Tomasz kazał Ci zrobić test po 10 czy 14 dniach? No to mnie namowilas, poczekam do piątku. :)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, jestem myślami z Tobą Skarbie...<3

Kala, wspaniała wiadomość, trójpaczek :)

Kala 1980, pragnaca dzidziusia, gosia81 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje Drogie czy to prawda, że kobieta która zaszła w ciążę poronioną, biochemiczną a przyczyna niepłodności jest nie wiadomego pochodzenia nie może podejść do in vitro (rządowego programu) przed rok kiedy jest po 30-stce i przez 2 lata kiedy przed? Dziś taką informację otrzymałam od lekarza w klinice i mało z krzesła nie spadłam.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, nie. Dyskwalifikuja NAWRACAJACE poronienia w tym samym związku.

Nawracajace czyli 3 i więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 20:54

Libra lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Libra a skąd wiedziałaś, że Reni to Reni? :)
    Reni555 kiedys tu na forum zapytala, kto jest z nOvum. I tak się zaczela znajomość i wymiana zdań nt lekarzy z tej kliniki. Napisała mi, ze ma wizyte. A ze ja tez miała ciut przed nią, to się spiknęłyśmy. Umówiliśmy się przed gabinetem dr T i poznaliśmy się osobiście :)

Fedra, Inska, Konwalia, Reni555, BISCA, gosia81 lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    cieszę się :) mimo iż dla mnie to nie są dobre informacje

nasza klinika też dostanie na dniach, nie martw się.
    Innej siły nie ma. Aż tak źli nie są żeby nie chcieli wrócić do gry.

Dzisiaj były tłumy, z tego co zauważyłam większość par wchodziła na max 10 minut.
    Może tylko są gadki szmatki/ podglądy, a zabiegi planują dopiero na grudzień... Obserwowałam sobie to dłuższą chwilę, bo przyjechałam trochę za wcześnie i ledwo wisiałam na mojej kanapie..

Crio blastusia robimy w grudniu. Kleju nie dostanę, nawet za dopłatą. Scratching... hm, nie wiem czy wypada mi pisać publicznie propozycję którą od gina dostałam. W każdym razie nie w klinice. Nie w rządowym. Nie z fakturą.. Pocieszam się że 14-11 będę w Kraku z koleżankami się relaksować w knajpie, i 15-11 będzie mi wszystko jedno....

Jeśli grudniowe crio się nie uda, startujemy już w nowej klinice- rozpocząć z małżem nowy rozdział. Z dawcą. Niestety..

BISCA, Angela B-D lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Dziewczyny moje Drogie czy to prawda, że kobieta która zaszła w ciążę poronioną, biochemiczną a przyczyna niepłodności jest nie wiadomego pochodzenia nie może podejść do in vitro (rządowego programu) przed rok kiedy jest po 30-stce i przez 2 lata kiedy przed? Dziś taką informację otrzymałam od lekarza w klinice i mało z krzesła nie spadłam.
    Jestem przykładem na to ze zaszłam w ciąże naturalna której nikt mi nie wróżył poroniłam a lekarz który ja próbował ratować bez problemu zapisał mnie na refundowane iv

Edit: było to moje drugie poronienie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:02

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala gratuluje super ze maluchy sie trzymają kciuki by było tak nadal...

Dziewczyny których beta nie była zachwycająca przytulam...

Nieustająco trzymam kciuki za wszystkie procedury choc robię to z krzaków to czuwam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:12

Mimbla, muszynka, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, lipa, Kala 1980, Libra, Asiula86, Inska, pabelka88, Pola7, gosia81 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala serdecznie gratuluję serdulek <3 <3

Kala 1980 lubi tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh wiedziałam! Myślę, że dużo zależy od dobrej woli lekarza i jak zinterpretuje pacjentkę. Ta klinika mnie wykończy psychicznie, za każdym razem wychodzę z wizyty bardziej głupsza niż weszłam. Myślałam, że to wina złej relacji z lekarzem prowadzącym, ale teraz zmieniłam lekarza i okazuje się coś podobnego. Zaczynam już podejrzewać jakiś spisek między tymi lekarzami.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz nie wiem czy to zmowa lekarzy czy cos innego niestety doświadczenia wielu dziewczyn tutaj pokazują że pomimo refundowanego iv i niby usystematyzowanych działań każda klinika według siebie interpretuje rożne rzeczy...

To co w jednej klinice jest oczywiste w innej nie musi :/ niestety często zakrywają sie swoimi wewnętrznymi przepisami i nic z tym sie zrobic nie da :/

A że tak zapytam masz w wywiadzie poronienia lub ciąże biochemiczne?

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala super wiadomość :)
    Fedra wylaz z krzaków, nie chowaj się :)

Fedra, Kala 1980 lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• godaweri Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się bierze encorton podczas cyklu sztucznego przygotowującego do criotransferu? Napiszcie od którego dnia cyklu i w jakiej dawce, jak mam tabletki po 10mg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Bylam dzisiaj na wizycie i zapytałam czy brak objawów jest w normie. Pani dr sie uśmiechnęła mówiąc, że tak bo każdy ma "indywidualną normę"
    Dzidek rośnie, ma 13mm i łomoczące serducho.
    I wiecie kogo poznałam? Reni555 :) Ale laska i do tego przesympatyczna babka :) Choc chwile sie tylko widziałyśmy, to jakbyśmy znały nie od wczoraj :) bardzo serdeczna i ciepła kobietka :)

cześć ;)

ja też się cieszę, że mogłam poznąć Librę :)
    Libra drobniutka przyszła mama i tyle ciepła w tym odmiennym stanie ma
    a do tego samodzielne wyprawy po stolycy tuż po wyjściu ze szpitala ;)

tak naprąwdę z nas są same fajne babeczki
    tylko bardziej nam pod górkę
    i to sprawia, że jeszcze bardziej jesteśmy fajniejsze

Libra
    trzymam kciuki !!!! :)

a ja się nie poddaję i walczę z nową ustawą

Fedra, Kava, Kala 1980, gosia81, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Mallina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Wiesz nie wiem czy to zmowa lekarzy czy cos innego niestety doświadczenia wielu dziewczyn tutaj pokazują że pomimo refundowanego iv i niby usystematyzowanych działań każda klinika według siebie interpretuje rożne rzeczy...

To co w jednej klinice jest oczywiste w innej nie musi :/ niestety często zakrywają sie swoimi wewnętrznymi przepisami i nic z tym sie zrobic nie da :/

A że tak zapytam masz w wywiadzie poronienia lub ciąże biochemiczne?
    Mam jedną ciążę biochemiczną uzyskaną po inseminacji i tyle. Każda klinika rządzi się innymi prawami, absolutnie zdaję sobie z tego sprawę. Skończyło się dziś na tym, że lekarz uzna że tej ciąży nie było i pójdziemy dalej "skoro tak bardzo jestem zdeterminowana", ale nerwów sporo mnie to kosztowało.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala super wiadomość. Mi też pan D. nie mówił jakiej klasy mam zarodki. ;)
    To teraz czekamy na suwaczek.

Kala 1980, Libra, gosia81 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libra wrote:
    Reni555 kiedys tu na forum zapytala, kto jest z nOvum. I tak się zaczela znajomość i wymiana zdań nt lekarzy z tej kliniki. Napisała mi, ze ma wizyte. A ze ja tez miała ciut przed nią, to się spiknęłyśmy. Umówiliśmy się przed gabinetem dr T i poznaliśmy się osobiście :)
    fajne uczucie
    widzieć kogoś pierwszy raz
    i znać się tak dobrże, jakby to nie był pierwszy raz :)

fajna babeczka i przyszła mamusia z Ciebie Libra :)

Fedra, Kala 1980, Libra, gosia81, Konwalia lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala super wiadomości! Rośnijcie teraz zdrowo bez ekscesów :)

Elcia, przykro mi z powodu bety... ja bym zrobiła jeszcze w pt. wg zaleceń lekarza.

Kala 1980, Libra lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Mam jedną ciążę biochemiczną uzyskaną po inseminacji i tyle. Każda klinika rządzi się innymi prawami, absolutnie zdaję sobie z tego sprawę. Skończyło się dziś na tym, że lekarz uzna że tej ciąży nie było i pójdziemy dalej "skoro tak bardzo jestem zdeterminowana", ale nerwów sporo mnie to kosztowało.
    Co za dupek z tego lekarza ciąża biochemiczna i to po inseminacji jako przeszkoda w refundowanym iv opadły mi witki normalnie...
    Aż cieżko to skomentować i tak jego łaska buu...

Libra, gosia81 lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godaweri wrote:
    Dziewczyny jak się bierze encorton podczas cyklu sztucznego przygotowującego do criotransferu? Napiszcie od którego dnia cyklu i w jakiej dawce, jak mam tabletki po 10mg.

Ja miałam 10mg raz na dobę od 2dc do odwołania.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ