X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta właśnie na razie cisza... zaczyna mnie to martwić. A czuje, że @ tuż tuż. Ale podchodzę zdrowo rozsądkowo, skoro umawiają się z Tobą na crio, to chyba muszą mieć wszystko pod kontrolą ;-)

Inska, Asiula86, Libra lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje bo jak sie okaze ze na darmo sie truje hormonami i sterydani plus place za wizyty i dojazdy po to by mi powiedzieli niestety musimy crio przelozyc to nie recze za siebie....

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierzemy takiej opcji pod uwagę, nie ma szans ;-)

Inska lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • veronica Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Bylam na monitoring 10 dc endo 7mm kolejne podgladanie w sobote jak endo bedzie 9 mm to umowimy sie na crio.
    to idziemy "łeb w łeb" u mnie 9 dc endometrium 7,5 też jestem w gyncentrum K-ce i miałam dziś wizytę u dr M, przygotowuję się do crio tylko mam 1 mrozaka

sylwiaśta159, Karolina1111, Agi83, Libra lubią tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    to idziemy "łeb w łeb" u mnie 9 dc endometrium 7,5 też jestem w gyncentrum K-ce i miałam dziś wizytę u dr M, przygotowuję się do crio tylko mam 1 mrozaka
    o, super :) hmmm to chyba wiedzą, co robią... :)

Karolina1111 lubi tę wiadomość

• veronica Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    o, super :) hmmm to chyba wiedzą, co robią... :)
    doktor mi powiedział że crio najpóźniej w piątek 13 a może nawet wcześniej Pani na recepcji sprawdzała czy mam mrozaki, ja się nie wgłębiałam w tematy ustawowe ale jak jest vacatio legis to jest to czas na załatwienie wszelkich papierków i kliniki które narażają zdrowie pacjenta -zlecają leki a potem wstrzymują transfery zapobiegawczo - powinny odpowiadać nawet na drodze sądowej.

Inska, sylwiaśta159, Agi83, Libra lubią tę wiadomość

0ea12714dc.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    doktor mi powiedział że crio najpóźniej w piątek 13 a może nawet wcześniej Pani na recepcji sprawdzała czy mam mrozaki, ja się nie wgłębiałam w tematy ustawowe ale jak jest vacatio legis to jest to czas na załatwienie wszelkich papierków i kliniki które narażają zdrowie pacjenta -zlecają leki a potem wstrzymują transfery zapobiegawczo - powinny odpowiadać nawet na drodze sądowej.

Też tak uważam veronica! Wczoraj nawet rozmawiałam z kolegą prawnikiem i powiedział, że on kompletnie nie rozumie tego szumu wokól ustawy i wstrzymywania zabiegów, szczególnie w przypadkach, gdzie leczenie jest już trakcie. Zgodnie z zasadą Lex retro non agit (prawo nie działa wstecz), w ogóle kliniki nie powinny odsyłać z kwitkiem osób, które są po punkcjach, stymulowane pod punkcję/ criotransfery itd...

Libra lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 to chyba może być dla mnie za późno bo to 19 dc... w sumie sama nie wiem...

• iga 79 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    A za scratching placilas?
    Nie placilam. .

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Ja wróciłam właśnie z invimedu i nadal transfery wstrzymane...Ja biorę od 2dc estrofem i chyba na marne!
    Iga ja też byłam dziś w Invimedzie. W Wawie byłaś? Jak tak to może Cię widziałam. Transfery nie są wstrzymane, nawet przed chwilą rozmawiałam z koordynatorką.
    Dziewczyny dziś robiliśmy powtórkę MSOME, jutro ma być wynik. Ciekawe czy się coś po tych suplementach poprawiło. Jak tak to w grudniu startujemy.
    V. dam znać jutro bo u Was ten sam problem jest. Może da sie jakoś te główki naprawić.

mia6, triss lubią tę wiadomość

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Nie placilam. .

Chociaż tyle :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dzieki, tylko jak tak to wszystko czutam to zastanawiam sie czy cos z tego mojego crio bedzie w tym cyklu...
    Sylwiasta nie martw sie niczym bo crio na pewno miec bedziesz. Lekarze wiedza co robia, skoro do tej pory nie odwolali to juz tego nie zrobią. Lutke juz dostałas ? Bo ja podobno bierze sie 5 dni przed transferem wiec moliwe ze w czwartek Twoj wielki dzien :)

sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prg bierze się tyle dni przed transferem, ile dni ma mieć zarodek 2-3-5.

sylwiaśta159, Inska, triss, BISCA lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Sylwiasta nie martw sie niczym bo crio na pewno miec bedziesz. Lekarze wiedza co robia, skoro do tej pory nie odwolali to juz tego nie zrobią. Lutke juz dostałas ? Bo ja podobno bierze sie 5 dni przed transferem wiec moliwe ze w czwartek Twoj wielki dzien :)
    mam juz wykupiony utrogestan, wiec mam nadzieje ze od soboty zaczne brać :)) tylko jeszcze nie wiem czy dostane blastke czy dwa trzydniowe :)

muszynka lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Też tak uważam veronica! Wczoraj nawet rozmawiałam z kolegą prawnikiem i powiedział, że on kompletnie nie rozumie tego szumu wokól ustawy i wstrzymywania zabiegów, szczególnie w przypadkach, gdzie leczenie jest już trakcie. Zgodnie z zasadą Lex retro non agit (prawo nie działa wstecz), w ogóle kliniki nie powinny odsyłać z kwitkiem osób, które są po punkcjach, stymulowane pod punkcję/ criotransfery itd...

Chyba z tego założenia wyszła Invicta. Wczoraj nie mieli jeszcze akredytacji a robili już transfery.

Giussta jak po histeroskopii ? :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo a gdzie akredytacja dla provity ? hehe czekam jak na szpilkach ::) mam nadzieje ze reszta klinik na dniach dostanie i bedzie git :)

Inska lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czekam

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss merigold widzę że czytam podobne książki :) Fajny cytat ;)

triss lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • kassik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    nooo a gdzie akredytacja dla provity ? hehe czekam jak na szpilkach ::) mam nadzieje ze reszta klinik na dniach dostanie i bedzie git :)

Noooooo właśnie! Ja też czekam :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalia wrote:
    Iga ja też byłam dziś w Invimedzie. W Wawie byłaś? Jak tak to może Cię widziałam. Transfery nie są wstrzymane, nawet przed chwilą rozmawiałam z koordynatorką.
    Dziewczyny dziś robiliśmy powtórkę MSOME, jutro ma być wynik. Ciekawe czy się coś po tych suplementach poprawiło. Jak tak to w grudniu startujemy.
    V. dam znać jutro bo u Was ten sam problem jest. Może da sie jakoś te główki naprawić.
    Nie ja byłam w Katowicach ☺no to ciekawe..jutro tam dzwonię

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
‹‹ 2291 2292 2293 2294 2295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ