IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelko, żadne słowa Cię nie pocieszą jeśli potwierdzi się czarny scenariusz. Bardzo mi przykro i musiałam to napisać choć się nie udzielam. Ale czytam codziennie. Mam nadzieję, że jednak lekarze coś przeoczyli i będzie ciąża tam gdzie być powinna.
Dziś dostałam info dot.wyników MSOME. Z 0% podskoczylo nam na 5%. Nie w tej najlepszej klasie ale jest dobrze. Suplementy dobrze dobrane jednak dają radę. W przyszłym tygodniu jedziemy do kliniki na wizytę i mam nadzieję, że niedługo zaczniemy.
V jednak jest szansa naprawić główki. Niech Twój M łyka tabsy cały czas, może i u Was będzie lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:55
mia6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKalia wrote:Antonelko, żadne słowa Cię nie pocieszą jeśli potwierdzi się czarny scenariusz. Bardzo mi przykro i musiałam to napisać choć się nie udzielam. Ale czytam codziennie. Mam nadzieję, że jednak lekarze coś przeoczyli i będzie ciąża tam gdzie być powinna.
Dziś dostałam info dot.wyników MSOME. Z 0% podskoczylo nam na 5%. Nie w tej najlepszej klasie ale jest dobrze. Suplementy dobrze dobrane jednak dają radę. W przyszłym tygodniu jedziemy do kliniki na wizytę i mam nadzieję, że niedługo zaczniemy.
V jednak jest szansa naprawić główki. Niech Twój M łyka tabsy cały czas, może i u Was będzie lepiej. -
nick nieaktualnyInska wrote:Mam brać i No-spe fortę i Magnez przeciwskurczowo, aż do dnia testowania. Mówiła mi lekarz, że niewielu zaleca, ale nic nie zaszkodzi brać.
-
sylwiaśta159 wrote:czym właściwie różni się MSOME od IMSI- przecież w obu przypadkach powiekszaja plemnika o ok 8000 razy, wiec?
z tego co wiem MSOME to badanie nasienia, IMSI - zapłodnienieObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
sylwiaśta159 wrote:a ile tej no spy? ja też kupiłam sobie magnez w formie cytrynianu magnezu- podobno najlepiej się wchłania i zastanawiam się jeszcze nad nospą, tylko też musiałaby być forte bo zwykła nie działa na mnie
3 razy no-spa forte i 3 razy magnez. O, to ja o takim magnezie nawet nie słyszałam
Edit: 3 x 1 tabletceWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:05
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTilka wrote:z tego co wiem MSOME to badanie nasienia, IMSI - zapłodnienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:09
Tilka, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Angela B-D wrote:Dziewczynki a jakie witaminy mogę kupić mężowi na poprawę nasienia?
Agi83, Angela B-D, opu lubią tę wiadomość
-
Witamina E w tej dawce jest na receptę, reszta bez. Ale to wszystko zależy od morfologii plemników. Mój miał 0% prawidłowych główek, teraz wskoczyło na 5%. Jeśli u Was z nasieniem wszystko ok to może nic brać nie musi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:28
Angela B-D lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Antonelka może jeszcze nie wszystko stracone trzeba wierzyć w cuda.
ja dziś po transferze miałam mieć transferowany 1 kropka ale okazało się że mam małą endometrioze ( nie mówili nic o tym wcześniej) i przygarnęłam dwa kropeczki.
czy możecie mi napisać po krótce jak wygladał u Was transfer. ja wszysstko na bierząco na usg widziałam. lekarka zatopiła się z endometrium i zaaplikowała zarodki potem sprawdzała jeszcze raz czy są na miejscu które wcześniej wybrała. dziwne trochę dlatego zastanawiam się czy Wy też tak miałyście.
zostało nam 6 zarodków jeśli rozwiną się to będą mrozaczki
gosia81 lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH