X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Nie chwalilam sie, jakoś chciałam przeżyć to sama bez nerwów ;) ale po tej dzisiejszej tem jest tak negatywnie nastawiona ze szok!

bez sensu sie sugerować temperatura, szczególnie jak zmierzona RAZ w cyklu ;) kiedy miałaś transfer? :)

Agi83, Mimbla lubią tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer miałam 30.10 (piątek). Wiem ze bez sensu ale dziwi mnie ze pomimo brania tych konskich dawek progesteronu nie rośnie, jak na ten dzien cyklu (bo to już 11 dzien z rzędu na utrogestanie)...

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka <3

Inska odezwij się :) Jesteśmy z Wami :)

Agi83 myślę, że nie ma po co mierzyć tempki i się stresować :)

Agi83, Mimbla lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka...tak strasznie mi przykro Kochana, nie potrafie tego nawet opisac <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Lipa caly czas chodzisz mi po glowie i Twoja jutrzejsza beta, mam jakies cieple mysli o Tobie... to chyba dobry znak :))

Inska dzis zabiera groszka chyba nie :D odezwij sie :)

Mi też cały czas chodzi po głowie jutrzejsza beta. Oszalec można.

Agi83 lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    następne kliniki mają akredytacje <3

invimed
    Novum
    Klinika Gameta
    Gravida Płock
    Zięba Clinic
    Salve Medica Łódź
    Płodność w moich rękach - FertiMedica
    Centrum Medyczne Angelius Provita
    Invicta
    Gyncentrum Katowice

juhhhuu :) czyli moje crio nie jest zagrożone i Twoje Karolina, Mimi, Ty też już nie masz się o co martwić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:03

Karolina1111, triss, Angela B-D, Agi83, Anatolka, sylvuś, gosia81, Asiula86, Libra, kassik, Mimbla, Fedra, Mimi86, mia6 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leze jeszcze w klinice, ale juz po transferze! Boze, doczekalam tego dnia, wielka w tym i Wasza zasluga Kochane!

Przytulilam dwie blastki 2BB i 1CB. Embriolog powiedziala, ze sa to bardzo wczesne blastki, podobno popoludniu mogly byc juz ciut lepsze.
    Natomiast trzeci zarodek rowniez dotrwal z tymze do moruli ale ze rokuje, ze sie zamieni w blastke, to mozliwe ze i mrozaczka bedziemy mieli, dowiem sie w poniedzialek.

Dziewczyny w najsmielszych marzeniach nie liczylam, ze wszystkie trzy maluchy dotrwaja do 5 doby, ryczelismy oboje z mezem ze szczescia w tej poczekalni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:04

triss, Angela B-D, Karolina1111, sylwiaśta159, lipa, Anatolka, Agi83, sylvuś, gosia81, pragnaca dzidziusia, shooa, Sanna, mysza89, Moniaa, Asiula86, Eliz, magic1, justa1234, kassik, Kala 1980, Madzia82, Mimbla, pabelka88, Kava, freya, Fedra, elcia_aa, Tosia 1981, muszynka, Mimi86, Piggy, mia6, Beata.D lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • sylvuś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka :-(

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ja leze jeszcze w klinice, ale juz po transferze! Boze, doczekalam tego dnia, wielka w tym i Wasza zasluga Kochane!

Przytulilam dwie blastki 2BB i 1CB. Embriolog powiedziala, ze sa to bardzo wczesne blastki, podobno popoludniu mogly byc juz ciut lepsze.
    Natomiast trzeci zarodek rowniez dotrwal z tymze do moruli ale ze rokuje, ze sie zamieni w blastke, to mozliwe ze i mrozaczka bedziemy mieli, dowiem sie w poniedzialek.

Dziewczyny w najsmielszych marzeniach nie liczylam, ze wszystkie trzy maluchy dotrwaja do 5 doby, ryczelismy oboje z mezem ze szczescia w tej poczekalni!
    inska, cudownie :) odpoczywajcie :)

Inska lubi tę wiadomość

• gosia81 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko - jaki jest wiek ciąży? Moja przyjaciółka pierwszą ciążę też miała pozamaciczną - tak stwierdzono na usg, położono ją w klinice w Krakowie, aby mieć ją na oku przed zabiegiem usunięcia jajowodu - zgłosiła się w piątek, nie robili wtedy zabiegów. Czekała cały weekend w fatalnym nastroju, złym samopoczuciu. W poniedziałek przed zabiegiem powtórzono usg i ciąża okazała się prawidłowo umiejscowiona. Nikt nie umiał tego wyjaśnić. Urodziła zdrową córkę Agatkę, która dziś ma już 6 lat.
    Wiem, że diagnoza co do ciąży pozamacicznej może się zmienić tylko kiedy ciąża jest młodziutka, nie chcę nikomu dawać złudnej nadziei, ale dobrze, że powtórzą ci usg.

Trzymam mocno kciuki, aby stał się cud, jak u mojej przyjaciółki. Zasługujesz na taki cud!!!

Angela B-D, sylvuś, pragnaca dzidziusia, Agi83, triss, shooa, mysza89, Libra, Inska, Asana, Madzia82, Fedra, Mimi86, mia6 lubią tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia you made my day :-)!!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska cudownie ! Wiedziałam ze Twoje bąble Cię nie zawiodą ;) jakie macie teraz plany? Wracacie do siebie czy zostajecie w Pl?

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza89 wrote:
    kochana tak bardzo mi przykro :( trzymaj sie :( pamiętaj że jestem i wspieram ....

shooa dam znać ,jak sie czujesz po histero?

dziekuje dziewczyny za wsparnie i te słowa z wczoraj na Was zawsze można liczyć ...rodzice wyprawieni nad morze dojechali cali zdrowi teraz ja jade pk kropka choć noc nie przespana...

histero mam o 13:00, dam znać jaki wynik. ale szkoda gadać jak dzień mi się zaczął. byłam rano w labie zrobić jeszcze tsh i ft4 i babka tak mi się wkłuła w żyłę, że czułam igłę cały czas jak mi pobierała krew. przychodzę do domu, coś mnie ręka boli, podnoszę rękaw a tu buła na wysokości żyły. i widać, że żyła piękna gruba rozlana na 1,5 cm..ręka prawie nie boli ale, ciekawe czy w klinice przed histero nie powiedzą mi że to jakiś problem..
    więc denerwuję się podwójnie.

• Sanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Inska teraz już odpoczywaj ciesz się maluchami i wierz w nie :) Będziemy mamami już niedługo:) Fajnie mieć je już ze sobą :)

Inska lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia81 wrote:
    Antonelko - jaki jest wiek ciąży? Moja przyjaciółka pierwszą ciążę też miała pozamaciczną - tak stwierdzono na usg, położono ją w klinice w Krakowie, aby mieć ją na oku przed zabiegiem usunięcia jajowodu - zgłosiła się w piątek, nie robili wtedy zabiegów. Czekała cały weekend w fatalnym nastroju, złym samopoczuciu. W poniedziałek przed zabiegiem powtórzono usg i ciąża okazała się prawidłowo umiejscowiona. Nikt nie umiał tego wyjaśnić. Urodziła zdrową córkę Agatkę, która dziś ma już 6 lat.
    Wiem, że diagnoza co do ciąży pozamacicznej może się zmienić tylko kiedy ciąża jest młodziutka, nie chcę nikomu dawać złudnej nadziei, ale dobrze, że powtórzą ci usg.

Trzymam mocno kciuki, aby stał się cud, jak u mojej przyjaciółki. Zasługujesz na taki cud!!!

6 tydzien - 5 tydzien i 4 dzien. Beta 1580.
    Wierze w takie przypadki jak u Twojej przyjaciolki i lekarze tez chyba zawsze biora je pod uwage bo jak bylam w CP to mialam kika bet i chyba ze trzy razy usg w szpitalu.

gosia81, Libra lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, chciałam coś na osobnosci :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Niestety tak.
    Wczoraj badalo mnie dwoch dobrych lekarzy, w tym profesor.
    Nie zgodzilam sie wczoraj na szpital bo rozwazam operacje w prywatnej klinice - choc jak mam miec usuwany jajowod to specjalnie ma znaczenia gdzie mi to zrobia a pieniadze beda potrzebne na in vitro.

Jutro mam miec zrobiona bete i usg kolejne.
    Jesli beta bedzie przyrastala to operacja, jesli zacznie spadac to moze sie wchlonie sama ale raczej marne szanse.
    Jest jeszcze alternatywa - lek metotreksat ale ja nie zgodze sie na niego bo po nim mozna zakac w ciaze przez co najmniej pol roku i niszczy komorki. Sa lekarze, ktorzy traktuja ta metode jako oszczedzajaca jajowod ale lekarze wtedy w lutym mi to odradzali i teraz. Tylko prof. jest zwolennikiem tej metody, nie wiem dlaczego.

kochana
    trzymaj się....

• Eliz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Wiedziałam że będzie dobrze :) Kciuki nadal trzymam żeby niuńki z Tobą zostały ♥♥♥
    Teraz wypoczywaj i dbaj o siebie i nie tylko o siebie :)

Inska lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    6 tydzien - 5 tydzien i 4 dzien. Beta 1580.
    Wierze w takie przypadki jak u Twojej przyjaciolki i lekarze tez chyba zawsze biora je pod uwage bo jak bylam w CP to mialam kika bet i chyba ze trzy razy usg w szpitalu.
    Antonelko życzę Ci żebyś była takim przypadkiem <3

Libra, gosia81 lubią tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylwiaśta! Ty duszku dobry! <3

triss wrote:
    Inska cudownie ! Wiedziałam ze Twoje bąble Cię nie zawiodą ;) jakie macie teraz plany? Wracacie do siebie czy zostajecie w Pl?

No nie zawiodły, kochane maluchy! Siedzimy w Białymstoku do soboty a potem w niedzielę lecimy do Dublina. Szkoda wielka, bo dobrze mnie (nam!) tu było :)

Sanna wrote:
    Inska teraz już odpoczywaj ciesz się maluchami i wierz w nie :) Będziemy mamami już niedługo:) Fajnie mieć je już ze sobą :)

Niesamowicie uczucie! Poszłam po magnez do apteki. A że wybór ogromny to spytałam Panią o radę, na co ona zadała mi pytanie: A Pani w ciąży? Powedziałam tak, odruchowo...Sama siebie, i męża!, zaskoczyłam...dziwne to było ;-)

Eliz wrote:
    Wiedziałam że będzie dobrze :) Kciuki nadal trzymam żeby niuńki z Tobą zostały ♥♥♥
    Teraz wypoczywaj i dbaj o siebie i nie tylko o siebie :)

Dzięki Eliz! Trzymaj proszę, żeby choć jeden maluszek z nami został!
    A propos odpoczywania, też miałyście schizę z pójściem pierwszy raz siku? Boję się, że je wysikam ;-)

Kava lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ