IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agi83 wrote:Nie chwalilam sie, jakoś chciałam przeżyć to sama bez nerwów
ale po tej dzisiejszej tem jest tak negatywnie nastawiona ze szok!
bez sensu sie sugerować temperatura, szczególnie jak zmierzona RAZ w cyklukiedy miałaś transfer?
Agi83, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Transfer miałam 30.10 (piątek). Wiem ze bez sensu ale dziwi mnie ze pomimo brania tych konskich dawek progesteronu nie rośnie, jak na ten dzien cyklu (bo to już 11 dzien z rzędu na utrogestanie)...W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
sylwiaśta159 wrote:Lipa caly czas chodzisz mi po glowie i Twoja jutrzejsza beta, mam jakies cieple mysli o Tobie... to chyba dobry znak
)
Inska dzis zabiera groszka chyba nieodezwij sie
Mi też cały czas chodzi po głowie jutrzejsza beta. Oszalec można.Agi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynastępne kliniki mają akredytacje
invimed
Novum
Klinika Gameta
Gravida Płock
Zięba Clinic
Salve Medica Łódź
Płodność w moich rękach - FertiMedica
Centrum Medyczne Angelius Provita
Invicta
Gyncentrum Katowice
juhhhuuczyli moje crio nie jest zagrożone i Twoje Karolina, Mimi, Ty też już nie masz się o co martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:03
Karolina1111, triss, Angela B-D, Agi83, Anatolka, sylvuś, gosia81, Asiula86, Libra, kassik, Mimbla, Fedra, Mimi86, mia6 lubią tę wiadomość
-
Ja leze jeszcze w klinice, ale juz po transferze! Boze, doczekalam tego dnia, wielka w tym i Wasza zasluga Kochane!
Przytulilam dwie blastki 2BB i 1CB. Embriolog powiedziala, ze sa to bardzo wczesne blastki, podobno popoludniu mogly byc juz ciut lepsze.
Natomiast trzeci zarodek rowniez dotrwal z tymze do moruli ale ze rokuje, ze sie zamieni w blastke, to mozliwe ze i mrozaczka bedziemy mieli, dowiem sie w poniedzialek.
Dziewczyny w najsmielszych marzeniach nie liczylam, ze wszystkie trzy maluchy dotrwaja do 5 doby, ryczelismy oboje z mezem ze szczescia w tej poczekalni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 11:04
triss, Angela B-D, Karolina1111, sylwiaśta159, lipa, Anatolka, Agi83, sylvuś, gosia81, pragnaca dzidziusia, shooa, Sanna, mysza89, Moniaa, Asiula86, Eliz, magic1, justa1234, kassik, Kala 1980, Madzia82, Mimbla, pabelka88, Kava, freya, Fedra, elcia_aa, Tosia 1981, muszynka, Mimi86, Piggy, mia6, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska wrote:Ja leze jeszcze w klinice, ale juz po transferze! Boze, doczekalam tego dnia, wielka w tym i Wasza zasluga Kochane!
Przytulilam dwie blastki 2BB i 1CB. Embriolog powiedziala, ze sa to bardzo wczesne blastki, podobno popoludniu mogly byc juz ciut lepsze.
Natomiast trzeci zarodek rowniez dotrwal z tymze do moruli ale ze rokuje, ze sie zamieni w blastke, to mozliwe ze i mrozaczka bedziemy mieli, dowiem sie w poniedzialek.
Dziewczyny w najsmielszych marzeniach nie liczylam, ze wszystkie trzy maluchy dotrwaja do 5 doby, ryczelismy oboje z mezem ze szczescia w tej poczekalni!odpoczywajcie
Inska lubi tę wiadomość
-
Antonelko - jaki jest wiek ciąży? Moja przyjaciółka pierwszą ciążę też miała pozamaciczną - tak stwierdzono na usg, położono ją w klinice w Krakowie, aby mieć ją na oku przed zabiegiem usunięcia jajowodu - zgłosiła się w piątek, nie robili wtedy zabiegów. Czekała cały weekend w fatalnym nastroju, złym samopoczuciu. W poniedziałek przed zabiegiem powtórzono usg i ciąża okazała się prawidłowo umiejscowiona. Nikt nie umiał tego wyjaśnić. Urodziła zdrową córkę Agatkę, która dziś ma już 6 lat.
Wiem, że diagnoza co do ciąży pozamacicznej może się zmienić tylko kiedy ciąża jest młodziutka, nie chcę nikomu dawać złudnej nadziei, ale dobrze, że powtórzą ci usg.
Trzymam mocno kciuki, aby stał się cud, jak u mojej przyjaciółki. Zasługujesz na taki cud!!!Angela B-D, sylvuś, pragnaca dzidziusia, Agi83, triss, shooa, mysza89, Libra, Inska, Asana, Madzia82, Fedra, Mimi86, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza89 wrote:kochana tak bardzo mi przykro
trzymaj sie
pamiętaj że jestem i wspieram ....
shooa dam znać ,jak sie czujesz po histero?
dziekuje dziewczyny za wsparnie i te słowa z wczoraj na Was zawsze można liczyć ...rodzice wyprawieni nad morze dojechali cali zdrowi teraz ja jade pk kropka choć noc nie przespana...
histero mam o 13:00, dam znać jaki wynik. ale szkoda gadać jak dzień mi się zaczął. byłam rano w labie zrobić jeszcze tsh i ft4 i babka tak mi się wkłuła w żyłę, że czułam igłę cały czas jak mi pobierała krew. przychodzę do domu, coś mnie ręka boli, podnoszę rękaw a tu buła na wysokości żyły. i widać, że żyła piękna gruba rozlana na 1,5 cm..ręka prawie nie boli ale, ciekawe czy w klinice przed histero nie powiedzą mi że to jakiś problem..
więc denerwuję się podwójnie. -
Inska wrote:Ja leze jeszcze w klinice, ale juz po transferze! Boze, doczekalam tego dnia, wielka w tym i Wasza zasluga Kochane!
Dziewczyny w najsmielszych marzeniach nie liczylam, ze wszystkie trzy maluchy dotrwaja do 5 doby, ryczelismy oboje z mezem ze szczescia w tej poczekalni!
Inska teraz już odpoczywaj ciesz się maluchami i wierz w nieBędziemy mamami już niedługo:) Fajnie mieć je już ze sobą
Inska lubi tę wiadomość
-
gosia81 wrote:Antonelko - jaki jest wiek ciąży? Moja przyjaciółka pierwszą ciążę też miała pozamaciczną - tak stwierdzono na usg, położono ją w klinice w Krakowie, aby mieć ją na oku przed zabiegiem usunięcia jajowodu - zgłosiła się w piątek, nie robili wtedy zabiegów. Czekała cały weekend w fatalnym nastroju, złym samopoczuciu. W poniedziałek przed zabiegiem powtórzono usg i ciąża okazała się prawidłowo umiejscowiona. Nikt nie umiał tego wyjaśnić. Urodziła zdrową córkę Agatkę, która dziś ma już 6 lat.
Wiem, że diagnoza co do ciąży pozamacicznej może się zmienić tylko kiedy ciąża jest młodziutka, nie chcę nikomu dawać złudnej nadziei, ale dobrze, że powtórzą ci usg.
Trzymam mocno kciuki, aby stał się cud, jak u mojej przyjaciółki. Zasługujesz na taki cud!!!
6 tydzien - 5 tydzien i 4 dzien. Beta 1580.
Wierze w takie przypadki jak u Twojej przyjaciolki i lekarze tez chyba zawsze biora je pod uwage bo jak bylam w CP to mialam kika bet i chyba ze trzy razy usg w szpitalu.gosia81, Libra lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Niestety tak.
Wczoraj badalo mnie dwoch dobrych lekarzy, w tym profesor.
Nie zgodzilam sie wczoraj na szpital bo rozwazam operacje w prywatnej klinice - choc jak mam miec usuwany jajowod to specjalnie ma znaczenia gdzie mi to zrobia a pieniadze beda potrzebne na in vitro.
Jutro mam miec zrobiona bete i usg kolejne.
Jesli beta bedzie przyrastala to operacja, jesli zacznie spadac to moze sie wchlonie sama ale raczej marne szanse.
Jest jeszcze alternatywa - lek metotreksat ale ja nie zgodze sie na niego bo po nim mozna zakac w ciaze przez co najmniej pol roku i niszczy komorki. Sa lekarze, ktorzy traktuja ta metode jako oszczedzajaca jajowod ale lekarze wtedy w lutym mi to odradzali i teraz. Tylko prof. jest zwolennikiem tej metody, nie wiem dlaczego.
kochana
trzymaj się.... -
Inska wrote:Ja leze jeszcze w klinice, ale juz po transferze! Boze, doczekalam tego dnia, wielka w tym i Wasza zasluga Kochane!
Dziewczyny w najsmielszych marzeniach nie liczylam, ze wszystkie trzy maluchy dotrwaja do 5 doby, ryczelismy oboje z mezem ze szczescia w tej poczekalni!
Wiedziałam że będzie dobrzeKciuki nadal trzymam żeby niuńki z Tobą zostały ♥♥♥
Teraz wypoczywaj i dbaj o siebie i nie tylko o siebieInska lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Antonelka wrote:6 tydzien - 5 tydzien i 4 dzien. Beta 1580.
Wierze w takie przypadki jak u Twojej przyjaciolki i lekarze tez chyba zawsze biora je pod uwage bo jak bylam w CP to mialam kika bet i chyba ze trzy razy usg w szpitalu.Libra, gosia81 lubią tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Dzięki Sylwiaśta! Ty duszku dobry!
triss wrote:Inska cudownie ! Wiedziałam ze Twoje bąble Cię nie zawiodąjakie macie teraz plany? Wracacie do siebie czy zostajecie w Pl?
No nie zawiodły, kochane maluchy! Siedzimy w Białymstoku do soboty a potem w niedzielę lecimy do Dublina. Szkoda wielka, bo dobrze mnie (nam!) tu było
Sanna wrote:Inska teraz już odpoczywaj ciesz się maluchami i wierz w nieBędziemy mamami już niedługo:) Fajnie mieć je już ze sobą
Niesamowicie uczucie! Poszłam po magnez do apteki. A że wybór ogromny to spytałam Panią o radę, na co ona zadała mi pytanie: A Pani w ciąży? Powedziałam tak, odruchowo...Sama siebie, i męża!, zaskoczyłam...dziwne to było
Eliz wrote:Wiedziałam że będzie dobrzeKciuki nadal trzymam żeby niuńki z Tobą zostały ♥♥♥
Teraz wypoczywaj i dbaj o siebie i nie tylko o siebie
Dzięki Eliz! Trzymaj proszę, żeby choć jeden maluszek z nami został!
A propos odpoczywania, też miałyście schizę z pójściem pierwszy raz siku? Boję się, że je wysikam
Kava lubi tę wiadomość