IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
vendetta83 wrote:Witam.
Nie wchodziłam tu X miesięcy... Widzę sporo nowych osób na forum, ale i znajome z okresu maj-czerwiec 2015, kiedy ja starałam się o dziecko i podchodziłam do in vitro... Widzę, że niektórym z Was się udałoBardzo się cieszę i gratuluję
A tym z Was, które nadal czekają na swój Skarb, życzę wytrwałości i wiary!!! Mi czekanie na Cud zajęło przeszło 7 długich lat... Po drodze "zaliczyłam" tragedię (strata dziecka) i depresję, ale podniosłam się i próbowałam dalej. Wygraliśmy walkę o ciążę, wygraliśmy kolejną o jej utrzymanie i życie dzieci. Przed nami jeszcze walka o ich zdrowie... Po co to piszę? Żeby swoim przykładem dodać otuchy tym z Was, które nadal starają się o dziecko i powiedzieć, że nie wolno się w tej walce poddawać!!! Powodzenia!
http://walkaobyciemama.bloog.pl/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina ją jestem z GynC i nie ma szans na rządowy program. W pon byłam i mi gin powiedziała że nawet pary które czekają na kolejne procedury nie wiedzą czy dla nich wystarczy pieniędzy. Oczywiście możesz czekać i być może coś będzie,ale pierwszeństwo do rządowego maja pary które rozpoczęły już procedury. Także ja zdecydowała się podejść komercyjnie.
-
Antonelka wrote:Tyszanka i dobrze, ze nie wiesz. Pozniej bys rozkminiala na wszystkie strony.
Tyszanka ...ja czuje w kosciach, ze bedzie dobrze.
Zakladam, ze jutro i w nd odpoczywasz.
A co z kolejnymi dniami?
Ja sie juz od 17.12 urlopuje,wiec niestety od poniedzialku do pracy...
Praca siedzaca,wolalabym posiedziec w domu jeszcze,ale juz sie dopominaja o powrot...
Nie mam zamiaru nic robic w pracy,oprocz poczytania forum...
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ooo!!dzis juz drugi raz strone otworzylam...
Asiula86 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Brtiii86 wrote:Sabina ją jestem z GynC i nie ma szans na rządowy program. W pon byłam i mi gin powiedziała że nawet pary które czekają na kolejne procedury nie wiedzą czy dla nich wystarczy pieniędzy. Oczywiście możesz czekać i być może coś będzie,ale pierwszeństwo do rządowego maja pary które rozpoczęły już procedury. Także ja zdecydowała się podejść komercyjnie.
No pytałam z ciekawości.. bo też wydawało mi się, że nie ma szans na rządowe. Ja podchodzę komercyjnie.. tylko w Provicie i zastanawiałam się nad zmianą kliniki.Ale już za późno:) 11.01 wizyta, chyba 14.01 kończę antyki i zaczynamy chybatak musiałabym czekać do kolejnego cyklu a nie wiem czy wszędzie byliby chętni to przeprowadzenia procedury z moimi torbielami endo.. także już nie kombinuje. Wierzę, że się uda a jak nie to będę się później martwić. Tylko skąd kasy nabiorę..
endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Nam juz dr M w Gyncentrum 3.12 na wizycie powiedzial ze nas nie zakwalifikuje bo nie ma szans na podejscie dla nowych par.Powiedzial ze odrazu po tekscie ministra zdrowia o skonczeniu programu w czerwcu 2016,Gyncentrum dostalo e-maila aby nie kwalifikowac nowych par....
Mialam tego pecha ze 2.12 oglosil a 3.12 ja wizyte mialam.
Podchodzilismy komercyjnie i dzis juz po transferze5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnySabina_x wrote:No pytałam z ciekawości.. bo też wydawało mi się, że nie ma szans na rządowe. Ja podchodzę komercyjnie.. tylko w Provicie i zastanawiałam się nad zmianą kliniki.Ale już za późno:) 11.01 wizyta, chyba 14.01 kończę antyki i zaczynamy chyba
tak musiałabym czekać do kolejnego cyklu a nie wiem czy wszędzie byliby chętni to przeprowadzenia procedury z moimi torbielami endo.. także już nie kombinuje. Wierzę, że się uda a jak nie to będę się później martwić. Tylko skąd kasy nabiorę..
-
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Nam juz dr M w Gyncentrum 3.12 na wizycie powiedzial ze nas nie zakwalifikuje bo nie ma szans na podejscie dla nowych par.Powiedzial ze odrazu po tekscie ministra zdrowia o skonczeniu programu w czerwcu 2016,Gyncentrum dostalo e-maila aby nie kwalifikowac nowych par....
Mialam tego pecha ze 2.12 oglosil a 3.12 ja wizyte mialam.
Podchodzilismy komercyjnie i dzis juz po transferze
Ja też właśnie mogłam już w grudniu zacząć,ale miałam niedoleczona torbiel więc gin powiedziała zeby ją zlikwidować ,żeby jej nie było. Także jakoś doczekalam do stycznia a 4.01 od razu powiedzialam do boju. -
Brtiii86 nie robiłam jeszcze.. teraz na wizycie będę miała zlecone.
2+1.. hmm.. też się nad tym zastanawiałam. Fajny pakiet. Bardzo kuszący.
Życzę powodzenia:) oby drugie podejście nie było potrzebne:) trzymam kciuki:*
Mam nadzieję, że mi też nie będzie potrzebne;)endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
Provita
13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
BRAK MROZAKÓW
2 ICSI- transfer 2*8B
maj 2017 crio
kolejna procedura: Novum
31.08 transfer -10 dpt krwawienie
-
Tez wzielam ten 2+1....gdyby tak...
Ale teraz mysle o dzisiejszym bablu w brzuchuAgi83, wombi, Antonelka lubią tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Tez wzielam ten 2+1....gdyby tak...
Ale teraz mysle o dzisiejszym bablu w brzuchu
Nie myśl o kolejnych razach bo nie będzie Ci potrzebne:-) maluszek w brzuchu dobrze się czuje i tam pozostanie! a za zwrotna kasę kupisz hmm wuzek, lozeczko,pieluchy itd:-)
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina_x wrote:Brtiii86 nie robiłam jeszcze.. teraz na wizycie będę miała zlecone.
2+1.. hmm.. też się nad tym zastanawiałam. Fajny pakiet. Bardzo kuszący.
Życzę powodzenia:) oby drugie podejście nie było potrzebne:) trzymam kciuki:*
Mam nadzieję, że mi też nie będzie potrzebne;)
Musimy myśleć pozytywnie. Tylko dobre wieści.ją myślami jestem na razie przy pierwszym podgladaniu. -
nick nieaktualny
-
Reni silne zuchy dadza rade
Na pewno sluszna decyzje podjelas,zreszta nia sama tylko z embriologami.
Mnie sie nikt nie pytal,embriolog czy lekarz tak zadecydowal,nie wiem.
Dzis doktorek mnie zaskoczyl,bo powiedzial ze kontaktowal sie z embrioligami i pytal o moje jajka,bo sam sie martwil ze dwa...
Ty masz Reni z czego wybierac,wiec glowa do gory,cyc do przodu
i jutro smigasz do kliniki!!
Wiesz juz na ktora?Reni555 lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Mnie sie nikt nie pytal,embriolog czy lekarz tak zadecydowal,nie wiem.
Dzis doktorek mnie zaskoczyl,bo powiedzial ze kontaktowal sie z embrioligami i pytal o moje jajka,bo sam sie martwil ze dwa...
Mnie po punkcji wysłał nawet SMS ile z pobranych jajek mieliśmy dojrzałych
A co z Twoim drugim zarodkiem?
-
Tyszanka mamuśko odpoczywaj teraz i dbaj o Was:)
Reni z Twoimi Bąblami na pewno wszystko ok:) gdyby coś się działo to by zadzwonili.
Szkoda, że w Novum nie ma takich pakietów jak w Gynecentrum. Na pewno skusiłabym się na pakiet 2+1:) Tym bardziej, że przy moim AMH szanse na uzyskanie więcej niż jednej komórki są bardzo małe.Reni555 lubi tę wiadomość
Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Anatolka wrote:Mnie po punkcji wysłał nawet SMS ile z pobranych jajek mieliśmy dojrzałych
A co z Twoim drugim zarodkiem?[/QUOT
niedojrzaly byl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:16
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:
niedojrzaly byl.
Jajeczko niedojrzałe? Czy zarodek się slabiutko rozwijał?
Tyszanka, też zagielas czasoprzestrzeń. Napisałaś post o 14.18 a.wyedytowalas o 14.16Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:26
Mimbla lubi tę wiadomość