IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc India,kojarze Cie jak podczytywalam watek IUI...
W Katowicach w GynCentrum pakiet 2+1 czyli 3 podejscia kosztuja 13.900 zl,w tym sa wizyty,badania...leki osobno.Jesli uda Ci sie za 1-wszym razem to zwracaja chyba 6.800 zl.
A mnie cos goni szalenie...ciagle w wc siedze.
Jak nie kichanie to wc,jak to biedactwo ma sie przyjac...ehhh.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Ja tez najpierw szkola,
pozniej slub,pozniej mieszkanie,remont,zmiana pracy...w obecnej juz 7 lat a babla nie ma.
My juz 8 lat po slubie,16 sie znamy....no i taka sytuacja wlasnie5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
india wrote:Hej dziewczyny
Od jakiegoś czasu tu zaglądam i podczytuję o waszych historiach. W dość długim rozłożyło mi się przeczytanie watku, ale się udało. Niestety nadal mi się to wszystko miesza, trudniej to wszystko zapamiętać póki jeszcze nie doświadcza się tego na własnej skórze. Zaczęłam zapoznawać się tematem, bo coś tak czułam, ze predzej czy później będę musiała z IVF skorzystać. Na pewno będę miała mnóstwo pytań, więc będzie mi miło jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona
Jestem na świeżo po 3 IUI, która raczej z góry skazana jest na niepowodzenie. Lekarz był z nami szczery w tej kwestii. W związku z tym, ze wynik testu wiązania z hialuronianem wyszedł poniżej normy raczej się nie zapowiada aby plemnik mógł zapłodnić komóreczkę bez pomocy. Leczę się w Invikcie i lekarz zaproponował, ze w naszej sytuacji nalepiej byłoby skorzystać z opcji all inclusive. Chodzi dodatkowo o to, że w fargmentacji dna plemnika wyszło 15% czyli na granicy normy i dlatego należy zastosować jakaś metodę (nie zapamiętałam nazwy), która wykluczy te uszkodzone plemniki. I teraz sie zastanawiam czy faktycznie ten pakiet all jest opłacalny. Tanio nie jest, 15 tyś to kwota, która troszkę mnie blokuje. Możecie mi podpowiedzieć z jakich pakietów wy korzystacie i czy faktycznie kwoty są aż tak duże
India, witaj! Ja leczę się w Invikcie. Za pierwszym razem zdecydowaliśmy się na pakiet Optimum - wyszedłby nam taniej aniżeli All Inclusive, choćby dlatego, że nie planowaliśmy ze wszystkiego korzystać. U Ciebie lekarz pewnie zasugerował FAMSI, przynajmniej na to mi wygląda.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
india wrote:Hej dziewczyny
Od jakiegoś czasu tu zaglądam i podczytuję o waszych historiach. W dość długim rozłożyło mi się przeczytanie watku, ale się udało. Niestety nadal mi się to wszystko miesza, trudniej to wszystko zapamiętać póki jeszcze nie doświadcza się tego na własnej skórze. Zaczęłam zapoznawać się tematem, bo coś tak czułam, ze predzej czy później będę musiała z IVF skorzystać. Na pewno będę miała mnóstwo pytań, więc będzie mi miło jeśli przyjmiecie mnie do swojego grona
Jestem na świeżo po 3 IUI, która raczej z góry skazana jest na niepowodzenie. Lekarz był z nami szczery w tej kwestii. W związku z tym, ze wynik testu wiązania z hialuronianem wyszedł poniżej normy raczej się nie zapowiada aby plemnik mógł zapłodnić komóreczkę bez pomocy. Leczę się w Invikcie i lekarz zaproponował, ze w naszej sytuacji nalepiej byłoby skorzystać z opcji all inclusive. Chodzi dodatkowo o to, że w fargmentacji dna plemnika wyszło 15% czyli na granicy normy i dlatego należy zastosować jakaś metodę (nie zapamiętałam nazwy), która wykluczy te uszkodzone plemniki. I teraz sie zastanawiam czy faktycznie ten pakiet all jest opłacalny. Tanio nie jest, 15 tyś to kwota, która troszkę mnie blokuje. Możecie mi podpowiedzieć z jakich pakietów wy korzystacie i czy faktycznie kwoty są aż tak duże
India witaj
Ja tez jestem z invicty i wybralam ten sam pakiet co Ty.
Weryfikowalam inne pakiety lub inv standard (na ktore mam znizke z racji karty lux med)+ dokupienie dodatkowych procedur ale wychodzi troszke wiecej niz pakiet. Rozwazalam opcje pakietu all inclusive bez lekow ale nie wiem dokladnie ile lekow bedzie u mnie potrzebnych - wnioskuje, ze raczej wiecej niez standardowo - wiec ta opcja wydaje sie dla mnie bardziej ekonomiczna (tzn duzo nie przeplace).
W ktorej inviccie jeste i u kogo wizytujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:32
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
India czy my razem nie byłyśmy dawno temu na wątku o pregnylu??
Mimi dzięki za info, niestety nie udało mi się obejrzeć pierwszego odcinka, za to obejrzę sobie drugituż przed ovitrelle
Mimi86 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Hej dziewczyny...i ja Was podczytuje z ukrycia...przeczytałam już chyba cały wątek...
choć od dawna wiedziałam, że In Vitro mnie nie ominie...
Zrobiłam w końcu krok i zapisałam się do kliniki...długo zastanawialiśmy się nad wyborem: Bocian Białystok czy Gyncentrum Katowice...ale wybraliśmy Bociana z tego względu, że zawsze jakoś myśleliśmy o Białymstoku...
Chociaż teraz myślę jeszcze o Artemidzie...wiem, ze kilka z Was jest w tej klinice...mają dużą skuteczność, sami pionierzy i co ważne dla mnie lekarze specjalizują się w endokrynologii...
Pod koniec stycznia wizyta, więc mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się...
Trzymam kciuki za Was wszystkie MAMUŚKI:)
Ps. Pozdrawiam dziewczyny z wątku IUIMimi86, sylwiaśta159, Kamilam8, Antonelka, Brtiii86, Asiula86, gosia81, Konwalia, lipa lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:Dzis o 20;20 na tvn style kolejny odcinek in vitro- szczescie z probowki
tak jest,ogladanie co sobote mamy,chyba 13 odcinkow jest
Asia m-b w pierwszym odcinku matka zgodzila sie byc surogatka dla dziecka corki (ta miala mukowiscydoze) i para ktora "dla dobra siebie"zlozyla papiery rozwodowe...ale sprobuja in vitro jeszcze
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
migot_ka wrote:Hej dziewczyny...i ja Was podczytuje z ukrycia...przeczytałam już chyba cały wątek...
choć od dawna wiedziałam, że In Vitro mnie nie ominie...
Zrobiłam w końcu krok i zapisałam się do kliniki...długo zastanawialiśmy się nad wyborem: Bocian Białystok czy Gyncentrum Katowice...ale wybraliśmy Bociana z tego względu, że zawsze jakoś myśleliśmy o Białymstoku...
Chociaż teraz myślę jeszcze o Artemidzie...wiem, ze kilka z Was jest w tej klinice...mają dużą skuteczność, sami pionierzy i co ważne dla mnie lekarze specjalizują się w endokrynologii...
Pod koniec stycznia wizyta, więc mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie się...
Trzymam kciuki za Was wszystkie MAMUŚKI:)
Ps. Pozdrawiam dziewczyny z wątku IUI
Migotka tez pamietam Cie z Iui jak was podczytywalam.
avatarek mi sie podobal...chyba tatuaz taki machne sobie
migot_ka lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
India, a może gin miał na myśli separacje plemników, my mamy w invicta pakiet optimum, i do tej separacji trzeba dopłacić 1000 zł bo tego nie ma nawet w pakiecie all inclusive. My mamy też obniżoną fragmentację i Nasz właśnie mówił, żeby na to tez się zdecydować bo już na wstępie jest selekcja plemników, potem FAMSI, żeby wybrać te najlepsze.
P.S
Sylwia jeden kangur mój, rezerwacja do końca stycznia;)sylwiaśta159, Bianka4 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
No i ja się pochwalę, a co! ;p
Dziś 18dpt i na usg jest pęcherzyk ciążowy z "żółtkiem "i zalążkiem zarodka, który ma 2 mm.
Za tydzień wizyta serduszkowaAgi83, Asiula86, renieczka, Kava, mycha28, Inska, arlenka, wombi, Tyszanka81, asia-m-b, Anuszka, india, Mimi86, zapominajka, Antonelka, Brtiii86, Beata.D, elcia_aa, choco, OctAngel, kassik, myszaaa, SzewskaPasja, gosia81, Konwalia, Kalia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Asienka1184 wrote:No i ja się pochwalę, a co! ;p
Dziś 18dpt i na usg jest pęcherzyk ciążowy z "żółtkiem "i zalążkiem zarodka, który ma 2 mm.
Za tydzień wizyta serduszkowaAsienka1184 lubi tę wiadomość
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Coz za dzien pelen emocji dziewczyny! Jednak nikt takich nie dostarcza, jak Wy!
Przede wszystkim moje najszczersze gratulacje dla Reni! Cudownie! Dwie 4AA blastki, bajeczka Slonce! I podzielam Twoje zdanie, ze musimy myslec pozytywnie i wierzyc, ze sie uda, bo jesli podchodzimy do procedury z nastawieniem, ze sie nie uda, to nie doceniamy potegi naszej podswiadomosci. Ja tez mialam wzloty i upadki podczas procedury, nie raz tu dziewczynom wylam wrecz z rozpaczy, ze malutko pecherzykow, ze zarodki odpadaja, ale gdzies w glebi duszy wierzylam caly czas, ze no kurcze musi sie udac...i sie udalo. Mnie nawet moj lekarz w Kriobanku od samego poczatku mowil, ze mam wizualizowac, ze mamy dzieciaczka, myslec o tym jak bedzie wygladalo nasze zycie po narodzinach itd. I kto wie, czy to tez jakos nie pomoglo...
asia_m_b...kobieta o wielkim serduchu z Ciebie! Az mi sie lezka zakrecila, ze bylabys w stanie przejsc ponownie stymulacje, zeby oddac swoje komoreczki. Ja tez tak bardzo chcialam, no ale niestety tym razem sie nie udalo i mamy tylko jednego mrozaczka. Ale kto wie, moze nastepnym razem sie uda i bede mogla dac szczescie innej kobiecie, ktora nie mam watpliwosci pokocha to dzieciatko zanim jeszcze sie pocznie....
Witam nowe forumowiczki i zycze, zebyscie bardzo krociutko z nami zostalyChoc siwterdzam po sobie, ze pomimo udanej procedury czlowiekowi trudno odciac pepowine od forum
wombi, Tyszanka81, asia-m-b, Reni555, Bianka4, Antonelka, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Asienka !!!!!!! no extra, po prostu super wiadomości
wiesz, że tak na prawdę dzięki Tobie zmieniłam nastawienie do in vitro :*
bo mało jest tutaj osób z Vitrolive...Asienka1184 lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR ,teratozoospermia, namieszane w immuno, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza AMH 0,36
START 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI
01.2016 I ICSI1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płoduczekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET5bb
16.09.2024 FET3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
03.2025 V IVF - 2.11 zamrożona -
Super Asienka
Neo 84, a czym rozni sie FAMSI od IMSI?,ja mialam IMSI wlasnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:12
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-