IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZapominajka super
) ja i moja dr liczymy termin normalnie od ostatniej miesiaczki
i caly czas sie zgadzalo dopiero potem dzidziola przyspieszyla i jest +5 do przodu. Ale ja jestem po crio.
Ja nie mialam nawet sprawdzanego tetna, dr na oko widziala ze jest ok, dopiero na prenatalnych zmierzyla i puscila dzwiekzapominajka, Inska, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niunqa wrote:TAK.
Miałam robione przeciwciała ANA, antyfosfolipidowe, na krzepliwość: czynniki krzepliwości, białka S i chyba C. AMH , Lh, FSH, chlamydie, kiły, HIV, mutacje MTHFR - sporo tego wyszło i NIC nie wykazały. Wszystko w normie, oprócz mutacji MTHFR chyba heterozygota (musiałabym zajrzeć) + badania nasienia u miśka mojego. Posiew nic też nie pokazał, cytologia gr I. Zespołów fosfo nie mam, ANA tez ok. Owulacja jest (potwierdzona), @ regularnie.
Mąż : nasienie w normie, żadnych żylakow.
HSG też miałam - oba drożne. Mam podwyższony poziom homocysteiny ( biorę kwas foliowy 15 mg) i ten gen MTHFR ale łykam środki przeciwzakrzepowe, bo jestem po udarach mózgu.
Czy badaliscie kariotypy?
Piszesz, że czytasz wątek od dawna, więc pewnie znasz przypadek Mimblii i Jej męża. Ciążę biochemiczne i zagrożenie wczesnymi poronieniami z powodu wadliwego kariotypu u nich.
Po takiej liczbie pewnie dostalibyscie od genetyka skierowanie na badania kariotypu na nfz. Tak po prawdzie ivf nie rozwiązuje problemu z donoszeniem ciąży niestety. Chyba, że ivf z diagnostyka preimplantacyjną (pgd, pgs)... -
zapominajka wrote:Dziewczynki, juz po wizycie. Jest serduszko, tetno 154:)
Doktor powiedział, ze to 8 tydz. a dwa tyg temu inny dr powiedział ze 5 tc.
dziewczyny jak miałam trensfer 18.12 5dniowego zarodka to teraz jet 8 tydzień?
8 tydzień Kochana, gratulacje!
Przy 5 dniowych zarodkach odejmujemy od daty transferu 19 dni
Bardzo nudnej ciąży ci życzę Kochana!zapominajka, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Zapominajka ja słyszałam serduszko z tym że w szpitalu włączyli mi chyba po to żebym się uspokoila bo jak ciśnienie mi zmierzyli to skali brakowało
a u doktorka w gabinecie tez tylko oglądałam jak pika więc głowa do góry wszystko gra i jeszcze raz gratulacje
-
Cześć. Zapominajka Mamuśko ważne,że widziałaś serduszko,ale wiem że bardzo chce się to usłyszeć wtedy czuje się taki spokój,
Ciążę w Artemidzie będziesz prowadziła?
A ja dzisiaj uryczałam się jak głupia, a czemu płakałam? Tego nie wiem hihi.
A i już się uspokoiłam. Pamiętacie jak pisałam,że będziemy mieli problem z mężem,aby był na punkcji? No to już wszystko załatwione i na 99% będzie na punkcjiuff,ale mi ulżyło
Asiula86, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutro mam transfer na 9.45:-) proszę dziewczyny trzymajcie za nas kciuki.
Anatolka, Kamilam8, sylwiaśta159, arlenka, wombi, Tyszanka81, Tosia 1981, Asiula86, Agnieszka_A., emeska, Agi83, Asienka1184, elcia_aa, milia, Beata.D, Antonelka, Mimi86, Reni555, sylvuś, gosia81, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrtiii kciuki zapewnione
))) ✊✊✊
Zapominajka jakos w 11 tc (10 skonczonym) chyba po interwencji arlenki.
NO WlASNIE! ARLENKA A TWOJ GDZIE ;> wszystkie sie bojaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:19
Brtiii86, arlenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Transfer w sobotę. Mam mieć podany jeden. Może powinnam porozmawiać z lekarzem o dwóch
Kamilam8, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny