IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
malaczarna07 wrote:mamy już koniec stycznia a refundacja do lipca. jeśli bym się zdecydowała na invitro to czy jest jeszcze szansa, żeby załapać się na to rządowe czy już raczej za późno? na pierwszą wizytę, jak się umawiałyście, to długo czekałyście?
Tak jak napisałam wyżej, kliniki (a przynajmniej moja) mają nakaz nienawiązywania nowych umów od teraz. Dziś / jutro ostatni rzut.
Sama nie wiem co to będzie, czy tylko umowa czy przyspieszenie całej akcji. Trochę to nieprawdopodobne, bo nie dadzą rady zrobić w ciągu jednego miesiąca wszystkich procedur zaplanowanych na przestrzeń pięciu miesięcy. Nawet nie chciałabym brać udziału w takim wyścigu, bałabym się że w pośpiechu zrobią byle jak i znowu będzie lipa z zarodkami. Okaże się jutro wieczorem.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyV oby wszystko było wporzadku bez zbędnego pośpiechu. Bo co nagle to... Niech się Tobą zajmą odpowiednio a nie potraktuja masowo.
Kamila a Ty dziś pirewsza weryfikacja? Zdaj relacje jak było.
Asia Ty też masz weryfikację?V., Kamilam8 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z invicty, Wy same dzwoniłyscie do embriologów, jestem ciekawa co i jak, a tel od nich ma być dopiero w 5 dobie.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Neo84 wrote:Dziewczyny z invicty, Wy same dzwoniłyscie do embriologów, jestem ciekawa co i jak, a tel od nich ma być dopiero w 5 dobie.
Ja w Warszawie umawiałam się na telefon i oni dzwonili. Jak nie moglam sie doczekac to zadzwonilam na infolinie i porosilam o telefon wczesniej.Neo84, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny można dołączyć do waszego wątku?
Kamilam8 lubi tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
Dziewczyny Kochane, mam do Was pytanie. Czym można poprawić jakość jajeczek? Biorę na razie inofolic + antykoncepcję żeby dać jajnikom odpocząć, ale chciałabym pomóc sobie wzbogacając swoją dietę i biorąc suplementy. Podpowiecie mi co jest najlepsze?
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie siedze w inviccie i slysze jak polozne obdzwaniaja pacjentki i zapraszaja na wizyty aby w nowym cyklu rozpoczac program.
Mam nadzieje, ze jesli ktora z Was czeka na telefon to niebawem go otrzymatriss, Kamilam8, Asiula86, Anuszka lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Mi lekarz powiedziala, ze za bardzo nie mamy na to wpływu. Organizm najpierw oddaje najlepszej jakości jajka a z wiekiem rezerwa maleje i zostają te słabsze . Wiec zależy od amh i szczęścia .AMH 1.8 endomenda 1st
HSG -ok
ivf 07.2016invicta gdańsk
15.02 laparo
3IUI clo
2016 IVF
2017 IVF
Crio????? -
Mallina wrote:Dziewczyny Kochane, mam do Was pytanie. Czym można poprawić jakość jajeczek? Biorę na razie inofolic + antykoncepcję żeby dać jajnikom odpocząć, ale chciałabym pomóc sobie wzbogacając swoją dietę i biorąc suplementy. Podpowiecie mi co jest najlepsze?
Mnie nic lekarz nie poradzil - powiedzial, ze infolic to nie dlam mnie.
Ale czytalam ostatnio, ze witamina D pomaga - artykul prof Debskiego ale jeszcze nie wiem czy to pomoze ;-/7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Wlasnie siedze w inviccie i slysze jak polozne obdzwaniaja pacjentki i zapraszaja na wizyty aby w nowym cyklu rozpoczac program.
Mam nadzieje, ze jesli ktora z Was czeka na telefon to niebawem go otrzyma
O kurka, czyli jednak przyspieszają procedury a nie tylko formalności... Umieram z ciekawości odnośnie tego co jutro usłyszę.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Memka wrote:Cześć dziewczyny można dołączyć do waszego wątku?
Witamy!!
Anatolka podaj paniom w rejestracji niki naszych dziewczyn,niech dzwonua,jesli ktoras czeka
Neo84, Antonelka, Kamilam8, Asiula86 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Mallina wrote:Dziewczyny Kochane, mam do Was pytanie. Czym można poprawić jakość jajeczek? Biorę na razie inofolic + antykoncepcję żeby dać jajnikom odpocząć, ale chciałabym pomóc sobie wzbogacając swoją dietę i biorąc suplementy. Podpowiecie mi co jest najlepsze?
Hej
Ja brałam inofolic, wit D, koenzym Q10 i DHA .V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Dziękuję dziewczyny
mam do was pytanie byłam teraz u gina i kazal mi czekac na @ i przyjść do niego w 10 dc możecie mi powiedzieć czego tak? Dostane tabletki anty i ile czasu mija od początku procedury do transferu?
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. ..