X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Kunia przykro mi :( ale wierzę że cię to umocni i doda siły do działania!

Ja jutro mam punkcje o 9 więc ciocie trzymać kciuki za grosie nasze. Bo muszą dotrwać do mrozenia bo niestety odroczyli transfer :/
    Trzymam kciuki:)

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• Sabina_x Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo85 wrote:
    Kunia- przykro mi, tule mocno. Jakoś mamy teraz gorszą passe na forum.
    Oby to się odczarowało.

Dziękuję Wam dziewczyny na odpowiedzi. Próbowałam znaleźć coś w necie ale bardzo mało jest. Na anglojęzycznych stronach faktycznie wyczytałam że to zamiennik Gonal-F. Podobno skuteczniejszy i bezpieczniejszy. Ile w tym prawdy zobaczymy.

Cena faktycznie niska. Jak na razie oba te rodzaje zastrzyków wyszły mnie jakoś 270 zł. ( 7 zastrzyków Bemfola i 2 zastrzyki O. oraz Encortolon 3 opakowania)

Karo widzę, że nie jestem jedyna z Bemfolą:) ja też go przyjmuję. Mam dawkę 187,5. Toto samo co Gonal F ale cena dużo dużo niższa. Substancja ta sama więc powinno być ok :)

Dzisiaj dziewczynki mój 5 dzień stymulacji.. ale jakoś za specjalnie nie widzę żeby mi coś urosło.. trochę brzuch wydęty, czasami coś zakłuje.. stresuję się :( do tego jetem przeziębiona dość mocno.. oj..

A w piątek wizyta na podglądanie.

Kunia strasznie mi przykro :( myślałam, że przełamie się ta passa.. oj.. ściskam mocno :* teraz pędź po mrozaczki :) ciesz się, że je masz :*

endometrioza IV stopień, przeciwciała przeciwplemnikowe
    Provita
    13.02 - transfer 2 x 8B w 3 dobie - CB
    BRAK MROZAKÓW :(
    2 ICSI- transfer 2*8B :(
    maj 2017 crio :(
    kolejna procedura: Novum
    31.08 transfer - :( 10 dpt krwawienie
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:

Ja jutro mam punkcje o 9 więc ciocie trzymać kciuki za grosie nasze. Bo muszą dotrwać do mrozenia bo niestety odroczyli transfer :/

Trzymam kciuki &&&:)

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:

Powodzonka :-) :-) :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka odpisuje Ci tu na twoje pytanie. Mam 19 pęcherzyków i lekarz odroczyl bo chce uniknąć hiperki. Czuję się ok Ale na podstawie poprzednich stymulacji tak zadecydował. Powiedział że to dla mojego dobra i jeśli organizm będzie zmęczony stymulacja a nie daj Boże byłaby ciąża to nie chce abym była w szpitalu potem. Bo jego pacjentka przez hiperke była do 18tc w szpitalu. Crio byloby od razu w tym przyszłym cyklu a on twierdzi że są najnowsze badania ze crio ma większe szanse niż świeży zarodek na wymeczony i zagrożony hiperka organizm. dodatkowo mrożone zarodki są silniejsze i dają większą szansę na ciążę. Twierdzi że szkoda pieniędzy na dostinexy bo to naciaganie kasy a tabletka jedna 50zl kosztuje, więc lepiej poczekać te 2 tyg i podejść na spokojnie bo i tak czekamy do 5 doby. Mam być wypoczeta i odprezona a wiemy już ze nasze zarodki się świetnie rozmrazaja. Encorton mam ciągle brać. Trudno już się z tym pogodzilam. Po gonapeptylu @ przyjdzie szybko. Wcześniej miałam w 5 dpp. Więc to kwestia kilku dni.

Oczywiście narzekalam że mieliśmy słabe zarodki 4cc to powiedział ze grzesze bo o tym stopniu rozprezenia to świetny zarodek. Ze nie literki są najważniejsze a rozprezenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 18:36

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym co przezyłam z hiperka w szpitalu też bym nie zaryzykowala transferu w takiej sytuacji. Never. Taki ból był po samym Ovitrelle... Nie wyobrażam sobie co by było gdyby hcg rosło wtedy zamiast spadać...

Dacie radę :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się trochę o moje grochy bo chcemy wziąć dwa, a dobrze gdyby było coś zamrożone. Brałam teraz koenzym q10 wit d, a mąż fertil man plus. Oby to coś pomogło. Znowu od jutra 5 najdłuższych dni w życiu. Ja konczylam teraz gonapeptylem. :) boję się o ryse bo czeka od 2
    30 grudnia

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja konczylam teraz gonapeptylem.

Chociaż tyle :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 18:55

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia... przykro mi.

ih9kcbx.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Histeroskopie w GynC 1100-1300 zl,a na kariotypy tez sie u nich zapisalam na 9.02,ale jutro jade do Invimedu na kariotypy bo tam taniej.Jak jutro zalatwie kariotypy to odwolam w GynC.
    W GynC robia kario tylko rano,w Invimedzie do 17:30,nie musze wilnego brac ;-)
    I

w ktorym gynC robisz histero? bo patrzylam na cennik i histero diagnostyczna pisze ze 800zł... a zabiegowa 1100zł

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na paskudną @. Zapisałam się też do Białegostoku na wtorek- mam nadzieję, że do tego dnia zacznę już nowy cykl. Mam zamiar też iść do mojego doktora z Invikty. Porozmawiam z nim i zapytam czy jest możliwość zapłodnienia w kolejnej procedurze wszystkich komórek- jeśli tak zastanowię się jeszcze czy zostać tu. Jeśli nie- przenoszę się do Białegostoku.
    Niezależnie od decyzji i tak wybiorę się na wizytę do Bociana i wtedy zdecyduję. W chwili obecnej nadal się zastanawiam.

ih9kcbx.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i miałam dzisiaj bardzo motywującą rozmowę z moją coach :) (spotkania zapewnia mi moja firma i mają dotyczyć mojego rozwoju na każdej płaszczyźnie- zarówno zawodowej jak i prywatnej). Ostatnie spotkanie miałyśmy prawie dwa miesiące temu- więc dawno.
    Ogólnie cudowna kobieta, potrafiąca mocno postawić do pionu. Po trzech sekundach rozmowy poryczałam się- po pytaniu co u mnie słychać. Skoncentrowałyśmy się oczywiście dziś na moich staraniach i ostatnim niepowodzeniu. Powiedziała, że ona pomoże mi w tym psychicznie ale w zamian za to jeśli będę miała córeczkę drugie imię dostanie po niej :) Bardzo zmotywowała mnie ta rozmowa i dodała wiary, dlatego postanowiłam się podzielić nią z Wami :)

Główne wnioski z jakimi wyszłam:
    - mam przestać się bać, nie mogę ciągle żyć w lęku (że zarodki się nie przyjmą, że ich nie będzie, że będzie mało komórek itp.itd.)
    - lekarze robią wszystko co mogę żeby pomóc mi fizycznie a ja mam zrobić wszystko żeby zadbać o swoją psychikę
    -ważna jestem tylko ja i to co ja robię a nie to co mówi ktoś inny (teściowa, telewizja, pis) mam być obok tego, zbędnych rzeczy nie przyjmować i przechodzić obok, tylko utrudniają
    -obiecałam, że raz w tygodniu będę robić coś dla siebie- masaż czy cokolwiek innego (stać Cię na leczenie ciała- musisz zadbać o duszę i przyjemności)
    -muszę mieć na uwadze to, że może nigdy się nie udać i ma mnie to nie paraliżować Jeśli już tak będzie wtedy będzie czas na zmierzenie się z tym
    -mam nie nazywać moich starać WALKĄ a ZABIEGANIEM O DZIECKO
    -mam przestać "katować" męża bo każdy ma prawo przechodzić pewne rzeczy "po swojemu"
    -i zawsze jak nachodzi mnie totalny dół mam do niej dzwonić/pisać- przejdzie tą drogę ze mną :)

Oczywiście to duży skrót bo rozmowa trwała 1,5 godziny.

Później w odpowiedzi na mojego smsa z podziękowaniem za spotkanie dostałam taki obrazek z życzeniami tylu zarodków :)
    2vjddok.jpg

I nam wszystkim życzę dużo zarodków, udanych transferów i dużo siły do zabiegania o nasze dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:51

asiamar, karina76, Agi83, Dżejn, Brtiii86, szurusiowa, triss, Tyszanka81, adrenalina, amygdala, lawendowapani, Mimbla, Asiula86, Beata.D, gosia81, zbikowa, sylvuś, Berenika, Karo85, Tosia 1981, magic1, V., Karolina1111, gochu lubią tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Kunia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    A i miałam dzisiaj bardzo motywującą rozmowę z moją coach :) (spotkania zapewnia mi moja firma i mają dotyczyć mojego rozwoju na każdej płaszczyźnie- zarówno zawodowej jak i prywatnej). Ostatnie spotkanie miałyśmy prawie dwa miesiące temu- więc dawno.
    Ogólnie cudowna kobieta, potrafiąca mocno postawić do pionu. Po trzech sekundach rozmowy poryczałam się- po pytaniu co u mnie słychać. Skoncentrowałyśmy się oczywiście dziś na moich staraniach i ostatnim niepowodzeniu. Powiedziała, że ona pomoże mi w tym psychicznie ale w zamian za to jeśli będę miała córeczkę drugie imię dostanie po niej :) Bardzo zmotywowała mnie ta rozmowa i dodała wiary, dlatego postanowiłam się podzielić nią z Wami :)

Główne wnioski z jakimi wyszłam:
    - mam przestać się bać, nie mogę ciągle żyć w lęku (że zarodki się nie przyjmą, że ich nie będzie, że będzie mało komórek itp.itd.)
    - lekarze robią wszystko co mogę żeby pomóc mi fizycznie a ja mam zrobić wszystko żeby zadbać o swoją psychikę
    -ważna jestem tylko ja i to co ja robię a nie to co mówi ktoś inny (teściowa, telewizja, pis) mam być obok tego, zbędnych rzeczy nie przyjmować i przechodzić obok, tylko utrudniają
    -obiecałam, że raz w tygodniu będę robić coś dla siebie- masaż czy cokolwiek innego (stać Cię na leczenie ciała- musisz zadbać o duszę i przyjemności)
    -muszę mieć na uwadze to, że może nigdy się nie udać i ma mnie to nie paraliżować Jeśli już tak będzie wtedy będzie czas na zmierzenie się z tym
    -mam nie nazywać moich starać WALKĄ a ZABIEGANIEM O DZIECKO
    -i zawsze jak nachodzi mnie totalny dół mam do niej dzwonić/pisać- przejdzie tą drogę ze mną :)

Oczywiście to duży skrót bo rozmowa trwała 1,5 godziny.

Później w odpowiedzi na mojego smsa z podziękowaniem za spotkanie dostałam taki obrazek z życzeniami tylu zarodków :)
    2vjddok.jpg

I nam wszystkim życzę dużo zarodków, udanych transferów i dużo siły do zabiegania o nasze dzieciaczki :)

Wiesz,
    to jest super sprawa, takie wyłożenie kart. I super, że dostałaś takie rady.
    Kobieta ma rację. Ja zawsze żyłam w takiej obawie, strachu i myśli moje były takie negatywne. Dużo miałam złości w sobie, że nie mam dziecka, choć stać nas na nie jedno, ale jest zero póki co. Ja już prawie od dwóch lat sama sobie jestem szefem. I to mnie dużo nauczyło. Naprawdę trzeba się tak czasami kopnąć w tyłek, ja tylko zrzędziłam, narzekałam. Aż mój mąż mi powiedział, że tak to by g......osiągniemy. I ma rację, odkąd to zrozumiałam, to wszystko się ułożyło, że był transfer, są mrozaki i działamy. In vitro jest dla wytrwałych, cierpliwych. To się udaje, ale trzeba wierzyć. Mnie też jest ciężko, ale jak dziś tuliła się do mnie moja siostrzenica, to ja wiem, że ja też chce mieć dziecko, aby ona miała kuzynkę. Dziewczyny musimy być silne. Ze swojego doświadczenia życiowego wiem, że sukces osiągają ci co nie odpuszczają. No chyba o nas mowa???
    Jak ktoś tak jeszcze nie mysli to włączamy to myślenie.
    Dziewczyny, musimy być twarde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja ktoś ma doła, to niech pisze co go boli, działamy razem i wspomagamy tą osobę.
    Mózg jest najważniejszy, a potem ta cała nasza istota....jajniki etc....Ale walczymy.
    Kto ze mną?

Kamilam8, Brtiii86, karina76, amygdala, Asiula86, magic1 lubią tę wiadomość

Kunia
    niepłodność idiopatyczna
    2 procedury
    I i V 2016 - transfery :(
    IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc - :(
    04.2017 crio 2 blastek- CB :(
    11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508 :(
    1 mrozak

• choco Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny tak dziś zachwalałyście kwestiesmaku, a ja zagniotłam właśnie ciasto na pączki z tej strony :-D zobaczymy co wyjdzie.

lipa, Tyszanka81, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    ja jak zwykle wieczorem po zasuwie w pracy..

Kunia, przykro mi bardzo.....bardzo
    ale nic straconego, masz do kogo wracać...

pisałam na fc w dużym skrócie

zadzwoniłam kontrolnie do kliniki z zapytaniem o wyńiki histerio i okazałalo się, że już są przed czasem
    jestem też po konsultacji telefońicznej z moim doktorem

oprócz polipów, które mi usunęli, mam stan zapalny śluzowki macicy
    a więc antybiotyki, poprosiłam o takie max jakie można dawki
    akurat z antybiotykami mam spore doświadczenie i się ich nie boję
    po leczeniu, w kolejnym cyklu ponowne badanie i czekanie na wyniki badań czy stan zapalny przeszedł
    a więc kolejny cykl poza crio
    jak kalkuluję, najwcześniej do transferu podejdę w marcu

przypominam sobie postępujący dyskomfort, czasem ból podbrzusza przeważnie w połowie cyklu, ostatnio częściej
    dziś np też mnie pobolewa, ale dziś to raczej moja psycha bo głowa się dowiedziała co na dole jest :)

a więc mam miesiąc z hakiem odpoczynku...
    takiego na luzie starania się w naturze i liczenia na cud...
    no bo przy staraniach będę już po leczeniu ;)
    trochę wyluzuję...trochę nagrzeszę czymś zakazanym :)
    jeszcze nie wiem co zrobię
    ale odpocznę...od tego wyścigu z czasem, bo i tak wiem, że nie jestem w stanie nic zrobić, poza wyzdrowieniem...
    i byciem tu z Wami

musze poczytać skąd biorą się stany zapalne w tych częściach ciała...

co mi się takiego przyplątało....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:17

milia, karina76, magic1 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Reni...wieczorem ...dzisiaj ciezko nadrobic ale wiecie, ze nie lubie czytac pobieznie bo mam szacunek i wsparcie od Was dla moich problemow wiec to samo jestem winna Wam.
    Ale tak na szybko - sciskam Kochane tam gdzie nie ma jeszcze tej wmarzonej kreski....tego pieknego wyniku bety...wiem jaka to radosc go zobaczyc (choc u mnie trwalo to krotko) i bardzo dobrze rozumiem bol jak nasze oczy widza cos innego. Wspieram mocno.

Widzialam rano, ze pisalyscie o trudnych rozmowach....ja tez mialam taka w sobote - nt biorstwa komorki.
    Troche inaczej na to patrzymy - moj M technicznie i chcialby wybrac dawczynie (wizualnie) - na co ja mowie, ze to nie targ tylko dar. Nie ciagnelam rozmowy bo wazne jest teraz to co teraz. Ale jesli kiedys przyjdzie nam podejmowac taka decyzje i nie bedzie mial odwagi (choc pare dni temu powiedzial, ze jest za) to bedzie trudny czas i trudne decyzje. Nie chcialabym miec zalu o to, ze nie sprobowalismy....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • pysia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie są przymusowe badania do in vitro?
    bo ceny lekow z tego co tu pisalyscie to od 1000zł do 2000zł tak?
    pakiet 3 prób kosztuje 13.900zł i jest w tym :
    Zabieg pobrania komórek jajowych
    Znieczulenie ogólne do zabiegu punkcji
    Procedury IVF – IMSI
    Transfer zarodków
    Monitoring cyklu, w którego skład wchodzą wizyty lekarskie, USG oraz niezbędne badania w trakcie stymulacji.
    mam 17 000zł zastanawiam sie czy wystarczy mi na wszystko :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milia wrote:
    Reni u mnie też miesiąc albo dwa przerwy w histero nie znaleźli polipów tak więc kolejna wizyta i pewnie kolejna histero.Bo mało prawdopodobne żeby same zniknęły. Jak im wyszło że masz stan zapalny? U mnie pobrali wycinki więc zobaczymy co wyjdzie w wynikach.

właśnie z pobranych wycinków wyszły wyniki badań
    wizualnie już podczas histerio były widoczne czerwone ścianki i wyraźne zmiany zapalne
    w zasadzie wyniki potwierdziły moje obawy
    sądziłam tylko, że wyjdzie z nazwy jakaś bakteria...

ale chyba zaczynam kojarzyć fakty i objawy, ktore bagatelizowałam...

zaczynają mi pojedyńcze puzle pasować do jednej całości....

mniej więcej wiem, od kiedy to mogę mieć
    niestety kojarzę objawy sprzed czasu starań....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 21:09

milia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny jakie są przymusowe badania do in vitro?
    bo ceny lekow z tego co tu pisalyscie to od 1000zł do 2000zł tak?
    pakiet 3 prób kosztuje 13.900zł i jest w tym :
    Zabieg pobrania komórek jajowych
    Znieczulenie ogólne do zabiegu punkcji
    Procedury IVF – IMSI
    Transfer zarodków
    Monitoring cyklu, w którego skład wchodzą wizyty lekarskie, USG oraz niezbędne badania w trakcie stymulacji.
    mam 17 000zł zastanawiam sie czy wystarczy mi na wszystko :)

moje leki kosztowały 3 tysiące z małym hakiem do jednej procedury
    w sumie na jedną procedurę wydalismy okolo 12 tys
    około, bo nie liczyłam dokładnie

w tym jest opłata za procedurę, badania, leki
    do tego dodać należy koszt mrożenia pozostałych zarodków ok 600 zł chyba

klińiki mają różne pakiety i trochę różne ceny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 21:08

‹‹ 2884 2885 2886 2887 2888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ