IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zmykam,bo dziś zaspalam do pracy na 7,ledwo na 8 zdążyłam!!
Miłej nocki.pysia lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Reni pytanie jeszcze,wiadomo skąd ten stan zapalny?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki przyznaje się bez bicia, że nie wpisów z dzisiejszego dnia. tak na chwilkę tylko napiszę co u mnie (jutro nadgonię dwa dni.
U mnie jednym słowem dupa.. pani Doktor dała chyba za słaba stymulację i na chwile obecna mam w lewym jajniku 6 malutkich pęcherzyków a w prawym dwa malutkie (jak stymulowana byłam clo to 10 dnia miałam inseminacje bo pęcherzyk miał 20 mm). Dostałam menopur na 3 dni i w sobotę podglądanie jak cos urośnie to ok jak nie to ten cykl na straty:(
Co do prolaktyny to sama nie mogła uwierzyć, że mam taką wysoką. Sama wręcz powiedziała, że z czymś takim jeszcze się nie spotkała i że nie może w to uwierzyć. mam powtórzyć prolaktynę i zrobić makroprolaktynę ( w Skierkach chyba nie da sie zrobić tego badania więc dopiero w sobotę chyba w Novum zrobię). Jak się nie potwierdzi makroprolaktymia to skierowanie na rezonans dostanę i wtedy sie wszystko okaże. Głowa cały czas boli ale chyba już się przyzwyczaiłam do tego bólu. Ciekawe jak jutro i w piątek w pracy wytrzymam.
kolorowych snów:) I trzymajcie kciuki aby jajka urosły.Dwie nieudane IUI
2 nieudane ICSI - 3 transfery - dwie ciąże biochemiczne
Szczepienia immunologiczne
do 31.12.2016 liczymy na naturalny Cud potem 3 procedura
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
nick nieaktualnyWalcząca wrote:Dziewczynki przyznaje się bez bicia, że nie wpisów z dzisiejszego dnia. tak na chwilkę tylko napiszę co u mnie (jutro nadgonię dwa dni.
U mnie jednym słowem dupa.. pani Doktor dała chyba za słaba stymulację i na chwile obecna mam w lewym jajniku 6 malutkich pęcherzyków a w prawym dwa malutkie (jak stymulowana byłam clo to 10 dnia miałam inseminacje bo pęcherzyk miał 20 mm). Dostałam menopur na 3 dni i w sobotę podglądanie jak cos urośnie to ok jak nie to ten cykl na straty:(
Co do prolaktyny to sama nie mogła uwierzyć, że mam taką wysoką. Sama wręcz powiedziała, że z czymś takim jeszcze się nie spotkała i że nie może w to uwierzyć. mam powtórzyć prolaktynę i zrobić makroprolaktynę ( w Skierkach chyba nie da sie zrobić tego badania więc dopiero w sobotę chyba w Novum zrobię). Jak się nie potwierdzi makroprolaktymia to skierowanie na rezonans dostanę i wtedy sie wszystko okaże. Głowa cały czas boli ale chyba już się przyzwyczaiłam do tego bólu. Ciekawe jak jutro i w piątek w pracy wytrzymam.
kolorowych snów:) I trzymajcie kciuki aby jajka urosły.
trzymaj się
trzymam kciuki do samiuśkiej soboty
za jajka i Ciebie
bo z tą prolaktyną trzeba wyjaśnić..
-
Oj walcząca ciągle walczysz biedaku...
a jutro do pracy?
Reni poczytaj poczytaj,zobaczymy co u mnie wyjdzie...
mnie jajca kloja śluz owulacyjny jest tylko M nie ma bo w pracy5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Oj walcząca ciągle walczysz biedaku...
a jutro do pracy?
Reni poczytaj poczytaj,zobaczymy co u mnie wyjdzie...
mnie jajca kloja śluz owulacyjny jest tylko M nie ma bo w pracy
Tak jutro do pracy niestety. Wiesz cały czas po górkę..jak nie jedno to drugie ale trzeba walczyć...Dwie nieudane IUI
Odpuść, odpocznij, odzyskaj siły... Dopiero wtedy będziesz mógł zacząć na nowo walkę, dopiero wtedy będziesz mógł wygrać. -
Antonelka wrote:Kurcze ....oby zdiagnozowali od czego te bole glowy.
Jak się zapytałam Pani Doktor czy to mogą być bóle od prolaktyny to stwierdziła, że przy tak wysokim poziomie jaki ja mam jest to możliwe. Jak badania nie potwierdzą makroprolaktyny to rezonans magnetyczny. Jak wyjdzie gruczolak to trzeba będzie skonsultować z neurochirurgiem co dalej robimy.Dwie nieudane IUI
Dzień dobry,
Ja dzisiaj dzień przywitałam @, także jestem krok bliżej transferu, od jutra estrofem.
Oby dzisiejszy dzień przyniósł jak najwięcej pozytywnych zdarzeńAntonelka, karina76, mysza89, Anuszka, triss, sylwiaśta159, myszaaa, V., Tosia 1981, Mimi86 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Witam się i ja,miłego dnia i dobrych pączków.
Evelle, Anatolka, karina76, Neo84, myszaaa, Beata.D, gosia81, Mimi86 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Kriotransfer 1000,mrozenie nie wiem nie korzystalam...jesli uda ci sie pierwsza procedura oddaja kase,w pierwsza procedure wchodzi CHYBA tez udane podejscie z krio,ale musisz dopytac.
Nie wiem czy o to chodziło ci w pytaniu?
W 2+1 w pakiecie jest wyłącznie 1 świeży transfer do każdej z procedur czyli max 3 świeże. Za każdy transfer mrożone zarodka jest opłata zgodna z cennikiem. Pysia, zanim się zdecydujesz ostatecznie poproś o regulamin do przeczytania oraz umowę. Tam są takie informacje. Jeśli uda się pierwsza procedura (obojętnie czy świeży transfer czy któryś crio) to jest zwrot prawie połowy kwoty, którą wplaciłas.
-
Dzień dobry wszystkim
życzę udanego dnia i pysznych pączków,dziś dyspensa
Ja niebawem jadę po moje dwa groszki,jakie to niesamowite uczucieTo mój pierwszy transfer,zanim to wszystko się wydarzyło w teorii miałam różne scenariusze jak to wygląda.Dziś mogę powiedzieć że jestem szczęśliwa i oby się udało to szczęście spotęgować na zawsze
mysza89, Neo84, Anuszka, Kamilam8, Asiula86, magic1, Evelle, vella, amygdala, triss, arlenka, india, myszaaa, Karo85, lipa, V., Agnieszka_A., Karolina1111, Beata.D, gosia81, Tosia 1981, Mimi86, freya, Reni555 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualnyJa za mrozenie- 3 slomki - w 2 po 2 zarodki w 1 jeden zarodek placilam 1300 zl. Nie ma znaczenia czy w slomce bedzie jeden czy dwa zarodki cena ta sama.
Karina kciukasy!!
Neo, teraz to juz z gorkibierzezz dwa maluchy ze swojej armii czy jeden?
karina76 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam wszystkim
za to że jesteście i wspieracie,że kiedy nie wiem co ze sobą zrobić zaglądam tu i robi się raźniej.Bo nic tak ludzi nie zbliża jak ta sama szkoła życia
triss lubi tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Reni555 wrote:cześć dziewczyny
oprócz polipów, które mi usunęli, mam stan zapalny śluzowki macicy
a więc antybiotyki, poprosiłam o takie max jakie można dawki
akurat z antybiotykami mam spore doświadczenie i się ich nie boję
po leczeniu, w kolejnym cyklu ponowne badanie i czekanie na wyniki badań czy stan zapalny przeszedł
Reni jaki antybiotyk dostałaś, jakie dawki?
mnie dali doxycycklinę bo taki mają standard jak powiedziała lekarka.
Z tego co wiem to w wyniku histochemii nie podają rodzaju bakterii. U mnie wyszedł tzw subkliniczny stan zapalny tzn. znaleźli komórki plazmatyczne a na samym badaniu lekarz nic nie widział....Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
nick nieaktualny