IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula86 wrote:Można zamrozić, oddać do adopcji.
Nie jestem pewna, ale przed wejściem w życie ustawy komórki jajowe można było zniszczyć albo przekazać do badań. Po wejściu w życie ustawy nie jestem pewna tych dwóch możliwości. -
nick nieaktualnyemeska wrote:Jestem po biopsji próżniowej endometrium bo się tak fachowo to nazywa. Lekarz mówi na to "pipella" ładnie
Te które miały wiedzą jak to jest, te z Was co przed ..jak mus zrobić to mus, trzeba przeżyć. Mi lekarz powiedział że takiej reakcji jeszcze nie miał, chyba się bał że się zhiperwentyluję ha ha. Już mdlałam kiedyś z bólu przy blokadzie wzdłuż nerwu kulszowego, dziś to nie było jeszcze to. A po fakcie dobrze mieć wkładkę bo się plami. Wynik za dwa tygodnie.
Reni
jeśłibym miała polączyć swoje dolegliwości "z dołu brzucha" ze stanem zapalnym to jakieś 5lat temu by się zaczęły. Ja od tego czasu to przyjęłam już z innych powodów takie masy antybiotyków, że jeśli te objawy wynikają ze stanu zapalnego to 10dni doxycykliny nie pomoże. We wrześniu na ureoplazmę brałam 5tyg i to nie takie dawki jak teraz. Wg posiewów wszystkimi możliwymi metodamiureo poszła w cholerę. A stan zapalny wyszedł w grudniu w endo i tak....także ten, nie wiem i boję się że nici z tego leczenia wyszły...
Za to pocieszające jest że po biopsji lekarz przez powłoki brzuszne (bo inaczej nie mógł) oglądnął mojego lewego jajnika i nie zauważył już torbieli. Więc mam nadzieję że też poszła w cholerę...
cieszę się że to nie ginekologiczna dolegliwość u Ciebie, ale jak tak Cię boli to coś Ci zalecił brać? Czy samo ma przejść to podrażnienie nerwu?
cześć wszystkim
ległam, bo przeziebienie mnie wzięło i zagladam późno
pisałam na fc, powtórzę tutaj, że ból brzucha związany jest nie z histerio, a z podraźnieniem nerwu (nazwy wstydzę sie wymieńić) ale generalnie chodzi o nerw dowcipny
a skąd to podraźnienie ? zwihrowany kręgosłup w dolnej części (?) brak cieplych majtek (?) podwiało mńie
najważniejsze, żę to nic ginekologicznego
a więć mam coś przeciwzapalnego i nadal ten sam doxy
emeska
dziękuję Ci za info
więc rozumiem, że jednak trochę boli
no trudno
obawiałam się zapalenia przydatków, miałam takie epizody już w przeszłości
i generalnie byłam podatna na jakieś stany zapalne
to tyle
Wombi - pisałam ci już, głowa do góry
trzymam kciuki za dziewczyny, które jutro mają kolejny krok, za Walczącą, by miała dobre wyńiki badań
za wszystkie przyszłe mamuśki
dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 22:23
Evelle lubi tę wiadomość
-
zielinka_97 wrote:http://www.nasz-bocian.pl/node/55452
Skutecznosc realizatorów rzadowegp programu ivfzielinka_97, Anuszka, mysza89 lubią tę wiadomość
-
amygdala wrote:Czesc Dziewczyny, pewnie jeszcze spicie, a moze nie
Czy ktoras z Was zdecydowala sie na AH czyli nacinanie nablonka zarodka, zeby ulaywic zagniezdzenie? Czy to jest bezpieczne???? Czy nie uszkodzi sie wtedy zarodka?
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
amygdala wrote:Czesc Dziewczyny, pewnie jeszcze spicie, a moze nie
Czy ktoras z Was zdecydowala sie na AH czyli nacinanie nablonka zarodka, zeby ulaywic zagniezdzenie? Czy to jest bezpieczne???? Czy nie uszkodzi sie wtedy zarodka?
Ja miałam dwa razy. Z drugiego mam synka w brzuszkuu mnie w klinice to embriolog oceniał realna potrzebę wykonania tego dodatku, nie lekarz, nie pacjent, tylko embriolog. Uważam, że to dobre rozwiązanie, bo to w końcu on widzi czy fasolka ma grubsza otoczke.
Prawdopodobieństwo uszkodzenia zarodka jest, ale raczej niewielkie. Wiele zależy od doświadczenia i umiejętności embriologa właśnie.
Co do zestawienia MZ to trend ucieczek z Provi śląskich pacjentek ma w nim swoje odzwierciedlenie... Uważam, że jest to pierwszy raport, który ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Z MZ musieli rozliczyć się zgodnie z prawdą.sylvuś, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
Evelle wrote:Dopiero przeczytalam bardzo ciekawe zestawienie danych:-) cos podobnego widzialam na biurku w invikcie we wroclawiu i tam skutecznosc swoja podawaja 52% chyba dla zmylki prawie sie nabralam i tam chcialam zostac:-D
Dobrze że cię namówiłam na InvimedJak samopoczucie ?
-
Tak Anuszko dzieki Tobie zostal Invimed
dzis 5 dzien po transferze na razie samopoczucie oki nic sie nie dzieje wyczekuje objawow jakis
Po za tym wyleguje sie caly czas jak łania he he
W poniedzialek robie badanie progesteronu mam nadzieje ze wyjdzie w miare bo wiecej chyba nie jestem w stanie lekow wchlonac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:46
Anuszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki wyjaśnicie mi jak ma działać estrofem przy criotransferze? Jak przebiega taki cykl?
Moje jajniki dalej duże, po 7 i 6 cm, także padła propozycja odłożenia transferu jeszcze o miesiąc
Zrobiłam taką minę, że dr zgodził się na crio ale zamiast lametty, którą daje na stymulację w takim cyklu, dał mi estrofem. Dostałam też receptę na ovitrelle ale kazał przyjść w 11 dc a ja ovu mam 10 dc. Nic z tego nie rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:29
-
Evelle to i tak masz szczęście że masz luteinę 100 mi zawsze przepisywał 50 i dlatego muszę sobie wciskać dziennie pół opakowania można się przyzwyczaić
A ile płacisz za opakowanie 100 ??
zapominajka u nas ok mdłości się zmniejszyły nie morduje mnie po nocach jest okBrzuch mam większy ale to chyba jakieś wzdęcia wieczorami chce mnie rozerwać
Pierwsze krwawienie miałam jeszcze przed betowaniem drugie po nieszczęśliwym upadku i ostatnio plamienie nie wiem skąd ale byłam w środę u doktorka z dzidzią wszystko ok
A jak u was ? -
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Evelle to i tak masz szczęście że masz luteinę 100 mi zawsze przepisywał 50 i dlatego muszę sobie wciskać dziennie pół opakowania można się przyzwyczaić
A ile płacisz za opakowanie 100 ??
zapominajka u nas ok mdłości się zmniejszyły nie morduje mnie po nocach jest okBrzuch mam większy ale to chyba jakieś wzdęcia wieczorami chce mnie rozerwać
Pierwsze krwawienie miałam jeszcze przed betowaniem drugie po nieszczęśliwym upadku i ostatnio plamienie nie wiem skąd ale byłam w środę u doktorka z dzidzią wszystko ok
A jak u was ?
No to u mnie tez raz było krwawienie od razu po usg Teraz spokój.
Wieczorem tez mam wzdęcia na maxa a poza tym ok. Powodzonka na dalsze miesiaceAnuszka lubi tę wiadomość
-
Justa183 jeśli dobrze pamiętam, to jeśli dostałaś estrofem to będzie to sztuczny cykl bez owu, tylko nie wiem po co wtedy ovitrelle nigdy go nie miałam przed crio