IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
monik wrote:Zgadza się mam taki od insuliny ale on nie ma miarki 225 tylko jest 220 lub 240
Ja mam jeszcze strzykawki po menopurze cieniutkie odrazu z igłami właśnie zrobiłam!
po to właśnie jest pen, koniecznie musisz szukać pena w jakiejś aptece. Zadzwon do najbliższej kliniki leczenia niepłodności i zapytaj gdzie odsyłają pacjentów, do jakiej apteki i tam dzwoń. Ja mam aż 3 penyale jestem z Bdg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 15:23
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Puregon ma całkiem inną miarkę niż menopur, niestety nie można go zamieniać na strzykawkę
!
po to właśnie jest pen, koniecznie musisz szukać pena w jakiejś aptece. Zadzwon do najbliższej kliniki leczenia niepłodności i zapytaj gdzie odsyłają pacjentów, do jakiej apteki i tam dzwoń. Ja mam aż 3 penyale jestem z Bdg
Teraz to juz nic nie zmieni jeden zastrzyk juz zrobiłam wyliczając wychodziłoby dobrze 3 zastrzyki z jednej ampułki puregonu i gdy pobralam ta strzykawka ad menopuru to zużyłam 1/3 więc by się zgadzało.
Ja to zawsze musze mieć problemy -
dziewczyny to mozliwe ze skoro dopiero wzielam dwie tabletki ovulastanu a czuje sie okropnie? mdli, glowa boli, jakas depresja, no masakra;/. nie wiem czy to mozliwe ... jak wy cie czulyscie na tych antykoncepcyjnych ? ja pierszy raz biore antykoncepcyjne :d hahh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 16:52
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:dziewczyny to mozliwe ze skoro dopiero wzielam dwie tabletki ovulastanu a czuje sie okropnie? mdli, glowa boli, jakas depresja, no masakra;/. nie wiem czy to mozliwe ... jak wy cie czulyscie na tych antykoncepcyjnych ? ja pierszy raz biore antykoncepcyjne :d hahh
Ja chyba za bardzo nic po nich nie czulam. Moze to nie od nich? Ja od dwoch dni mam straszne bole glowy a nie biore obecnie zadnych tabletek.pysia lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:dziewczyny to mozliwe ze skoro dopiero wzielam dwie tabletki ovulastanu a czuje sie okropnie? mdli, glowa boli, jakas depresja, no masakra;/. nie wiem czy to mozliwe ... jak wy cie czulyscie na tych antykoncepcyjnych ? ja pierszy raz biore antykoncepcyjne :d hahh
pysia lubi tę wiadomość
-
to może poprostu mam gorsze dni
w sumie jakos ciagle zestresowana chodze , nie wiem co mnie czeka itd. pewnie to z tego
Kamilam8 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Witam
Szukam dziewczyn z rządowego programu, wszystko jedno jaka klinika.
Jestem po kwalifikacji i czekam w kolejce. Podczas oczekiwań udało się zajść naturalnie.Z kliniki nie dzwonią, ciąża jest bardzo wczesna, jeszcze wiele może się wydarzyć. Najchętniej nie powiadamiałabym jeszcze kliniki, ale zastanawiam się czy nie poniosę jakiś konsekwencji.Co radzicie? Czekać grzecznie aż zadzwonią?Beata.D, Saramago, Kamilam8, Konwalia, V., gosia81 lubią tę wiadomość
-
monik wrote:Teraz to juz nic nie zmieni jeden zastrzyk juz zrobiłam wyliczając wychodziłoby dobrze 3 zastrzyki z jednej ampułki puregonu i gdy pobralam ta strzykawka ad menopuru to zużyłam 1/3 więc by się zgadzało.
Ja to zawsze musze mieć problemyGameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
urocza wrote:Witam
Szukam dziewczyn z rządowego programu, wszystko jedno jaka klinika.
Jestem po kwalifikacji i czekam w kolejce. Podczas oczekiwań udało się zajść naturalnie.Z kliniki nie dzwonią, ciąża jest bardzo wczesna, jeszcze wiele może się wydarzyć. Najchętniej nie powiadamiałabym jeszcze kliniki, ale zastanawiam się czy nie poniosę jakiś konsekwencji.Co radzicie? Czekać grzecznie aż zadzwonią?. Nie musisz mówić nawet o ciąży, choć mniejmy nadzieję ze bedzie silna i zdrowa
urocza lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
dziewczny z rządowki ktore załapałyście sie teraz na ostatnia chwile do programu .
jak to z wami bedzie jak nie zdazycie z 3 probami do konca czerwca? bedziecie mialy refudowane leki czy juz nie?
bo tak mnie ciekawi moze maja tak że dla tych trzech prób bedzie refundacja nawet po czerwcu ? to moze i w tym programie 2+1 tak bedzie
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:dziewczny z rządowki ktore załapałyście sie teraz na ostatnia chwile do programu .
jak to z wami bedzie jak nie zdazycie z 3 probami do konca czerwca? bedziecie mialy refudowane leki czy juz nie?
bo tak mnie ciekawi moze maja tak że dla tych trzech prób bedzie refundacja nawet po czerwcu ? to moze i w tym programie 2+1 tak bedzie
Jeśli leki znikną w czerwcu z list refundacyjnych to dla wszystkich bez względu na to czy jesteś w programie, czy podchodzisz komercyjnie i na odwrót jak będą to dla wszystkich, którzy spełniają warunki refundacji:)Anatolka lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Neo84 wrote:Jeśli leki znikną w czerwcu z list refundacyjnych to dla wszystkich bez względu na to czy jesteś w programie, czy podchodzisz komercyjnie i na odwrót jak będą to dla wszystkich, którzy spełniają warunki refundacji:)
Dokładnie tak. A to, że znikną to tylko na razie przewidywania wszystkich z racji "opcji rządowej" a jak będzie to się okaże. Na razie to jest tylko gdybanie.Neo84 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Dokładnie tak. A to, że znikną to tylko na razie przewidywania wszystkich z racji "opcji rządowej" a jak będzie to się okaże. Na razie to jest tylko gdybanie.
I jeszcze pesymistycznie parząc mogą zniknąć już w marcu bo wtedy wchodzą listy refundacyjne kolejne, na początku przecież tak było program rządowy chyba był od stycznia, a leki na listy weszły chyba dopiero od lipca, także pierwsze podejścia w programie rządowym były z lekami pełnopłatnymi bo nie były jeszcze wtedy refundowane.
A optymistycznie patrząc leki nie zostaną wykreślone z list nawet po wygaśnięciu programu rządowego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:53
Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nie no chyba w marcu to tak nie mogą skoro jest refundacja do konca czerwca..
pozatym mozliwe ze przedlużą refundacje hehe.. w co watpie.
a te leki bez refundacji to moga chyba ok 10 tys kosztowacto mozliwe?
patrzac na ta liste:
http://www.refundacjainvitro.pl/refundacja-lekow-ivf/
skad wtedy brac kase..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 19:57
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:nie no chyba w marcu to tak nie mogą skoro jest refundacja do konca czerwca..
pozatym mozliwe ze przedlużą refundacje hehe.. w co watpie.
a te leki bez refundacji to moga chyba ok 10 tys kosztowacto mozliwe?
patrzac na ta liste:
http://www.refundacjainvitro.pl/refundacja-lekow-ivf/
skad wtedy brac kase..
Refundacja leków, a finansowanie programu rządowego to dwie rożne kwestie, myśle że aż tacy złośliwi nie będą i leków nie wykryślą, dlatego to już wariant bardzo pesymistyczny.
Leki mogą tyle kosztować jak najbardziej, to firmy farmaceutyczne ustalają ich ceny, póki jest sprzedaż nie sądzę by obniżyli ich ceny.
A PiSowi o to chodzi by jak najmniej ludzi było stać na in vitro.Oligospermia
2 IUI
-
Umowa na leki podpisana jest do konca czerwca wiec nie mogą jej skrócić (kary za zerwanie) ale musieliby podpisac nowa a tego tez napewno nie zrobią wiec trzeba liczyć ze od lipca ceny będą normalne2xIVF (Salve Łódź) i jest córcia!!!
Nowe starania (Bocian Wawa) 30.12'15 start długi protokół,14.02 ET 8b 8dpt-37,10dpt-150