IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
a wiecie ze na moje 24 komorki tylko 4 byly niedojrzałe.... takie MARNOTRAWSTWO . 20 komórek mialam dobrych ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnypysia wrote:a wiecie ze na moje 24 komorki tylko 4 byly niedojrzałe.... takie MARNOTRAWSTWO . 20 komórek mialam dobrych ..
Pysia, nigdy nie wiadomo jak kto zareaguje na leki i ile wyprodukuje jajek. Dodatkowe komórki mogłaś zamrozić i w razie konieczności kolejnego IVF nie przechodzić już stymulacji tylko zapłodnić te, albo przekazać je innej kobiecie. Gdzie tu marnotrawstwo?triss lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanie trochę z innej beczki, myślałam że encorton wypłukał mi potas bo ostatnio mam straszne drżenia mięśni, wszędzie, nawet tam na dole... jakby drżenie mięśni pochwy, czy macicy... zrobiłam badanie wapnia, magnezu i potasu, wszystko wyszło Pico Bello więc nie wiem co mi jest?! może to nery??? miałyście tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:16
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Neo84 wrote:13 dpt 744 jupi!!!!!!!
Neo84 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
shooa wrote:Pysia, nigdy nie wiadomo jak kto zareaguje na leki i ile wyprodukuje jajek. Dodatkowe komórki mogłaś zamrozić i w razie konieczności kolejnego IVF nie przechodzić już stymulacji tylko zapłodnić te, albo przekazać je innej kobiecie. Gdzie tu marnotrawstwo?
no tak, moze zle to okreslilam.. ale chcialabym wiecej zarodkow... a nie moge nic zrobic..
gdzies czytalam ze mala jest skutecznosc z zamrozonych jajeczek. ciezko sie je mrozi. mozna oddac na cele naukowe lub dawstwo .. fajnie ze mozna pomoc ale wolalabym zaplodnic wszytskie komorki.vioris lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
Neo84 wrote:13 dpt 744 jupi!!!!!!!
Neo pieknie :* ciesze sie bardzoNeo84 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
takasobieja , neo piekne bety gratuluje mamuski
pysia ja tak jak anatolka uparlabym sie zeby chociaz dwie zamrozili jutro a reszte do blastek. po tym jak moje nagle padly bede wyklucac sie o wczesne mrozenieNeo84 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Neo, gratulacje! I już daj spokój z tą betą, ciesz się, w ciąży jesteś!
Trzymam kciuki za wszystkie nowe transfery i punkcje &&&
Co do tych komórek i ograniczenia zapładnianych komórek do sześciu to uważam, że powinna być WOLNOŚĆ WYBORU. Jeśli nie wyobrażasz sobie nie wykorzystać wszystkich uzyskanych zarodków - zapłodnij tylko kilka komórek. Jeśli nie masz problemu z "nadprogramowymi zarodkami" (oddanie do adopcji, na cele naukowe, wieloletnie mrożenie itp.) - zapładniaj tyle komórek ile masz. Wkurzam się, że obcy - często niemający pojęcia o temacie - decydują o tak bardzo intymnych i prywatnych kwestiach innych ludzi, i to nie tylko w sferze ivf. My mamy bardzo kiepskie nasienie, z 6 komórek to nie wiem czy uzyskamy jeden zarodek... czyli jedna procedura = jedna szansa na ciążę. A przecież nie mogę przechodzić tych procedur nieskończenie wiele, bo mi zdrowie i kasa nie pozwolą. Jeśli dojdzie do trzeciego ivf to zamierzam się upominać o zapłodnienie wszystkich komórek i mam nadzieję mieć ich dużo.Evelle, Neo84, vioris, lawendowapani lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Acha, przypomniałam sobie, Saramago, widzę że powtórzyłaś mój scenariusz
moje zarodki też padły w 6-7 dobie... Mam nadzieję, że chociaż finał tej procedury będzie dla Ciebie inny niż u mnie! Mocno trzymam kciuki.
amygdala lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
amygdala wrote:V. sorki nie chcialam polubic
Chcialam tylko napisac, ze z takimi parametrami nasienia przysluguje zaplodnienie wszystkich komorek, przynajmniej u mnie w klinice. Więc walcz o to następnym razem!
Moim zdaniem też masz wskazania do zapłodnienia wszystkich, walcz o to.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualnyElmirka wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie trochę z innej beczki, myślałam że encorton wypłukał mi potas bo ostatnio mam straszne drżenia mięśni, wszędzie, nawet tam na dole... jakby drżenie mięśni pochwy, czy macicy... zrobiłam badanie wapnia, magnezu i potasu, wszystko wyszło Pico Bello więc nie wiem co mi jest?! może to nery??? miałyście tak?
Elmirka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mimi86 wrote:takasobieja , neo piekne bety gratuluje mamuski
pysia ja tak jak anatolka uparlabym sie zeby chociaz dwie zamrozili jutro a reszte do blastek. po tym jak moje nagle padly bede wyklucac sie o wczesne mrozenie
Aaaa dwa jutro i każdy z nich osobno - tak bym sobie ja życzyła.Mimi86, vioris lubią tę wiadomość