IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Raczej poniżej. W ostatnim dniu stymulacji ma być jak najniższy. Pisaliśmy o różnych wartościach nie dalej jak wczoraj albo w sb do Pysi...
Anatolka, _cherryLady, Konwalia lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
w gyncentrum maja podobno norme 1,3 progesteronu, ja mialam 1,66 i odwolany ..
bede musiala zadzwonic jutro tam do embriologow.. a jestes jakas zasada ze np zarodki ktore dobrze sie rozwijaja hodują dłużej a np słabsze krócej. czy nie ma takich wskazań?
dosc dlugo rozmawialam z tym embriologiem dzis, fajnie mi wytlumaczyl duzo-bo jestem ciemna w tym wszytskim ..
mowil ze one dobrze rokuja bo sie super rozwijają ale jak jutro nie bedzie aż tak idealnie to zamrozi dwa zarodki w 3 dobie.
a doktor mowi najpierw ze czesc w jeden dobie czesc potem, a potem sie dowiaduje przez telefon ze decyzja inna i ze kierownivzka rowniez zdecydowala ze do blastocyst. nie lubie takich sytuacji.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nicka przykro mi
piggy ładny wynikteraz tylko transfer i będzie ciąża
pysia ja bym zamroziła dwa jutro, każdy oddzielnie, żebyś w razie czego mogła dwa razy mieć crio. A resztę hodować do bastocysty i trzymam kciuki, żeby pięknie się rozwijały i zostały zamrożone -
Ja z ostatniego ds mialam 0,800
To byl wynik obowiazujacy do transferu.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
vioris wrote:Ponawiam pytanie, czy ktoś ma wyniki badania progesteronu z 2 dc? Jaki miałyście poziom a jaki potem na ostatni dzień stymulacji?
Przy ivf raczej nie bada się w 2dc. Na pewno nie przy krótkim protokole. W długim jeśli się bada to, żeby sprawdzić wyciszenie lekami, więc ma być max niski. To jak później rośnie to sprawa indywidualna i nijak się to nie przekłada na poziom z końca stymulacji - ten poziom z 2dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:42
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Nie chodziło mi o badanie w 2dc już w trakcie stymulacji, tylko ogólnie wcześniej z kiedykolwiek badanie w tym dniu.
Pytam dlatego, że u mnie w 2dc progesteron wyniósł 0,8 i martwię się, że skoro w 2dc mam tak wysoki, to jak w kolejnym cyklu zacznę się stymulować, to mi poszybuje w kosmos -
W dniu pierwszym prg, wtedy kiedy szłam na wizytę po menopur, brałam przez 1,5 msc tabl anty, prg wynosił 0,45 w dniu ostatnim stymulacji 2,06, a w dniu punkcji 14,58
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:53
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Lunk_a wrote:To ciekawe co będzie ze mną w zw z moim wynikiem. Okaże się.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Kochane pobrano mi 20 pęcherzyków- nie wiem ile jest dojrzałych. Ale punkcja była mało przyjemna. Wybudziłam się i jeszcze na fotelu dostałam jakiegoś krwawienia. Obudził mnie mocny ból i zapytałam anestezjologa, który był przy mojej głowie co się dzieje. Powiedział, że jest małe krwawienie ale doktor już tamuje. Popłakałam się i w takim stanie odprowadzono mnie na salę gdzie czekł mój mąż. Dostałam ketonal i trochę pomógł. Pierwsza punkcja przy tej była "przyjemnością". Teraz jest już dużo lepiej.
Dziś po raz pierwszy poczułam jak fizycznie może boleć in vitro.
Ale to już za mną i teraz modlę się o 6 pięknych i dobrych komórekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:08
-
Kamilam8 wrote:Kochane pobrano mi 20 pęcherzyków- nie wiem ile jest dojrzałych. Ale punkcja była mało przyjemna. Wybudziłam się i jeszcze na fotelu dostałam jakiegoś krwawienia. Obudził mnie mocny ból i zapytałam anestezjologa, który był przy mojej głowie co się dzieje. Powiedział, że jest małe krwawienie ale doktor już tamuje. Popłakałam się i w takim stanie odprowadzono mnie na salę gdzie czekł mój mąż. Dostałam ketonal i trochę pomógł. Pierwsza punkcja przy tej była "przyjemnością". Teraz jest już dużo lepiej.
Ale to już za mną i teraz modlę się o 6 pięknych i dobrych komórek
Ojej Kamila współczuję, to się nacierpialas
Odpoczywaj teraz. 3maj się. Teraz już będzie z górkiKamilam8 lubi tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Kochane pobrano mi 20 pęcherzyków- nie wiem ile jest dojrzałych. Ale punkcja była mało przyjemna. Wybudziłam się i jeszcze na fotelu dostałam jakiegoś krwawienia. Obudził mnie mocny ból i zapytałam anestezjologa, który był przy mojej głowie co się dzieje. Powiedział, że jest małe krwawienie ale doktor już tamuje. Popłakałam się i w takim stanie odprowadzono mnie na salę gdzie czekł mój mąż. Dostałam ketonal i trochę pomógł. Pierwsza punkcja przy tej była "przyjemnością". Teraz jest już dużo lepiej.
Ale to już za mną i teraz modlę się o 6 pięknych i dobrych komórek
Kochana, po takich przejściach muszą być piękne komórki!!! :*Kamilam8 lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Kamilam8 biedna :(wypoczywaj teraz :*
ja mialam pierwszy raz punkcje i zupelnie nie pamietam jak znalazlam sie na lozku .. ogolnie w porzadku bylo, tylko jak mnie podlaczyli do tej aparatury to pierwsze słowo to " oooo, zestresowana dziewczyna" chyba serce walilo mi jak szalone
teraz jestem 2 dzien po punkcji i chodze obolała ale jest ok, czuje jakbym miala takie mega nabrzmiale jajniki, nie moge mocno tuptaćpije duzo wody i czekam az przejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:16
Kamilam8 lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
vioris wrote:Ponawiam pytanie, czy ktoś ma wyniki badania progesteronu z 2 dc? Jaki miałyście poziom a jaki potem na ostatni dzień stymulacji?Niepłodność idiopatyczna, rocznik 77'
Crio 4aa - 10.04.2016 - 25.11.2016 synek 💖
Crio 4aa- 09.05.2020 - córeczka 11.01.2021 💞
Jeśli szczęście jeszcze do ciebie nie przyszło to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli. -
Ale to już za mną i teraz modlę się o 6 pięknych i dobrych komórek -
Kamilam współczuję :* My kobiety, to się nacierpimy żeby dojść do tego najbardziej upragnionego celu.
Jak patrzę na te Wasze wyniki progesteronu to zaczynam się marwtić
Skoro u mnie już na początku cyklu jest tak wysoki, to co będzie po stymulacji? Zapewne wyjdzie z tego tyle, że transferu nie będzie i w sumie nie wiem co dalej, bo w kolejnym cyklu bez stymulacji też może być tak wysoki i wtedy będziemy czekać na cud aż spadnie, czy to się da jakoś obniżyć?Kamilam8 lubi tę wiadomość