IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry Kochane...
dzisiaj mój 3dpt i kompletnie nic nie czuję. nie wiem czy to dobrze czy nie, żadnych plamień, śluzu, normalnie nic. wczoraj natomiast mega bolał brzuch i mocne kłucia...
a mogłybyście napisać jakie wy miałyście objawy?Neo84 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Dzień dobry Kochane...
dzisiaj mój 3dpt i kompletnie nic nie czuję. nie wiem czy to dobrze czy nie, żadnych plamień, śluzu, normalnie nic. wczoraj natomiast mega bolał brzuch i mocne kłucia...
a mogłybyście napisać jakie wy miałyście objawy?
Też nic nie czułam w 5 dpt cały dzień płakałam, że się nie udało, a wieczorem bladziusienka kreska, głowa do góry, chyba człowiek nie jest w stanie tego czuć, bóli jak na @ też tak wcześnie jeszcze nie miałam.Saramago lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
lawendowapani wrote:Dziewczyny czy którejś udalo sie zaciazyc przy podwyższonym ph nasienia męża ? Po przeczytaniu postów sprawdziłam i mój ma 7,8 ph a dzis mamy transfer
w przypadku wyższego ph niż 8,0 musowo powinno się to zrobić szczególnie jeśli w wyniku sa leukocyty/ komórki okrągłe, zwiększona jest lepkość wydłużone upłynnienie , bądź występuje aglutynacja
ps dla zinteresowanych
byliśmy z mężem wczoraj na warsztatach psychologicznych w Wawie i dr powiedzieała nam że 5 kwietnia o godz 18:30 w kawiarni Kubek w Kubek na Mokotwie ( chyba dobrze pisze nazwe kawiarni) będzie spotkanie z psycholog Dorota Gawlikowska oraz z Anna Krawczak - będzie mozna pogadać o jej książce, o odczuciach kobiet, par podchodzacych do IVF i nie tylko wiem że ta info będzie ukazana na stronie Invimedu i ilość miejsc bedzie ograniczona ale może któraas będzie zainteresowanato obserwujcie sobie stronke Invimedu i tam będzie numer tel badz mail.. nam coprawda Pani Dorota mówiła że mozna jej pisać na maila prywatnego jest na stronie invimedyu zeby już sobie rezerować miejsca
Za Was wszystkie trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:07
Saramago, Asiula86 lubią tę wiadomość
-
Neo
zrobiłaś sikańca wieczorem???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:05
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Neo
zrobiłaś sikańca wieczorem???
Saramago, asia-m-b, gosia81 lubią tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
bylam rano na wizycie.. progesteron zbadalam ale chyba nie bylo sensu, bo doktor zobaczyl 1,6 i od razu stwierdzil ze odraczamy transfer ..
niepotrzebnie tylko mnie tak nakrecala tamta doktor...
mamy 6 zarodkow 4AA w 2 dobie. doktor mowil ze idealne i mrozimy.
bede podchodzic do crio, podobno lepiej miec jeszcze jeden cykl przerwy ale niecierpliwa jestem i mam przepisany estrofem od 2dc - jak miesiaczke dostane. ale nie wiem czy nie poczekam ten jeden cykl, bo tak radzil lekarz, ze wtedy lepiej oznaczy hormony itd.
a wy kiedy podchodzilyscie do crio?
moj estriadol z ostatniego dnia stymulacji to 3000 i mialam 24 komorki, dzis sie dowiedzialam jaki mialam ten estriadol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:24
Neo84, vioris lubią tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Ja podchodzilam od razu po@, też od 2 dc brałam estrofem, chociaż Pani która robiła mi punkcje radziła odczekać jeszcZe jeden cykl. Ja nie posłucham.Oligospermia
2 IUI
-
pysia wrote:bylam rano na wizycie.. progesteron zbadalam ale chyba nie bylo sensu, bo doktor zobaczyl 1,6 i od razu stwierdzil ze odraczamy transfer ..
niepotrzebnie tylko mnie tak nakrecala tamta doktor...
mamy 6 zarodkow 4AA w 2 dobie. doktor mowil ze idealne i mrozimy.
bede podchodzic do crio, podobno lepiej miec jeszcze jeden cykl przerwy ale niecierpliwa jestem i mam przepisany estrofem od 2dc - jak miesiaczke dostane. ale nie wiem czy nie poczekam ten jeden cykl, bo tak radzil lekarz, ze wtedy lepiej oznaczy hormony itd.
a wy kiedy podchodzilyscie do crio?
moj estriadol z ostatniego dnia stymulacji to 3000 i mialam 24 komorki, dzis sie dowiedzialam jaki mialam ten estriadol.
Ja tez podchodzę do crio i odczekuje 1 cykl. Pysia nie martw się, czas szybko leci, a Twoj organizm wroci do normy i bedzie lepiej przygotowany na przyjecie zarodka. Masz piekne zarodki więc tym wieksza szansa na powodzenie! -
Dodam tylko, że ginekolog który mnie prowadził dał zielone światło, jakby nie dał czekałbym tak jak każe. A czas bardzo szybko zleci.Oligospermia
2 IUI
-
Dziewczyny może coś poradzicie? Jestem 12 dpt, dla przypomnienia moja beta to 16... lekarz kazał brać normalnie brać leki i powtórzyć badania za tydzień. Ale od wczoraj strasznie mocno boli mnie lewy jajnik, tak mocno,że nospa i apap nie pomaga. Spotkalyscie się z czymś takim, któraś tak miała? Co to może być? Zaczynam się bać. ..
-
Powtarzanie za tydzień nie ma sensu, w sensie nie ma sensu tak długo czekać. W 8dpt miałaś 12, tak? I 4 dni później 16? Spokojnie można było sprawdzić dwa dni później i zobaczyć co się stało z tą beta 16. Jeśli nadal tak rośnie lub spada to leki są do odstawienia. Nie ma sensu się nimi szprycowac cały tydzień w przypadku takich wzrostów lub spadku.
shooa, ComeToMeBaby, lipa lubią tę wiadomość
-
Wracamy właśnie z kropkiem
mamy 2 blastki 4AA, 1 w brzuszku a 1 do mrożenia juz poszla. Czekamy czy jeszcze jedna sie ruszy i będzie ja można mrozić czy nie będzie się nadawała
Anatolka, Neo84, Mimi86, amygdala, shooa, Saramago, nicka2229, ola232, Elmirka, Evelle, karina76, Konwalia, ComeToMeBaby, V., vioris, gosia81, Beata.D, lipa, Asiula86, Joanna85, india, migot_ka, Tosia 1981, Karo85 lubią tę wiadomość
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
lawendowapani wrote:Wracamy właśnie z kropkiem
mamy 2 blastki 4AA, 1 w brzuszku a 1 do mrożenia juz poszla. Czekamy czy jeszcze jedna sie ruszy i będzie ja można mrozić czy nie będzie się nadawała
cudownie. niech się umości wygodnie na 9 m-cylawendowapani lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Anatolka wrote:Powtarzanie za tydzień nie ma sensu, w sensie nie ma sensu tak długo czekać. W 8dpt miałaś 12, tak? I 4 dni później 16? Spokojnie można było sprawdzić dwa dni później i zobaczyć co się stało z tą beta 16. Jeśli nadal tak rośnie lub spada to leki są do odstawienia. Nie ma sensu się nimi szprycowac cały tydzień w przypadku takich wzrostów lub spadku.
Ja też tak myślałam, ale lekarz stanowczo powiedział, że sprawdzanie wcześniej nie ma sensu...
Bardziej mi chodzi o ten ból jajnika? Czy to normalne, czy oznacza bardziej, że coś złego się dzieje? -
mam przestac brac lutinus.. brac tylko fragmin jeszcze przez 7 dni i zamur do konca. ale doktor nie zauwazyl ze mam przepisany jeszcze dostinex, mysliciee ze jego tez odstawic czy brac?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Ja po nieudanym transferze twardo postawilam dr przed faktem ze w nastepnym cyklu biore okruszki i tak zrobilam- udalo sie
pysia- 4A- tak dla uscislenia, bo podwojne AA oznaczaloby blaske co w drugiej dobie jest niewykonalne
)
pysia lubi tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Pysia kurczę ale namotali Ci eh .Ja bym poczekala tak ja dr każe. Masz piękne zarodki ja się martwię o swoje czy będzie co transferowac. Pysia a z jakiego powodu u Was ivf ? Jeśli nie chcesz to nie pisz.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]