IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
_cherryLady wrote:W gyn max prg moze byc 1,2-1,3 i jest to ostateczna granica.
No właśnie Pysiowa lekarka najpierw powiedziała, że przy 1,6 (jakoś tak podała wczoraj) prg jest za wysoki, żaby transferować a później cos się odmieniło i jednak mają Jej robić transfer właśnie w GynC...
W Provi mój lekarz za granicę uznawał poziom 1. Kiedyś trafiłam na podgląd do innego tam i On mówił, że super max dla niego to 1,5.
Któraś z dziewczyn z Wrocławia pisała wczoraj chyba, że u Niej w klinice granica to 2,4.
Ilu lekarzy, tyle szkół i opinii. Jak zawsze.
Choć ja bym jutro spytała tej lekarki po co badacie prg skoro bierzesz leki i prg na bank niższy niż w ostatnim dniu stymulacji nie będzie. Dla zaspokojenia ciekawości własnej bym spytała o uzasadnienie. -
karina76 wrote:Tak pytam,bo większość dziewczyn z dużych miast a ja z małej miejscowości pod Kielcami.
Mam wielką nadzieję że uda Ci się,ja też na razie moich groszków nie spisuje na straty.
Podłamałam się trochę moją słabą betą,ale mąż wygrzebał mi tyle w necie na temat niskiej bety a jednak powodzenia że nieco się rozchmurzyłam.
W ogóle czuję się dzisiaj tak dobrze jak nie pamiętam kiedy,tylko węch mam jakiś wyostrzony na eszelkie zapachy.
Oj kochana, proszę odgonić czarne chmury!!! Beta jest i będzie..coraz ladniejsza. Nie stresuj się!karina76 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Dziewczyny tak widzę, że piszecie o progesteronie.
Mnie zrobiono raz w dniu punkcji i miałam 0,6LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Anatolka wrote:No właśnie Pysiowa lekarka najpierw powiedziała, że przy 1,6 (jakoś tak podała wczoraj) prg jest za wysoki, żaby transferować a później cos się odmieniło i jednak mają Jej robić transfer właśnie w GynC...
W Provi mój lekarz za granicę uznawał poziom 1. Kiedyś trafiłam na podgląd do innego tam i On mówił, że super max dla niego to 1,5.
Któraś z dziewczyn z Wrocławia pisała wczoraj chyba, że u Niej w klinice granica to 2,4.
Ilu lekarzy, tyle szkół i opinii. Jak zawsze.
Choć ja bym jutro spytała tej lekarki po co badacie prg skoro bierzesz leki i prg na bank niższy niż w ostatnim dniu stymulacji nie będzie. Dla zaspokojenia ciekawości własnej bym spytała o uzasadnienie.
Pysia u koogo jesteś? Cz czy P? Mnie P i M mówił, że 1,3 to już takie naciągane jest.
Może doszło do nieporozumienia? Jeśli miałabym takie wątpliwości na pewno zadzwoniłabym dopytać- po co masz się katowaćNasza Marcysia jest już z nami
-
pysia wrote:Nie.wczoraj mówili że nie będą dzwonić tylko w pon.transfer:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 15:50
Nasza Marcysia jest już z nami
-
pysia wrote:jestem po punkcji, pobrali 24 komorki,nie wiem jeszcze ile sie zaplodnilo..jutro mam miec tel.
ale moj progesteron to 1,66 a doktor powiedziala ze to za duzo, powinno byc 1,3. tak?
po puncji mialam jakas kroplowke i doktor sie pytala czy ją mialam bo moze ona obnizyc ten progesteron.. mialyscie tak?
w poniedzialek mam jechac na sprawdzenie progesteronuco myslicie? ktos tak mial?
1,66 nawet... -
Anatolka wrote:Pysia z wczoraj:
Wysłany: 12 marca, 13:23 Lubię (1) | Zgłoś
"jestem po punkcji, pobrali 24 komorki,nie wiem jeszcze ile sie zaplodnilo..jutro mam miec tel.
ale moj progesteron to 1,66 a doktor powiedziala ze to za duzo, powinno byc 1,3. tak?
po puncji mialam jakas kroplowke i doktor sie pytala czy ją mialam bo moze ona obnizyc ten progesteron.. mialyscie tak?
w poniedzialek mam jechac na sprawdzenie progesteronuco myslicie? ktos tak mial?"
PYSIA- U KOGO TY SIĘ LECZYSZ?amygdala lubi tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:no przecież to się kupy nie trzyma ;/
PYSIA- U KOGO TY SIĘ LECZYSZ?
Wydaje mi się, ale nie jestem na 100% pewna, że u tej Twojej P.
Jakaś dziwna akcja, najpierw lekarka mówi, że za dużo a później embriolog dzwoni z godziną transferu i jeszcze to badanie poziomu prg w pn, bo "może spadnie"... Jak spadnie skoro bierze go w lekach? No nie spadnie... -
no widzicie..jak tu sie potem nie martwic. zobaczymy co to jutro bedzie, nawet nie kazala mi sie umawiac tylko przyjechac i zmierzyc progesteron.. bo ta kroplowka co ją mialam po punkcji mozliwe ze go obnizy -tak mi powiedziala. ze mam brac leki bo moze sie okazac ze bedzie transfer . dlatego nic z tego nie rozumiem.
jutro sie okaże i dam znać co to z tego wyszło
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Anatolka wrote:Wydaje mi się, ale nie jestem na 100% pewna, że u tej Twojej P.
Jakaś dziwna akcja, najpierw lekarka mówi, że za dużo a później embriolog dzwoni z godziną transferu i jeszcze to badanie poziomu prg w pn, bo "może spadnie"... Jak spadnie skoro bierze go w lekach? No nie spadnie...
wiec albo pysia cos w stresie pomieszała, albo pomieszało się lekarce... ;/
Pysia- zanim dasz sobie zrobic transfer koniecznie to wyjasnij, P nie ma w pon-wt-sr ale choćby z Mercikiem pogadaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:05
-
pysia wrote:no widzicie..jak tu sie potem nie martwic. zobaczymy co to jutro bedzie, nawet nie kazala mi sie umawiac tylko przyjechac i zmierzyc progesteron.. bo ta kroplowka co ją mialam po punkcji mozliwe ze go obnizy -tak mi powiedziala. ze mam brac leki bo moze sie okazac ze bedzie transfer . dlatego nic z tego nie rozumiem.
jutro sie okaże i dam znać co to z tego wyszło
Nie wiem co to za kroplowka mogła być, ale nawet jeśli spadł poziom prg w dniu punkcji w sb dzięki niej to z poniedziałkowego badania krwi to nie wyniknie, bo już bierzesz lek z prg... Musimy poczekać do jutra. Mamy za mało wiedzy nawet wszystkie razem widocznie_cherryLady lubi tę wiadomość
-
Melduję się po punkcji:) Pobrano 9 pęcherzyków, Dr powiedział, że transfer w 3 dobie, sama nie wiem czy to dobrze ale zdaję się na specjalistów
Anatolka, Tosia 1981, Neo84, Saramago, Kamilam8, Beata.D, vioris, Asiula86, gosia81, Lilou1984, asia-m-b, V., Karo85 lubią tę wiadomość
listopad 2015 IUI
grudzień 2015 IUI
luty 2016 rozpoczęcie procedury in vitro
13.03.2016 pick up
18.03.2016 transfer 2 blastek
11 dpt 209,7, 13 dpt 493, 15 dpt 1121
-
wtedy bylam u Cz. jutro rano pojade i zapytam, moze bedzie dr M to z nim porozmawiam o co chodzi.. ale nie jestem umowiona..nawet nie wiem kto tam bedzie rano, no ale transfer umowioony na jutro wiec napewno bede miec z kim porozmawiac..oby
jedna dziewczyna pisala ze miala 1,6 i dr M odroczyl bo stwierdzil ze nawet jak prg spadnie to endo juz niezdolne do zagniezdzenia zarodka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 16:56
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
dziewczyny jutro mam oznaczyć jeszcze betę, czy odczuwałyście jakieś zwiększenie się objawów podczas gdy rosła? Dla mnie to ogromny stres, ale gin kazała... boje się, że jesli piersi nie bolą mocniej to beta nie rośnie. ?!??!!Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:dziewczyny jutro mam oznaczyć jeszcze betę, czy odczuwałyście jakieś zwiększenie się objawów podczas gdy rosła? Dla mnie to ogromny stres, ale gin kazała... boje się, że jesli piersi nie bolą mocniej to beta nie rośnie. ?!??!!
Jeśli Cię to pocieszy, mam tak samo, ale tak samo jak Ty zastanawiam się czy objawy mogą się nie nasilać, nie czuje się już jak na @, czasem mnie coś zakuje w brzuchu. Zombi biust jak Kometa go nazwała jest tylko po całym dniu chodzenia, rano nie obserwuję go.
Z duszą na ramieniu powtarzam jutrzejszą betę, jak będzie ok, to więcej mnie w laboratorium nie zobaczą.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Co do pysi i progesteronu transferu itp to potwierdzam że u mnie niby robią transfery do progu 2,4. Ja sama miałam 1,3 i panikowałam że za dużo ale lekarz powiedział że odwołują dopiero powyżej 2,4 w ostatnim dniu stymulacji.
takasobieja to normalne że jednego dnia jest więcej objawów drugiego mniej itp to cytat z "fioletowych mądrości"
"To normalne, że na początku ciąży intensywność objawów jest zmienna. Jednego dnia możesz czuć mdłości, wrażliwe piersi i nadmierne zmęczenie, a kolejnego dnia objawy ustępują i czujesz przypływ energii.
Wykorzystaj dni, w których czujesz się lepiej. Około 9-12 tygodnia uporczywe objawy ciążą powoli zaczną słabnąć." Głowa do góry będzie dobrzeNeo84 lubi tę wiadomość
-
Jak tak czytam to zupełnie nie rozumiem. Bo ten prg powinien być max 1,3 w ostatnim dniu stymulacji a nie w dniu punkcji. Pysia Ty miałaś to badane w dniu punkcji? Bo tak zrozumiałam, być może błędnie.
A jak się ma progesteron z samego początku cyklu do końca stymulacji? Jak bardzo on rośnie ? -
To był progesteron z ostatniego dnia stymulacji.. a jak miałam w jakiś inny dzień stymulacji to pielęgniarka mówila ze będzie spadać. .. heh to już nic nie wiem
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualny