IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
opu wrote:Mówisz jak mój mąż
Nie martw się na zapas
niby wiem, ale i tak czasami mysle poprostu o tym.
hyhy może ja jestem Twoim mężem w przebraniu
a na poważnie, mój to nawet teraz mnie goni, że mam nie wchodzić na fora, nie szukać, nie doktoryzować się tylko relax
wiem, że ciężko nie myśleć. no po prostu się nie da. ale starajmy się chociaż myśleć pozytywnie i przyciągać dobre fluidyLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyNoo nie da się. ja bym na forum milion razy dziennie
mialam l4 wiec tez nie miaalm nic ciekawego do roboty
Przy drugiej procedurze obiecuje sobie ze nie bede wchodzic na neta, nie bede czytac, napewno bede chodzic do pracy
ale ciekawe co z tego wyjdzie wszystkiego.
Narazie czekam na mozliwosc zrobienia kariotypow, pod koniec miesiaca mam dzwonic umawiac termin tych konsultacji... Sama nie wiem ile to jeszcze potrwa zanim zaczniemy invWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 10:11
-
migot_ka wrote:Ale jak wypada?
Ja miała tylko takie "paprochy" po nim
A o zaparciach nic nie powiem...to jakaś masakra...
Tak jakby wszystko co wieczorem wcisnelam dzieki aplikatorowi do srodkarano wypada z pierwszym sikaniem. Nie wiem czy to silą mięśni czy czegos tam, ale wypada. Paprochy wypadały pierwszego dnia a teraz lipa.Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
lawendowapani wrote:Tak jakby wszystko co wieczorem wcisnelam dzieki aplikatorowi do srodkarano wypada z pierwszym sikaniem. Nie wiem czy to silą mięśni czy czegos tam, ale wypada. Paprochy wypadały pierwszego dnia a teraz lipa.
i wyleciały...nie martw się
lawendowapani lubi tę wiadomość
-
opu wrote:Noo nie da się. ja bym na forum milion razy dziennie
mialam l4 wiec tez nie miaalm nic ciekawego do roboty
Przy drugiej procedurze obiecuje sobie ze nie bede wchodzic na neta, nie bede czytac, napewno bede chodzic do pracy
ale ciekawe co z tego wyjdzie wszystkiego.
Narazie czekam na mozliwosc zrobienia kariotypow, pod koniec miesiaca mam dzwonic umawiac termin tych konsultacji... Sama nie wiem ile to jeszcze potrwa zanim zaczniemy inv
w kielcach robili do niedawna genetyke za free, tylko potrzebne są sierowanie od lekarza pierwszego kontaktu do poradni genetycznej. jeśli chcesz podam Ci n prv numer do doktorki bardzo pomocna i przyjemna z tych kielc. to się dowiesz czy mają jeszcze miejscaLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
opu wrote:Oj kochana, dla mnie Kielce to hektar drogi
Ciekawa jestem jakie badania moga zlecic oprocz kariotypow...
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Kamilam8 wrote:Kochane ja na pęknięcie dostałam 3 ampułki gonapeptylu. Do tego mam po punkcji przez kilka dni, co drugi dzień przyjmować po 4 "kliki" ovitrelle. Czy ktoś się spotkał z czymś takim?
Podbijam. Anatolka może Ty coś wiesz o takim leczeniu?
Dodam, że mam bardzo dużo pęcherzyków i lekarz powiedział, że większość nie będzie dojrzała. Jemu zależy na 6 a stymulować już nie będziemy bo jest duże ryzyko hiperki. -
Kamilam8 wrote:Podbijam. Anatolka może Ty coś wiesz o takim leczeniu?
Dodam, że mam bardzo dużo pęcherzyków i lekarz powiedział, że większość nie będzie dojrzała. Jemu zależy na 6 a stymulować już nie będziemy bo jest duże ryzyko hiperki.Kamilam8, Saramago lubią tę wiadomość
-
Kamilam8 wrote:Podbijam. Anatolka może Ty coś wiesz o takim leczeniu?
Dodam, że mam bardzo dużo pęcherzyków i lekarz powiedział, że większość nie będzie dojrzała. Jemu zależy na 6 a stymulować już nie będziemy bo jest duże ryzyko hiperki.
Na pęknięcie? W sensie na zakończenie stymulacji - o to chodzi? Bo przecież w ivf pęcherzyki mają nie pękać, bo trzeba jajka pobrać. Jeśli dobrze myślę, że na zakończenie to tak się robi (zamiast Ovitrelle czy pregnylu) właśnie jak jest zagrożenie hiperką. Miała tak niedawno takasobieja chyba (ale nie aż 3 szt). Ma to trochę wyciszyć rozpedzony estradiol. A Ovitrelle czy pregnyl po transferze pomaga z zagniezdzeniu. Któraś z klinik tak daje, ale nie pamiętam która. W ulotce masz info na jakie sposoby można wykorzystać hcg (wbrew pozorom nie jest to tylko "pękacz").Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Na pęknięcie? W sensie na zakończenie stymulacji - o to chodzi? Bo przecież w ivf pęcherzyki mają nie pękać, bo trzeba jajka pobrać. Jeśli dobrze myślę, że na zakończenie to tak się robi (zamiast Ovitrelle czy pregnylu) właśnie jak jest zagrożenie hiperką. Miała tak niedawno takasobieja chyba (ale nie aż 3 szt). Ma to trochę wyciszyć rozpedzony estradiol. A Ovitrelle czy pregnyl po transferze pomaga z zagniezdzeniu. Któraś z klinik tak daje, ale nie pamiętam która. W ulotce masz info na jakie sposoby można wykorzystać hcg (wbrew pozorom nie jest to tylko "pękacz").
Dziękuje. Zawsze to jaśniej. Zle napisałam- nie na pęknięcie tylko właśnie na zakończenie stymulacjo zamiast pregnylu np. -
Lunk_a wrote:Dziewczyny po wczorajszych i przedwczoraj punkcjach
Jak się czujecie?
Czy coś Wam dolega?
Czy normalnie funkcjonujecie?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dostaliśmy telefon z kliniki na 6 komórek 5 się zapłodniło. Transfer w czwartek i modle sie oby dotrwało chociaż połowa.
Saramago, pabelka88, karina76, V., Karo85 lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Ja się ciągle zastanawiam czy dobrze robie ze dziś -dzień po punkcji biorę lutinus skoro jutro mają mi badac rano przed transferem... i bedzie to decydowalo o odbyciu transferu, moze zapomniala mi powiedziec ze lutinus mam nie brac...czy trzeba brać lutinus przed transferem? Wogole jak pytałam czy jeżeli transferu nie będzie to czy odstawiamy leki to powiedziała ze tak... juz nic nie wiem
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Pysia dzwonili do Ciebie ile się zapłodniło . Ale z tego co wiem to powinno brać sie progesteron nawet jak nie ma się transferu żeby wywołać sztucznie fazę lutealna .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
No żeby wywołać. ..a ona mi jakieś farmazony gada ze odstawiamy jak nie będzie transfer. Może źle zrozumiałam. Ale skoro jutro chcą mi badac progesteron to nie wiem czy dobrze ze dziś przyjmuje. Ale z drugiej strony gdyby był jednak ten transfer to nie wiem. Ehh
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny