IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, niestety moje zarodki nie przetrwały do 7 doby, dzisiaj dostałam info. nie ma mrozakówLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nicka2229 wrote:To trzymamy kciuki za dwa, które są już z tobą :-*
Dziękuję Nickusiu
Mam nadzieję, że mają silną wolę.
czy mogę brać wit.d3? oprócz kwasu foliowego, jakoś można jeszcze wspomóc organizm?
ananasa już jemnicka2229 lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Linka, estradiol miałam cos na poziomie ok 2400. Czuje sie ogólnie ok, plemienia ustaly, nadal jak kicham to mnie ciągną jajniki :p nie mogę się doczekać jutra a jednocześnie mam Male obawy czy będzie kogo transferowac.
Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko -
lawendowapani wrote:Pysiu, krwawienie/ plamienie po punkcji sa normalne. Musimy troche poplamić,bo przeciez nakłuwają nas. U mnie przeszlo w 3 dniu.
Dziewczyny podpowiedzcie, czy to normalne,ze przy Crinone jak mam założony ten żel na noc to rano juz przy pierwszym siku wypada ? Ponoc ma sie wchlaniac przez cala dobę a tu wylatuje z rana. Jutro mam transfer, wiec zapytam doktora,ale przyznam,ze troche sie martwię tym. A i jeszcze jedno. Czy przy dużej ilości progesteronu pojawiają sie zaparcia ?
Ale jak wypada?Ja miała tylko takie "paprochy" po nim
A o zaparciach nic nie powiem...to jakaś masakra...
-
Saramago wrote:hej, niestety moje zarodki nie przetrwały do 7 doby, dzisiaj dostałam info. nie ma mrozaków
Trzymam kciuki, żeby nie były Ci już potrzebneSaramago lubi tę wiadomość
-
migot_ka wrote:Trzymam kciuki, żeby nie były Ci już potrzebne
Och Migotko:*
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Saramago wrote:hej, niestety moje zarodki nie przetrwały do 7 doby, dzisiaj dostałam info. nie ma mrozaków
Saramago, wiem co czujesz. U mnie przetrwal tylko jeden zarodek i muszę na niego jeszcze poczekac. Już sa nie wiem, czy nie lepiej byloby zamrazac je wczesniej a nie czekac do 5 czy 6 doby...
Dobrze, ze mialas swieży transfet. Kciukam, zeby się dobrze zagnieżdżały!Saramago lubi tę wiadomość
-
opu wrote:Saramago ... nie przetrwały do 7 doby ? dlaczgeo nie byly mrozone w 5 ? nie byly blastkami na tym etapie ? Z tego co wiem komercyjnie podchodzac mozna mrozic nawet morule (?)
trzymam kciuki !
Nie wiem. z 4 tylko dwa 4bb i 4bc mi podano a tamte były dużo słabsze i w 5 dobie powiedziano nam, że zostawiają je jeszcze na dwie doby do hodowli... no i dzisiaj taka info.LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
amygdala wrote:Saramago, wiem co czujesz. U mnie przetrwal tylko jeden zarodek i muszę na niego jeszcze poczekac. Już sa nie wiem, czy nie lepiej byloby zamrazac je wczesniej a nie czekac do 5 czy 6 doby...
Dobrze, ze mialas swieży transfet. Kciukam, zeby się dobrze zagnieżdżały!
ale ja mam poczucie, że nie mieliśmy żadnego wpływu na to, w której dobie mają mrozić. po prostu nam powiedziano co i jak, że zrobią tak i tak i dowidzeniaLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:ale ja mam poczucie, że nie mieliśmy żadnego wpływu na to, w której dobie mają mrozić. po prostu nam powiedziano co i jak, że zrobią tak i tak i dowidzenia
Wiem, ja tez nie mialqm wplywu. I bylam zla, jak zobaczylam epikryze embrioligiczną, bo sie okazalo, ze w 5 dobie byly jeszcze 4 zarodki, a do 6 przetrwal juz tylko jedenNiby takie co przetrwają do 6 doby są mocniejsze, ale gdyby wczesniej zamrozic tamte to moze w macicy mialyby lepsze warunki do rozwoju niž na szkiełku. Ehhh zwariowac mozna. Tak samo jak transfery w 2 dobie lub w 5? Taka rozbieżność? I bądź tu czlowieku mądry.
Jestesmy zdane na łaskę i niełaskę lekarzy, procedur, klinik, przepisów...Saramago lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargit - tak tylko 6 czy to komercyjne czy refundowane.
Saramago czyli miałaś podane blastki, i calkiem widzę niezle :* Widocznie tamte slabsze zarodki nie były na etapie blastki w 5 dobie, dlatego zostawili dluzej.
I tak masz niezly wynik, ja mialam podane 3 dniowe ( wcale nie hi tech jak na ten dzien... ) do blastki nie dotrwał ani jeden i mnie to zalamalo podwojnie. Oczywiscie nie udalo sie, nie mam mrozaków. -
Opu, przykro mi. ale widzę że startujesz znowu.
U nas jest ciężka oligozoospermia, ciężko embriologowi było wybrać sensowne plemniki a i nasienie musiał mój oddać dwa razy w dniu punkcji.w pierwszym były 3 nieżywe i jeden żywy. jakaś masakra....
dlatego patrząc na słabe nasienie boję się.... pozostaje jedynie czekać. beta za tydzień, tak kazali w 9dpt.
Amygdala - dokładnie. wszystko zależy od człowieka, komuś zaufać trzeba skoro natura odebrała nam szanse na poczęcie naturalnie...
IVF piękne i jednocześnie przerażające.amygdala lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnySaramago, moj maz ma przeciwciala przeciwplemnikowe i slaba morfologie, dna plemnikow az boje sie badac... U nas mysle ze wlasnie embryoloog zawiodl... Tera mam nadzieje ze bezie dobrze, jednak zaniepokoilo mnie to ze nas dr wyslal do genetyka i immunologa na konsultacje ... boje sie ze poprostu nie dojdzie do in vitro, bo cos wynajdą
-
opu wrote:Saramago, moj maz ma przeciwciala przeciwplemnikowe i slaba morfologie, dna plemnikow az boje sie badac... U nas mysle ze wlasnie embryoloog zawiodl... Tera mam nadzieje ze bezie dobrze, jednak zaniepokoilo mnie to ze nas dr wyslal do genetyka i immunologa na konsultacje ... boje sie ze poprostu nie dojdzie do in vitro, bo cos wynajdą
Nie martw się na zapas. Zróbcie potrzebne badania. u nas genetyka wyszła ok. w zasadzie nie znamy podłoża oligoz.
nie martw się, walcz. trzymam kciukiLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
margit wrote:Dziewczyny, czy w in vitro komercyjnym tez zapładnia się tylko 6 komórek?
W naszym przypadku byla to endometrioza i bardzo slabe paramrtry nasienia. Chyba jeszcze wiek kobiety ma.znaczenie, jesli powyzej 35 lat ma.
Dopytaj w swojej klinice i u swojego lekarza. -
nick nieaktualny