IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
a do crio jakie leki przepisuja? bo chyba ten fragmin zamur i dostinex juz nie beda potrzebne nie?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nicka2229 wrote:Dziewczyny a w przypadku braku mrozakow jak szybko można zacząć kolejna procedurę?Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
pysia wrote:No a ten lutinus brany bez transferu to tez dla mnie by była przesada..za drogo..600zl zapłaciłam. Chyba ze mogłabym go zamienić na jakąś luteine bo szkoda marnować kasę skoro ciąży by nie było. Za wszystkie leki po punkcji zapłaciłam dziś 1160 zl
Bo zaraz się okaże, że my się totalnie przeliczyliśmy z kasą i się nie zdecydujemy wcale
Bo jak tak piszesz, to zaczynam się bać. Zapłacimy im 14 tys i do tego jeszcze leki do stymulacji i po stymulacji wyjdą 2 tys + koszt mrożenia? Jak się nie uda, to przy kolejnym cyklu crio +1000 i do tego zapewne milion leków kolejny +1000... Jak tak realnie patrzę, to zaraz się okaże, że nas stać w tym momencie tylko na jedno podejście a nie na ten program
-
nicka2229 wrote:Strasznie długoGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
vioris wrote:A ile Ci wyszło razem ze stymulacją? Trochę mnie przeraziłaś teraz z tym kosztem już PO stymulacji
Bo zaraz się okaże, że my się totalnie przeliczyliśmy z kasą i się nie zdecydujemy wcale
Bo jak tak piszesz, to zaczynam się bać. Zapłacimy im 14 tys i do tego jeszcze leki do stymulacji i po stymulacji wyjdą 2 tys + koszt mrożenia? Jak się nie uda, to przy kolejnym cyklu crio +1000 i do tego zapewne milion leków kolejny +1000... Jak tak realnie patrzę, to zaraz się okaże, że nas stać w tym momencie tylko na jedno podejście a nie na ten program
za leki razem ze stymulacja zaplacilam 2000złSuomi lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
jak wrocilam z punkcji to tak delikatnie plamiłam a teraz widze troche zywej krwi na majtkach. troche sie boje , to normalne ze moge troche krwawic?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:myslalam ze fragmin to przeciwzakrzepowy , tylko po punkcji ..
Możesz prosić o fraxiparine jest tańsza o jakieś 40zl na opakowaniu. Podobnie jak mogłaś o luteine za kilka zł. Ja nigdy nie zgodziłam się na lutinus, bo nie wierzę, że jest taki fantastyczny z powodu innego wypelniacza niż luteina. Brałam go raz, ale to dlatego, że kiedyś chciałam spać u rodziców a zapomniałam swojego utrogestanu do nich i koleżanka mieszkająca w pobliżu nich pożyczyła mi go na wieczorna i poranna dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 06:41
-
vioris wrote:A ile Ci wyszło razem ze stymulacją? Trochę mnie przeraziłaś teraz z tym kosztem już PO stymulacji
Koszty w lekach bardzo duże robi lutinus, który za 21 tab kosztuje ponad 100zł. Jeśli nie masz uczulenia to spokojnie możesz zamienić go na luteine, która jest refundowana i kosztuje z 5zł za opakowanie 30szt. Musisz tylko wyraźnie zaznaczyć lekarzowi, że życzysz sobie luteine (najlepiej powiedz wprost, że chodzi o kasę) a nie lutinus, bo najczęściej w recepcji czekają standardowe recepty dla wszystkich i panie wypisują tylko nazwiska u góry na druku. Podobnie sprawdź sobie cenę fragminu i fraxiparine, bo też jest róznica spora na cenie opakowania. Na bank można zamienić, bo ja mam uczulenie potworne na fragmin i dr M wypisał mi kiedyś na próbę fraxiparine (nota bene też mnie uczula i mam najdroższy z nich wszystkich clexane), ale to też musisz powiedzieć, albo naklamac o uczuleniu właśnie i powiedzieć, że znasz fragmin i jest kicha a dobra dla Ciebie jest fraxiparine. Sporo zredukujesz koszty leków. Najwięcej na zamianie lutinusa na luteine.
vioris lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Hmm, a ja do crio nie dostałam przeciwzakrzepowych.
Ale miałam punkcję, cykl odpoczynku i dopiero crio. Myślałam do tej pory że przeciwzakrzepowe tylko do świeżego transferu.
Ja też nie biorę nic przeciwzakrzepowego.Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Jaka ja byłam szczęśliwa jak nie musiałam mieć styczności z klinika. Juz zapomniałam o tych wszystkich przejściach i przeżyciach a tu znów się zaczyna.
1. Toxoplazmoze i cytomegalie musiałam zrobić jeszcze raz mimo, że w klasie IgG są dodatnieKoordynatorka argumentowała to wejściem w życie ustawy. 200 zł w plecy.
2. Faktury za badania mam wystawione na inną osobę o takim samym imieniu, nazwisku i roku urodzenia jak moje. I ja się pytam! Zarodków nie pomyla? Juz nie wspominam, że jest ochrona danych osobowych i sama nie chciałabym, żeby ktoś znał moje personalia.
3. Zapłaciłam za grupę krwi malza choć jej nie chciałam. Na szczęście w porę się zorientowałam i kasę mi oddali. -
Pysiu, krwawienie/ plamienie po punkcji sa normalne. Musimy troche poplamić,bo przeciez nakłuwają nas. U mnie przeszlo w 3 dniu.
Dziewczyny podpowiedzcie, czy to normalne,ze przy Crinone jak mam założony ten żel na noc to rano juz przy pierwszym siku wypada ? Ponoc ma sie wchlaniac przez cala dobę a tu wylatuje z rana. Jutro mam transfer, wiec zapytam doktora,ale przyznam,ze troche sie martwię tym. A i jeszcze jedno. Czy przy dużej ilości progesteronu pojawiają sie zaparcia ?Artemida Białystok
Niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, LUF.
09.03.2016 - pick up
14.03.2016 - transfer jednej blastki 4AA
8 dpt - 147,4 (g. 15:15) 9dpt - 232 (g. 7:50) 11dpt - 517,3 18dpt - 6344 26dpt - jest serduszko