IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:Lunka ja tez sie dowiedzialam kilka godzin po punkcji ile pobrali a ile bylo dojrzalych to chyba na drugi dzien.
ja mialam pobrane 24 - estriadol 3000 , dojrzałych 20. zaplodnilo sie wszytskie 6 i nadal rozwija ale dzis 4 doba i ostateczny wynik bedzie chyba jutro -
_cherryLady wrote:Niestety mozliwe, ze 4 mogly byc puste dlatego z 9 zrobilo sie 5. Nie- na drugi dzien wiedzialam ile sie zaplodnilo, bo to jakis czas mija zanim po wprowadzdniu plemnika dojdzie do zaplodniania.
Ja estradiol mialam niewiele ponad 2000 na 12 dojrzalych komorek.
Da się tu jakoś zacytować kilka postów naraz zeby na całej jednej stronie nie bylo tylko moich wypowiedzi??? -
Lunk_a wrote:Juz wiem ze pobrali 6, dojrzałych 5. Bede zapladniane i jutro będzie wiadomo ile się zaplodnilo.
Evelle
Dziekuje za wsparcie:-) jasne ze takie rzeczy się dzieją; ) piękny wynik i efekty:-)
Lunk_a wrote:Dzięki kochana:-) to mój estradiol jest wysoki ale to chyba bez znaczenia.
Da się tu jakoś zacytować kilka postów naraz zeby na całej jednej stronie nie bylo tylko moich wypowiedzi???tylko musisz sobie to skopiowac znowu zacytowac i pod spodem wskleic poprzednie
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Dziewczyny a czy wy po transferze normalnie sprzątałyście środkami chemicznymi czy darować sobie ? Dzisiaj zdezynfekowałam łazienki ale zastanawiam sie co później czy myć podłogi płynem czy jak ? Nie chodzi mi zaraz po . Przepraszam za głupie pytanie .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dziewczyny tak sobie czytam forum i powiem Wam ze moje komorki jajowe chyba nie sa dobrej jakosci. Mam 29 lat. Pobranych mialam 12 cumulusow z czego 6 bylo dojrzalych. Z tych 6 tylko 2 zostalo zaplodnionych metoda icsi ( 1 zarodek 4A podany w 3 dobie, a drugi zamrozony w 6 dobie 4CC). Dziewczyny na forum pisaly ze za zaplodnienie i rozwoj do 3 doby odpowiedzialne sa komorki jajowe. Czyli wg mnie cos tu jest nie tak w stosunku do mojego wieku, jest kiepsko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 17:48
-
anakonda wrote:Dziewczyny a czy wy po transferze normalnie sprzątałyście środkami chemicznymi czy darować sobie ? Dzisiaj zdezynfekowałam łazienki ale zastanawiam sie co później czy myć podłogi płynem czy jak ? Nie chodzi mi zaraz po . Przepraszam za głupie pytanie .
-
Lunk_a wrote:Tego nie wiem ale dla mnie to taka troszke abstrakcja ze zarodki zostaja w macicy i nie wypadaja ani nic:-) ze już tam zamieszkują
To jeden z moich invitrowych schizówczy ten zarodek ze mnie nie wypadnie po transferze, skoro już po 20 minutach się pionizuję. No ale pewnie nie, skoro dziewczyny zachodzą w ciążę w ten sposób
U mnie jeszcze mniej więcej tydzień do startu procedury, czekam na @ i ruszam z krótkim protokołem. Boję się bardzo, ale jednocześnie nie mogę się doczekać.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V mam to samo - po transferze jak kazali mi wstac to pytalam czy nie wypadnie hehe
dziewczyny teraz mi sie takie pytanie nasunelo - jaies 2 lata biore euthyrox i teraz sie zastanawiam czy ja dobrze go zażywam hahah
- nalezy brac tbletke rano na czczo i po min 30 minutach dopiero jesc sniadanie.
OK tak robie, ale wyjatkiem sa nockiwtedy zazywam go jak wstane czyli kolo 14-15 i po 30 min jem obiad. tak robilam zawsze, a dzis sobie pomyslalam ze moze tak czy siak powinnam go zjesc rano tylko to nie byloby zupelnie na czczo bo tak z 3 h wczesniej jem. jak myslicie??
heh to samo mam zawsze z testem niby z porannego moczu ale jak ja mam nocki to cala noc leje wiec rano to dal mnie nnie poranny - jesli wiecie o co mi chodziV. lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Evelle wrote:Ja lazienki mezowi przekazalam do pucowania i tak juz zostalo
taki domestos czy cos to mysle ze szkodliwy jest
Lunk_a wrote:Tego nie wiem ale dla mnie to taka troszke abstrakcja ze zarodki zostaja w macicy i nie wypadaja ani nic:-) ze już tam zamieszkująStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Karo85 wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Chciałabym się wybrać na konsultację do hematologa w Warszawie (odnośnie m.in. mojej mutacji) , Czy byłyście u jakiegoś? Możecie kogoś polecić?
Ja leczyłam się u Pani dr Kopeć w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii. Dla mnie najlepszy specjalista, co więcej specjalizuje się w leczeniu ciężarnych
Kamilam8 wrote:Kochane- mam 4 zarodki!!! Jest jeszcze wcześnie bo to ich druga doba ale wierzę, że wytrzymająTransfer jutro
Już dawno nie czułam takiej radości
Gratuluję, trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:29
Kamilam8, Karo85 lubią tę wiadomość
4 IUI
25.03.2016 ICSI
17.06.2016 ICSI -
Wy już wszystkie o zarodkach rozmawiacie a ja czekam i czekam i nawet jeszcze nie zaczęłam stymulacji
Czy jest ktoś, kto jeszcze czeka tak jak ja?
Jutro tż ma badanie nasienia, we wtorek mam histero, w następny piątek wizytę w klinice i chyba rozpisanie stymulacji. Jak to się wszystko ciąąąągnie
Czy którejś z Was lekarz kazał przyjść na wizytę w okolicy 16-18 dc przed całą procedurą? Czy wtedy dostałyście juz rozpiskę leków, czy musiałyście się zgłościć jeszcze przed samą @ ? No i czy w takiej sytuacji miałyście protokół długi czy krótki? Brała któraś z Was już jakieś zastrzyki w cyklu poprzedzającym stymulację? -
Vioris nie tylko Ty czekasz - ja czekam do maja
teraz w sobote mam wizyte w gync ale u hematologa pod koniec marca umowie sie do dr M. tak zeby w kwietniu zaczac przyjmowac antyki a w maju klucievioris lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306