IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
amygdala wrote:Takasobieja, co to znaczy, ze po 3 dobie odpowiada plemnik?
amygdala lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Lunk_a wrote:Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi.
Dr powiedział ze jak zarodki sa słabsze lepiej w 2, 3 dobie a jak mocne to trzymają do 5 Doby. Czyli 2 dobba to piątek a 5 to pon tak? Nie wiem jak to liczyć
Piękny wynik u Ciebie Cherry. Mam nadzieje ze u mnie będą tez piękne zarodeczki. W końcu i tak mogą zaplodnic 6 kom jaj wiec nie mam co sie martwić.
Dopytam doktora smsem o te komórki, czy on mi aby na pewno liczbe dojrzałych podal i dam znać jak odpisze.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
nick nieaktualny
-
takasobieja wrote:Mówi się, że za rozwój zarodków do 3 doby odpowiada jakość komorek jajowych a po 3 dobie odpowiada jakość plemników. Dlatego u nas np z 6dojrzałych komórek była 1 blaska za pierwszym razem, za drugim z 6 dojrzałych komórek byly dwie blastki, za trzecim z 15 komórek było 6 blastek. U nas do 3 doby wszystkie zarodki się rozwijały, po 3 doby była ogromna selekcja = degradacja. Mamy słabe nasienie... dlatego też kwalifikacje mamy czynnik męski
U nas podobnie bardzo slabe nasienie. Z 13 zaplodnionych komorek ostal sie jeden zarodek, mimo ze w 4 dobie byly jeszcze 4 zarodki.
A jak to zrobiliscie, ze przy kazdym kolejnym podejsciu mialas wiecej zarodkow? Jakas suplementacja, czy po prostu wczesniej mroziliscie zarodki niz w 5 dobie?
Dajesz mi nadzieję, że ze slabego zarodka tez moze byc ciąża! My mamy 3BC i czekamy na crio -
co do tej 3-4 doby zarodka mój miał teraz wzorcowe nasienie a w 4 dobie przestały się rozwijać i skutkowało to naszą jedną jedyną 4aa blastusią jedna blastka nie doszla do zamrażania , podczas pierwszej procedury z nasieniem były problemy a udało się nam mieć 3 blastki. więc nie wiem jak to jest z lepszymi wynikami mieliśmy slabszy wynik zarodkówhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
józefka wrote:co do tej 3-4 doby zarodka mój miał teraz wzorcowe nasienie a w 4 dobie przestały się rozwijać i skutkowało to naszą jedną jedyną 4aa blastusią jedna blastka nie doszla do zamrażania , podczas pierwszej procedury z nasieniem były problemy a udało się nam mieć 3 blastki. więc nie wiem jak to jest z lepszymi wynikami mieliśmy slabszy wynik zarodków
Józefka jaki jest Wasz główny problem? Czy wiadomo czemu poprzednie zarodki się nie przyjęły? -
_cherryLady wrote:Lunka- zapytaj
Ja w Gyncentrum Katowice- zapladniali wszystkie bo jeszcze sie zalapalam na stare zasady, ze komercja mogla zapladnisc wszystkie
Jutro zapłodnienia. -
u nasz przy kwalifikacji mieliśmy słabe nasienie i nie pękające jajeczka - LUF.
teraz przed drugą procedurą troszkę bardzoej doktorka kombinowała i sprawdzała i napewno mam zaniżoną wartość vit D i za wysokie o ile się nie mylę TSH to coś z tarczycą wynik mialam 3,68 obecnie leczone u endokrynologa, wcześniej miałam ten wynik w granicach 2,6 i troszkę go zbagatelizowała pani Doktorhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:u nasz przy kwalifikacji mieliśmy słabe nasienie i nie pękające jajeczka - LUF.
teraz przed drugą procedurą troszkę bardzoej doktorka kombinowała i sprawdzała i napewno mam zaniżoną wartość vit D i za wysokie o ile się nie mylę TSH to coś z tarczycą wynik mialam 3,68 obecnie leczone u endokrynologa, wcześniej miałam ten wynik w granicach 2,6 i troszkę go zbagatelizowała pani Doktor
Oby teraz było szczęśliwiejózefka lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Dr mi napisał ze o dojrzałości będzie wiadomo ok 16 jak embriolog zrobi dekononizacje.moge dzwonić do kliniki pytać.
Jutro zapłodnienia.
Czyli wyglada to tak, jakbys na usg miala ok 9 pecherzykow a przy punkcji okazalo sie ze 4 pecherzyki byly puste bez komorki jajowej wiec pobrali 5 komorek, ale jeszcze nie wiesz, czy wszystkie sa MII- czyli dojrzale?Nasza Marcysia jest już z nami
-
_cherryLady wrote:Jutro? Mnie zrobili punkcje obudzilam sie i od razu powiedzieli, ile bylo dojrzalych i od razu zapladniali.
Czyli wyglada to tak, jakbys na usg miala ok 9 pecherzykow a przy punkcji okazalo sie ze 4 pecherzyki byly puste bez komorki jajowej wiec pobrali 5 komorek, ale jeszcze nie wiesz, czy wszystkie sa MII- czyli dojrzale?
Jutro będzie wiadomo ile się zaplodnilo.
Z tego co zrozumiałam.
Na usg mialam 8-9 pecherzykow. Pobrali 5 kom jaj. Możliwe to ze 4 puste? Estradiol 1800.
Od razu wiedziałaas ile si zaplodnilo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 15:42
-
Lunka ja Cie pociesze u mnie z 6 dojrzalych komorek (pobrano 19 duzo bylo zdegenerowanych) uzyskano 6 zarodkow
i nie wierzylam ze takie rzeczy sie dzieja!!! A pierwszy transfer dwoch babelkow okazal sie szczesliwy
wiec glowa do gory wszystko bedzie dobrze
Kamilam8, pabelka88, Neo84, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Lunka do mnie dwonili ile zapłodniło się na następny dzieńStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Lunka ja tez sie dowiedzialam kilka godzin po punkcji ile pobrali a ile bylo dojrzalych to chyba na drugi dzien.
ja mialam pobrane 24 - estriadol 3000 , dojrzałych 20. zaplodnilo sie wszytskie 6 i nadal rozwija ale dzis 4 doba i ostateczny wynik bedzie chyba jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 16:02
vioris lubi tę wiadomość
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Lunk_a wrote:Dzis ma być wiadomo ile jest dojrzałych po dekoronizacji. Nie wiem do końca na czym to polega ale mogę dowiadywac sie dziś ok 16.
Jutro będzie wiadomo ile się zaplodnilo.
Z tego co zrozumiałam.
Na usg mialam 8-9 pecherzykow. Pobrali 5 kom jaj. Możliwe to ze 4 puste? Estradiol 1800.
Od razu wiedziałaas ile si zaplodnilo?
Ja estradiol mialam niewiele ponad 2000 na 12 dojrzalych komorek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 16:17
Nasza Marcysia jest już z nami