X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Altair Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Alter - dokladnie tak samo wszystko tylko jeden dzien dluzej i pecherzki byly wieksze za 1 razem okolo 20mm , za 2 niektore nawet 26 mm.

Dzięki za informację. Ja tak podpytuję, bo u mnie było 15 pęcherzyków, ale tylko 4 dojrzałe komórki. I to mimo, że estradiol był całkiem niezły, bo 2500. Tyle, że u mnie te pęcherzyki rosły jakoś nierówno, w dniu zastrzyku na pęknięcie największy miał już 24 milimetry, a część była poniżej 20mm. Szłam długim protokołem. Teraz dr zaproponował krótki protokół dla odmiany i zastanawiam się, czy to dobrze. Miałam torbiel endometrialną, a przy endometriozie podobno raczej się robi długi protokół?

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ruszy ruszy !!! może będą musieli coś zmienić, dodać leki lub zastąpic innymi. spokojnie :)

Reni lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Piggy gratuluję dwóch serduszek! Wreszcie! U Ciebie to już najwyższy czas po tak długiej walce :)

U mnie wreszcie 1dc dziś i od jutra Gonal.
    Przechowujecie go w lodówce czy w szafce? Ja w sobotę mam wyjazd 250km rano i w nocy powrót i nie będzie nigdzie lodówki. Czy mogę go przechowywać w samochodzie? W czasie drogi będzie klima włączona na pewno, ale potem auto będzie zaparkowane przy lesie. Jak będzie upał to się nagrzeje w aucie, więc nie bardzo wiem co zrobić. Nie mam lodówki turystycznej niestety :/

A co do komórek, to ja się strasznie boję, że u mnie będą puste albo niedojrzałe pęcherzyki przy AMH ponad 13 :( Czy któraś z was miała tak wysokie AMH i dobre jajeczka? U mnie jest też IO które też ma wpływ na jakość. Stresuję się tym strasznie :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ja słyszałam, że dopuszczalne jest max do 3 godzin róznicy. Więc nie martw się bo nic sie nie stało.

Mój lekarz zlecając mi leki do stymulacji powiedział ze rano do godz 8 wziąć gonapeptyl a drugi zastrzyk z menopuru wziąć miedzy 15a. 20

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam amh 16, podejrzenie pcos, protokol krotki,pobrano 12 komorek - 6 bylo dojrzalych a tylko 2 sie zaplodnily.

monia2015 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hej dziewczyny :)

Piggy gratuluję dwóch serduszek! Wreszcie! U Ciebie to już najwyższy czas po tak długiej walce :)

U mnie wreszcie 1dc dziś i od jutra Gonal.
    Przechowujecie go w lodówce czy w szafce? Ja w sobotę mam wyjazd 250km rano i w nocy powrót i nie będzie nigdzie lodówki. Czy mogę go przechowywać w samochodzie? W czasie drogi będzie klima włączona na pewno, ale potem auto będzie zaparkowane przy lesie. Jak będzie upał to się nagrzeje w aucie, więc nie bardzo wiem co zrobić. Nie mam lodówki turystycznej niestety :/

A co do komórek, to ja się strasznie boję, że u mnie będą puste albo niedojrzałe pęcherzyki przy AMH ponad 13 :( Czy któraś z was miała tak wysokie AMH i dobre jajeczka? U mnie jest też IO które też ma wpływ na jakość. Stresuję się tym strasznie :(

Hej Vioris, w aptece możesz kupić takie torebki strunowe, które trzymają chłód. Ja korzystałam z nich jak musiałam zabrać ze sobą ☺
    Z AMH nie pomogę bo ja mam ok. 3,5
    Udanej stymulacji ☺

vioris lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Dzwonili z kliniki na 9 pobranych 8 komóreczek było dojrzałych. Mamy 7 zarodków ;);) oby sie pięknie rozwijaly

lilou, V., asia-m-b, Tosia 1981, Konwalia, Iva79, ada03, Reni, Anuszka, Angela B-D, Joanna85, gosia81, Mimi86, Kamilam8 lubią tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkasia, świetny wynik!

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii dzięki za komentarz:) dopiero po telefonie poczułam jakie ciśnienie ze mnie zeszło :p noni radość ze sie kolejny etap udał:)

Iva79 lubi tę wiadomość

• monia2015 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja mam amh 16, podejrzenie pcos, protokol krotki,pobrano 12 komorek - 6 bylo dojrzalych a tylko 2 sie zaplodnily.

Miałam taki sam wynik - jeden podano a drugi czeka

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • V. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    V. Dzwonili z kliniki na 9 pobranych 8 komóreczek było dojrzałych. Mamy 7 zarodków ;);) oby sie pięknie rozwijaly

WOW! Piękny wynik <3

kkkkasia lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z PCOS może będe dla was nadzieją
    I IVF 11 komórek-9dojrzałych zapłodnili 6 (program MZ) wszystkie się zapłodniły tylko jeden zarodek przestał się dzielić
    II IVF 13 komórek- 11 dojrzałych zapłodniły się wszystkie 6- dwa zarodki miauczą mi właśnie w łóżeczku a 4 pozostałe mamy na zimowisku :)

czyli w sumie na 24 komórki- 20 dojrzałych
    na 12 zarodków- 11 pięknie się dzieliło
    wszystkie zarodki były AA lub AB
    moje AMH 10.33

lilou, V., ewlinaaa85, Asia_88, vioris, Reni, Konwalia, pszczółka p, Beata.D, monia2015, gosia81, Mimi86, Iva79, Kamilam8 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkasia, a gdzie podchodzisz do ivf, że masz 7 zarodków? Czy jesteś 35+? Te ograniczenia mnie denerwują, wolałabym, żeby mi też wszystkie dojrzałe komórki zapłodnili, a mam 27 lat. Orientuje się któraś z was jak jest w Czechach? Bo w Niemczech chyba tylko 3 zapładniają.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podchodzimy do programu w invicta Warszawa. Bez programu rządowego. Wiem ze jest max6 komórek do zapłodnienia wg ustawy,ale ze u nas istnieją przesłanki medyczne ( w naszym przypadku problem z nasieniem) mogliśmy zdecydować sie na więcej. Mam 29 lat.

• V. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    Podchodzimy do programu w invicta Warszawa. Bez programu rządowego. Wiem ze jest max6 komórek do zapłodnienia wg ustawy,ale ze u nas istnieją przesłanki medyczne ( w naszym przypadku problem z nasieniem) mogliśmy zdecydować sie na więcej. Mam 29 lat.

Przy pierwszym podejściu? Jestem w szoku. My też mamy beznadziejne nasienie a mimo to lekarz powiedział, że nie ma szans na zapłodnienie więcej niż 6 komórek - dodam, że to nasza druga procedura. W ewentualnej trzeciej możemy zapłodnić wszystkie "bez łaski", ale teraz powiedział, że nie ma opcji. Zresztą, i tak wystymulował mnie na tyle kiepsko że nawet tych 6 dojrzałych komórek nie miałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasze pierwsze podejście. Pierwsza stymulacja. Wcześniej nie zażywałam nawet tabletek antykoncepcyjnych. Jak wspominałam wcześniej lekarz obstawiał ze będzie 6 komórek do zapłodnienia. Trzymam kciuki, aby sie nic złego nie wydarzyło. A gdzie Ty podchodzisz do IgG. Pa. Szlam długim protokolem

• amygdala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:

Potwierdzam, my też z Invicty i przy bardzo słabym nasieniu lekarz sam zadecydował, że wszystkie zapladniamy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:51

zem3df9hunlqvfmi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Potwierdzam, my też z Invicty i przy beznadziejnym nasieniu lekarz sam zadecydował, że wszystkie zapladniamy ☺

Ciekawe czemu Invicta umie obejść ustawę, a krakowskie kliniki nie :/

• amygdala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    To nasze pierwsze podejście. Pierwsza stymulacja. Wcześniej nie zażywałam nawet tabletek antykoncepcyjnych. Jak wspominałam wcześniej lekarz obstawiał ze będzie 6 komórek do zapłodnienia. Trzymam kciuki, aby sie nic złego nie wydarzyło. A gdzie Ty podchodzisz do IgG. Pa. Szlam długim protokolem

Kkkkasia, kto Cię prowadzi w Invikcie?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ivf* przepraszam za literówki, pisze z telefonu i słownik robi mi psikusy.

‹‹ 3216 3217 3218 3219 3220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ