X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Altair Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Alter - dokladnie tak samo wszystko tylko jeden dzien dluzej i pecherzki byly wieksze za 1 razem okolo 20mm , za 2 niektore nawet 26 mm.

Dzięki za informację. Ja tak podpytuję, bo u mnie było 15 pęcherzyków, ale tylko 4 dojrzałe komórki. I to mimo, że estradiol był całkiem niezły, bo 2500. Tyle, że u mnie te pęcherzyki rosły jakoś nierówno, w dniu zastrzyku na pęknięcie największy miał już 24 milimetry, a część była poniżej 20mm. Szłam długim protokołem. Teraz dr zaproponował krótki protokół dla odmiany i zastanawiam się, czy to dobrze. Miałam torbiel endometrialną, a przy endometriozie podobno raczej się robi długi protokół?

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ruszy ruszy !!! może będą musieli coś zmienić, dodać leki lub zastąpic innymi. spokojnie :)

Reni lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Piggy gratuluję dwóch serduszek! Wreszcie! U Ciebie to już najwyższy czas po tak długiej walce :)

U mnie wreszcie 1dc dziś i od jutra Gonal.
    Przechowujecie go w lodówce czy w szafce? Ja w sobotę mam wyjazd 250km rano i w nocy powrót i nie będzie nigdzie lodówki. Czy mogę go przechowywać w samochodzie? W czasie drogi będzie klima włączona na pewno, ale potem auto będzie zaparkowane przy lesie. Jak będzie upał to się nagrzeje w aucie, więc nie bardzo wiem co zrobić. Nie mam lodówki turystycznej niestety :/

A co do komórek, to ja się strasznie boję, że u mnie będą puste albo niedojrzałe pęcherzyki przy AMH ponad 13 :( Czy któraś z was miała tak wysokie AMH i dobre jajeczka? U mnie jest też IO które też ma wpływ na jakość. Stresuję się tym strasznie :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Ja słyszałam, że dopuszczalne jest max do 3 godzin róznicy. Więc nie martw się bo nic sie nie stało.

Mój lekarz zlecając mi leki do stymulacji powiedział ze rano do godz 8 wziąć gonapeptyl a drugi zastrzyk z menopuru wziąć miedzy 15a. 20

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam amh 16, podejrzenie pcos, protokol krotki,pobrano 12 komorek - 6 bylo dojrzalych a tylko 2 sie zaplodnily.

monia2015 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hej dziewczyny :)

Piggy gratuluję dwóch serduszek! Wreszcie! U Ciebie to już najwyższy czas po tak długiej walce :)

U mnie wreszcie 1dc dziś i od jutra Gonal.
    Przechowujecie go w lodówce czy w szafce? Ja w sobotę mam wyjazd 250km rano i w nocy powrót i nie będzie nigdzie lodówki. Czy mogę go przechowywać w samochodzie? W czasie drogi będzie klima włączona na pewno, ale potem auto będzie zaparkowane przy lesie. Jak będzie upał to się nagrzeje w aucie, więc nie bardzo wiem co zrobić. Nie mam lodówki turystycznej niestety :/

A co do komórek, to ja się strasznie boję, że u mnie będą puste albo niedojrzałe pęcherzyki przy AMH ponad 13 :( Czy któraś z was miała tak wysokie AMH i dobre jajeczka? U mnie jest też IO które też ma wpływ na jakość. Stresuję się tym strasznie :(

Hej Vioris, w aptece możesz kupić takie torebki strunowe, które trzymają chłód. Ja korzystałam z nich jak musiałam zabrać ze sobą ☺
    Z AMH nie pomogę bo ja mam ok. 3,5
    Udanej stymulacji ☺

vioris lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. Dzwonili z kliniki na 9 pobranych 8 komóreczek było dojrzałych. Mamy 7 zarodków ;);) oby sie pięknie rozwijaly

lilou, V., asia-m-b, Tosia 1981, Konwalia, Iva79, ada03, Reni, Anuszka, Angela B-D, Joanna85, gosia81, Mimi86, Kamilam8 lubią tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkasia, świetny wynik!

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii dzięki za komentarz:) dopiero po telefonie poczułam jakie ciśnienie ze mnie zeszło :p noni radość ze sie kolejny etap udał:)

Iva79 lubi tę wiadomość

• monia2015 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja mam amh 16, podejrzenie pcos, protokol krotki,pobrano 12 komorek - 6 bylo dojrzalych a tylko 2 sie zaplodnily.

Miałam taki sam wynik - jeden podano a drugi czeka

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • V. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    V. Dzwonili z kliniki na 9 pobranych 8 komóreczek było dojrzałych. Mamy 7 zarodków ;);) oby sie pięknie rozwijaly

WOW! Piękny wynik <3

kkkkasia lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z PCOS może będe dla was nadzieją
    I IVF 11 komórek-9dojrzałych zapłodnili 6 (program MZ) wszystkie się zapłodniły tylko jeden zarodek przestał się dzielić
    II IVF 13 komórek- 11 dojrzałych zapłodniły się wszystkie 6- dwa zarodki miauczą mi właśnie w łóżeczku a 4 pozostałe mamy na zimowisku :)

czyli w sumie na 24 komórki- 20 dojrzałych
    na 12 zarodków- 11 pięknie się dzieliło
    wszystkie zarodki były AA lub AB
    moje AMH 10.33

lilou, V., ewlinaaa85, Asia_88, vioris, Reni, Konwalia, pszczółka p, Beata.D, monia2015, gosia81, Mimi86, Iva79, Kamilam8 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkasia, a gdzie podchodzisz do ivf, że masz 7 zarodków? Czy jesteś 35+? Te ograniczenia mnie denerwują, wolałabym, żeby mi też wszystkie dojrzałe komórki zapłodnili, a mam 27 lat. Orientuje się któraś z was jak jest w Czechach? Bo w Niemczech chyba tylko 3 zapładniają.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podchodzimy do programu w invicta Warszawa. Bez programu rządowego. Wiem ze jest max6 komórek do zapłodnienia wg ustawy,ale ze u nas istnieją przesłanki medyczne ( w naszym przypadku problem z nasieniem) mogliśmy zdecydować sie na więcej. Mam 29 lat.

• V. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    Podchodzimy do programu w invicta Warszawa. Bez programu rządowego. Wiem ze jest max6 komórek do zapłodnienia wg ustawy,ale ze u nas istnieją przesłanki medyczne ( w naszym przypadku problem z nasieniem) mogliśmy zdecydować sie na więcej. Mam 29 lat.

Przy pierwszym podejściu? Jestem w szoku. My też mamy beznadziejne nasienie a mimo to lekarz powiedział, że nie ma szans na zapłodnienie więcej niż 6 komórek - dodam, że to nasza druga procedura. W ewentualnej trzeciej możemy zapłodnić wszystkie "bez łaski", ale teraz powiedział, że nie ma opcji. Zresztą, i tak wystymulował mnie na tyle kiepsko że nawet tych 6 dojrzałych komórek nie miałam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasze pierwsze podejście. Pierwsza stymulacja. Wcześniej nie zażywałam nawet tabletek antykoncepcyjnych. Jak wspominałam wcześniej lekarz obstawiał ze będzie 6 komórek do zapłodnienia. Trzymam kciuki, aby sie nic złego nie wydarzyło. A gdzie Ty podchodzisz do IgG. Pa. Szlam długim protokolem

• amygdala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:

Potwierdzam, my też z Invicty i przy bardzo słabym nasieniu lekarz sam zadecydował, że wszystkie zapladniamy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:51

zem3df9hunlqvfmi.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Potwierdzam, my też z Invicty i przy beznadziejnym nasieniu lekarz sam zadecydował, że wszystkie zapladniamy ☺

Ciekawe czemu Invicta umie obejść ustawę, a krakowskie kliniki nie :/

• amygdala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkkasia wrote:
    To nasze pierwsze podejście. Pierwsza stymulacja. Wcześniej nie zażywałam nawet tabletek antykoncepcyjnych. Jak wspominałam wcześniej lekarz obstawiał ze będzie 6 komórek do zapłodnienia. Trzymam kciuki, aby sie nic złego nie wydarzyło. A gdzie Ty podchodzisz do IgG. Pa. Szlam długim protokolem

Kkkkasia, kto Cię prowadzi w Invikcie?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ivf* przepraszam za literówki, pisze z telefonu i słownik robi mi psikusy.

‹‹ 3216 3217 3218 3219 3220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ