IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Piggy wrote:Dziś zamrugało do mnie malutkie serduszko....a potem drugie
GRATULACJE
Cisze sie ogromnie ze Ci sie wkoncu udalo i odrazu bonus w postaci dwoch serduszek-nalezalo Ci sie
Zycze zdrowej i przede wszystkim spokojnej ciazyPiggy lubi tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Oooj nie strasz kolezanki z ta polowa
ja mialam pobranych 14 a dojrzalych bylo 12. E2 mialam niziutki jak na 14 komorek bo lekko ponad 2000 a jednak 12 komorek bylo OK
no cóż
miałam estradiol powyżej 2100 na 8 pobranych ...komórek zero
więc nie ma reguły
_cherryLady lubi tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Kiedy wiadomo na pewno, ze ciaza nie jest ciaza biochemiczna ? Czy dopiero bicie serduszka moze nas upewnic ?
warto sprawdzać co 2 dni przyrosty, choć ja osobiscie za to dostałam zjebki u mnie w klinice.Iva79 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
anakonda wrote:Mam dokładnie to samo . Wpadłam w panikę i wielką rozpacz jak zobaczyłam sąsiadkę z brzuchem . Momentalnie dostałam 39 stopni gorączki dreszcze i tak przeleżałam w łóżku 3 dni zapłakana. Sama się sobie dziwię że tak zareagowałam ale podejrzewam że troszkę ciężaru zrzuciłam z siebie.
Ja ciągle widzę sąsiadki z brzuchamistaram się nie patrzeć, zająć czymś innym myśli. Nic innego mi nie pozostaje, inaczej bym zwariowała
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Święte słowa, dopóki nic się nie dzieje to jest najgorzej, jak człowiek zaczyna działać (choćby robiąc zastrzyk co rano) to już jest lepiej.
Monia, jesteś w ciąży! Gratulacjeto ładna beta, a ciążę biochemiczną można poznać chyba tylko po tym że bardzo szybko się ją traci ("spóźniony okres"). Sama beta jej nie pokaże, zwłaszcza pojedyncza, zbadaj za 2 dni żeby ocenić przyrost. Kciuki!
monia2015, kkkkasia lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
monia gratulację
niech bety rośnie!
daj znać jak się czujesz?monia2015 lubi tę wiadomość
endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Dziewczyny, jestem po wizycie u endokrynologa.
Pani doktor powiedziała, że spokojnie da radę zbić TSH przed kolejnym transferem - mam zwiększoną dawkę euthyroxu do 37,5.
Do tego mam brać witaminę D3 2000 j. i Pregna Plus.
Czekam na @ i na transfer
monia2015, gratulacje
PragącaDziecka - 3mam mocno kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:28
V., PragnącaDziecka, monia2015 lubią tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
dziewczyny mam pytanie na temat robienia zastrzyków, chodzi o puregon - wiem, że trzeba je robić codziennie o tej samej porze. Dzisiaj niestety zrobiłam go godzinę później. czy może wpłynąć to negatywnie na efekt stymulacji?endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
monia2015 wrote:Dziewuszki odebrałam właśnie wynik HCG total ilościowo: 35,4 w 7 dpt 5 dniowej blastki. Wg norm to łapie się w 1 tygodniu ciąży. Nie wiem czy to dobry wynik czy może ciąża biochemiczna? W piątek idę zrobić powtórkę.
monia2015 lubi tę wiadomość
-
Na razie jestem w lekkim szoku:) ogólnie czuję się ok, ale dzisiaj doszedł mi ból krzyża i ciągniecie w pachwinie oraz ból nogi a i od czasu do czasu czuję janik wszystkie dolegliwości po prawej stronie.
Kleis - sądzę że nie problem z puregonem bo ja miałam brać na wieczór ale nie o konkretnej porze...jedynie Ovitrelle przed punkcją miałam podaną godz o której mam zrobićIva79 lubi tę wiadomość
-
kleis wrote:dziewczyny mam pytanie na temat robienia zastrzyków, chodzi o puregon - wiem, że trzeba je robić codziennie o tej samej porze. Dzisiaj niestety zrobiłam go godzinę później. czy może wpłynąć to negatywnie na efekt stymulacji?
-
kleis wrote:dziewczyny mam pytanie na temat robienia zastrzyków, chodzi o puregon - wiem, że trzeba je robić codziennie o tej samej porze. Dzisiaj niestety zrobiłam go godzinę później. czy może wpłynąć to negatywnie na efekt stymulacji?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 21:57
-
ja tez gdzies czytalam ze dopuszczalne jest max 3 godziny roznicy
co do dojrzalych komorek : ja mialam pobranych 24 a dojrzalych 20
amygdala ja tez juz niedlugo crio, ale czekam jeszcze na @ ,, wiec podejrzewam ze u mnie wypadnie na poczatku maja
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
To ja też jestem jakimś ewenementem, bo ja miałam z 19 pobranych komórek 15 dojrzałych i z 30 pobranych komórek dojrzałych 21. Mój lekarz tez mówił, że przeważnie około połowa z pobranych jest dojrzała. No cóż, zdarzają się wyjątki.
V. lubi tę wiadomość
-
Za 1 razem mialam 21 pecherzykow , pobrali mi 20, z czego 13 podobno bylo ok , zaplodnily sie tylko 2 , 1 dzielil sie ladnie a 2 slabo , efekt 7Ai 4B. Dr powiedziala, ze duzo moich komorek bylo niedojrzalych, ze teraz to wiedza i nastepna stymulacje zrobia inaczej , jeden dzien dluzej i podzialalo
Mialam 22 pecherzyki , pobrali 16 z czego zaplodnilo sie 8
Ogladalam tez program w TV o IVF i lekarz tez tam sie wypowiadal, ze polowa zazwyczaj odpada.
Podsumowujac to co oni pobiora nie znaczy , ze jest dobrej jakosci i w polaczeniu z plemnikiem zacznie ladnie sie dzielic, niestety. Po pierwszej stymulacji mialam dosc , myslalam, ze juz nic z tego nie bedzie. Jeszcze do tego 2 lekarz walna komentarz , ze slabe nasienie mojego meza, wiec nic dziwnego , ze tylko 2 zarodki. Lekarz jest, malo rozmowny i niezbyt mily, ale podobno zna sie na robocie , wiec nadal tam chodze
Wczoraj tez bylam u niego i totalnie zepsul mi humor, poszlam do niego radosna i zazartowalam, no to sprawdzamy czy jest 1 jeden pecherzyk czy dwa (blizniaki) , na co on, czy w ogole ? Mi szczena odpadla i zaczelam myslec, ze rzeczywiscie moge miec biochemiczna ciaze. Na USG nic nie widac jeszcze w pecherzyku, przynajmniej ja nie widzialam. On powiedzial, ze wyglada normalnie, z tydzien serce, ale strach juz zostal ze mna i czekam znow w niepewnosci na serduszko , eh co za lekarz, sprowadzil mnie na ziemie.
Lekarz obnizyl mi tez wczoraj dawke progesteronu z 3x 1 na 2x1 Famenita 200mg , czy to dobry znak ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 07:31
-
Iva79, lekarze czasem mają dziwne poczucie humoru, no ale cóż. Trzymam kciuki za serduszko
Czy za drugim podejściem miałaś ten sam protokół, tylko dłużej o jeden dzień, czy w ogóle zmienioną stymulację?
Iva79 lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Alter - dokladnie tak samo wszystko tylko jeden dzien dluzej i pecherzki byly wieksze za 1 razem okolo 20mm , za 2 niektore nawet 26 mm.
Mam tylko nadzieje, ze na seduszkowe USG trafie na pania doktor, ona jest mila i tlumaczy wszystko.
ada03, Altair lubią tę wiadomość
-
Iva79 wrote:Alter - dokladnie tak samo wszystko tylko jeden dzien dluzej i pecherzki byly wieksze za 1 razem okolo 20mm , za 2 niektore nawet 26 mm.
Mam tylko nadzieje, ze na seduszkowe USG trafie na pania doktor, ona jest mila i tlumaczy wszystko.
pisalam Ci na priv
Jak sie czujesz ??Iva79 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że ja po drugiej stymulacji, po której miało być więcej komórek niż po pierwszej, a było O przy zajebistym estradiolu, trochę się zdołowałam.
A tak pięknie monitoringi wychodziły. Jeszcze jak czytam ile jest u Was, to tracę nadzieję, że u mnie ruszy.