IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
szaraa wrote:Kariotyp, białka S, C, czynnik V Laiden i inne...
MTHFR miałam robione juz po urodzniu dziecka, tez negatywne
Homocysteina moim zdaniem była wysoka ze względu na kiepstki stylżycia i odzywiania przede wszysttkim. Z wyniku 15 w 2012roku spadła do 5 w 2016.
Nasienie z taką fragmentacja jak u Was może być przyczyną poronienia. Tak mówiła mi ostatnio moja gin. przy wynikach bardzo podobnych do Waszych.
Jak możecie to róbcie IMSI i bądźcie dobrej myśli, bo cóż więcej możemy zrobić...
Powodzenia!!! ☺ -
amygdala wrote:Nasienie z taką fragmentacja jak u Was może być przyczyną poronienia. Tak mówiła mi ostatnio moja gin. przy wynikach bardzo podobnych do Waszych.
Jak możecie to róbcie IMSI i bądźcie dobrej myśli, bo cóż więcej możemy zrobić...
Powodzenia!!! ☺
Przed udaną ciąża fragmentacja była 20 %, w tym roku juz wyższa;(
Mąż do invitro podchodzi sceptycznie,do mnie jeszcze tez to nie dociera, ze byc moze to bedzie jedyna szansa na kolejne dzieck... Mam nadzieje ze uda nam się osiągnąć porozumienie...
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
szaraa wrote:Przed udaną ciąża fragmentacja była 20 %, w tym roku juz wyższa;(
Mąż do invitro podchodzi sceptycznie,do mnie jeszcze tez to nie dociera, ze byc moze to bedzie jedyna szansa na kolejne dzieck... Mam nadzieje ze uda nam się osiągnąć porozumienie...
Bo kiedy pojawia się temat in vitro to to jest wstrząs. Zapewne tym trudniej się z tym pogodzić kiedy ma się już jedno dziecko poczęte naturalnie. Ale z czasem przychodzi oswojenie, a jak człowiek jest już w trakcie procedury to okazuje się, że nie taki diabeł straszny jak go malująKosztuje to sporo kasy, czasu, energii, trochę zdrowia, ale generalnie do przeżycia. Liczy się cel
amygdala, szaraa, Iva79, Joanna85 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
monia2015 wrote:Iva- gratuluję, będę trzymała kciuki i to mocno!!! Ja dzisiaj jestem w straszliwym stresie, w nocy nie mogłam spać, to czekanie dobija...dzisiaj rano miłam leciutko zabarwiony śluz..i już myślenie czy to nie @. Stwierdziłam, że nie będę czekała do piątku i dzisiaj przed praca pojadę na Bete będzie to już 7 dpt, więc powinno być już jasne (trzymajcie kciuki, tak bardzo się boję)
ja niestety dzis 6dpt i plamienie
monia2015 lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Szaraa, dobrze, że jesteś przebadana
że ktoś tego nie zaniedbal u Was. Pytałam, bo zdarzały się na wątku dziewczyny po poronieniach, które w ivf widziały cudowne rozwiązanie swojego problemu... A ivf donosic nie pomaga jeśli problem tkwi gdzieś indziej i nie jest zdiagnozowany...
Trzeba wierzyć&&
-
asia-m-b wrote:I jak beta? Mocno zacislamysmy kciuki
ja niestety dzis 6dpt i plamienie
Asia, to może być dobry znak! Zagnieżdzenia! Trzymam kciuki!asia-m-b, monia2015 lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Kurcze, kłują mnie dzisiaj jajniki, momentami dość ostro
myślałam, że obejdzie się bez NoSpy ale jednak zażyłam. Mam nadzieję, że akurat NoSpa nie szkodzi.
Nie mogę się doczekać piątku, pojutrze dowiem się co z moim drugim zarodkiem. Nastawiam się, że nie przetrwa do mrożenia bo tak było przy poprzedniej procedurze, ale nadzieja jest.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, podpatruje Wasze wypowiedzi już jakiś czas. Jestem w trakcie pierwszego podejścia do IVF. Dzisiaj miałam punkcje jajników i pobieranie komórek. Pobrali mi 9 komórek, to dużo czy mało? Jakich powinnam spodziewać się skutków ubocznych. Pozdrawiam wszystkie starające się
-
kkkkasia wrote:Hej dziewczyny, podpatruje Wasze wypowiedzi już jakiś czas. Jestem w trakcie pierwszego podejścia do IVF. Dzisiaj miałam punkcje jajników i pobieranie komórek. Pobrali mi 9 komórek, to dużo czy mało? Jakich powinnam spodziewać się skutków ubocznych. Pozdrawiam wszystkie starające się
Witajzazwyczaj dojrzałych jest nie więcej niż połowa pobranych oocytów. Jaki miałaś estradiol podczas ostatniego pobierania krwi?
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Szaraa, dobrze, że jesteś przebadana
że ktoś tego nie zaniedbal u Was. Pytałam, bo zdarzały się na wątku dziewczyny po poronieniach, które w ivf widziały cudowne rozwiązanie swojego problemu... A ivf donosic nie pomaga jeśli problem tkwi gdzieś indziej i nie jest zdiagnozowany...
Trzeba wierzyć&&
Jeśli o mnie chodzi, to jestem w rękach specjalisty;)
Dla mnie ogromne znaczenie w sensie psychicznym ma moje dziecko-wiem, ze jestem w stanie donosić ciążę..
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
Anatolka, Asiula i Pragnąca ile ja bym dała, żeby Wasze słowa okazały się prorocze! eh jak w psychiatryku nie wyląduję to będzie dobrze
6dpt to nie za późno na zagnieżdżenie? Miałam podaną blastkę 2BB
ps: dziś jak zobaczyłam te plamienie to najpierw płacz ale zrobiłam sikacza i był cień cienia tylko, że nie ma co go brać pod uwagę, bo pojawił się po 15 minutach..
poza tym jeśli to plamienie implantacyjne to czy już hcg byłoby w organizmie?
jak to plamienie nie rozkręci się na @ to jutro beta...
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:Anatolka, Asiula i Pragnąca ile ja bym dała, żeby Wasze słowa okazały się prorocze! eh jak w psychiatryku nie wyląduję to będzie dobrze
ps: dziś jak zobaczyłam te plamienie to najpierw płacz ale zrobiłam sikacza i był cień cienia tylko, że nie ma co go brać pod uwagę, bo pojawił się po 15 minutach..
jak to plamienie nie rozkręci się na @ to jutro beta...
Asiu, ja przy blastocyście 2BB w 7 dpt miałam plamienie - szybko pojechałam do kliniki, bo myślałam, że to początek @. Beta wynosiła 12. Nie skończyło się dobrze, ale to plamienie oznaczało zagnieżdżenie! Ewentualnie mogło mi pęknąć jakieś naczynko. Podczas pozostałych 4 transferów, kiedy beta nawet nie drgnęła nie miałam takiego plamienia.Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
asia-m-b wrote:Anatolka, Asiula i Pragnąca ile ja bym dała, żeby Wasze słowa okazały się prorocze! eh jak w psychiatryku nie wyląduję to będzie dobrze
jak to plamienie nie rozkręci się na @ to jutro beta... -
kkkkasia wrote:moj estradiol 1547 z poniedziałkowego badania.
Więc obstawiam, że będziesz miała ok. 6 dojrzałych komórekale teoria teorią a życie życiem, zobaczymy
Ten progesteron to z przedwczoraj (ostatni dzień stymulacji) czy z dzisiaj? Jeśli z przedwczoraj to za wysoki żeby można było robić świeży transfer...
Asia, ten cień brzmi obiecująco! Trzymam kciuki &&&
Pragnąca, no niestety to nie tak działaO zamrożeniu / zatrzymaniu się drugiego zarodka dowiem się dopiero w pt kiedy sama zadzwonię (mam przykaz dzwonić najwcześniej wtedy), nie sądzę żeby oni dali mi znać nawet jeśli ten zarodek już padł. Biorę pod uwagę dosłownie każdą opcję i staram się nie emocjonować, bo nic mi to nie da - poza bólem głowy
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc