X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:

A tak wogle to straciłam już wiarę, że mi się uda :/ zarodek mam średniej klasy i mam wrażenie, że wszystkim wokoło się udaje, tylko nie mnie..

?
    Mam dokładnie to samo . Wpadłam w panikę i wielką rozpacz jak zobaczyłam sąsiadkę z brzuchem . Momentalnie dostałam 39 stopni gorączki dreszcze i tak przeleżałam w łóżku 3 dni zapłakana. Sama się sobie dziwię że tak zareagowałam ale podejrzewam że troszkę ciężaru zrzuciłam z siebie.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy super :D

Kaczorek ekstra :D

Z całego serca gratuluję :) Teraz to już tylko dużo spokoju życzę :)

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    nie wiem , a czym sie rozni ? tzn po czym mozna poznac ?
    wiem tylko ze bede brac esdtrofem i encorton od 2dc a potem 10/11 dc na wizyte mam isc..

kiedys pisalyscie o odstawianiu encortonu. ze trzeba jakos stopniowo tak?
    To wydaje mi się że, idziesz tak jak ja na cyklu sztucznym w 10dc idzies sprawdzić grubość swojego endo.U nas w klinice endo musi być około 1cm aby doszlo do transferu.
    Co do encortonu ja nie odstawiałam stopniowo nigdy i awsze musiałam brać do końca opakowania.

pysia lubi tę wiadomość

• amygdala Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    To wydaje mi się że, idziesz tak jak ja na cyklu sztucznym w 10dc idzies sprawdzić grubość swojego endo.U nas w klinice endo musi być około 1cm aby doszlo do transferu.
    Co do encortonu ja nie odstawiałam stopniowo nigdy i awsze musiałam brać do końca opakowania.

Tak, to sztuczny cykl. Ja tez od dziś biorę estrofem i steryd i za 8 dni na kontrolę ☺

pysia lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , jestem po 1 USG, i jest widoczny 1 pecherzyk 6mm :)
    W srodku pecherzyka jeszcze nic nie widac, ale dr powiedzial, ze wyglada calkowicie normalnie :)

Anatolka, amygdala, roletka, ada03, gosia81, józefka, monia2015, V., Konwalia, malgos741, Mimi86, kassik, ewlinaaa85, Tosia 1981, _cherryLady, Neo84, Kaczorek, Anuszka, Kamilam8, Beata.D, nika03, sylvuś, vioris, Joanna85 lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    nie wiem , a czym sie rozni ? tzn po czym mozna poznac ?
    wiem tylko ze bede brac esdtrofem i encorton od 2dc a potem 10/11 dc na wizyte mam isc..

kiedys pisalyscie o odstawianiu encortonu. ze trzeba jakos stopniowo tak?

Okulista jest zdecydowanie za stopniowym odstawieniem. Mnie dr M też stopniowo zmniejszał dawki.

pysia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, Mimbla nawet nie wiecie jak cieszą mnie wasze ciąże :) ogromne gratulacje, nudnych ciąż zyczę i bezproblemowych porodów :*

PragnącaDziecka nie jestem na bieżąco ale jeśli jesteś w programie to klinika nie ma prawa wziąć od ciebie pieniędzy na EG, AH itp to wszystko jest refundowane, chyba że zmienili zasady

gratuluje też pozostałym ciężarówkom i życze powodzenia testującym <3

gosia81, V., Piggy lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gosia81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, Mimbla - kibicuję Wam od dawna, innym oczywiście też, ale Wasze wpisy czytam chyba najdłużej. Ogromne gratulacje dla Was i innych dziewczyn w ciąży! Nadal trzymam kciuki za zdrowie maluchów && Pozdrowienia!

Piggy lubi tę wiadomość

f2wl3e5epdkwr2t5.png
    5b09anliajytu9pv.png
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva- gratuluję, będę trzymała kciuki i to mocno!!! Ja dzisiaj jestem w straszliwym stresie, w nocy nie mogłam spać, to czekanie dobija...dzisiaj rano miłam leciutko zabarwiony śluz..i już myślenie czy to nie @. Stwierdziłam, że nie będę czekała do piątku i dzisiaj przed praca pojadę na Bete będzie to już 7 dpt, więc powinno być już jasne (trzymajcie kciuki, tak bardzo się boję)

V., Iva79 lubią tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • V. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, trzymam kciuki!

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    PragnącaDziecka nie jestem na bieżąco ale jeśli jesteś w programie to klinika nie ma prawa wziąć od ciebie pieniędzy na EG, AH itp to wszystko jest refundowane, chyba że zmienili zasady

<3
    No wlasnie dzis doplacam do kleju 280zl,moga dawac te dodatki w ramach mz ale w kolejnych noeudanych podejsciach i jesli lekarz uzna ze sa niezbedne. Ja mialam transfer 3 dniowego zarodka -nieudany i dzis mam miec transfer blastki, wiec jesli nie zaplace to nie dadza mi ah na mz, bo mialam "tylko" jednen nieudany transfer. Ale mimo wszystko pogadam z lekarzem

2nn3dqk38okw5rud.png
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy ogromne gratulację !!!<3<3
    Bozia wynagradza podwójnie :)

Kaczorek równiez gratuluje i trzymam &&& za przyrosty bety :)

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Kasika66 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Mam dokładnie to samo . Wpadłam w panikę i wielką rozpacz jak zobaczyłam sąsiadkę z brzuchem . Momentalnie dostałam 39 stopni gorączki dreszcze i tak przeleżałam w łóżku 3 dni zapłakana. Sama się sobie dziwię że tak zareagowałam ale podejrzewam że troszkę ciężaru zrzuciłam z siebie.
    Ja też tak mam chociaż staram się wierzyć że będzie dobrze

• V. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    No wlasnie dzis doplacam do kleju 280zl,moga dawac te dodatki w ramach mz ale w kolejnych noeudanych podejsciach i jesli lekarz uzna ze sa niezbedne. Ja mialam transfer 3 dniowego zarodka -nieudany i dzis mam miec transfer blastki, wiec jesli nie zaplace to nie dadza mi ah na mz, bo mialam "tylko" jednen nieudany transfer. Ale mimo wszystko pogadam z lekarzem

Ja też miałam tylko jeden nieudany transfer (w poprzedniej procedurze, jeden jedyny jaki się odbył) i mimo to dostałam AH, czym w sumie nadal jestem zaskoczona. Gadaj z embriologiem, nie z lekarzem prowadzącym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:03

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Melduję się "w ciąży" ;) z moim 3-dniowym zarodkiem, któremu wcześniej zrobiono hatching. Na moje luźne pytanie jak to jest, że zarodek przed implantacją nie wypadnie z macicy wytłumaczono mi, że jest "w takim jakby kleju" - myślicie że chodzi o słynny embrioglue? ;) i że lekarz podaje go w jakąś szczelinkę w macicy czy coś. Dostałam protokół z hodowli i transferu + zdjęcie zarodka. Testowanie zapewne w czwartek (9 dpt), ewentualnie w piątek, bo wątpię że dłużej wytrzymam. Klinika chce, żebym betowała w sobotę 23.04.

Ja nie wierzę w to, że zabronią mrożenia zarodków.

Vioris, ja mam Lutinus dopochwowo (2 x 2 tabletki) + Duphaston doustnie (3 x 1).

Z tego co wiem, w Macierzyństwie nie używają Embryoglue ale też moim zdaniem nie ma specjalnie czego żałować. Jest to środek, którego skuteczność nie została jednoznacznie potwierdzona w badaniach klinicznych. Owszem, są kliniki na świecie które korzystają wyłącznie z tego "kleju" EG, ale ich statystyki skuteczności są porównywalne z innymi ośrodkami in-v gdzie się go nie używa wcale, albo okazjonalnie.

Trzymam kciuki && i czekam na wynik bety :).

V. lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny;)
    przepraszam, ze tak wpadam w wątek, ale szukam informacji odnośnie starań z wykorzystaniem ivf przy morfologii nasienia 0%

Mamy juz jedno dziecko z naturalnej ciaży po sporych przejsciach.Chcieliśmy rodzeństwo dla naszej córki, jednak zeszłym roku poroniłam. Maz na badania i morfologia niecały 1%, suplementacja, potrórne badania i pogorszenie wyniku. Wizyta u androloga, kolejne leki i zero poprawy. Maz ma 40 lat i boje sie ze to ostatni dzwonek, a wyniki moga sie juz nie poprawic;/ Zaczełam myslec o ivf, ale nie wiem czy przy takich wynikach to ma szanse powodzenia. Bede wdzieczna za radę

Trzymam oczywiście kciuki za Was wszystkie, skoro jestescie w tym wątku, to jak nikomu należy Wam se szczęscie..

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • V. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    cześć dziewczyny;)
    przepraszam, ze tak wpadam w wątek, ale szukam informacji odnośnie starań z wykorzystaniem ivf przy morfologii nasienia 0%

Mamy juz jedno dziecko z naturalnej ciaży po sporych przejsciach.Chcieliśmy rodzeństwo dla naszej córki, jednak zeszłym roku poroniłam. Maz na badania i morfologia niecały 1%, suplementacja, potrórne badania i pogorszenie wyniku. Wizyta u androloga, kolejne leki i zero poprawy. Maz ma 40 lat i boje sie ze to ostatni dzwonek, a wyniki moga sie juz nie poprawic;/ Zaczełam myslec o ivf, ale nie wiem czy przy takich wynikach to ma szanse powodzenia. Bede wdzieczna za radę

Trzymam oczywiście kciuki za Was wszystkie, skoro jestescie w tym wątku, to jak nikomu należy Wam se szczęscie..

U nas też jest 0%, jesteśmy w trakcie walki, właśnie czekam na wynik drugiego transferu zarodka. Gdybyście podchodzili do IVF to tylko do metody IMSI przy takim nasieniu. Klasyczne in vitro / ICSI to za mało. Mąż badał fragmentację DNA? Bo to też ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:14

• szaraa Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V.

Fragmentacja 22%
    Tak, mysle właśnie o IMSI.Zapisałam nas na wizytę do Bociana w Białymstoku na maj. Maż chce jeszcze powtórzyc badanie na pocztku maja.
    Jestem w sumie już po 4 poronieniach i opadam z sił w walce o potomstwo...

Bardzo życze Ci powodzenia, mam nadzieję ze tą metodą Wam się uda

V. lubi tę wiadomość

31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,7 :) 29dpt-jest serduszko;)
    34bwqqmzugi83t48.png
    [*][*][*][*]
    Wymarzone dziecko ;) 2014
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:

Zdiagnozowano ich przyczynę? W jak długim okresie czasu miałaś te 4 straty?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaraa wrote:
    V.

Fragmentacja 22%
    Tak, mysle właśnie o IMSI.Zapisałam nas na wizytę do Bociana w Białymstoku na maj. Maż chce jeszcze powtórzyc badanie na pocztku maja.

Bardzo życze Ci powodzenia, mam nadzieję ze tą metodą Wam się uda

To tak samo jak u nas, też mamy 22% z groszami. Do tego żylaki powrózka nasiennego, które zapewne przyczyniają się do morfologii 0%.

Współczuję tylu strat... Czy wiadomo dlaczego nie mogłaś utrzymać tych ciąż?

Dziękuję i wzajemnie!

‹‹ 3211 3212 3213 3214 3215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ