IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nika03 wrote:
A tak wogle to straciłam już wiarę, że mi się udazarodek mam średniej klasy i mam wrażenie, że wszystkim wokoło się udaje, tylko nie mnie..
?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnypysia wrote:nie wiem , a czym sie rozni ? tzn po czym mozna poznac ?
wiem tylko ze bede brac esdtrofem i encorton od 2dc a potem 10/11 dc na wizyte mam isc..
kiedys pisalyscie o odstawianiu encortonu. ze trzeba jakos stopniowo tak?
Co do encortonu ja nie odstawiałam stopniowo nigdy i awsze musiałam brać do końca opakowania.pysia lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:To wydaje mi się że, idziesz tak jak ja na cyklu sztucznym w 10dc idzies sprawdzić grubość swojego endo.U nas w klinice endo musi być około 1cm aby doszlo do transferu.
Co do encortonu ja nie odstawiałam stopniowo nigdy i awsze musiałam brać do końca opakowania.
Tak, to sztuczny cykl. Ja tez od dziś biorę estrofem i steryd i za 8 dni na kontrolę ☺pysia lubi tę wiadomość
-
Witam , jestem po 1 USG, i jest widoczny 1 pecherzyk 6mm
W srodku pecherzyka jeszcze nic nie widac, ale dr powiedzial, ze wyglada calkowicie normalnieAnatolka, amygdala, roletka, ada03, gosia81, józefka, monia2015, V., Konwalia, malgos741, Mimi86, kassik, ewlinaaa85, Tosia 1981, _cherryLady, Neo84, Kaczorek, Anuszka, Kamilam8, Beata.D, nika03, sylvuś, vioris, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
pysia wrote:nie wiem , a czym sie rozni ? tzn po czym mozna poznac ?
wiem tylko ze bede brac esdtrofem i encorton od 2dc a potem 10/11 dc na wizyte mam isc..
kiedys pisalyscie o odstawianiu encortonu. ze trzeba jakos stopniowo tak?
Okulista jest zdecydowanie za stopniowym odstawieniem. Mnie dr M też stopniowo zmniejszał dawki.pysia lubi tę wiadomość
-
Piggy, Mimbla nawet nie wiecie jak cieszą mnie wasze ciąże
ogromne gratulacje, nudnych ciąż zyczę i bezproblemowych porodów :*
PragnącaDziecka nie jestem na bieżąco ale jeśli jesteś w programie to klinika nie ma prawa wziąć od ciebie pieniędzy na EG, AH itp to wszystko jest refundowane, chyba że zmienili zasady
gratuluje też pozostałym ciężarówkom i życze powodzenia testującymgosia81, V., Piggy lubią tę wiadomość
-
Iva- gratuluję, będę trzymała kciuki i to mocno!!! Ja dzisiaj jestem w straszliwym stresie, w nocy nie mogłam spać, to czekanie dobija...dzisiaj rano miłam leciutko zabarwiony śluz..i już myślenie czy to nie @. Stwierdziłam, że nie będę czekała do piątku i dzisiaj przed praca pojadę na Bete będzie to już 7 dpt, więc powinno być już jasne (trzymajcie kciuki, tak bardzo się boję)
V., Iva79 lubią tę wiadomość
-
roletka wrote:PragnącaDziecka nie jestem na bieżąco ale jeśli jesteś w programie to klinika nie ma prawa wziąć od ciebie pieniędzy na EG, AH itp to wszystko jest refundowane, chyba że zmienili zasady
-
Piggy ogromne gratulację !!!
<3
Bozia wynagradza podwójnie
Kaczorek równiez gratuluje i trzymam &&& za przyrosty betyW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
anakonda wrote:Mam dokładnie to samo . Wpadłam w panikę i wielką rozpacz jak zobaczyłam sąsiadkę z brzuchem . Momentalnie dostałam 39 stopni gorączki dreszcze i tak przeleżałam w łóżku 3 dni zapłakana. Sama się sobie dziwię że tak zareagowałam ale podejrzewam że troszkę ciężaru zrzuciłam z siebie.
-
PragnącaDziecka wrote:No wlasnie dzis doplacam do kleju 280zl,moga dawac te dodatki w ramach mz ale w kolejnych noeudanych podejsciach i jesli lekarz uzna ze sa niezbedne. Ja mialam transfer 3 dniowego zarodka -nieudany i dzis mam miec transfer blastki, wiec jesli nie zaplace to nie dadza mi ah na mz, bo mialam "tylko" jednen nieudany transfer. Ale mimo wszystko pogadam z lekarzem
Ja też miałam tylko jeden nieudany transfer (w poprzedniej procedurze, jeden jedyny jaki się odbył) i mimo to dostałam AH, czym w sumie nadal jestem zaskoczona. Gadaj z embriologiem, nie z lekarzem prowadzącym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:03
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Melduję się "w ciąży"
z moim 3-dniowym zarodkiem, któremu wcześniej zrobiono hatching. Na moje luźne pytanie jak to jest, że zarodek przed implantacją nie wypadnie z macicy wytłumaczono mi, że jest "w takim jakby kleju" - myślicie że chodzi o słynny embrioglue?
i że lekarz podaje go w jakąś szczelinkę w macicy czy coś. Dostałam protokół z hodowli i transferu + zdjęcie zarodka. Testowanie zapewne w czwartek (9 dpt), ewentualnie w piątek, bo wątpię że dłużej wytrzymam. Klinika chce, żebym betowała w sobotę 23.04.
Ja nie wierzę w to, że zabronią mrożenia zarodków.
Vioris, ja mam Lutinus dopochwowo (2 x 2 tabletki) + Duphaston doustnie (3 x 1).
Z tego co wiem, w Macierzyństwie nie używają Embryoglue ale też moim zdaniem nie ma specjalnie czego żałować. Jest to środek, którego skuteczność nie została jednoznacznie potwierdzona w badaniach klinicznych. Owszem, są kliniki na świecie które korzystają wyłącznie z tego "kleju" EG, ale ich statystyki skuteczności są porównywalne z innymi ośrodkami in-v gdzie się go nie używa wcale, albo okazjonalnie.
Trzymam kciuki && i czekam na wynik bety.
V. lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny;)
przepraszam, ze tak wpadam w wątek, ale szukam informacji odnośnie starań z wykorzystaniem ivf przy morfologii nasienia 0%
Mamy juz jedno dziecko z naturalnej ciaży po sporych przejsciach.Chcieliśmy rodzeństwo dla naszej córki, jednak zeszłym roku poroniłam. Maz na badania i morfologia niecały 1%, suplementacja, potrórne badania i pogorszenie wyniku. Wizyta u androloga, kolejne leki i zero poprawy. Maz ma 40 lat i boje sie ze to ostatni dzwonek, a wyniki moga sie juz nie poprawic;/ Zaczełam myslec o ivf, ale nie wiem czy przy takich wynikach to ma szanse powodzenia. Bede wdzieczna za radę
Trzymam oczywiście kciuki za Was wszystkie, skoro jestescie w tym wątku, to jak nikomu należy Wam se szczęscie..31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
szaraa wrote:cześć dziewczyny;)
przepraszam, ze tak wpadam w wątek, ale szukam informacji odnośnie starań z wykorzystaniem ivf przy morfologii nasienia 0%
Mamy juz jedno dziecko z naturalnej ciaży po sporych przejsciach.Chcieliśmy rodzeństwo dla naszej córki, jednak zeszłym roku poroniłam. Maz na badania i morfologia niecały 1%, suplementacja, potrórne badania i pogorszenie wyniku. Wizyta u androloga, kolejne leki i zero poprawy. Maz ma 40 lat i boje sie ze to ostatni dzwonek, a wyniki moga sie juz nie poprawic;/ Zaczełam myslec o ivf, ale nie wiem czy przy takich wynikach to ma szanse powodzenia. Bede wdzieczna za radę
Trzymam oczywiście kciuki za Was wszystkie, skoro jestescie w tym wątku, to jak nikomu należy Wam se szczęscie..
U nas też jest 0%, jesteśmy w trakcie walki, właśnie czekam na wynik drugiego transferu zarodka. Gdybyście podchodzili do IVF to tylko do metody IMSI przy takim nasieniu. Klasyczne in vitro / ICSI to za mało. Mąż badał fragmentację DNA? Bo to też ważne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:14
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V.
Fragmentacja 22%
Tak, mysle właśnie o IMSI.Zapisałam nas na wizytę do Bociana w Białymstoku na maj. Maż chce jeszcze powtórzyc badanie na pocztku maja.
Jestem w sumie już po 4 poronieniach i opadam z sił w walce o potomstwo...
Bardzo życze Ci powodzenia, mam nadzieję ze tą metodą Wam się udaV. lubi tę wiadomość
31.05.2016 transfer trzydniowych 8A i 8B:) 9dpt 82,4 ; 11dpt 197,7 14dpt 573,8 16dpt 1327 23dpt 19667,729dpt-jest serduszko;)
[*][*][*][*]
Wymarzone dziecko2014
-
szaraa wrote:V.
Fragmentacja 22%
Tak, mysle właśnie o IMSI.Zapisałam nas na wizytę do Bociana w Białymstoku na maj. Maż chce jeszcze powtórzyc badanie na pocztku maja.
Jestem w sumie już po 4 poronieniach i opadam z sił w walce o potomstwo...
Bardzo życze Ci powodzenia, mam nadzieję ze tą metodą Wam się uda
To tak samo jak u nas, też mamy 22% z groszami. Do tego żylaki powrózka nasiennego, które zapewne przyczyniają się do morfologii 0%.
Współczuję tylu strat... Czy wiadomo dlaczego nie mogłaś utrzymać tych ciąż?
Dziękuję i wzajemnie!3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc