IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:Placisz za to dodatkowo ? Czy jak jest sie w programie mz to mozna ustalic z lekarzem?
Miałam to w ramach programu, czyli gratis, a decyzję podjął embriolog (w rozmowie telefonicznej ze mną).
Piggy, cudownie! Gratulacje
Kaczorek, super! Pachnie bliźniakamiPowodzenia, niech beta rośnie && Też marzę o takim wyniku za 10 dni
Joanna85 lubi tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. trzymam kciuki!
Jedz ananasa i nie stresuj się!V. lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kaczorek gratulacje
Miałyśmy transfer tego samego dnia,ale ja nie robię sobie nadziei.Dziś zrobiłam test nawet cienia drugiej kreski.Poszłam sobie do lasu wybeczałam się i co....dziś przytaknę Asiuli,że cholernie boli taka wizja świata gdzie jedni walczą by zabić w sobie zdrowe dziecko,a inni oddali by swoje by je mieć.
Boże gdzie jesteś i gdzie sprawiedliwość ?Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
amygdala wrote:Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was brała steryd Metypred? Miałyście jakieś skutki uboczne? Jakie? Ja czekam na @ i mam go brać w cyklu do crio. Trochę się obawiam, bo nigdy nie brałam żadnych sterydów...
amygdala lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
karina76 wrote:Kaczorek gratulacje
Miałyśmy transfer tego samego dnia,ale ja nie robię sobie nadziei.Dziś zrobiłam test nawet cienia drugiej kreski.Poszłam sobie do lasu wybeczałam się i co....dziś przytaknę Asiuli,że cholernie boli taka wizja świata gdzie jedni walczą by zabić w sobie zdrowe dziecko,a inni oddali by swoje by je mieć.
Boże gdzie jesteś i gdzie sprawiedliwość ?
Święte słowa....Utożsamiam się......Mallina lubi tę wiadomość
-
V. A jakich argumentow uzylas aby zrobili ah? Bo ja jestem z programu mz i doplacam za klej ale teraz zastanawiam sie nad tym ah, ale u mnie to koszt 500 zl i wolalabym "gratis" dlatego pytam. A luteine przed transferem rano dowcipnie bralas ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:25
-
PragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy Wy tez mialyscie tak ze na sztucznym cyklu crio, jak zaczelyscie brac luteine to najpierw temp. byla powyzej 37 i w trakcie brania luteiny ( a przed trasferem) spadla temp. do podstawowej?
Ja nie mierzyłam temperatury wtedyI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
PragnącaDziecka wrote:V. A jakich argumentow uzylas aby zrobili ah? Bo ja jestem z programu mz i doplacam za klej ale teraz zastanawiam sie nad tym ah, ale u mnie to koszt 500 zl i wolalabym "gratis" dlatego pytam. A luteine przed transferem rano dowcipnie bralas ?
Żadnych. Zapytałam embriologa co możemy zrobić żeby zwiększyć szanse tego transferu. Powiedziałam, że mam teraz tylko dwa zarodki, że jestem już po jednej nieudanej procedurze i że wtedy wszystkie zarodki mi padły przed mrożeniem, że martwię się że te teraz też są słabe. Wtedy ona sama z siebie zaproponowała, że mogą zrobić AH w ramach programu. Pozytywnie mnie zaskoczyła. I tak, zaaplikowałam sobie rano lutinus, lekarz nie mówił żeby tego nie robić.3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
karina76 wrote:Kaczorek gratulacje
Boże gdzie jesteś i gdzie sprawiedliwość ?
karina76 - niestety nie ma sprawiedliwości na tym świecie... Oby nam wszystkim spełniło się wreszcie największe marzenieI procedura
PragnącaDziecka - biorę teraz luteinę i czekam na @. Jutro idę do endokrynologa (mam za wysokie TSH i FT4), liczę na to, że mi to szybko zbiją, bo wg. moich obliczeń za jakieś 2 tyg powinnam mieć transfer.
W czwartek mam wizytę w klinice, rozpiszą mi stymulację.
A tak wogle to straciłam już wiarę, że mi się udazarodek mam średniej klasy i mam wrażenie, że wszystkim wokoło się udaje, tylko nie mnie..
A jak u Ciebie?? Co nowego?I procedura
V. wrote:Żadnych. Zapytałam embriologa co możemy zrobić żeby zwiększyć szanse tego transferu. Powiedziałam, że mam teraz tylko dwa zarodki, że jestem już po jednej nieudanej procedurze i że wtedy wszystkie zarodki mi padły przed mrożeniem, że martwię się że te teraz też są słabe. Wtedy ona sama z siebie zaproponowała, że mogą zrobić AH w ramach programu. Pozytywnie mnie zaskoczyła. I tak, zaaplikowałam sobie rano lutinus, lekarz nie mówił żeby tego nie robić.
-
nika03 wrote:PragnącaDziecka - biorę teraz luteinę i czekam na @. Jutro idę do endokrynologa (mam za wysokie TSH i FT4), liczę na to, że mi to szybko zbiją, bo wg. moich obliczeń za jakieś 2 tyg powinnam mieć transfer.
W czwartek mam wizytę w klinice, rozpiszą mi stymulację.
A tak wogle to straciłam już wiarę, że mi się udazarodek mam średniej klasy i mam wrażenie, że wszystkim wokoło się udaje, tylko nie mnie..
A jak u Ciebie?? Co nowego?nika03, kookana1987 lubią tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:Ja tsh zbilam w niecaly miesiac. A jakiej klasy masz zarodek? Pamietaj ze nawet najslaszy zarodek moze okazac sie wlasnie tym, dlatego nie spisuj go na straty!
No to moja endokrynolog ma na to 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:59
I procedura
nika03 wrote:Mam 7B2 i to już jest ostatni.
Zastanawiam się też nad AH.
Daj jutro znać czy zrobiłaś AH. -
Na sztucznym cyklu, tak jak poprzednio. I tak jak poprzednio też dokupię sobie klej. Teraz dodatkowo zastanawiam się nad tym AH, bo dużo dziewczyn to miało i się powiodło.
Bardzo dużo to wszystko kosztuje, ale nie mam już nic do stracenia - ostatni zarodek, a na kolejną procedurę nie mogę sobie niestety pozwolić.
Więc jeśli lekarz zgodzi się na AH, to jestem gotowa dopłacić te 500zł, bo po tym transferze i tak nie mam już żadnego pomysłu na siebieI procedura
Czesc
Odzywam sie sporadycznie bo chwilami probuje odpoczac od tego aby nie zyc tylko nieplodnoscia bo u mnie temat rzeka.
Pytanie do Was o zbicie TSH. Do jakiego poziomu powinno byc zbite? U mnie wyszlo problemy tarczycowe ale jestem jeszcze przed wizyta u endokrynologa i zastanawiam sie czy moje tsh 1,5 to bardzo zle czy tak sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:21
7.03.2017 - Nina jest z nami