X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Placisz za to dodatkowo ? Czy jak jest sie w programie mz to mozna ustalic z lekarzem?

Miałam to w ramach programu, czyli gratis, a decyzję podjął embriolog (w rozmowie telefonicznej ze mną).

Piggy, cudownie! Gratulacje :)

Kaczorek, super! Pachnie bliźniakami ;) Powodzenia, niech beta rośnie && Też marzę o takim wyniku za 10 dni :)

Joanna85 lubi tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. trzymam kciuki!
    Jedz ananasa i nie stresuj się!

V. lubi tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kaczorek gratulacje :)

Miałyśmy transfer tego samego dnia,ale ja nie robię sobie nadziei.Dziś zrobiłam test nawet cienia drugiej kreski.Poszłam sobie do lasu wybeczałam się i co....dziś przytaknę Asiuli,że cholernie boli taka wizja świata gdzie jedni walczą by zabić w sobie zdrowe dziecko,a inni oddali by swoje by je mieć.

Boże gdzie jesteś i gdzie sprawiedliwość ?

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Joanna85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Cześć Dziewczyny, czy któraś z Was brała steryd Metypred? Miałyście jakieś skutki uboczne? Jakie? Ja czekam na @ i mam go brać w cyklu do crio. Trochę się obawiam, bo nigdy nie brałam żadnych sterydów...
    Hejka ja bralam w II fazie cyklu po iui, ale zadnych skutkow ubocznych nie mialam.

amygdala lubi tę wiadomość

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:

Miałyśmy transfer tego samego dnia,ale ja nie robię sobie nadziei.Dziś zrobiłam test nawet cienia drugiej kreski.Poszłam sobie do lasu wybeczałam się i co....dziś przytaknę Asiuli,że cholernie boli taka wizja świata gdzie jedni walczą by zabić w sobie zdrowe dziecko,a inni oddali by swoje by je mieć.

Święte słowa....Utożsamiam się......

Mallina lubi tę wiadomość

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. A jakich argumentow uzylas aby zrobili ah? Bo ja jestem z programu mz i doplacam za klej ale teraz zastanawiam sie nad tym ah, ale u mnie to koszt 500 zl i wolalabym "gratis" dlatego pytam. A luteine przed transferem rano dowcipnie bralas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:25

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Dziewczyny czy Wy tez mialyscie tak ze na sztucznym cyklu crio, jak zaczelyscie brac luteine to najpierw temp. byla powyzej 37 i w trakcie brania luteiny ( a przed trasferem) spadla temp. do podstawowej?

Ja nie mierzyłam temperatury wtedy

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika co u Ciebie?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    V. A jakich argumentow uzylas aby zrobili ah? Bo ja jestem z programu mz i doplacam za klej ale teraz zastanawiam sie nad tym ah, ale u mnie to koszt 500 zl i wolalabym "gratis" dlatego pytam. A luteine przed transferem rano dowcipnie bralas ?

Żadnych. Zapytałam embriologa co możemy zrobić żeby zwiększyć szanse tego transferu. Powiedziałam, że mam teraz tylko dwa zarodki, że jestem już po jednej nieudanej procedurze i że wtedy wszystkie zarodki mi padły przed mrożeniem, że martwię się że te teraz też są słabe. Wtedy ona sama z siebie zaproponowała, że mogą zrobić AH w ramach programu. Pozytywnie mnie zaskoczyła. I tak, zaaplikowałam sobie rano lutinus, lekarz nie mówił żeby tego nie robić.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:

karina76 - niestety nie ma sprawiedliwości na tym świecie... Oby nam wszystkim spełniło się wreszcie największe marzenie

I procedura
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka - biorę teraz luteinę i czekam na @. Jutro idę do endokrynologa (mam za wysokie TSH i FT4), liczę na to, że mi to szybko zbiją, bo wg. moich obliczeń za jakieś 2 tyg powinnam mieć transfer.
    W czwartek mam wizytę w klinice, rozpiszą mi stymulację.

A tak wogle to straciłam już wiarę, że mi się uda :/ zarodek mam średniej klasy i mam wrażenie, że wszystkim wokoło się udaje, tylko nie mnie..

A jak u Ciebie?? Co nowego?

I procedura

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Żadnych. Zapytałam embriologa co możemy zrobić żeby zwiększyć szanse tego transferu. Powiedziałam, że mam teraz tylko dwa zarodki, że jestem już po jednej nieudanej procedurze i że wtedy wszystkie zarodki mi padły przed mrożeniem, że martwię się że te teraz też są słabe. Wtedy ona sama z siebie zaproponowała, że mogą zrobić AH w ramach programu. Pozytywnie mnie zaskoczyła. I tak, zaaplikowałam sobie rano lutinus, lekarz nie mówił żeby tego nie robić.
    Sprobuje jutro pogadac z lekarzem i z embriologiem, zobaczymy. Tylko nie wiem czy to dadza mi to gratis, bo to jest moja 1 procedura, a mialam podany zarodek 3 dniowy i sie nie udalo i mam 1 blastke,ltora jutro mi podadza

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka - już widzę, że jutro masz transfer :)
    3mam mocno kciuki, żeby tym razem się udało :)

PragnącaDziecka lubi tę wiadomość

I procedura

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    PragnącaDziecka - biorę teraz luteinę i czekam na @. Jutro idę do endokrynologa (mam za wysokie TSH i FT4), liczę na to, że mi to szybko zbiją, bo wg. moich obliczeń za jakieś 2 tyg powinnam mieć transfer.
    W czwartek mam wizytę w klinice, rozpiszą mi stymulację.

A tak wogle to straciłam już wiarę, że mi się uda :/ zarodek mam średniej klasy i mam wrażenie, że wszystkim wokoło się udaje, tylko nie mnie..

A jak u Ciebie?? Co nowego?
    Ja tsh zbilam w niecaly miesiac. A jakiej klasy masz zarodek? Pamietaj ze nawet najslaszy zarodek moze okazac sie wlasnie tym, dlatego nie spisuj go na straty!

nika03, kookana1987 lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 7B2 i to już jest ostatni.
    Zastanawiam się też nad AH.
    Daj jutro znać czy zrobiłaś AH.

I procedura
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja tsh zbilam w niecaly miesiac. A jakiej klasy masz zarodek? Pamietaj ze nawet najslaszy zarodek moze okazac sie wlasnie tym, dlatego nie spisuj go na straty!

No to moja endokrynolog ma na to 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:59

I procedura

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika03 wrote:
    Mam 7B2 i to już jest ostatni.
    Zastanawiam się też nad AH.
    Daj jutro znać czy zrobiłaś AH.
    Bedziesz miala crio na sztucznym cyklu? No wlasnie dokupilam sobie klej ale teraz V. pisala ze miala ah i zaczelam sie nad tym zastanawiac. Napewno nie doplace do ah bo dla mnie to za duzo, ale fajnie byloby gdyby zrobili to w ramach programu

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sztucznym cyklu, tak jak poprzednio. I tak jak poprzednio też dokupię sobie klej. Teraz dodatkowo zastanawiam się nad tym AH, bo dużo dziewczyn to miało i się powiodło.

Bardzo dużo to wszystko kosztuje, ale nie mam już nic do stracenia - ostatni zarodek, a na kolejną procedurę nie mogę sobie niestety pozwolić.
    Więc jeśli lekarz zgodzi się na AH, to jestem gotowa dopłacić te 500zł, bo po tym transferze i tak nie mam już żadnego pomysłu na siebie ;)

I procedura
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V to życzę Ci, żebyś została w ciąży przez jeszcze 8 miesięcy i tydzień.

Piggy super wiadomość. Niech biją ♡♡

Kaczorek piękna beta. Kciukam za przyrost.

Karina76 sikacze oszukacze.

karina76, V. lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)

Odzywam sie sporadycznie bo chwilami probuje odpoczac od tego aby nie zyc tylko nieplodnoscia bo u mnie temat rzeka.
    Pytanie do Was o zbicie TSH. Do jakiego poziomu powinno byc zbite? U mnie wyszlo problemy tarczycowe ale jestem jeszcze przed wizyta u endokrynologa i zastanawiam sie czy moje tsh 1,5 to bardzo zle czy tak sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:21

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ