IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
TSH powinno być w okolicach 1 u kobiet starających sie o dziecko.
Myślę że u Ciebie jest w porządku.3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
znowu wysokie bety - wiosna nam sluzy dziewczyny
ja dzis mialam trzecia daeke 225 puregonu. balam sie ze po takich dawkach beda jakies skutki uboczne ale czuje sie normalnie. nie moge doczekac sie pierwszego usg.
V., malgos741 lubią tę wiadomość
endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
PragnącaDziecka wrote:Sprobuje jutro pogadac z lekarzem i z embriologiem, zobaczymy. Tylko nie wiem czy to dadza mi to gratis, bo to jest moja 1 procedura, a mialam podany zarodek 3 dniowy i sie nie udalo i mam 1 blastke,ltora jutro mi podadza
Pamiętaj, że mrożenie jest poniekąd jakimśtam wskazaniem do AH, mrożenie może sprawiać że osłonka zarodka robi się "twardsza"to może być Twój argument.
Dziewczyny, już niejeden przykład tu miałyśmy na to, że mocne zarodki padają a słabe dają piękne ciąże. Nie ma co tego rozkminiać. Ja nawet nie wiem czy zarodek który mi dzisiaj podano jest słaby czy mocny, po prostu wolę nie wiedzieć.
Antonelka, TSH 1,5 niemal na bank nie będzie korygowane, jest oktylko trzeba kontrolować czy nie przyrasta. Ja w obecnej chwili mam ok. 2 i lekarz powiedział, że póki co nie ruszamy.
amygdala, Antonelka, Iva79, nika03 lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
Anatolko podwyzszone AntyTPO ( w ubieglym roku bylo ok - sprawdzilam czy dr tego nie przeoczyl) i podwyzszone antyTG.
Te inne receptory TRAb i ft3 i ft4 sa wg mnie w normie. Chyba, ze dla starajacych sie powinno byc inaczej.
Jutro mam wizyte endokrynologa w novum. Dzisiaj mialam usg - nie ma guzow ani stanow zapalnych. Sugeruja mi Dziewczyny, dr Google oraz lekarz od usg hashimotoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:43
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Anatolko podwyzszone AntyTPO ( w ubieglym roku bylo ok - sprawdzilam czy dr tego nie przeoczyl) i podwyzszone antyTG.
Te inne receptory TRAb i ft3 i ft4 sa wg mnie w normie. Chyba, ze dla starajacych sie powinno byc inaczej.
Jutro mam wizytebu endokrynologa w novum. Dzisiaj mialam usg - nie ma guzow ani stanow zapalnych. Sugeruja mi Dziewczyny, dr Google oraz lekarz od usg hashimoto
Ja miałam podobnie, tsh w normie a podwyższone przeciwciała i niestety to początki hashimoto...
Na usg nie było żadnych guznów ale obraz tarczycy nie był jednorodny.
-
Antonelka wrote:Anatolko podwyzszone AntyTPO ( w ubieglym roku bylo ok - sprawdzilam czy dr tego nie przeoczyl) i podwyzszone antyTG.
Jutro mam wizyte endokrynologa w novum. Dzisiaj mialam usg - nie ma guzow ani stanow zapalnych. Sugeruja mi Dziewczyny, dr Google oraz lekarz od usg hashimoto
Mhm, to przeciwciała faktycznie wskazują, że coś się dzieje... Tarczyca wariuje czasem, gdy organizm miał jakieś "przejścia"... Nie brakowało Ci ich niestety -
Antonelka wrote:Amygdala i co na to lekarz? Bo ja na razie w szoku....
Wiele z nas ma tu hashimoto. Lekarz kazał kontrolować tsh ft 3 i ft4 co kwartał. I dla starających się o ciążę utrzymywać tsh na poziomie ok. 1 max. 1,5. Jak będzie za wysokie to bierze się eutyrox na obniżenie. Hashimoto to choroba autoimunologiczna, nasz organizm atakuje własną tarczycy. Niestety może utrudniać zajście w ciążę, poronienia. Ale też wielu dziewczynom z hashimoto udało się zajść i urodzić. Tyle wiem na ten temat.
Ale spokojnie, poczekaj na wizytę u lekarza. Jeżeli masz nieznacznie podwyższone te przeciwciała, to może nie jest to hashimoto...
-
Piggy co za piekne wieści
super
Kaczorek gratulacje.
widać ze wiosnaoby dla każdej była owocna
karina76 ja tam bym testom sikanym nie ufala na 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 22:46
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
AniaT wrote:malgos a to jest w kremie? możesz mi podać nazwę tego specyfiku?
AniaT lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
amygdala wrote:Wiele z nas ma tu hashimoto. Lekarz kazał kontrolować tsh ft 3 i ft4 co kwartał. I dla starających się o ciążę utrzymywać tsh na poziomie ok. 1 max. 1,5. Jak będzie za wysokie to bierze się eutyrox na obniżenie. Hashimoto to choroba autoimunologiczna, nasz organizm atakuje własną tarczycy. Niestety może utrudniać zajście w ciążę, poronienia. Ale też wielu dziewczynom z hashimoto udało się zajść i urodzić. Tyle wiem na ten temat.
Ale spokojnie, poczekaj na wizytę u lekarza. Jeżeli masz nieznacznie podwyższone te przeciwciała, to może nie jest to hashimoto...
A czy wiesz w jaki sposob obnizyc te przeciwciala? Czy aby zapobiec odrzuceniu zarodka przyjmuje sie jakies leki?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:A czy wiesz w jaki sposob obnizyc te przeciwciala? Czy aby zapobiec odrzuceniu zarodka przyjmuje sie jakies leki?
Z tego co wiem to nie ma na to lekarstwa. Podobno suplementowanie selenu przez jakiś czas może pomóc, ale to też nie jest do końca potwierdzone. Oraz odpowiednia dieta eliminacyjne, ale tu też nie ma zgodności wśród lekarzy i dietetyków. Przy ivf nie dostałam nic specjalnego odnośnie hashimoto. Od jutra biorę steryd ale to na uśpienie endometrioza bardziej.
Napisz jutro koniecznie, co powiedział Twój lekarz. -
a encorton to tez steryd? ja mam brac od 2 dc przed crio estrofem i encorton
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualny
-
nie wiem , a czym sie rozni ? tzn po czym mozna poznac ?
wiem tylko ze bede brac esdtrofem i encorton od 2dc a potem 10/11 dc na wizyte mam isc..
kiedys pisalyscie o odstawianiu encortonu. ze trzeba jakos stopniowo tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 00:00
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno