X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • V. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na transfer dziewczyny, oby do niego doszło, trzymajcie kciuki :)

Konwalia, gosia81, amygdala, kassik, Reni, Kamilam8, Mallina, lilou, mysza89, Iva79, monia2015, Karolina1111, Beata.D, shooa, Tosia 1981, asia-m-b, lipa, Asia_88, vioris, malgos741, Asiula86, Lianna, nika03, Joanna85, Mimbla lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Kciukam :)
    Ja mam jutro transfer blaski

amygdala, monia2015, malgos741, V., gosia81, Lianna, nika03, Mimbla lubią tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Kasika66 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Trzymam :)

V. lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Powodzenia :)

V. lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleis wrote:
    hej dziewczyny :)
    ponawiam swoje pytanie odnosnie wpływu endometriozy na powodzenie ivf... czy któraś z Was też się z tym zmaga? jakie są czasu na powodzenie stymulacji i transferu. Mam duże dawki puregonu bo 225 ale boje sie o ilość jajek. Pierwsze usg dopiero w piątek.
    a tak w oógle to czy któraś z Was jest z lublina?

jestem z Lublina i zapraszam na watek lubelski:)

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • monia2015 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V- daj koniecznie znać jak po transferze:) Jestem dzisiaj 6 dt i objawów brak..czekam na piątek aby zrobić betę wtedy będzie 9 dt - 5 dniowej blastki...stres zżera mnie od środka:( A wczoraj widzieliśmy z mężem kilkanaście krążących bocianów..mam nadzieję, że to dobry znak:)

ada03, V., Iva79, nika03, Joanna85, Bianka4 lubią tę wiadomość

918c1e85a0ffa937ee73d74553cc838e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym cos napisac do kobietek z endoMENDA! Mam znajoma, ktora ma 32 lata i leczy sie w tej samej klinice, w ktorej leczylam sie ja.
    Endometrioza, PCOS, wysokie AMH.
    Za kazdym razem slaba odpowiedz na stymulacje, slabe komorki.

1 stymulacja krotki protokol, Gonal 150, 5 komorek, 2 dojrzale, 1 zarodek podany w 2 dobie, beta 0.

2 stymulacja krotki protokol, Gonal 75, Menopur 75, 3 komorki, jedna dojrzala, jeden zarodek, beta 0.

3 stymulacja DLUGI PROTOKOl- lekarz mial obiekcje bo przeciez AMH 7,5, PCOS... ale zgodzil sie. Gonal 150 i Menopur 75. 12 komorek, 8 dojrzalych. Dwa ladne zarodki podane w 3 dobie- czeka na wynik plus dwie wzorowe blastocysty zamrozone.

Czasem moze to nie wina endo, a warto pozmieniac cos w sposobie leczenia?

Co do grupy na FB. To prawda, pare miesiecy temu padl pomysl, by taka powstala, bysmy mogly poznac sie bardzidj realnie :). Natomiast w miedzy czasie dzialy sie na ovu dziwne rzeczy i juz na samym poczatku ustalilysmy, ze ze wzgledu na to co nas "połączyło", chcemy pozostac w takim gronie, w jakim ta grupa powstala. Bez urazy do dziewczyn, ktore chcialyby dolaczyc- nie gniewajcie sie. Mam nadzieje, ze rozumiecie.

lipa, mysza89, ewlinaaa85, Anuszka, Lianna lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • ada03 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia2015 wrote:
    V- daj koniecznie znać jak po transferze:) Jestem dzisiaj 6 dt i objawów brak..czekam na piątek aby zrobić betę wtedy będzie 9 dt - 5 dniowej blastki...stres zżera mnie od środka:( A wczoraj widzieliśmy z mężem kilkanaście krążących bocianów..mam nadzieję, że to dobry znak:)

ja tez nie mialam zadnych objawow,,wiec glowa do gory,, Ja robilam juz test sikany w 8 dni po transferze blastki,, wiec sikaj wczesniej :) powodzonka ,,trzymam kciuki :)

monia2015 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2015 IUI :(
    Listopad 2015 IUI :(
    28/03 Pick Up
    02/04 Transfer Blastki 4AA :) > 5 mroziaków < :)
    Beta 10 dpt 384 iu/L :)
    29/04 Jest <3
    34bwqqmzeebhb8pc.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktos tu pisal o ustawie antyaborcyjnej ze moze miec to wplyw na nasze mrozone zarodki ... to prawda? myslicie ze nasz rzad moze sie az do takiego czegos posunac? szczerze dawno nie ogladalam wiadomosci wiec nie wiem.. jest sie czego obawiac ze beda robic in vitro ale bez mrozenia?
    tylko co wtedy z taka sytuacja jak ja mialam, ze progesteron byl juz za wysoki ? cala procedura mialaby isc na stracenie ?
    nie wiem czy jest sie czego obawiac , co ,myslicie?

V. powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:20

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Hej Dziewczyny, a ja mam takie techniczne, trochę głupie pytanie ☺ Dziś wreszcie dostałam @ i od jutra mam brać dowcipnie estrofem. Hmmm ale przecież będę jeszcze krwawić, nie wypłyną te tabletki?

nie wypłyną, spokojnie :) ale fakt, mało to komfortowe, jak zresztą całe IVF :P

• amygdala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    nie wypłyną, spokojnie :) ale fakt, mało to komfortowe, jak zresztą całe IVF :P
    Dzięki za odpowiedź ☺ Normalnie nie mogę już się doczekać jutra hihi

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielokrotnie było tu mówione, ze przez za wysoki progesteron odroczony jest transfer. Umie mi któraś wytłumaczyć czemu? na co źle wpływa?

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tłumaczono, że przy wysokim prg zarodek nie jest w stanie się zaimponować, śluzówka jest przygotowana do miesiączki, a nie do implantacji

Vaina lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja nadal czekam na @... Dziś 34dc i tak sobie czekam i czekam żeby zacząć.
    Jeśli chodzi o PCOS to ja mam i się boję sytuacji właśnie, kiedy nie będzie dobrej odpowiedzi na stymulację. Mam bardzo wysokie AMH i jeśli by się nie powiodło to w drugiej procedurze się chyba uprę na długi protokół, żeby spróbować z dwóch stron zadziałać.

Jeśli chodzi o luteinę i lutinus, to nie ma badań które by wskazywały na lepsze wchłanianianie lutinusa, więc taki argument nie jest zgodny z prawdą. Do wyboru jest jeszcze Crinone i podobno jest to bardzo komfortowe w użyciu i cenowo też jest lepiej niż przy lutinusie. Ja będę lekarza prosić właśnie o wypisanie Crinone.
    Które z Was oprocz tabletek dopochwowo biorą też np Duphaston ?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Cześć :)
    Ja nadal czekam na @... Dziś 34dc i tak sobie czekam i czekam żeby zacząć.
    Jeśli chodzi o PCOS to ja mam i się boję sytuacji właśnie, kiedy nie będzie dobrej odpowiedzi na stymulację. Mam bardzo wysokie AMH i jeśli by się nie powiodło to w drugiej procedurze się chyba uprę na długi protokół, żeby spróbować z dwóch stron zadziałać.

QUOTE]

vioris ja mam też bardzo wysokie AMH i PCOS i miałam odwrotny problem: zbyt duża odpowiedź na stymulację, w I. procedurze 20 komórek, w II. 40 komórek, za każdym razem hiperka. Nie wiem dokładnie ile było dojrzałych, ale za każdym razem zapładniano max. 6.

age.png
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny ktos tu pisal o ustawie antyaborcyjnej ze moze miec to wplyw na nasze mrozone zarodki ... to prawda? myslicie ze nasz rzad moze sie az do takiego czegos posunac? szczerze dawno nie ogladalam wiadomosci wiec nie wiem.. jest sie czego obawiac ze beda robic in vitro ale bez mrozenia?
    tylko co wtedy z taka sytuacja jak ja mialam, ze progesteron byl juz za wysoki ? cala procedura mialaby isc na stracenie ?
    nie wiem czy jest sie czego obawiac , co ,myslicie?

V. powodzenia :)
    Jakis czas temu, jeszcze przed wyborami, jak byl poruszany temat co bedzie z in vitro jak pis dojdzie do wladzy to sie wypowiadali ze nie mają zamiaru zakazywac calkiem in vitro ale trzeba troche zmienic ustawe. I chodzilo wlasnie o mrozenie. Ale powiem Ci ze my sobie tu mozemy gdybać, a i tak nic nie wymyślimy mądrego bo nigdy nie wiesz co minister wymyśli.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch miesięcy przed ivf smaruję się tostesteronem podobno ma działanie jak dhea...

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • pysia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurusiowa wrote:
    Jakis czas temu, jeszcze przed wyborami, jak byl poruszany temat co bedzie z in vitro jak pis dojdzie do wladzy to sie wypowiadali ze nie mają zamiaru zakazywac calkiem in vitro ale trzeba troche zmienic ustawe. I chodzilo wlasnie o mrozenie. Ale powiem Ci ze my sobie tu mozemy gdybać, a i tak nic nie wymyślimy mądrego bo nigdy nie wiesz co minister wymyśli.

matko ;/ nie wyobrazam sobie in vitro bez mrozenia.. ja w takim razie mialabym juz 1 procedure na darmo.. bez transferu

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • szurusiowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    matko ;/ nie wyobrazam sobie in vitro bez mrozenia.. ja w takim razie mialabym juz 1 procedure na darmo.. bez transferu
    Ja też sobie tego nie wyobrażam, a pisiory chyba tym bardziej skoro mają takie pomysły. Zobaczymy...

Asia_88 lubi tę wiadomość

dqprdf9ht0yzzy3d.png
  • V. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się "w ciąży" ;) z moim 3-dniowym zarodkiem, któremu wcześniej zrobiono hatching. Na moje luźne pytanie jak to jest, że zarodek przed implantacją nie wypadnie z macicy wytłumaczono mi, że jest "w takim jakby kleju" - myślicie że chodzi o słynny embrioglue? ;) i że lekarz podaje go w jakąś szczelinkę w macicy czy coś. Dostałam protokół z hodowli i transferu + zdjęcie zarodka. Testowanie zapewne w czwartek (9 dpt), ewentualnie w piątek, bo wątpię że dłużej wytrzymam. Klinika chce, żebym betowała w sobotę 23.04.

Ja nie wierzę w to, że zabronią mrożenia zarodków.

Vioris, ja mam Lutinus dopochwowo (2 x 2 tabletki) + Duphaston doustnie (3 x 1).

pysia, szurusiowa, Asia_88, Mallina, karina76, ada03, malgos741, asia-m-b, Asiula86, amygdala, sylvuś, Konwalia, kassik, gosia81, Iva79, monia2015, Tosia 1981, Lianna, anakonda, nika03, Joanna85, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
‹‹ 3207 3208 3209 3210 3211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ