IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Jadę na transfer dziewczyny, oby do niego doszło, trzymajcie kciuki
Konwalia, gosia81, amygdala, kassik, Reni, Kamilam8, Mallina, lilou, mysza89, Iva79, monia2015, Karolina1111, Beata.D, shooa, Tosia 1981, asia-m-b, lipa, Asia_88, vioris, malgos741, Asiula86, Lianna, nika03, Joanna85, Mimbla lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc -
V. wrote:Jadę na transfer dziewczyny, oby do niego doszło, trzymajcie kciuki
V. lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
kleis wrote:hej dziewczyny
ponawiam swoje pytanie odnosnie wpływu endometriozy na powodzenie ivf... czy któraś z Was też się z tym zmaga? jakie są czasu na powodzenie stymulacji i transferu. Mam duże dawki puregonu bo 225 ale boje sie o ilość jajek. Pierwsze usg dopiero w piątek.
a tak w oógle to czy któraś z Was jest z lublina?
jestem z Lublina i zapraszam na watek lubelski:)
-
V- daj koniecznie znać jak po transferze:) Jestem dzisiaj 6 dt i objawów brak..czekam na piątek aby zrobić betę wtedy będzie 9 dt - 5 dniowej blastki...stres zżera mnie od środka:( A wczoraj widzieliśmy z mężem kilkanaście krążących bocianów..mam nadzieję, że to dobry znak:)
ada03, V., Iva79, nika03, Joanna85, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Chcialabym cos napisac do kobietek z endoMENDA! Mam znajoma, ktora ma 32 lata i leczy sie w tej samej klinice, w ktorej leczylam sie ja.
Endometrioza, PCOS, wysokie AMH.
Za kazdym razem slaba odpowiedz na stymulacje, slabe komorki.
1 stymulacja krotki protokol, Gonal 150, 5 komorek, 2 dojrzale, 1 zarodek podany w 2 dobie, beta 0.
2 stymulacja krotki protokol, Gonal 75, Menopur 75, 3 komorki, jedna dojrzala, jeden zarodek, beta 0.
3 stymulacja DLUGI PROTOKOl- lekarz mial obiekcje bo przeciez AMH 7,5, PCOS... ale zgodzil sie. Gonal 150 i Menopur 75. 12 komorek, 8 dojrzalych. Dwa ladne zarodki podane w 3 dobie- czeka na wynik plus dwie wzorowe blastocysty zamrozone.
Czasem moze to nie wina endo, a warto pozmieniac cos w sposobie leczenia?
Co do grupy na FB. To prawda, pare miesiecy temu padl pomysl, by taka powstala, bysmy mogly poznac sie bardzidj realnie. Natomiast w miedzy czasie dzialy sie na ovu dziwne rzeczy i juz na samym poczatku ustalilysmy, ze ze wzgledu na to co nas "połączyło", chcemy pozostac w takim gronie, w jakim ta grupa powstala. Bez urazy do dziewczyn, ktore chcialyby dolaczyc- nie gniewajcie sie. Mam nadzieje, ze rozumiecie.
lipa, mysza89, ewlinaaa85, Anuszka, Lianna lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
monia2015 wrote:V- daj koniecznie znać jak po transferze:) Jestem dzisiaj 6 dt i objawów brak..czekam na piątek aby zrobić betę wtedy będzie 9 dt - 5 dniowej blastki...stres zżera mnie od środka:( A wczoraj widzieliśmy z mężem kilkanaście krążących bocianów..mam nadzieję, że to dobry znak:)
ja tez nie mialam zadnych objawow,,wiec glowa do gory,, Ja robilam juz test sikany w 8 dni po transferze blastki,, wiec sikaj wczesniejpowodzonka ,,trzymam kciuki
monia2015 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ktos tu pisal o ustawie antyaborcyjnej ze moze miec to wplyw na nasze mrozone zarodki ... to prawda? myslicie ze nasz rzad moze sie az do takiego czegos posunac? szczerze dawno nie ogladalam wiadomosci wiec nie wiem.. jest sie czego obawiac ze beda robic in vitro ale bez mrozenia?
tylko co wtedy z taka sytuacja jak ja mialam, ze progesteron byl juz za wysoki ? cala procedura mialaby isc na stracenie ?
nie wiem czy jest sie czego obawiac , co ,myslicie?
V. powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:20
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyamygdala wrote:Hej Dziewczyny, a ja mam takie techniczne, trochę głupie pytanie ☺ Dziś wreszcie dostałam @ i od jutra mam brać dowcipnie estrofem. Hmmm ale przecież będę jeszcze krwawić, nie wypłyną te tabletki?
nie wypłyną, spokojnieale fakt, mało to komfortowe, jak zresztą całe IVF
-
Wielokrotnie było tu mówione, ze przez za wysoki progesteron odroczony jest transfer. Umie mi któraś wytłumaczyć czemu? na co źle wpływa?06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Mi tłumaczono, że przy wysokim prg zarodek nie jest w stanie się zaimponować, śluzówka jest przygotowana do miesiączki, a nie do implantacji
Vaina lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Cześć
Ja nadal czekam na @... Dziś 34dc i tak sobie czekam i czekam żeby zacząć.
Jeśli chodzi o PCOS to ja mam i się boję sytuacji właśnie, kiedy nie będzie dobrej odpowiedzi na stymulację. Mam bardzo wysokie AMH i jeśli by się nie powiodło to w drugiej procedurze się chyba uprę na długi protokół, żeby spróbować z dwóch stron zadziałać.
Jeśli chodzi o luteinę i lutinus, to nie ma badań które by wskazywały na lepsze wchłanianianie lutinusa, więc taki argument nie jest zgodny z prawdą. Do wyboru jest jeszcze Crinone i podobno jest to bardzo komfortowe w użyciu i cenowo też jest lepiej niż przy lutinusie. Ja będę lekarza prosić właśnie o wypisanie Crinone.
Które z Was oprocz tabletek dopochwowo biorą też np Duphaston ?
-
vioris wrote:Cześć
Ja nadal czekam na @... Dziś 34dc i tak sobie czekam i czekam żeby zacząć.
Jeśli chodzi o PCOS to ja mam i się boję sytuacji właśnie, kiedy nie będzie dobrej odpowiedzi na stymulację. Mam bardzo wysokie AMH i jeśli by się nie powiodło to w drugiej procedurze się chyba uprę na długi protokół, żeby spróbować z dwóch stron zadziałać.
QUOTE]
vioris ja mam też bardzo wysokie AMH i PCOS i miałam odwrotny problem: zbyt duża odpowiedź na stymulację, w I. procedurze 20 komórek, w II. 40 komórek, za każdym razem hiperka. Nie wiem dokładnie ile było dojrzałych, ale za każdym razem zapładniano max. 6. -
pysia wrote:dziewczyny ktos tu pisal o ustawie antyaborcyjnej ze moze miec to wplyw na nasze mrozone zarodki ... to prawda? myslicie ze nasz rzad moze sie az do takiego czegos posunac? szczerze dawno nie ogladalam wiadomosci wiec nie wiem.. jest sie czego obawiac ze beda robic in vitro ale bez mrozenia?
tylko co wtedy z taka sytuacja jak ja mialam, ze progesteron byl juz za wysoki ? cala procedura mialaby isc na stracenie ?
nie wiem czy jest sie czego obawiac , co ,myslicie?
V. powodzeniaewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
Ja od dwóch miesięcy przed ivf smaruję się tostesteronem podobno ma działanie jak dhea...01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
szurusiowa wrote:Jakis czas temu, jeszcze przed wyborami, jak byl poruszany temat co bedzie z in vitro jak pis dojdzie do wladzy to sie wypowiadali ze nie mają zamiaru zakazywac calkiem in vitro ale trzeba troche zmienic ustawe. I chodzilo wlasnie o mrozenie. Ale powiem Ci ze my sobie tu mozemy gdybać, a i tak nic nie wymyślimy mądrego bo nigdy nie wiesz co minister wymyśli.
matko ;/ nie wyobrazam sobie in vitro bez mrozenia.. ja w takim razie mialabym juz 1 procedure na darmo.. bez transferu
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:matko ;/ nie wyobrazam sobie in vitro bez mrozenia.. ja w takim razie mialabym juz 1 procedure na darmo.. bez transferu
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Melduję się "w ciąży"
z moim 3-dniowym zarodkiem, któremu wcześniej zrobiono hatching. Na moje luźne pytanie jak to jest, że zarodek przed implantacją nie wypadnie z macicy wytłumaczono mi, że jest "w takim jakby kleju" - myślicie że chodzi o słynny embrioglue?
i że lekarz podaje go w jakąś szczelinkę w macicy czy coś. Dostałam protokół z hodowli i transferu + zdjęcie zarodka. Testowanie zapewne w czwartek (9 dpt), ewentualnie w piątek, bo wątpię że dłużej wytrzymam. Klinika chce, żebym betowała w sobotę 23.04.
Ja nie wierzę w to, że zabronią mrożenia zarodków.
Vioris, ja mam Lutinus dopochwowo (2 x 2 tabletki) + Duphaston doustnie (3 x 1).pysia, szurusiowa, Asia_88, Mallina, karina76, ada03, malgos741, asia-m-b, Asiula86, amygdala, sylvuś, Konwalia, kassik, gosia81, Iva79, monia2015, Tosia 1981, Lianna, anakonda, nika03, Joanna85, Bianka4, pragnaca dzidziusia, Mimbla lubią tę wiadomość
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc