X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Dziewczyny, do kogo mam się zgłosić z prośbą o dodanie do facebookowej grupy?
    Ponawiam pytanie

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Kasika66 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poczytaj was na forum już jakiś czas. Odważyłam się napisać ponieważ po wczorajszych rewelacjach w klinice jestem załamana.Podchodzili sny do ICSI pobrano 6 jajek z czego tylko 1 nadaje się do transferu ale została zagrożona ze względu na wysoki progesteron. Po rozmowie z embriologiem wiem ze winne są moje jaka które są w kiepskim stanie nie wiem co dalej będzie czy któraś z was była w takiej sytuacji

• Kasika66 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można poprawić jakość komórek jajowych? Wiem że ten jeden zamrozony podany mam mieć w kolejnym cyklu ale na nic nie liczę.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika66 wrote:
    Witajcie poczytaj was na forum już jakiś czas. Odważyłam się napisać ponieważ po wczorajszych rewelacjach w klinice jestem załamana.Podchodzili sny do ICSI pobrano 6 jajek z czego tylko 1 nadaje się do transferu ale została zagrożona ze względu na wysoki progesteron. Po rozmowie z embriologiem wiem ze winne są moje jaka które są w kiepskim stanie nie wiem co dalej będzie czy któraś z was była w takiej sytuacji
    Sporo nas tu z takim problemem. Masz Pco lub Pcos?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, od dłuższego czasu podczytuje Wasz wątek, czy mogę się przyłączyć? Niektóre znam z wątku Artemidy i 35+...
    Jestem w trakcie stymulacji .. dziś ostatni podgląd i w czwartek pobranie...

Reni, sylvuś, Joanna85, Mimbla lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika66 wrote:
    U mnie podobna sytuacja. Ja mam endometriozę i to ona może pogarszać komórki jajowe. Dziewczyny na polepszenie komórek biorą koenzym Q10 i chyba Dehaea. Było o tym już kilka razy, musiałabyś przewertować ostatnie kilkadziesiąt stron. Póki co bądź dobrej myśli, może ten jeden mrożony zarodek da radę :) Ja w tym cyklu idę po mojego mrozaczka tez pełna obaw jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:13

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, a ja mam takie techniczne, trochę głupie pytanie ☺ Dziś wreszcie dostałam @ i od jutra mam brać dowcipnie estrofem. Hmmm ale przecież będę jeszcze krwawić, nie wypłyną te tabletki?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julajka wrote:
    A czym rozni sie luteina od lutinusu z tego co widzialam to cena a poza cena?
    ja tam zdecydowanie wolę luteinę, mnie nie podrażnia i nie wypływa jak lutinus, i lepiej sie wprowadza, o cenie nie wspominając ;-) moja klinika wypisuje lutinus ale sobie podmieniłam :-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Ponawiam pytanie

Mallina nic mi nie wiadomo, żeby była jakaś grupa facebookowa z wątku ivf.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Mallina nic mi nie wiadomo, żeby była jakaś grupa facebookowa z wątku ivf.
    Jest , jest ale chyba dość tajna i już zamknięta na nowych członków ;)

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    ja tam zdecydowanie wolę luteinę, mnie nie podrażnia i nie wypływa jak lutinus, i lepiej sie wprowadza, o cenie nie wspominając ;-) moja klinika wypisuje lutinus ale sobie podmieniłam :-)
    Magic Ty chyba też jesteś z Bociana? Dobrze kojarzę? Ciebie prowadził dr. Pietrzycki?

p19ukw7ifmlxopac.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Malina dobrze kojarzysz :-)

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • Kasika66 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Sporo nas tu z takim problemem. Masz Pco lub Pcos?
    Właśnie do tej pory problem był po stronie męża kariotypy mamy ok ja na p coś nie choruje ďlatego tez taka stosowana jestem.Najpierw długo się musiałam stymulować bo nic nie chciało rosnąć a potem klops nic z tego nie wyszło nie wiem już co dalej robić

• Mallina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magic1 wrote:
    tak Malina dobrze kojarzysz :-)
    Mam do Ciebie kilka pytań, wyślę Ci zaproszenie bo nie chcę zaśmiecać forum.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Kasika66 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    U mnie podobna sytuacja. Ja mam endometriozę i to ona może pogarszać komórki jajowe. Dziewczyny na polepszenie komórek biorą koenzym Q10 i chyba Dehaea. Było o tym już kilka razy, musiałabyś przewertować ostatnie kilkadziesiąt stron. Póki co bądź dobrej myśli, może ten jeden mrożony zarodek da radę :) Ja w tym cyklu idę po mojego mrozaczka tez pełna obaw jestem...
    Endometrium tez nie mam biorę od 3 miesięcy dhea koenzym wit d omega 3 arginine wit c melatonine acard plus ograniczone spożywanie cukru

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika66 wrote:
    Po rozmowie z embriologiem wiem ze winne są moje jaka które są w kiepskim stanie nie wiem co dalej będzie czy któraś z was była w takiej sytuacji

niestety i ja

do kolejnego podejścia mam brać dha i q10, wit D

co ciekawe prowadzi mnie 2 lekarzy i jeden jest za q10, a drugi w q10 nie wierzy
    ale łykam, co mi szkodzi

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kasika66 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ale i wielki strach zostaje w moim jedynym pingwinku mamy jeszcze szanse (pieniądze) na 1 stymulację dlatego szukam informacji co jeszcze można by zrobić żeby sytuacja się nie powtórzyła nasz lekarz tez jest zaskoczony.No nic w czwartek idę na schracing i kroplowke

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallina wrote:
    Jest , jest ale chyba dość tajna i już zamknięta na nowych członków ;)

Mallina jestem na tym wątku od kilkusetnej strony i zaręczam Ci, że ten wątek nie ma grupy na Facebooku. Ciężarówki z ivf czyli wątek z fioletowej strony ma swoją grupę - owszem jest tajna, ale cały czas nowe ciężarówki mogą się tam dopisywać.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia chyba ominęłaś parę stron :P jest grupa na FB :-) założycielka _cherryLady :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:56

Konwalia, Mallina, Beata.D lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia 1981 wrote:
    Konwalia chyba ominęłaś parę stron :P jest grupa na FB :-)
    AA to sorry, widocznie przeoczyłam. Mallina zwracam honor :)

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 3206 3207 3208 3209 3210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ