IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kleis wrote:hej dziewczyny
ponawiam swoje pytanie odnosnie wpływu endometriozy na powodzenie ivf... czy któraś z Was też się z tym zmaga? jakie są czasu na powodzenie stymulacji i transferu. Mam duże dawki puregonu bo 225 ale boje sie o ilość jajek. Pierwsze usg dopiero w piątek.
a tak w oógle to czy któraś z Was jest z lublina?Ale są tu dziewczyny, którym pomimo tego się udało, są takie które dalej walczą np ja
Powodzenia na usg i dalej też.
-
Brtiii86 wrote:Józefka a jakie mialas TSH jak bralas euth 75?
tsh 3,28, po pozytywnej becie skoczyło mi to 6,41 ale moze to byc przez stymulacje, nie wróciły do normy więc zwiększyła profilaktycznie dawkę do 125 teraz idę na kontrole w środehttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
kleis wrote:hej dziewczyny
ponawiam swoje pytanie odnosnie wpływu endometriozy na powodzenie ivf... czy któraś z Was też się z tym zmaga? jakie są czasu na powodzenie stymulacji i transferu. Mam duże dawki puregonu bo 225 ale boje sie o ilość jajek. Pierwsze usg dopiero w piątek.
a tak w oógle to czy któraś z Was jest z lublina?
Ja jestem przykładem że z endo też może się udaćada03, Altair, shooa lubią tę wiadomość
-
Asienka
przytulam.
Pamiętaj ,że w życiu wszystko jest możliwe, a wtedy gdy się najmniej spodziewasz zaskoczy Cięzobaczysz.
Z dołu można już tylko piąć się do góry i zdobywać szczyty!
Czego z całego serca Ci życzęAsiula86, karina76 lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
sylvuś wrote:Asienka
przytulam.
Pamiętaj ,że w życiu wszystko jest możliwe, a wtedy gdy się najmniej spodziewasz zaskoczy Cięzobaczysz.
Z dołu można już tylko piąć się do góry i zdobywać szczyty!
Czego z całego serca Ci życzę
Dziękuję! Ja teraz muszę po prostu odpocząć i fizycznie i psychicznie! I zbierać siły na dalszą walkę. Pewnie na wizycie i dr K się porycze, ale trudno on już niejedno widziałIva79, Mimbla lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Anatolka dzieki
mam nadzieje, że w maju już bedzie dostępny
kamila gratuluje serduszka:)
Asiula jeszcze raz bardzo mi przykroja tez musialam odpoczac, wyjechac w cieple miejsce i teraz mam nowe sily do dzialania. W Novum sie uda, zobaczysz
Brti dlugie masz cykle? za ile dostaniesz @ ? ja jeszcze z 10 dni o ile sie nie spozni, moze edziemy podchodizly razemKamilam8 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Dziewczyny czy Wy tez mialyscie tak ze na sztucznym cyklu crio, jak zaczelyscie brac luteine to najpierw temp. byla powyzej 37 i w trakcie brania luteiny ( a przed trasferem) spadla temp. do podstawowej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 07:23
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Dziewczyny czy Wy tez mialyscie tak ze na sztucznym cyklu crio, jak zaczelyscie brac luteine to najpierw temp. byla powyzej 37 i w trakcie brania luteiny ( a przed trasferem) spadla temp. do podstawowej?
Pragnąca, nie ma sensu mierzyć temperatury jak się bierze luteinę.. ale nawet jak spadła na pewno nie masz się czym przejmować, bo jest tak wiele czynników mających na to wpływ, że nie warto się ich doszukiwać -
Witam. Dziewczyny pomocy. Wczoraj mialam transfer lekarz malo rozmowny byl. Do mrozenia nic nie zostalo. Dwa zabralismy jak dr mowil slabo rozwijajace sie 5 doba ale dobre. Wyciagalam z dr informacje co dalej i co brac bo mialam zazywac luteine 2 x dziennie. Na karcie wypisowej jest znow napisane ze mam zazywac 3 x dziennie lutinus. Gdzie jak sie wypytyealam nic kompletnie nie mowil. No i to by bylo na tyle w klinice. Jak wrocilam do domu a pozno bo to daleko bylo. Male ilosci brazowego sluzu byly. I co dalej nie wiem co myśleć. Czy ktoras tak miala. ?
-
julajka wrote:A czym rozni sie luteina od lutinusu z tego co widzialam to cena a poza cena?
u mnie w klinice dr wypisuje lutinus,chyba ze pacjentka zyczy sobie inaczej.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Jest tez opinia ze lutinus lepiej sie wchlania,ale czy to prawda?,nie mam pojecia...
u mnie w klinice dr wypisuje lutinus,chyba ze pacjentka zyczy sobie inaczej.
U mnie najwyraźniej tak samo, co mnie trochę wkurza. Zażądałabym czegoś tańszego, ale boję się, że może faktycznie ten lutinus jest lepszy = że zmieniając go zadziałam na niekorzyśćBądź tu mądry. Ale tak czy owak mam poczucie, że klinika mnie naciąga i że lekarz za te recepty jeździ sobie na wakacje.
3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc