IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w klinice z mz tez zapladniaja tylko 6 komorek, ale jesli wyprodukujesz duza liczbe komorek to jest mozliwosc zamrozenia oocytow na wlasny koszt.
Dziewczyny znacie jakies sprawdzone testy ciazowe o czulosci 10miu? W aptece zaproponowano mi test ale za ok.20zl szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:01
-
nick nieaktualny
-
Też tego nie rozumiem, bo w końcu całkiem zdrowi ludzie do in vitro nie muszą podchodzić. Zawsze jakiś problem jest.
Znajomi jeszcze przed ustawą mieli 8 komórek zapłodnionych, z tego 6 się nie zapłodniło, a z dwóch są bliźnięta. Gdyby im pozwolili zapłodnić tylko 6, to kto wie, może do dziś nie mieliby dzieci.40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
XI 2022 - Synek już na świecie -
Various gonal,gonapeptyl,menopur sa to leki lodowkowe,ale nie wiem ile czasu moga byc poza lodowka.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
ma_pi wrote:Podchodząc komercyjnie przesłanki szybciej/łatwiej się znajdują.
Podchodziłam komercyjnie i się nie znalazły. Tyle, że u mnie i tak było za mało komórek, więc nic się nie zmarnowało.
A ja mam takie pytanie - jestem w cyklu następnym po tym, w którym była stymulacja i transfer bez ciąży. Po odstawieniu luteiny miałam normalną @. Obecny cykl trwa już 35 dni i zaczynam się trochę denerwować. Czy to normalne, że cykl się tak wydłużył? Powinnam się wybrać do lekarza? Normalnie mam regularne cykle 30/31 dniowe. W ciąży nie jestem niestety40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
V. wrote:No tak, pewnie masz rację
No taka prawda. Ja teraz podchodzę komercyjnie, ale to trzeci raz, więc i tak zapłodnili ile chciałam. Gdyby jednak było to pierwsze-drugie podejście i w trybie komercyjnym, to od razu zaznaczyłabym w klinice, że albo "przesłanki" się znajdą, albo żegnam i zmieniam klinikę na taką, która te przesłanki znajdzie.Anatolka, V., Anuszka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAltair wrote:Podchodziłam komercyjnie i się nie znalazły. Tyle, że u mnie i tak było za mało komórek, więc nic się nie zmarnowało.
A ja mam takie pytanie - jestem w cyklu następnym po tym, w którym była stymulacja i transfer bez ciąży. Po odstawieniu luteiny miałam normalną @. Obecny cykl trwa już 35 dni i zaczynam się trochę denerwować. Czy to normalne, że cykl się tak wydłużył? Powinnam się wybrać do lekarza? Normalnie mam regularne cykle 30/31 dniowe. W ciąży nie jestem niestety
Ja teraz jestem po histeroskopii to cykl już mi całkowicie oszalałczekam na @ jak na zbawienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:27
Altair lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:czekam na @ jak na zbawienie
Ech, no to czekamy
ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
40 lat, kilka lat starań
Gyncentrum Ostrawa:
X 2021 - AZ, CB
Altair wrote:Podchodziłam komercyjnie i się nie znalazły. Tyle, że u mnie i tak było za mało komórek, więc nic się nie zmarnowało.
A ja mam takie pytanie - jestem w cyklu następnym po tym, w którym była stymulacja i transfer bez ciąży. Po odstawieniu luteiny miałam normalną @. Obecny cykl trwa już 35 dni i zaczynam się trochę denerwować. Czy to normalne, że cykl się tak wydłużył? Powinnam się wybrać do lekarza? Normalnie mam regularne cykle 30/31 dniowe. W ciąży nie jestem niestety
Poczekaj jeszcze trochę. Moj cykl po cyklu ze stymulacjią był 5 dni dłuższy niż zazwyczaj.
Altair lubi tę wiadomość
-
lilou wrote:kkkasia, a gdzie podchodzisz do ivf, że masz 7 zarodków? Czy jesteś 35+? Te ograniczenia mnie denerwują, wolałabym, żeby mi też wszystkie dojrzałe komórki zapłodnili, a mam 27 lat. Orientuje się któraś z was jak jest w Czechach? Bo w Niemczech chyba tylko 3 zapładniają.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
nick nieaktualny
-
PragnącaDziecka wrote:U mnie w klinice z mz tez zapladniaja tylko 6 komorek, ale jesli wyprodukujesz duza liczbe komorek to jest mozliwosc zamrozenia oocytow na wlasny koszt.
Dziewczyny znacie jakies sprawdzone testy ciazowe o czulosci 10miu? W aptece zaproponowano mi test ale za ok.20zl szok!Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
V. wrote:Haha, no może
Przeprowadzam się do Gdańska w takim razie
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)