Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Od punkcji odejmujesz sobie 14dni i ten dzień przyjmujesz za 1dc (mało ważne czy zgadza się to z prawdziwym okresem).
    Thx :-)

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • V. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta negatywna, druga procedura zamknięta. No cóż, show must go on.

3.5 roku ciężkiej walki, 3 pełne procedury IVF, 4 transfery, 1 ciąża... 8 tc :(
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. bardzo mi przykro :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V :-(

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V przykro mi :(

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Serducho Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V przykro mi :-(:-( trzymaj sie ! :-*

A Zielinka dobrze mowi. Glowa do gory i dzialajcie dalej !

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V płaczę razem z Tobą..

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• icsi Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. :( nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wytrwałości i siły w dalszej walce.

• chiara Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. trzymaj się kochana.

• Altair Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V., bardzo współczuję! Miałam nadzieję, że jednak się uda. Ściskam gorąco!

W temacie dawcy, może opiszę naszą historię. Podchodzimy z dawcą i to jest wiadome od samego początku starań. Mąż chorował onkologiczne kilkanaście lat temu. Nie wchodząc w szczegóły, plemników nie ma i już nigdy nie będzie. Ja jestem niby całkiem zdrowa - wszystkie badania książkowe, nigdy na nic nie chorowałam, mam regularne cykle, dobrą rezerwę jajnikową, BMI w normie, zdrowo się odżywiam itd. Wiek 33, też nie tak źle. Założyliśmy, że pójdzie wszystko bezproblemowo, ale dwie inseminacje nasieniem dawcy się nie udały. Stwierdziliśmy w porozumieniu z lekarzem, że dajemy sobie spokój z inseminacją i podchodzimy do IVF, jako do pewniejszej i bardziej kontrolowanej metody.
    Oczywiście mieliśmy dobre nasienie, kupione w Cryosie, od dawcy z potwierdzonymi ciążami. No i co? Lipa. Tylko 4 komórki jajowe dojrzałe. Niby wszystkie się zapłodniły, ale aż trzy zarodki miały fragmentację. Do stadium blastocysty dotrwały dwa, ale w brzuchu się nie przyjęły (podchodziliśmy komercyjnie, więc dwa świeże).

I teraz wracając do kwestii dawcy. U nas decyzja była prosta, bo oboje chcieliśmy i chcemy dziecko, a innej możliwości nie było. Na pewno sytuacja, w której jednak jakieś plemniki są, jest o wiele trudniejsza od strony psychologicznej.
    Druga sprawa. Po moim przykładzie widać, że nawet dobre nasienie i niby zdrowa kobieta też nie dają gwarancji, że in vitro będzie udane. Piszę niby, bo u mnie w trakcie stymulacji urosła torbiel endometrialna, czyli pewnie nie zdiagnozowana nigdy endometrioza jest powodem kiepskich komórek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 16:12

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

40 lat, kilka lat starań
    Gyncentrum Ostrawa:
    X 2021 - AZ, CB
    III 2022 - AZ, beta: 8dpt -7,4; 10dpt - 22; 15dpt-279, 17dpt - widoczny pęcherzyk, 21dpt-2594, 26dpt jest <3, badania prenatalne I, II i III trym - ok.
    XI 2022 - Synek już na świecie
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    A, i jeszcze jedno. Rozmawiałam przez facebooka z koleżanką koleżanki (nasza wspólna znajoma nas skontaktowała), jest właśnie w ciąży po drugiej procedurze. Też mieli problem męski, bardzo mało plemników o słabej ruchliwości i kiepskiej morfologii, żylaki. Pierwsza procedura wyłożona na amen, wszystkie zarodki im padły w 3 dobie. Zdecydowali się na laparoskopową operację żylaków powrózka, 3 miesiące później zrobili drugą procedurę - efekt to znaczna poprawa nasienia, ciąża z pierwszego transferu i 4 blastki na zimowisku. A nam lekarze cały czas mówią, że jeszcze nie trzeba operować. Pffffff! Będę cisnąć o skierowanie na zabieg, tylko jeszcze muszę mężowi przedstawić sytuację. Myślę, że będzie musiał się zdecydować.

moj brat tez mial zabieg i nic nie wyszlo a pozniej sie rozwiodl ale to z innej przyczyny. wiec nie wiem czy to daje az taka poprawe ale moze wam sie uda

• julajka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v. mi tez sie nie udalo. nie zagniezdzily sie. trzymaj sie cieplo. moj m nie chce wiecej probowac. ale jakos go namawiam.
    dziewczyny macie jakies doswiadczenie z brakiem implantacji? wogole od poczatku nie mozemy zaskoczyc moze to przez moje hashimoto?

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V przykro mi , duzo wytrwalosci i sil wam zycze, bo te procedury wykanczaja.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. wrote:
    Beta negatywna, druga procedura zamknięta. No cóż, show must go on.
    Ehhh....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 16:38

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V. :( ; ( Trzymajcie się dzielnie... A może do 3 razy sztuka...? ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julajka wrote:
    v. mi tez sie nie udalo. nie zagniezdzily sie. trzymaj sie cieplo. moj m nie chce wiecej probowac. ale jakos go namawiam.
    dziewczyny macie jakies doswiadczenie z brakiem implantacji? wogole od poczatku nie mozemy zaskoczyc moze to przez moje hashimoto?

Wiele dziewczyn ma hashi i jeśli tarczyca jest unormowana to zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci. Nie sądzę, żeby to był decydujący problem.

Przy braku implantacji dziewczyny próbują AH, kleju, scratchingu. Sprawdza się np komórki NK.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    V przykro mi . Wspieram.

Zdecydowanie operacji żylaków może wpłynąć na poprawę genetyki plemników. Obniżyć fragmentacje. Poczytaj. Sporo jest artykułów na anglojęzycznych stronach albo skonsultuj z dobrym andrologiem. Buziaki, trzymam kciuki za Ciebie

zielinka_97 lubi tę wiadomość

• julajka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka mamy problem meski + cukrzyca mojego m, u mnie oprocz hashi ( leczone od 3 lat) to niby wszystko ok no i in vitro sie nie powiodlo icsi z nacieta otoszka + ebryoglue i tak nie bylo implantacji.

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julajka jaka cukrzyca ? U nas jest typu pierwszego, podpytywałam kilku lekarzy i wszyscy twierdzili że to nie ma wpływu na płodność. Masz jakieś sprzeczne info ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • julajka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m mowi ze ma najlepsza typu pierwszego. tez tak mowil dr ze nie ma wplywu ale nasienie kiepskie i brak implantacji

‹‹ 3252 3253 3254 3255 3256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ